Välkommen - jag själv!

Profile picture for user erik1830

Hej alla!

Jag är en kille som har lidit av depression sedan min senast sist födde son föddes 2018. Det var en tuff tid och depressionen och pappaledigheten öppnade för att dämpa detta med boxviner. Vin till rea-pris och behändigt att hantera.

Nu - 4 år senare - är jag bästa kompis med mina vinboxar trots att jag inte vill det. Dom är min trygghet. När familjen gått i säng så tar jag vinboxen från skåpet ovanför kylen, sätter den bredvid soffan och halsar. Så jäkla tacky, men det är min verklighet.

Jag smyger boxar in och ut ur lägenheten. Allt sker när familjen somnat på vardagarna. På helgerna så försöker jag "komma igång" tidigare. Det känns mest som ett beteende än ett beroende.

Jag har gått hos Riddargatan på ett program. Står nu i kö hos Magnus Huss.

Finns det någon med liknande erfarenhet som vill dela med sig av tips / råd / sorg etc.

Profile picture for user Amanda L

@erik1830 Välkommen hit. Här finss många olika erfarenheter. Jag har inte haft samma resa som du, min ångest kom med alkoholen. Men jag hoppas andra kan ge lite råd eller tröst.
Jo, en sak kan jag säga och det är att alkohol bara skapar mer ångest, men det vet du nog redan…
Så att sluta dricka är steg ett för att må bättre. Kram❤️

Profile picture for user Kennie

Hej,
Vill bara säga att du kan må så mycket bättre. Det är skrämmande att sluta dricka, men det går fort över. Det är beroendet som försöker få oss att tro att det är omöjligt att sluta. Det går! Och är så värt det.