Hur ska jag stå ut?

Profile picture for user Venator

Jag har varit nykter i 2.5 månad nu.

Det osunda drickandet smög sig på när vi fick vårat första barn för fem år sedan. Plötsligt kunde jag inte vara lika mycket "i farten".

Ända sen tidig barndom har jag alltid varit igång med kreativa projekt. Dagliga upptäcktsfärder och iväg med kompisar på skateboard eller göra musik ihop. Är oerhört social och älskar situationer med många nya människor och intryck.

Alkoholen var aldrig en grej. Visst blev mitt stora kompisgäng bjudna till supafester ibland, och visst drack jag där men det kunde gå ett halvår mellan festerna. Och där emellan drack jag aldrig.

Men livet som småbarnsförälder är inte förenligt med den typen av liv. Jag fick skaffa dopamin på annat håll. Började dricka på helgerna när barnen hade somnat. Satt i garaget själv. Försökte göra musik och mecka lite. Ringde runt till gamla vänner och fyllesnacka. Dolde mitt beteende för frun. När det blev fester och vi hade passning ville jag också passa på. Slutade ofta med spyor, minnesluckor och en otrolig trötthet hela dagen efter.

Satte upp mål i att inte dricka på en månad. Men när fredagen kom så bröts det. Försökte bara dricka folköl men det bröts.

Senast jag drack skulle jag fira att jag blivit befordrad på jobbet. Slutade med att frun fick släpa mig till duschen och tvätta av mig, medvetslös. Som tur var sov båda barnen. Dagen efter klargjorde hon att hon sticker med barnen om det händer igen.

Jag förstod då att det KOMMER hända igen om jag har alkohol i mitt liv. Har inte druckit sen dess.

Men hur står man ut med hamsterhjulet? Jag vantrivs otroligt på helgerna. Längtar till måndagarna. Känner att jag saknar alkoholens kickar. Dess förmåga att lugna mig och göra mig nöjd med att bara kika på tv med frun en lördagskväll.

Någon som känner igen sig?

Profile picture for user Amanda L

@Venator Känner väl inte igen mig direkt, men det verkar som du använder alkoholen som flykt.
Just nu trivs du inte med livet. Och jag tänker att alkoholen är en mkt tillfällig kompis som dessutom kan skapa ännu större problem för dig, som du själv skriver..
Finns det något du kan göra på helgerna som intresserar dig?
Har din fru några andra intressen?
Kanske ni behöver några timmar på varsitt håll där ni gör något helt annat än tittar på TV?
Musik, föreningsliv, träning, volontärsarbete…?
ÄVen med småbarn måste det finnas utrymme för att ha kul och utvecklas, tycker jag.