Jag har alltid haft problem med mängden jag dricker, kan inte sluta när jag väl börjat.
Inget behov att dricka varje dag, kan utan problem vara utan alkohol en månad eller mer, därav har jag vägrat inse att jag har alkoholproblem..
Självklart har folk i min omgivning påpekat att jag blev sjukt full. Jag vaknar upp utan att ens veta hur jag kommit hem. Kan ha grov ångest i flera dagar efter en festkväll, oavsett om jag varit ute och festat eller suttit hemma själv och pimplat några flaskor vin.
Efter varje sånt tillfälle så mår jag dåligt, vågar knappt träffa folk, vet inte PM jag ringt någon, skickat sms, eller skrivit något på sociala medier.

Jag har nu kommit fram till att jag måste sluta dricka helt, jag borde vid det här laget ha lärt mig att jag inte kan begränsa mig.
Då jag har ADHD så blev jag i samband med den utredningen, ca 3år sedan, erbjuden att få Antabus utskrivet. Då var jag fortfarande övertygad om att jag skulle kunna dricka med måtta varpå jag tackade nej och istället fick Selincro utskrivet, vilket inte alls hade effekt på mig, lyckas tyvärr supa mig patetiskt redlös ändå..

Jag vill nu ta Antabus, vill inte hamna i möjligheten att ta ett glas vin, vill i alla fall till en start ha tryggheten med Antabus.
Dock så är jag osäker på vart jag ska vända mig för att få det? Min ADHD-läkare har slutat och Specialistpsykvården jag gick hos har delats upp på olika avdelningar och lokationer varpå jag inte har någon kontakt där.. Jag är väldigt sällan sjuk och har därför inte heller någon annan läkare jag har kontakt med.. Jag blir så osäker, är orolig att osäkerheten på vart jag ska vända mig och skammen jag känner inför vad jag insett om mig själv ska få mig att inte ta steget jag tror att jag verkligen behöver..

Nyckelpigan

Välkommen hit! Mitt drickande ser ut som ditt, dricker inte varje dag men dricker ibland alldeles för mycket. Jag är i processen att sluta, drack dock på nyår. Antabus kan du få via din vårdcentral, du måste inte ha en fast läkarkontakt sedan innan men du kan ju skaffa dig det nu. Kram

Hej
Jag är periodisk alkoholist. Kan vara nykter i månader helt utan sug bara för att en dag sätta i gång ett tungt drickande. Ett drickande utan måtta som i bästa fall är avslutat efter en dryg vecka med en avgiftning som följd. Det verkar som du har ett likartat problem. Vi som dricker i perioder faller i bland utanför den vanliga alkoholistmallen. Vi behöver inte föra en daglig kamp mot suget och när vi dricker gör vi det måttlöst.
Det finns några här på forumet som har ett utpräglat periodiskt drickande. Läs t.ex. vad jag och MondayMorning skriver.

Jag tycker att det är viktigt att du tar hjälp. Vårdcentralen kan hjälpa dig med Antabus och förmodligen också med att återuppta kontakten med specialistpsykvården. Det är nog viktigt att du gör det eftersom vårt problem är allvarligt och inte sällan dödligt. Dessutom är det lätt att hamna mellan två stolar som du tydligen gjort.
Sedan är ett besök på AA alltid att rekommendera. Det finns många som blivit hjälpta där.
Vänligen
Ikaros

ÅngestOroDeppa

Tack för svaret, det jobbiga är nu (som ni garanterat vet om) att ta mig i kragen och erkänna för någon främmande på telefon att jag har problem som jag inte kan hantera.
Sjukt jobbigt! Jag är såklart medveten om att jag ska se det från det andra hållet, inte "jag är en hemsk mamma som faktiskt har problem", utan istället"jag är en bra mamma som är medveten om mina problem, har insett att jag inte klarar att reda ut det själv och därför söker hjälp"...
Men trots att hjärnan fattar det så känner jag mig inte det minsta stolt.
Nu har jag i alla fall berättat för mina barn (16 o 17) om mitt beslut. Jag tänker att nu då jag berättat för dem, och sett deras glädje så kan jag inte banga ur, inte som så många gånger förr tänka att "faan, hur svårt ska det vara att bara ta 2 glas vin och sen sluta" inte ens försöka klara det på egen hand.
Jag behöver "tryggheten" med att jag inte kan ta en enda klunk för att inte vakna upp morgonen efter "et glas vin, ovetandes om hur och när jag kom hem.. Måndagens uppdrag blir att ringa och boka tid på vårdcentralen!