Så trött

Profile picture for user Juniah

Min sambo dricker ca 5 dagar av 7. Velar fram och tillbaka om jag ska lämna honom. Men så svårt då man levt med varandra i många år. Det som stoppar mig är att vi varit så länge tillsammans, jag är så rädd att börja ett nytt liv. Så rädd att jag ska ångra mig. Tänker att kanske jag borde vara tacksam och inte ha höga krav men då saker vi borde ta itu med alltid skjuts upp, blir man så trött. Går här hemma nu och tänker att ska jag lämna eller vara kvar. Jag har en konstig känsla inombords, känns som jag är mellan två världar. Tänker bara på detta hela tiden. Sån beslutsångest. Vet ej vad jag ska ta mig till. Stanna eller gå för att sedan ångra mig djupt. Mycket som påverkat att jag börjat tänka i dessa banor, att jag orkar inte mer. Hans drickande och envishet med allt. Hur vågar man lämna när man är osäker?

Profile picture for user HEJCONBACON

Hej. Jag tror inte du kommer ångra dig. Det kommer nog bli det bästa du gjort i ditt liv, därför att det innebär att väljer att prioritera ditt liv och din hälsa istället för att anpassa sig efter en som är för sjuk för att kunna ge något tillbaka.

Det kanske blir jobbigt i början, men jag tror du kommer känna dig fri från sjukdomen istället, när du väl får chansen att känna efter ordentligt.

Jag tror det är som en trådstartare här skrev - en alkoholist kommer alltid välja drogen före andra människor. Det är det som är sjukdomen.

Därför måste du välja dig själv, eftersom den du lever med kanske inte har förmågan att göra det. Så tror jag.