Berätta för chefen

Profile picture for user Längtarbort

Sambon dricker olika mängder öl 7 dagar i veckan. Han har en dag i veckan som han lämnar vår dotter på förskolan o hämtar en. Han vägrar att ge upp drickandet dagen innan han ska lämna dottern och låter heller inte bli att dricka när han hämtat.
Jag vill berätta för min chef och få ändrat mitt schema så att jag alltid kan lämna o hämta dottern. Även då få henne att förstå att all vabbandet behöver jag göra.
Min fråga är kan hon görs en orosanmälan då om jag berättar för henne?

Profile picture for user Azalea

Men att berätta för din chef kan underlätta för dig och kanske du kan få stöd ifrån dem också.
Du måste försöka göra det som är bra för dig och barnen som faktiskt är det viktigaste.
Om de nu skulle orosanmäla är det inget du behöver oroa dig för.
Ansvaret ligger inte hos dig om hans drickande och det kan till och med vara så att det kan bli till hjälp istället för honom.

Sätt dig själv och barnen först i alla lägen.

Kram azalea?

Profile picture for user gros19

Märkligt att du ska anpassa dina arbetstider så att han kan fortsätta dricka och ej ta ansvar för ert gemensamma barn. Vill du verkligen leva så och vill du ha en pappa till din dotter, som dricker varje dag. Det är ju han som ska sluta dricka inte du som ska ändra dina arbetstider.

Klart du kan berätta för din chef för att få förståelse men inte för att underlätta för din man att fortsätta sitt drickande. Vem som helst kan göra en orosanmälan men personal på förskolan bl.a. har anmälningsplikt och ditt ansvar som förälder är att se till att din dotter inte vistas tilllsammans med någon som är onykter. Fundera på hur du vill leva ditt liv och hur du vill din dotter ska växa upp. Detta är inget som löser sig av sig själv.

Profile picture for user Längtarbort

Gros19 klart jag inte vill leva så här vem vill det?!?!?! Men jag har så pass mycket vetskap att jag vet att han kommer att få ha henne på halvtid om jag lämnar. För det är så det går till. Har det inte hänt något hemskt så får han ha henne.
Trodde att jag kunde skriva på en anhörigsida utan att känna att JAG blir påhoppad.
Jag gör ALLT för mitt barn och så länge jag inte får henne med mig på heltid flyttar jag inte på mig.

Jag vill inte ändra mina arbetstider för att underlätta för honom utan för att finnas där för mitt barn. För hon är prio 1.

Trodde jag hittat en plats att ventilera på få stöd osv men det känns inte så.
Tror bestämt att jag lämnar denna sidan.
Tack för mig

Profile picture for user Rosette

Vill titta in och säga att vi också hoppas du stannar. Det är svårt i text i bland att förstå exakt vad den andre menar eller själv få fram vad vi menar. Lätt att det blir missförstånd åt olika håll. Som det låter har ingen menat något illa här åt något håll.

Du är i en tuff situation, vilket flera här inne är, det är nog lätt hänt att det blir ett litet missförstånd längs vägen i kommunikationen, att det blir lite känslosamt eller att en ger eller får råd som en inte vill ha.

Du känner ju såklart själv hur och vad som passar dig bäst att göra!

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet