Förstå?

Profile picture for user Snöflickan

Hur ska jag få min sambo att förstå att han har alkoholproblem? Jag kan inte ta upp det och prata om det utan att han blir vansinnig? Detta dödar vår relation. Jag älskar ju honom men oron över drickandet tar död på mig.

Profile picture for user Viola canina

Om han inte själv förstår (eller vill förstå) så är det nog ingen idé att förklara för honom, tyvärr. Hade han brytt sig mer om dig än om alkoholen så hade han inte alls blivit vansinnig. Det är vad jag har kommit fram till efter två långa förhållanden med helt fel personer.

Att behöva oroa sig är inte hälsosamt. I första hand, om man har möjlighet, måste man prioritera sin egen hälsa. Jag vet att det inte känns så när man fortfarande har känslor för personen, men på lång sikt ...

Profile picture for user Tröttiz

Snöflickan. Han märker att du blir ledsen, men då det gäller alkohol så kommer olika relationer i andra hand ... Såsom en relation till sin flickvän.

Sedan kan man också förstå att man är alkoholist, men att inte vilja göra något åt det. Tunga ord, men så ser jag på det.

Jag som anhörig är, liksom du, orolig. Då jag insåg att jag inte kan kontrollera hans drickande, utan började fundera på vad jag själv behöver, så började jag få lite mera ro. Låter kanske märkligt men så upplevde jag det.

Sköt om dig, och fundera på vad du vill leva i. Vad är viktigt för dig? ?

Profile picture for user Viola canina

Han mår bra av att dricka för att alkoholen höjer hans dopaminnivå. Det är så grundläggande att kärlek eller annat inte kan konkurrera med alkoholen på det sättet.

Han prioriterar att han själv mår bra, inte att du mår bra. Det finns ingen anledning för dig att slösa bort din tid på honom.

Han ser heller ingen anledning att sluta dricka för din skull eftersom du faktiskt fortfarande finns kvar där trots att han dricker. Mitt tips är att lämna honom (ja, det är svårt, jag vet) och fokusera på att leva ditt eget liv i stället.