Vad klassas som att dricka för mycket?

Profile picture for user vetintemonster

Hej, jag undrar vad som klassas som att dricka för mycket? Mina föräldrar dricker ungefär 1 vinflaska per dag och oftast dricker pappa 1 eller 2 ölflaskor också. De jobbar mycket och när de kommer hem brukar de direkt dricka. De blir inte väldigt påverkade men jag kan märka ibland att de är lite flummiga och inte nyktra. Båda somnar ofta på soffan, de gör fortfarande middag och allt sånt så jag bara undrar. Dricker de för mycket?

Profile picture for user Kristoffer

Välkommen hit. Du berättar att dina föräldrar dricker alkohol dagligen, att det börjar direkt när de kommer hem och att de ibland blir flummiga och ofta somnar på soffan. Det är fullt förståeligt att du har funderingar över det, och väldigt klokt av dig att söka stöd här! Det finns vissa sätt att definiera om drickandet är riskabelt, eller om en person har ett beroende, om du vill läsa mer om var de gränserna går finns information på www.alkoholhjalpen.se/fakta.

Men, drickandet är alltid ett problem om det skapar otrygghet eller oro hos dig som barn. Hur blir det här för dig? Skulle du vilja att dina föräldrar drack mindre? Tror du att det skulle gå att prata med dem om det i så fall, eller har du kanske redan gjort det?

Du är verkligen inte ensam om att vara i den här situationen, och det finns massor av stöd att få om du skulle vilja. Har du någon som du kan prata med om det här? Oavsett: skriv gärna mer här och berätta om hur du har det, vi finns här för dig.

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet