Helgalkis och pappa

Hej, jag har en fråga om min sambo. Vi har ett barn på 3 år tillsammans och jag ett barn på 11 år varannan vecka. På vardagarna sköter han sitt jobb, andra hemmasysslor och går och lägger sig tidigt. På helgen dricker han så pass mycket att han blir personlighetsförändrad. Från att tystlåten och återhållsam till att bli glad, utåtriktad, skämtsam och högljudd. Han dricker ofta mer än 2 st 50 cl 7 % cider, 2 extra starka öl och ofta några 4,5% 50 cl öl och på det kan det dessutom bli en drink eller två. Ofta börjar han dessutom att dricka runt 15 en lördag. Det känns inte rätt att våra barn får se detta och det känns inte rätt att barnen alltid får se honom berusad på fredagar och lördagar. Och jag blir irriterad eftersom han upprepar saker hela tiden och blir tjatig, ofta efter att all alkohol kickat in efter att yngsta barnet sover. När jag säger ifrån skärper han sig men är sur för att han inte får dricka, antar jag. Vad ska jag göra?

Profile picture for user Lingonet

Jag känner igen mig i texten, vid har två barn på 1 och 3 som får se pappas förändringar när han dricker. Han sköter jobbet på vardagar men kan ta och dricka 3,5% öl på kvällarna men på helgerna har det blivit en standard att han somnar på soffan och börjar dricka starkare redan vid 15 eller till och med vid 12. Äldsta barnet har redan börjat förstå och kan lägga kommentar om pappa.
Denna helgen så sänkts jag ribban och sa till äldst ”vi går och lägger oss i mammas säng och gosar så får pappa vara full själv nere” Jag lovade mig själv att aldrig prata ”illa” om pappa med barnen men nu orkade jag inte.

Profile picture for user fundersam2019

Förstår...man tappar liksom respekten för någon som inte respekterar en själv och familjens gränser/känslor. Allt samlas på hög eftersom jag sällan nämner hans drickande och till slut svämmar det över... Så nog har barnen fått höra någon kommentar i förbifarten och det snappar dem upp! Som min dotter nämnde sen förmiddag förra helgen - sover X fortfarande? Har han druckit för många öl nu igen? Det tog kan jag säga 😟