Hjälp min sambo dricker för mycket.

Min älskade sambo dricker för mycket och hon smygdricker också, så jag vet inte vad jag ta mig till.

Profile picture for user Samboman

Vi har varit tillsammans i mer en 25 år älskar henne verkligen och har svårt tänka på ett liv utan henne. Vi är också varandras bästa kompisar. Vi har två barn som bor hemma de är i övre tonåren. Jag försöker alltid se till att de inte märker att hon är full. Det är inte kul att äta klockan 16 och de frågar om hon är full, vilket hon kan vara ibland.

Hon har ett jobb som hon sköter och är duktig på, det är på deltid så hon är ledig 3 eller 4 dagar i veckan. Vad hon gör på de dagarna är att dricka oftast. Men på fyllan brukar hon säga att hon inte ska jobba nästa arbetsdag. Oftast gör hon det ändå, hon har inte många sjukdagar. Hon dricker inte när hon ska jobba oftast ibland bara något glas aldrig full.

Hennes alkohol intag ökade ordentligt för runt 2010 har jag för mig. Drack på kvällarna och ibland alldeles för mycket så hon däckade. Men oftast kunde hon vara hon vara normal ändå. Hon började gömma bag in box viner hemma åka till systemet i en annan stad för att handla.
För ungefär två år sedan började hon bli väldigt elak och aggressiv när hon dricker. Hon har till och med slagit mig så jag har fått en blåtira.

Till en början sa jag emot när hon ville bråka om något meningslöst, då blev det alltid ett jävla liv. Men efter lång tid så slutade jag säga emot och numera brukar jag gå på promenad när det är för mycket tjafs.
Hon får kraftiga humör svängningar ena stunden är jag en tråkig idiot som hon hatar för att sedan berätta hur mycket hon älskar mig, för att sedan växla tillbaka igen.
Hon har kommit fram till att hon inte vill vara arg på mig och har lugnat sig en hel del, på morgonen brukar hon fråga om hon var arg.

Minnesluckor får hon ofta . Exempel vi tittar på TV hon blir arg över något jag går därifrån, efter en stund kan hon börja ropa på mig och vara kärleksfull. Minns inte alls att hon var rasande för en stund sedan.

De sista åren har ibland hon suttit uppe på nätterna och supit när jag jobbat natt, kan få ett sms vid 04.

Men det värsta började för ett år sedan hon började dricka direkt när hon vaknar, ibland kan hon gå upp tidigt och dricka för att sedan gå och lägga sig igen. Förra året hände det kanske en handfull gånger.
De sista månaderna händar det ofta. Hon försöker smygdricka, men jag hör på rösten på henne att hon druckit på telefon och träffas vi ser jag det på ögonen direkt. Tror hon dricker på morgonen för att lindra baksmällan.

Det hände senast idag hon ringde innan 11 och jag hörde det direkt, kom hem vid 12 försöker få i henne annan vätska och mat. Kan berätta hon var full igår och somnade innan 22.
Men hon blir mest arg när jag säger något och det är nu mitt fel för jag är ju tråkig.

Det är inte roligt att gå restaurang med någon som är så full att de inte kan läsa menyn.

Säga något när hon druckit är meningslöst, hon blir bara arg. Hon kan börja prata om saker som är omöjliga att förstå och frågar man vet hon inte heller vad hon vill säga.

Jag försökte att vi skulle vara vita Maj vilket hon tyckte var en bra idé. Hon klarade det i hela 4 dagar.
Tycker att hon blir påverkad väldigt lätt numera. Att prata om något när hon dricker är meningslöst för hon blir dum inte elak på någotvis. Nästan som att prata med en förståndshandikappad.

Jag saknar att prata med min bästa vän och livs kärlek.

Vet inte vad jag ska göra.

Profile picture for user vår2022

@Samboman Vilken sorglig situation du sitter i. Jag kommer från andra sidan i forumet, för oss som har alkoholproblem. Jag kände igen mig så otroligt mycket i din beskrivning av din fru och kände att jag ville skriva några rader till dig. Till slut drack jag också på morgonen för att kunna fungera och dämpa ångest. Jag fick själv nog och kände att livet runnit ur mig och jag kände ingen levnadsglädje. Jag slutade dricka för över 1,5 år sedan och har fått mitt liv tillbaka. Dina tonårsbarn vet precis vad som pågår och det går inte att dölja något för dem. Du är medberoende och det är en fruktansvärd situation att vara i. Du måste agera och inte acceptera hur ditt liv ser ut. Jag vet hur det är att vara medberoende, inte till en alkoholist, men i andra sammanhang. Man raderar nästan ut sig själv för att behaga andra, men man duger inte ändå. Din fru är djupt alkoholberoende och behöver också hjälp för att sluta dricka, men det är något som hon själv måste vilja för att det ska hända. Ta kontakt med alkohollinjen, 020-84 44 48 och fråga om råd, hur du ska gå tillväga. Det har kunskap och erfarenhet om medberoende och kan vägleda dig och dina barn.

Sök hjälp, det är svårt att klara detta själv❤️