Maktlöshet,,konkret. Hjälp,,

Jag vill att den lr dom som eventuellt läser detta får en snabb inblick på i vilket "stadie" personen jag talar om befinner sig. *egen bedömning* av erfarenhet,,Alkoholism,,skala 1-10,,,, då är det 10+,,, ,,,att det ända som i slutändan räknas är Flaskan. Skulle lika gärna kunna varit Heroin känns det som,,, han vill inte sluta dricka,,, han vill INTE!!

Provat alla olika låtsas psykolog varianter,,,exempelvis,, skrikit hotat,, tagit tag i,, nån "flatsmäll"
Känslovarianten,,, förståelse,,osv,,,
Druckit tillsammans och försökt nå fram den vägen,,, osv,,,
Flera gånger,,,

Vid nyktert tillstånd säger han ingenting,,, påverkad så är det hela tiden att han inte "räcker till" tar ofta upp saker han gjorde för ca. 20 år sedan,,, exempel: motorsegling,,han hade en anledning att inte dricka menar han,,, nu är han 67år helt slut i kroppen,,, senast på "Farsdag" satt han och sa att han ville dö,,, har hört det ganska många gånger,,,vad kan jag göra mer för min far??? Hur gör man när en annan människa har bestämt sig,," nu menar jag samma inställning i flera år" att se sin egen far sakta,,sakta gå emot sin död,, utan att kunna göra något,,,ja,,jag vet inte längre,, jag försöker sikta in mej på min mor ,, stötta henne så mycket jag orkar,,, hon är värd så mycket bättre än att behöva gå igenom detta något längre,,hon är 71år,,, och har stått ut med detta sedan det startade 1986,,, när hon hittade den första gömda "groggen" mitt på en lördagsförmiddag,,, 27år,,,av alla olika "faser" av denna "sjukdom" eller vad man ska kalla det,, det är ju för fan ett helt liv!!

Hjälp mig,,, någon,,,

Profile picture for user FylleFia

Hej Littlewolf! Jag skulle så gärna vilja men jag kan inte hjälpa dig. Tyvärr. Din far tycks vara väldigt illa ute och jag förstår att du känner vanmakt inför att bara se honom gå under. Men jag kan inte hjälpa, du kan inte hjälpa. En alkoholist kan bara ta beslutet att sluta själv. Jag är själv alkis så jag är ganska säker på det.

Vad du kan göra är att - om du orkar - stötta din mor och se till att hon kommer ifrån detta helvete. En man som hotar med självmord är ingen trevlig partner. Min mamma drack också (inte som jag) och på fyllan blev hon ofta gråtfärdig och skulle ner till havet och dränka sig. I början reagerade jag och min far som; "OJ, oj, det får du inte göra", "Vi älskar och behöver ju dig så mycket". Efter några år tänkte jag åtminstone; Yes please!

Så min hjälp är obefintlig, men jag ville i alla fall bekräfta att ser dig och din smärta. Men om du hänger kvar här så är jag säker på att du får får bättre svar från de anhöriga. Jag vet till exempel att en tjej här brukar kunna ge riktiga konkreta görslag på vart man ska vända sig när det gäller den offentliga vårdnadsbiten. Både för din far, men framför allt för din mor och dig själv.

Fia