Elak och dum i huvudet av alkohol

Profile picture for user Ingesmart

Hej mitt första inlägg här.
Har kommit fram till att jag inte kan dricka alkohol längre.
Jag har sällan något stopp när jag väl börjar, jag dricker tills det tar slut, eller tills jag stupar, men det värsta av allt är att jag blir så elak i fyllan, och behandlar mina närmaste väldigt illa! inte fysiskt, men psykiskt, och det är illa nog.
Så jag har nu bestämt mig att helt sluta med alkohol, blir man så djävla knäpp av alkohol, ska man inte dricka anser jag. Jag har säkert något annat underliggande också som är orsak till allt detta.
Nu har jag fått skriva av mig litegrann, har varit in och läst litegrann här senaste dagarna, och verkar finnas mycket bra och läsvärt.

Profile picture for user trött_och_less_72

ja du..

Varför intar man en dryck frivilligt trots att man vet att man sårar och sviker de människor som betyder mest för en i hela världen? Det tror jag alla som vet att dom dricker för mycket undrar.

Det är en väldigt stor skillnad på att komma fram till något och att verkligen göra något åt saken.
Ett som är säkert är att det aldrig går att lösa dina underliggande problem så länge du dricker.
Undrar hur många gånger jag vaknat på morgonen efter under mitt äktenskap där vi skulle "prata ut" över en flaska vin. Man mindes att man bråkat men inte om vad. Man mindes knappt vad som sagts över huvud taget.

Profile picture for user Gullranka

Hej Ingesmart! Jag tycker inte att ditt namn passar dig för du har ju kommit fram till lösningen på dina problem - att sluta dricka. Och dessutom skapat ett konto här och börjat skriva, det är ett jättebra första steg. Du är verkligen inte ensam om att säga och göra saker på fyllan som man ångrar sen, det var iaf en av orsakerna till att jag slutade dricka. Nu har jag varit nykter i snart sex månader och känner mig friare, snällare och ärligare eftersom jag kan stå för det jag säger och gör vid alla tidpunkter. Det är jätteskönt! Jag tror att du kommer uppleva samma, och önskar dig all lycka till 🌸

Profile picture for user Ingesmart

Jag har aldrig äventyrat mitt arbete eller supit mitt på veckan, utan helgsupande, inte heller varje helg, jag har kunnat hålla upp flera helger, men det är på senaste tiden som jag blivit så otrevlig och elak på fyllan. Aldrig att jag gått till handgemäng, men verbalt otrevlig.

Profile picture for user Ingesmart

Inne på min 16e nyktra dag, och det går bara bra, har inte sett åt en öl, eller vin, har gått lika bra med vanlig dricka.
Talat om för alla närmaste att jag slutat dricka, när de har frågat varför, så har jag sagt, har man druckit i 30 år nästan varje helg, så nog kan kroppen få vila nu.

Profile picture for user Dagsattförändra

@Ingesmart heja dig ! Tror det är en bra strategi att berätta för sina närmsta iaf, då blir det inga konstiga situationer och förhoppningsvis inga situationer där de bjuder på alkohol och man hamnar i en svår sits.. bra gjort med 16 dagar!

Profile picture for user majsan_nu

@Ingesmart Stort grattis till en hel månad alkoholfri! Så långt har jag inte kommit, börjar min tredje vecka imorgon, det är lång tid för mig... Tycker det är kämpigt o försöker tänka att det är ett positivt beslut jag ska vara tacksam över att jag tagit! Skönt för dig att du inte verkar ha så mycket sug - Så stort lycka till i fortsättningen 🙂

Profile picture for user Bullret

Hej,

Det verkar som att du verkligen har bestämt dig och då är chansen att du löser detta betydligt högre. Se till att hålla i och hålla ut när tankarna på att "du kanske kan dricka som alla andra" kommer smygandes, för det gör de ofta förr eller senare...

Nej, man bör lyssna på de visa ord min farfar sa till mig när jag var 17 år gammal: Kan man inte hålla sin sprit ska man ge fan i det!

/Bullret

Profile picture for user Ingesmart

Jag känner inget sug efter alkohol what so ever, jag har druckit 3 alkoholfria öl på 5 veckor, och det har räckt. Jag fick sån avsmak och äckelkänslor till alkoholen för 5 veckor sedan, så jag har inte ens lust att dricka!

Profile picture for user Andrahalvlek

Heja dig! Jag kände lite likadant. Total avsmak för allt vad alkoholen både smakade och stod för. Framför allt för hur den förändrade mig till en människa som jag inte ville vara. Jag blev en person som gick över gränser som absolut inte är okej enligt mina egna värdegrunder. Jag begick våld på mig själv.

Kram 🐘

Profile picture for user Ingesmart

På lördag är det 7 veckor, har inte sug eller ens en tanke på öl, som jag varit så svag för, och gärna druckit på helgen.
Sprit har jag inte druckit sedan 18/5 2020.
Man kan leva utan alkohol, inga problem alls.

Profile picture for user majsan_nu

@Ingesmart Så härligt o uppmuntrande för oss andra att det går så bra för dig! Det ger mig hopp, har just kommit in på min femte vecka o ibland känns det kämpigt! Gillar att du kommit fram till att man kan leva utan alkohol, precis så vill jag också tänka 🤗

Profile picture for user Ingesmart

Tack Majsan_nu
Jag har faktiskt fått oväntad hjälp av min fru, men även av min dotter som bor hemma ännu. Frun har också slutat dricka, även om hon aldrig druckit mängder, kanske 10 cider på ett år, om ens det. Jag sa att hon inte behöver sluta, men hon ville det, så vi har gett bort all alkohol, till bekanta som velat ha. Det känns som att jag får mer gjort utan alkoholen, inga dagar som blir bortsegade i soffan i bakis. Jag behöver inte oroa mig om jag kan köra bil på morgonen, jag kan sätta mig i bilen när som helst, och åka var som helst. Jag ser bara fördelarna faktiskt. Alla gör sina val, jag har gjort mitt att bli alkoholfri, och det känns befriande. Jag dömer inte de som vill dricka, det har jag aldrig gjort. Jag tänkte bara att har jag druckit i 35 år (ja jag festade första gången när jag var 13) så kan jag låta kroppen vara alkoholfri de resterande åren, jag njuter av god mat och familjen istället =)
Alla som kämpar är så duktiga, kom igen det går att bli alkoholfri, tycker alla som försöker gör det bra, kör man i diket, så borstar man av sig, tar sig en funderare och kör vidare på den nyktra vägen. Felsteg sker, och det är lätt att döma sig själv, men man blir inte expert över en natt, man måste träna. kämpa på alla där ute.

Profile picture for user Ingesmart

66 dagar sen sista fyllan, känns bara finfint. Så skönt slippa tänka om man kan ta bilen, eller fan kan inte åka till affären har ju druckit en öl. Ingen bakis heller, jag ser bara fördelar än så länge.
Visst kan jag bli sugen på öl, jag tycker öl är fruktansvärt gott, men det finns fina alkoholfria öl, är faktiskt mer ute efter smaken, inte ruset.
Kämpa på alla där ute, ser fram emot dag 100, då ska jag fira med en Pommac =)

Profile picture for user majsan_nu

@Ingesmart Grattis till 66 dagar, jämna fina siffror! Och Grattis till att du uppskattar a-fri öl, det finns väl ganska mycket att välja på! Pommac är inte dumt det heller! Ha en fin dag 🤗

Profile picture for user Tekoppen

Åh, jag blir peppad av det ni alla skriver. Drack för mycket i helgen och gjorde bort mig, igen... blir oftast inte elak, men blir en allmänt jobbig och ihärdig jävel som ingen orkar med, tappar gränserna för vad som är ok att säga osv. Får sjuk ångest dagen efter och vill bara försvinna. Det har hänt flera gånger det senaste året och nu senast kände jag att det inte håller att jag dricker mer. Jag har sällan sug efter alkohol, men är det fest eller nån som bjuder in på "ett par glas" så kan jag sällan säga nej. Min största oro är att trilla dit på en inbjudan. Har testat många gånger tidigare att hålla mig nykter, men aldrig lyckats mer än några månader. Det är svårt när de man umgås med alltid är sugna på vinkvällar. Jag känner mig tråkig när jag tackar nej. Nu ska jag göra ett nytt försök och jag tror att jag kan klara det den här gången. Min dröm är att vara nykter resten av mitt liv:) Ni ger mig hopp!