Inne på dag fyra och abstinensen börjar släppa.

Profile picture for user Orolig själ 1

Tänk att från hemska mardrömmar, skakningar, känsla av att kunna dö och en otrolig rädsla för att aldrig må bra igen kan förändras på bara några dagar. Dag 1-3 var några av de värsta dagarna i mitt liv. Idag är jag inne på dag fyra som nykter och ångesten börjar lägga sig. Har googlat och läst trådar under hela dagarna, vilket både gett mig lugn men samtidigt rädsla då jag är hypokondriker och rädd för DT. Känner att jag äntligen kan koppla av nu och glädjas åt att jag faktiskt kunde sova inatt utan uppvak med svettningar och mardrömmar. Hade även en vilopuls på mellan 55-65 inatt vilket är stor skillnad från dag ett då den låg på runt 90.

Problemet för mig är inte att hålla mig från alkoholen, får inget sig på det sättet och har haft många nyktra perioder tidigare. Problemet för mig är när jag väl dricker och då inte kan stoppa det. Nu är jag bara peppad på att bevisa för vänner och familj att jag ska hålla detta nu för att jag insett att jag är alkoholist.

I julas hade jag ett uppehåll på 100 dagar och då gick jag på AA-möten. Kände mig inte alls bekväm där då alla pratade om sig och återfall, vilket inte mitt alkoholmissbruk består av. Tyckte det var för mycket prat om Gud också vilket inte tilltalade mig. Finns det andra ställen att prata kring sitt drickande på?

Tack alla som finns här.

Någon i liknande situation som vill följas åt?

Profile picture for user Li-Lo

Hej Orolig själ 1

Det värmer att läsa att forumet varit ett stöd för dig. Det du beskriver och går igenom är du ingalunda ensam om. Jag puffar upp dig i listan lite då det är några dagar sedan du skrev.
Det finns så mycket erfarenhet och välvilja här inne och jag hoppas att du finner en tråd att följa medan den här tråden får upp farten.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Ase

@Orolig själ 1 hej detta är ett bra ställe att hänga på 😊.
Vi försöker peppa och lyfta varandra både i med och motgång.
Hur har det gått för dig? Är det 7 dagar nykter idag?
Det finns ett program här på alkoholhjälpen som hjälpt mig mycket. Kan vara värt att prova kanske?
Hoppas jag får läsa mer från dig 😊
Önskar dig en fin dag💖

Profile picture for user Orolig själ 1

@Ase

Japp, dag 7 nu och ångesten börjar släppa helt! Känns jättebra! Har gått med i programmet så jag tänkte börja med första delen när äldsta sonen och bonussonen är hos mamma/pappa en vecka 🤗

Profile picture for user majsan_nu

@Orolig själ 1
Så bra att du känner dig bättre nu! Vår historia liknar kanske inte varandras men vi kan ju försöka stötta varandra ändå... Du har ju tidigare 100 dagar att se tillbaka på - jag går just in på min tredje vita vecka... Det finns ju mycket här på forumet som är hjälpsamt, missa inte att gå in under fliken "stöd"! Sen finns det ju hur mycket/ många som helst att läsa, lära o ta del av här. Jag hejar på dig o önskar dig stort lycka till den här gången 👍

Profile picture for user Orolig själ 1

@majsan_nu

Tack så mycket och bra jobbat!

Just nu känns det väldigt bra då jag har en helt annan ork för att vara med mina barn. Såklart skuldkänslor mellan varven som får mig att gråta och fundera på hur jag kunnat dricka under helgerna istället för att hitta på roliga saker med barnen. De förstår inte varför jag gråter och de är för små för att förstå om jag skulle berätta. Men det känns åtminstone bra att jag ändrar mitt beteende nu, när de fortfarande är små. De är mitt liv och de förtjänar den bästa personen av mig, den personen som var där när de föddes.

Hur känns det för dig såhär tredje veckan?

Profile picture for user majsan_nu

@Orolig själ 1
Skönt att du mår bättre nu! Jag gör också programmet, har inte kommit så långt än - men bra/ viktiga frågor man får reflektera över... Tredje veckan, ja det fortsätter att gå både upp o ner. En dag känns ibland lång med alla känslolägen!!! Jag hejar på dig o skickar en styrkekram, bra att du tar tag i det nu 👍 Dumt att vänta så länge som jag har gjort!!!