Ny här

Jag är ny i detta forum. Och väldigt nervös och stressad över att vara här. Jag har ett bra liv, jobb och familj men....sista 10 åren har olycka och sorger avlöst varandra och vin har blivit ett sätt att slappna av. Och vindrickandet har accelererat katastrofalt. I nuläget får jag ångest över att tänka mig en nästa kväll utan vin. Känns som att jag är på väg mot en katastrof och fallet kommer att bli oerhört. Är på sätt och vis en offentlig person och snart går all tid åt att balansera och "gömma". Ingen misstänker.

Profile picture for user Se klart

Hej @smithers och välkommen
Jag tyckte också det var nervöst att börja skriva här. På flera sätt. Men det lägger sig med tiden och det går ju fint att börja med att läsa, skriva i sin egen tråd. Finns mycket klokskap samlat här. Och faktiskt- skildringar av massa år som varit skitliv. Där vill vi inte vara.
Andas lite lugnt och tänk att du tagit ett stort steg genom att åtminstone för dig själv inse att du har problem som du behöver någon sorts hjälp med. Det räcker bra för nu, tänker jag. Kram!

Profile picture for user majsan_nu

@Smithers Hej, jag vill också hälsa dig välkommen hit! Jag läste runt här på forumet, det finns så mycket att ta del av... Känner igen mig i det du skriver om att försöka trösta sig med vin när sorg o sjukdomar hopar sig i livet. För mig pågick det i många år! Till slut bestämde jag mig för att EN dag ska jag väl ändå överleva utan vin - det gjorde jag! På den vägen är det! Tror det blir tre veckor på måndag o jag tror på många fler! 🤗