Efter en vaken natt med ångest över att jag drack för mycket igen i helgen, så har jag nu bestämt mig för en förändring.
Jag har länge funderat över mina alkoholvanor och tänkt att jag vill dra ner på drickandet. Det har dock aldrig funkat och alkoholen tar allt större plats i mitt liv.
Därför vill jag nu för första gången sluta dricka helt.
Det kommer bli svårt, det vet jag. Alkohol är en stor del av mitt (och min mans) sociala liv.
Men efter att ha läst lite i olika trådar, så hoppas jag på att det här kan vara en nystart för mig och förhoppningsvis kan jag få rätt stöd här.

@_nippertippan_ Välkommen 🙏 Modigt att vilja göra en förändring i ditt liv, hoppas du kan hitta din väg till nykterhet!
-Egen vilja till nykterhet
-Stöd från människor i din närhet
-Gemenskap med personer i din situation
då vi tenderar att förstå och kunna hjälpa varandra bäst
Så jag håller mig nykter 😊
#HejaDig!

@_nippertippan_
Hej o varmt välkommen hit.
Här är du bland vänner och med samma erfarenhet.
Hoppas du ska finna stöd och hjälp här.
Finns också stöd genom AA.
Ta hand om dig och 1 dag i taget

@_nippertippan_ Välkommen!
Det här forumet är fantastiskt, det var det som hjälpte mig allra mest mina första månader! Jag hoppas verkligen vi kan hjälpa dig svara på dina funderingar och vara ditt bollplank genom alla processer!

@_nippertippan_ Välkommen hit! Jag har också gjort otaliga försök att sluta, minska under många år men det funkade aldrig. Jag insåg att jag är beroende och kan inte hantera alkohol. Jag beslöt mig för att sluta helt och nu har jag varit nykter i över 16 månader. Alkohol var en jättestor del i mitt och makens liv. Vi drack vin och skulle mysa, koppla av till allt med vin. Till slut drack vi varje dag. Det kändes lite läskigt och oroligt att sluta, på vilket sätt skulle vi umgås nu? Skulle livet bli grått och trist? Jag sade till min man att nu går det inte att leva så här mer, jag hade så mycket ångest, skam och ingen livsglädje. Hade även börjat smyga och gömma vin. Sade också att vi måste göra detta tillsammans, annars kommer det inte att gå. Han gick med på det. Livet har verkligen blivit så mycket bättre och vi tycker båda att det är skönt att alkoholen är borta från vårt liv. Vi har inga fyllebråk mer och har kommit närmare varandra genom goda samtal istället för vin. Jag mår så bra psykiskt och att träna är en av mina nya vanor istället för alkohol. Jag ångrar inte en sekund att jag valde livet istället för alkoholen.

Välkommen ombord!💪❤️

Veckan har faktiskt gått riktigt bra! Jag har varit taggad och inte tagit något vin trots att min man druckit öl.
Men ikväll…nu är det sjukt tungt!
Jag testade lite alkoholfria alternativ från systemet, men det är ju inte samma sak.
Allt känns tråkigt och det enda jag kan tänka är: Ska det vara så här från och med nu?

@_nippertippan_ Blir bättre! Har du något du kan fylla tomrummet A lämnar efter sig? Själv går jag mycket, börjat träna och mediterar bra sätt att få kemin i balans i hjärnan igen 🙏 kämpa på!

Det som hjälpte igårkväll var att jag pratade med en nära vän om hur jobbigt det kändes. Hon förstod och peppade. De alkoholfria alternativen från systemet kändes inte som något för mig. Jag hade även köpt somersby alk.fri cider på dollarstore. Hällde upp i ett vinglas med mycket is och det var faktiskt gott och kändes lite ”festligt”.
Men, ”räddningen” var att prata med min vän och även att skriva här. Att tillåta mig själv att tycka att det var jobbigt och skriva/prata om det.
Till nästa helg har jag bestämt att jag ska fixa grönsaksstavar och dip. Behöver något att sitta och plocka med.

@_nippertippan_ Bra gjort! Det är verkligen hjälpsamt att sätta ord på och uttrycka sina känslor för någon eller att skriva ned dem här. När man gör det kan man se på det utifrån på ett annat sätt, istället för att kapsla in dem inombords. Det lättar på trycket och ångesten minskar. Worst case är inte längre worst case😁. Det låter som en bra idé att till nästa helg plocka med något. Då kan man fokusera tankarna på det.

Ha en fin lördag!🌞💕

@vår2022 Skratta inte nu, men upptäckt att sticka är väldigt avkopplande… Eftersom jag inte kan egentligen så gör jag en lång halsduk. Två aviga och två räta i all evinnerlighet. Men den blir vacker!
Att skapa något kan vara intressant…

@Amanda L Jag gillar verkligen att sticka, har stickat massor av tröjor men det var ett tag sedan😁 I somras började jag virka. Tjock virknål och platt tjockt bomullsgarn, virkade korgar, det var jätteavkopplande och roligt. Det är verkligen roligt att skapa saker. I början av min nykterhet bytte vi sovrum som jag renoverade helt själv, spacklade, slipade och målade. Köpte en ny säng till oss då den gamla var helt slut, nya sängkläder och en ny byrå. Det nyktra livet fick en bra start med god sömn😁