Men hej igen...
Svarade först i min egen gamla tråd då jag nu börjat om på nytt, men såg att forumet ändrats lite så jag gör en ny tråd i detta delforum.
Idag bestämde jag mig faktiskt, men har funderat länge och väl. Hällde ut det sista av vinet och whiskyn idag. Har gått ut med alla tomflaskor och boxar som innehållit alkohol. Ska panta burkar snart :-)
Vad har hänt med mig sedan sist då?
Jo, jag har skilt mig (ingen olycklig skilsmässa, vi är vänner och delar vårdnad om en kisse). Skaffat nytt arbete som jag trivs jättebra med. Både uppgifter och kollegor. Hatade mitt förra jobb närapå. Äter fortfarande Sertralin för mitt mående.
Har druckit alkohol typ varje kväll sedan ett år tillbaka, men känner att så här vill jag inte ha det. Kollar på TV-serier och dagen efter behöver jag kolla om sista avsnittet jag sett för att jag inte minns... skrivit knasiga saker på sociala medier som jag inte heller minns. Snubblat på balkongen och slagit mig blå. Alltså, så där kan man ju inte leva.
Nu har jag i några dagar läst här inne igen och skaffat mig mod och styrka för detta. Har börjat fylla i uppgifter i Alkoholprogrammet här som jag verkligen tycker verkar vara bra. Har sparat flikarna öppna på min dator där jag skrivit så det blir lätt att komma åt min motivation och mitt mål.
Jag vet att jag kommer sova som en kratta de första nätterna
Säg hej till mig och hjälp mig lite på traven så här i början :-)

Tack snälla ni!
Ja, jag behöver verkligen en förändring.
Jag lyckades så bra med att vara utan alkohol under flera månader 2020 och mådde ju så toppenbra då. Nu vill jag tillbaka dit igen :-)

@PlingPlong Hej och välkommen tillbaka! Jag har läst här i många år och minns dig men jag har inte skrivit så mycket förrän nu de senaste månaderna. Programmet är toppen tycker jag! ⭐️

@PlingPlong Välkommen tillbaka! Bra beslut du tagit för att få till ett bra liv som du önskar ha det. De första dagarna kan vara kämpiga precis som du skriver, men sedan blir det bättre. Alkoholprogrammet är ett bra stöd och kan ge dig olika verktyg och strategier. Att göra om sin vanor och hitta nya rutiner istället för att dricka är en bra start. Lycka till nu och berätta hur det går. Du fixar det här!💪❤️

@Amanda L @Loppan @vår2022 Tack för välkomnandet. Det känns skönt att vi är fler som kan peppa och stötta varandra. Det svåra för mig är väl det här att ändra vanorna. Jag dricker ju framför tv:n liksom på kvällarna. Jag får försöka hitta en kvällsaktivitet som får mig att tänka på annat.
Natten blev i alla fall som jag trodde. Otroligt svårt att sova, men väldigt skönt att vakna (trött) med vetskapen om att jag var nykter igår :-)
Dag två börjar idag.
Ha en fin dag alla <3

@PlingPlong Hej! Startar samma resa som du men sitter i en vagn bakom dig. Skönt att du ligger en dag före så kan jag hänga efter.
Nu får vi försöka hålla ut.
🪴

@Amanda L Tack för tips. Jag ska nog klura ut något. Idag var det lite tufft mellan 18:00 och 20:00 så tur att inget fanns hemma. Nu känns det dock bättre. Jag har aldrig sug på dagarna eller så, utan det kommer vid 18:00 tiden för det är då jag brukar starta.

@Liv1 Jag gick in och läste din tråd nu. Välkommen! Jag är en "nygammal" medlem som ska ta tag i detta igen. Har precis börjat "Alkoholprogrammet" här på sidan som jag tror kommer vara till stor nytta för mig. Kolla om det också kan vara något för dig. Det ligger under rubriken "stöd"

Anonym31513

@PlingPlong Välkommen tillbaka! Vanans makt är stor men ju fler gånger du lyckas motstå suget, desto lättare går det.

@Kennie Bra förslag. Jag har planerat att gå ut med soporna vid 18-tiden för att sedan promenera vidare till affären för att köpa på mig någon dryck (alkoholfri) och eventuellt något att tugga på när jag är tillbaka igen.

@PlingPlong Heja dig! 💪🏻 Känner igen mig i ditt drickande. Jag sitter också & kollar på serier medans jag dricker. Har gjort så varje dag under ett års tid ungefär. Men inte idag. Nu har jag tagit beslutet att hålla upp en vecka. Låter nog inte så mycket, men för mig känns det stort (& svårt). Men tycker att det känns bra att läsa i forumet & få inspiration. Någon tipsade om en bok ”Skål, ta mig fan!” som jag laddat ner & tycker känns väldigt bra. Kämpa på 🙂

@Ken79 Jag skrev i din tråd nyss :-) Det är ju jättebra att du satt upp ett mål. I kväll är det tredje kvällen i rad som jag låter bli alkoholen och det känns helt ok. Det bästa kommer i morgon bitti när jag vaknar och kommer på "att jag var nykter i går"
Ha det fint!

@PlingPlong Det var mitt mönster också. Vid 18-tiden så började det dra i vintarmen 😁 Jag har bytt ut det till citronlemonad och lite nötter. Netflix tillåter jag mig till om det är en sån dag nu. Tänker att avstå från vinet är det viktigaste just nu. Fortfarande nynykter, 1 månad idag 🙌 Lycka till! Hoppas du hittat nåt gott att ersätta med. 👍💫