Bib

Dag 71
Mitt första inlägg här. Jag har läst trådarna i ca 6 månader och de har varit ett stort stöd.
Jag har efter några år som sk periodare bestämt mig för att bli sällan drickare . Måttligt har lyckats 1 gång av 100 så inser att det är svårt Jag har valt mitt mål som att dricka så sällan som möjligt för jag vill inte känna att jag misslyckas och inte fokusera på det negativa.
Detta är det längsta uppehållet jag haft på många år . Jag är dock besviken då jag upplever att jag inte fått så stora positiva resultat. Jag har endast gått ner 2 kg och mina levervärden är för första gången väldigt höga ( beror på Medicin men ändock ) . Jag är inte märkbart piggare heller . Men tänker fortsätta på denna banan så jag innan stoppet var inne på en farlig bana då jag drack 20 flaskor vin i veckan. Deltagit i några AA möten men tycker det blev så deprimerande ( grät varje gång ) och tycker fokus ligger på att älta på negativa saker . Äter naltrexon och upplever att de tar bort suget . Jag börjar såhär tänkte jag!

Profile picture for user Suburra

@Milady Nää jag är en all in människa och även när de gäller vin. 1 glas .. kanske jag har under min vin karriär ca 10 ggr. 2 flaskor - 1 bib mer vanlig kväll här ..
Men nalrexone verkar funka för mig! 72 dagar nu ! Hurra

Profile picture for user Natalia

Hej @Suburra!

Tänkte på det du skrev om att du inte upplever dig så mycket piggare. Kan det vara en bieffekt av Naltrexon tro? Vet att jag själv blir väldigt sinnesförändrad av dem. Blir bla lustlös, tröttare och jag upplever att de flesta känslor dämpats när jag provat dem.

Profile picture for user Suburra

Hej! Ja tänk om det är naltrexon som gör mig trött. Jag har ingen motivation och driv men tvingar mig till saker hela tiden . Får fundera om jag skall fortsätta med dem . Hur länge har du ätit dem och gör du det nu ? Jag var och är motiverad att sluta med alkohol och tror jag kanske skulle klarat mig utan dem . Svårt att veta vad som är vad men suget är betydligt mindre och tankar om alkohol kommer inte så ofta.

Profile picture for user Natalia

@Suburra

Jag har försökt påbörja medicinering med Naltrexon men har avslutat det fort varje gång just pga bieffekterna. Är vanligtvis pigg och energirik men blir helt av när jag tar dem. Som du skriver, omotiverad och inget driv. Tappar glädjen och kan få ett nästan dåligt humör.

I min tråd har jag skrivit mycket om två olika hälsokostpreparat som jag testade i syfte att dämpa suget. Det funkade faktiskt och gav inte lika illa biverkningar men har varit utan dem nån vecka nu och åter kommer suget sådär starkt.

Profile picture for user Natalia

73 dagar är riktigt bra förresten 🙂
Om du väljer att sluta med Naltrexon vid nåt tillfälle får du gärna berätta om du upplever nån skillnad till det bättre. Kan nog säkert ta några dagar innan den helt lämnar systemet dock.

Profile picture for user vår2022

@Suburra
Svarade på ett inlägg från dig i min tråd men vet inte om du sett det så skriver i din tråd också. Du berättar att du är lite besviken på det positiva effekterna och att du endast gått ned 2 kg och lite dåligt med energi och att du drack ca 20 flaskor i veckan. Tyckte det tog sin tid för energin att komma tillbaka. Mycket beror det på att hjärnan behöver återhämta sig och få balans igen efter min stora alkoholkonsumtion som jag hade, minst 1 flaska varje dag, mer på helgen. Man pratar om att det tar 3-6 månader för hjärnan att vara i balans igen. Något jag också upplevde var att det hände mycket både fysiskt och psykiskt mellan 3-6 månader. Min vikt började gå ned mer efter ca 3 månader och jag har nu gått ned ca 7 kg. Gått ner ca 1 kg/månad, och den pendlar lite upp och ner under den månaden. Jag tycker det är bra att den går ned långsamt för det innebär att det är hållbart över tid, med det jag äter och motionerar. Ingen Quick fix. Så håll ut och försök se allt som en långsam, men hållbar förändring i din livsstil, det bli bara bättre😁

Profile picture for user Suburra

@Natalia tack! Kommer bli ett natt med ugglande igen dessvärre . Fick styra om dagen för att sova men genomfört en italienska kurs på nätet så känner mig nöjd . Jag är rätt slö men förra veckan var det prommis varje dag samt 3 timmar simning och hållit mig bra med kosten . Dag 76 .. Inget större sug .

Profile picture for user Natalia

Hej @Suburra!
Jag sov som en stock förra natten. Men hade tagit en propavan och vissa nätter hjälper den. Inatt gör jag dig nog sällskap på nattvakat dock. Sömnen ligger långt bort känner jag.

Ha det gott 🙂

Profile picture for user Suburra

@Natalia Hur går det för dig ? Jag har tyvärr druckit vin i måndags och tisdags.. Fick en oerhörd baksmälla och upplevde att de var svårare att dricka vin med naltrexon . Nå 80 nyktra dagar av 83 är mitt fokus. Tröttheten är förlamande och jag måste nog prata med min läkare om detta är orimligt att leva såhär . Positivt är att mitt levervärde P Alat gått ner från 0,85 till 0,53 så det är en seger trots att jag inte går ner i vikt. Härlig dag idag! Inge vin och ser fram emot morgondagen då jag skall premiär simma utomhus!

Profile picture for user Natalia

Hej @Suburra!

Du kämpar på jättebra!
Det ska du helt klart vara stolt över 😃

Har du funderat över vad som gjorde det svårare att stå emot just den här gången?

Förstår verkligen att den där tröttheten är oönskad. Konsultera gärna med din läkare om vad det kan tänkas bero på och vad du kan prova göra för att få må bättre frammåt.
Det kan finnas så många harmlösa orsaker. Kan ju förstås vara svårt att spåra men till hur stor del av tröttheten spelar själva rehabiliteringen av alkohol in? Till vilken del kan medicinen inverka? Jag brukar själv få lida av trötthet, lustlöshet och humörsänkningar som främsta biverkning när det kommer till många mediciner. Ser dina övriga näringsvärden bra ut? Hur ser motion och kosthållning? Använder du allergimedicin?
Det ska nog gå att bena ut på ett bra sätt ❤

För mig går det nog frammåt om än lite knöligt 🙃

Behöver öva in nya helgrutiner som jag mår bra av. Är lite ovan att bo själv och känner mig inte riktigt tillfreds när helgerna kommer som det är just nu. Men något jag verkligen behöver öva på är välja annorlunda när läget blir kritiskt. När jag tillexempel satt mig i bilen för att åka till bolaget har jag fortfarande valet att inte gå in på bolaget och handla. Jag har valet att styra iväg på en promenad istället. Eller att bara åka runt en stund. Faktum är att det finns så många andra stimulerande saker att göra istället och som skapar mer glädje än vin. Jag behöver öva!

Vad skönt det lät att bada!
Det är så himla skönt med ett uppfriskande dopp 🥰

Profile picture for user Suburra

@Natalia Hej Tack! Jag har haft en rätt tung helg då en man som jag haft kontakt med visat vara en helt annan . Jag har i dagsläget många anledningar att dricka om man säger så .. De mesta är problem jobb , kärlekslivet etc Men insett att dricka bara gör det värre ... dagen efter . De 2 dagarna jag drack vin förra veckan var tror jag helt ärligt var en gammal vana och tristess som spelade in . De var lite tyngre att dricka med naltrexon faktiskt. Men valt att fokusera på de nyktra dagarna jag haft sen jag bestämde mig dra ner ordentligt och av 85 dagar är 83 nyktra!! Jag har idag simmat 2 timmar andra dagen i sträck och skall försöka öka från 3 timmar i veckan till 6 samt dagliga promenader. Har 0 motivation men tvingar mig i väg eftersom de känns bättre sen . Skall på läkarbesök denna vecka och skall bli intressant vad min lever röntgen visar. Funderar på att skaffa katt tror de skulle vara lösningen på endel .. någon att småprata med 😁. Vad bra att du lyckas med nyktra dagar det är viktigast! Jag är glad att jag lyckades bryta efter 2 dagar och denna man inte lyckats bryta ner mig .

Profile picture for user Suburra

Jag låter som en bitter äldre dam men jag är inte det men livet känns inte jättekul just nu utan känner mig ganska livlös men kämpar på .. tänker att det är lättare om jag får ett bättre jobb att vara nykter och fräsch än vinalkad..

Profile picture for user Natalia

Hej @Suburra!

Jag tycker inte att du är tillbaka på ruta 1. Du är jätteduktig och är 85 dagar från en stor förändring!
85 dagar med två dagars svacka är inte dåligt alls. Tvärtom kanonbra jobbat ✌️ Bäst!

Och nej, män, killar och pojkar oberoende av ålder ska inte låtas bryta ner dig. Ledsen, arg och rädd får man bli. Man får bli besviken också och det får göra ont men nej. Nej!
Och Ja! Katter helt klart. JA!
Det är ren kärlek att ha djur. Hade önskat att skaffa en hund men det blev två katter och det är mina två hjärtor ❤❤
Jag är helt tokig i mina kissar! Går jättebra att prata med dem, det gör jag hela tiden 🙂

Jag tycker det är orättvist att du upplever dig så trött för du verkar röra på dig mycket och som du skriver, tvingar dig till att göra saker trots att motivationen brister. Jag tänker att det du gör brukar vara just sådant som föder lite motivation och ändå ligger den långt bort hos dig. Inte rättvist...
Ja nä, skaffa katt. Idag. Nu på en gång! Det ger så mycket 🙂
Men kattunge hinner det inte bli tråkigt, du kommer få fullt upp med att ta ner den från gardinstången, sopa upp trasiga blomkrukor och jord. Och gosa 🥰 du kommer inte att behöva äta ensam heller.
Förlåt men jag är som ett barn som får syn på tomten varje dag tillsammans med mina kissar!

Profile picture for user Natalia

@Suburra

Tänkte på det där med att dricka med Naltrexon. Jag har också gjort det och man får inte den där kicken till belöningssystemet. Och det är ju lite vad den är till för. Det kan dessvärre leda till att man dricker mer och mer för att man vill uppnå den där känslan som istället uteblir.

Det är så jag generellt känner med Naltrexon. Som att hela belöningssystemet har stängt ner. Jag känner inte glädje av sådant som normalt glädjer. Bara gör saker utan känslomässig närvaro. Får inte ut harmoni av en promenad, får ingen energi av träning, känner inte hunger, ingen glädje. Det berör så många plan och det är synd för jag hade gärna använt Naltrexon annars.

Profile picture for user Suburra

@Natalia Nä det finns en fara med att dricka med naltrexon som du säger att man dricker mer för att uppnå rus. Ja jag känner att simningen inte ger mig samma kick som förut men jag tvingar mig i väg för att jag måste ( mest pga av vikten) . Man känner sig som en robot bara genomför saker .. Jag är varje glad eller ledsen lite samma känsla som när jag åt anti depressiva en period . Jag kommer nog sluta med naltrexon när jag är mer stabil i nykterheten tror jag alt bara ta vid sug men tänker att då är de ju försent när man köpt hem flaskorna . Jag hade i och för sig vin i kylen 2 månader utan att dricka.

Profile picture for user Natalia

Tjofräs 😃

Det är klokt att använda naltrexonen en tid. Skulle helt klart också använt den om jag kunde stå ut med den bättre. Jag körde ett hälsokostexperiment på forumet för den alkoholfria sidan där jag provade Teanin i tre veckor i syfte att minska sug. Det funkade ganska bra. Sen ville jag prova fortsätta utan Teanin för att den dämpade min energi och driv lite. Men jag mår ändå bra av den och kommer nog att använda den av och till som stöd nu i början när suget kan bli sådär starkt. På fredagar gör jag nog klokt i att ta ett dubbel dos! 🤪

Ibland är jag dålig på att stå ut med preparat som förändrar mitt mående. Blir tväravig och vägrar.
Tvärvägrar att använda Naltrexon. Antabus har jag aldrig testat men vägrar ändå. Jag vägrar på förhand. Jag vet, det är Jättebarnsligt!😅

Har funderat mycket på varför jag blir så avig och tror att det beror på att jag rätt nyligt tillfrisknat ut en utmaningsdepression och en svår sorg. Det blev en lång sjukskrivning och mycket svart tid. Och för nära 10 månader sedan avslutade jag tvärt ett starkt tablettberoende och överkonsumtion av benzo. Den abstinensen som kom med det avslutet slog ut både fysisk och psykisk kapacitet i flera månader. När abstinensen till slut lättade upp kände jag bara tacksamhet. Tacksamhet över att jag bara mådde bra. Tacksam för livet. Och nu är jag plötsligt allergisk mot allt som sänker mitt mående.

Tror det är en rädsla jag känner. En rädsla för att sjunka så djupt i det mörka svarta och kalla hålet igen. Det är ännu så färskt i minnet. Och även om jag inte tänker på det så har jag ärr över hela armarna som påminner mig. Tatueringar som påminner mig om att fortsätta andas eller att rise above. Eller faktiskt 8 olika tatueringar men budskap som uppmanar mig på ett eller annat sätt.
Tatueringar som jag visst tyckte var en bra ide att skaffa när jag var påverkad av tabletter men som jag nu med ett klart sinne önskar försvinna 🤯
Tabkettpåverkad ville jag avsluta livet för bara drygt ett år sedan. Och det hade pågått en tid. Jag försökte och misslyckades. Jag planerade för det och delade upp värdefulla smycken och saker och skrev ett brev om vem som skulle få vad. Och om jag mot förmodan ändå skulle glömma bort det brukar min ex pojkvän påminna mig om att jag lever tack vare honom. Och han har rätt. Det är inte bara en gång han fått tokspringa efter mig när jag desperat satt iväg mot vattnet som ligger nära huset för att dyka ner och aldrig igen komma upp. Jag är liten men har brottats med honom för att få bort honom i min önskan att få försvinna. Vid ett tillfälle var dom två som låste mig i ett grepp tills jag lugnat ner mig. Jösses jag vet inte varför jag skriver det här. Nu svävade jag verkligen iväg.

Men jag tror att det är sådana minnen av känslor som fått mig så avig mot allt som sänker mitt mående.
Det var tabletter som bidrog till önskan att avsluta livet. Jag blev väldigt sinnesförändrad och fick väldigt skeva tankar. Gjorde så många ogenomtänkta saker. Och jag trodde att tankarna och känslorna var mina egna. Det var dom inte. Jag var påverkad.

Är bara så ohyggligt tacksam över att kunna känna glädje och harmoni igen. Allt i mitt liv är inte som jag vill ännu men jag jobbar på det. Frammåt🙂 Och jag är så tacksam över att känna glädje över den blå himlen och fågelsång igen. Är bara så glad över livet 🙏💕
Så glad att vara mig själv igen 🙂

Profile picture for user Suburra

@Natalia Har själv varit utmattad i flera år och det är ett helvetet. Tyvärr gjorde jag misstaget att självmediciner a med alkohol så tror de gjorde återhämtningen blev mer långdragen tack för att du delar med dig man känner sig mindre ensam . Bra dag här en timme simning och 90 min prommis avklarad. Sugen på rosé och cigg men blev en god frukost och lunch istället och sockerfri glass nu på kvällen! Dag 84 .. ser fram emot och kunna skriva dag 100 ! Kämpa

Profile picture for user Natalia

Det var precis vad jag gjorde. Började självmedicinera med benzo efter några år. Hade också läkarförskrivna mediciner som gjorde mig avtrubbad och skev. Där och då var det ett sätt att orka leva. Men det förgjorde istället och gjorde det dåliga måendet sämre.
Ibland adderade jag alkohol och då flippade jag oftast ur.
Det är grunden till min beroendeproblematik iaf. Tabletter.

Profile picture for user Natalia

Det är alltid så skönt att träna och motionera 🙂
Jag föll tyvärr idag men tar det mycket lugnt.

Brukade löpträna mycket. Det gav enorm tillfredsställelse. Gillar långdistans. Har två ryggskador idag som gör att just bla löpning påverkar väldigt illa. Men jag saknar det. Att promenera ger inte samma kick.
Srärkande träning är alltid skönt men jag saknar långdistans löpningen 🙃

Profile picture for user Suburra

@Natalia Yes du har rätt! Tänk att jag bara för 3 månader sedan drack kopiösa mängder vin 2 ibland 3 flaskor per dag! Nu börjar energin komma.. Städning som varit lågt prioriterat har börjat bli lite roligt till och med! Ja du en ryggskada knäcker vem som helst så var inte hård mot dig själv du har ju lyckats vara nykter 5 år så bevisligen kan du och du kommer lyckas igen. Men vet känslan när man dricker fast man inte vill de har man ju gjort i åratal.

Profile picture for user Natalia

Hur har det förresten gått med den här mannen som visade sig vara någon du inte trott? Vill så ogärna att han får dig att må dåligt. Eller att du låter honom få dig att må dåligt. Hoppas du väljer in glädje i din nya vardag. Så mycket glädje du kan.

Profile picture for user Suburra

@Natalia Tack för att du frågar! Ja du vi träffades för 17 år sedan när jag pluggade utomlands. Han sökte upp mig för ett år sedan och friade till mig sen dess har vi haft daglig kontakt men visade sig att han har en fru sen 18 år tillbaka som han försöker lämna men kommer nog inte göra det . I förra veckan meddelar han att han har separerat från henne pga av att han varit otrogen med en annan kvinna. Kort sammanfattning.. Han säger att tack vare mig så har han och frun hållt i hop längre eftersom jag tillgodosett hans behov !!!! Jag har alltså varit hans psykolog och nån form av sexuell fantasi.. Blev matt..

Profile picture for user Natalia

@Suburra
😅 förstår att du blev matt!
Snälla rara välj inte den vägen. Eller du väljer förstås hur du vill men det känns så komplicerat och osäkert.

Nog för att jag råkat ut för mycket tok och väldigt väldigt illa saker med män. Tenderar att dra till mig fel typ av psykopater och andra märkligheter. Men när man råkar ut för något väldigt illa kanske fysiskt eller sexuellt väldigt illa är det ändå en direkt och väldigt tydlig handling man råkar ut för. Det kanske gör ont, man blir rädd, får ptsd. Men det är iallafall inte diffust, komplicerat eller krångligt. Det lämnar inga frågetecken. Det här låter däremot diffust och krångligt. Känslomässigt osäkert och utlämnande.

Det här med kärlek alltså...

Profile picture for user Suburra

@Natalia samma här ! Träffat drar till mig många människor med dålig agenda för att jag är en trevlig och tolerant person )folk tror inte man har gränser viket man har ) Det är hejdå till honom kan jag säga och hör han av sig är det när han löst sina pro men. Men han får mig inte att dricka!

Profile picture for user Natalia

Men från 2-3 flaskor per dag till det här! Du har gjort en enorm förändring 😃
Tycker du ska försöka hitta ett trevligt sätt att fira dina 90 dagar!
Det är redan på söndag 🥳

Jag ska fira dig här iaf!

Profile picture for user Natalia

@Suburra men det är ju kanonbra!
Sist låg P-alat på 0.53 och det var en ordentlig minskning från gången innan. Har den sjunkit ännu mer?
Ditt peth-värde måste ju idag ligga på det lägsta gränsvärdet!

Men du...

Jag måste måla upp något för dig eftersom du skriver att du har svårt att själv se.
Såhär gör vi. Var verkligen beredd nu!
Jag är spikrak. Sorry. Men...

I din första inlägg berättade du att du drack ca 20 flaskor vin per vecka.

@Suburra på riktigt - 20 flaskor vin per vecka!

Det är, och tillåt mig måla upp det för dig nu. Det är en prestation jag vill att du ska se.

Under de här 90 dagarna hade det varit såhär många pinnar per vecka och totalt och såhär många pinnar beräknat på 12 veckor vilket då faktiskt bli färre pinnar än 90 på dagar. Men jag gjorde en genväg i uträkningen. Lord forgive me Einstein, Pythagoras och Eukiledes mfl 🙏

Titta nu. Titta 👀 nu noga på hur många pinnar du skulle haft om du inte gjort förändringen.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Och detta på 90 dagar.
Nu...

I I I I

På 90 dagar skulle du alltså ha druckit ca 250 flaskor vin.
Nu... vet inte exakt hur mycket du drack senast och din tollerans har minskat men säg 4 flaskor vin en dunk?

Från 250 flaskor - 4 flaskor.
På 90 dagar.

Återkom gärna till mig igen när du tittat på det här. Och OM du vågar, OM,skriv då en gång till att du känner dig värdelös. För jag har isf ett och annat att säga till dig!

Eftersom jag är klar med mina tatuerade budskap som jag nu inte kan ta bort. Iaf inte utan hög kostnad, så är det här dagen jag istället ger bort dem. Jag behöver dem inte längre.
Gav just bort två till @Nydag där jag även berättade kort om bakgrunden till den ena. Och det kan jag berätta för dig med men mer grundligt i nästa inlägg.

Men den här får du idag.
Den sitter på höger underarm och är textad med en mycket vacker stil.

"Kom ihåg att du är värdefull"

Vill gärna att du går till en spegel och och möter dig själv. Ta gärna en titt på pinnarna igen. För vet du vad? Det du gjort är helt grymt!
Det Du gjort är allt annat än värdelöst.
Och verkligen möt dig i spegeln nu för jag la tid på att stapla upp de där pinnarna! 😉

Profile picture for user Suburra

@Natalia Tack för pepp! Du har rätt och när jag bestämde mig tänkte jag 3 månader kommer inte gå men de gjorde det även om jag körde lite i diket . Men jag tycker det känns omöjligt och som en kamp om jag skulle gå in för att vara helnykterist resten av livet... kanske 40 /50 år till . Msn är ju inte snäll mot sig själv om man sätter upp för höga mål och man misslyckas . Bra dag här trots att jag vänt på dygnet så hann jag med läkarbesök, vernissage och 1 timme simning. Får se om jag tar en promenad och jobbar lite. Tack verkligen för pepp .. man tänker så konstiga tankar ibland. Kram

Profile picture for user Natalia

Tänkt inte hela livet fram om det blir övermäktigt. Jag känner likadant just nu. Men så många här har gjort sådana enorma förändringar och blivit både aldrig- eller sällandrickare.

Vilken tanke som fungerar bäst för dig kommer du underfund med med tiden. Om några månader till kanske du inte vill dricka nånsin igen. Eller så blir du en duktig sällandrickare.

Fortsätt som du gör och låt tiden hjälpa dig med dina svar.
Fokusera på att må bra i nuet. En dag I taget.

Kram till dig!

Profile picture for user BEATNGU

Kan inte tänka mig hur jag skulle dricka måttligt. Har slutat i missär varje gång jag försöker. Min hjärna nöjer sig inte med en liten del av kakan, den tar hela och lite till. Jag följer bara med utan att reagera. Vet att många kan ändra sig och dricka måttligt resten av livet. Men jag kan aldrig göra det. Det finns en starkare vilja åt fel håll som inte går att kontrollera när den vaknar. Helt sjukt att det kan vara så starkt hos oss. Drömmer ofta att jag druckit lite igen och sumpat allt. När jag likaväl kan fortsätta dricka i drömmen slutar det med att jag inte får tag i något innan baksmällan börjar komma. Mår dåligt när jag vaknar innan hjärnan inser att det inte är äkta.

Profile picture for user Natalia

Hej @BEATNGU!

Jag flikar in och måste få säga att jag också har mardrömmar. Men om starka tabletter jag slutat med. Inte ofta med det händer att jag drömmer att jag hittar några i en byrålåda eller på andra ställen i hemmet. Har drömt att jag liksom råkar hitta dem, fler och fler och blivit förväntansfull. Men i mina drömmar tar jag dem aldrig, jag bara samlar på mig dem för att ta dem sen.

Efter sådana drömmar vaknat jag alltid upp och tror att jag har dem i samma ficka som i drömmen och blir glad när jag förstår att det bara är en dröm... 🙏
Men det tar lite tid att förstå det.

Profile picture for user Natalia

Hej @Suburra!

Jag missade att gratulera till dina 90 dagar i söndags. Men vill verkligen gratulera dig idag istället för att du nu passerat 90 dagar i din stora förändring 🍭🍨🍰😃

Hur mår du idag?

Profile picture for user Suburra

@Natalia Hej ! Tack snällt att du uppmärksammar och påminner mig! Jo tack helt ok ! Simmat 3 timmar och nu vila och sen i väg på ett event på nasdaq . Tyvärr varken glad eller ledsen men bättre sysselsätta mig känner jag .. en dag vänder det! Hur mår du ? Du verkade ha roligt i går kväll .. de var du värd !

Profile picture for user Natalia

Hej vännen!

Det är bra här 🙂

Tv-inspelning låter spännande men det är synd att du ska behöva känna dig så livlös. Men det är väldigt starkt av dig att ta dig av så mycket trots att du känner så?

Vad tror du att det kan bero på?
Vart är du din utmattning
idagsläge?

Profile picture for user Natalia

Jag tog med en liten pojke i veckan och trots att han är 8 tyckte han också att det var kallt. Och det är starkt av ett barn att erkänna!

Men två timmar i det vattnet...
Du är en maskin @Suburra 😅

Profile picture for user Suburra

@Natalia haha tack! Jo jag vet ibland så kan jag flytta berg ... Men du verkar med fenomenalt stark.. glöm inte det .. 5 nyktra åt ..
Och beundrar alla som har värk och är positiva. Jag hade en artros i knäet för några år sedan och sen smärtan tog helt livsglädjen ur mig men är helt borta nu!! 😁 I dag blir det nyktert trots lite sug efter iskall rosé.. tyvärr ser de mer gott än vad de är har jag insett ..

Profile picture for user Natalia

@Suburra

Värk och smärta är mitt mellannamn sedan tonåren och det blev inte bättre längre upp i ålder. Men man vänjer sig. När det blir kroniska tillstånd måste man leva med det och acceptera smärta smärta som en del av vardagen. Tror det är värre för dem som har smärta tillfälligt. De hinner aldrig processa runt till acceptans. De vill vara att det ska passera.

Jag har skitont idag som alla dagar men separerar det helt från det mentala måendet. Mentalt är jag jätteglad idag. Euforisk faktiskt 😃

Profile picture for user Natalia

Det är ungefär som sömnproblem. Jag har aldrig sovit bra m nätterna. Så kommer dem som gnäller över att det tog 45 minuter att somna en natt. Och målar upp det som att de inte sovit alls. De vet inte vad sömnproblem är!

Profile picture for user Suburra

@Natalia Jag beundrar dig att du orkar med .. Jag har nog innan jag fick problem med knäet inte haft förståelse för dem med värk och trott de överdrivit . De påverkar ju psyket enormt så tacksam att jag inte har ont och ödmjuk are och önskar ingen det förutom put In 🤣

Profile picture for user Suburra

@Natalia Tack nä det är svajigt .. Från att känna mig som en loser till ok.. Men har bestämt mig för att varje dag oavsett om jag vill eller ej göra saker för min hälsa och som förbättrar framtiden.. livet kanske blir kul igen vem vet ?

Profile picture for user Suburra

@Natalia Nä jag kan alltid sova även om jag vänt på dygnet och sover jag inte blir jag direkt psykisk obalanserad. Fattar inte hur man klarar av att fungera utan sömn. Jag hade en fd kollega ned mycket värk o ch sömnproblem.. Hon var rätt sur och bitter.. förstår henne bättre nu .

Profile picture for user Natalia

Jag skulle kunna välja att fokusera på den jävliga smärta, på sömnbrist eller att fokusera på vad jag saknar i livet. Men jag väljer tacksamhet för vad jag har och vad jag har omkring. Men det är förstås en process och mycket jobb att komma till det det mentala stadiet att välja.

Jag saknar barn tillexempel. Har inga barn och önskar att jag haft det. Barn ger mig en högre mening i livet och så mycket glädje. Men det var visst inte för mig att få. Den sorgen tog år att processa. Men jag kan fortfarande ta med grannens barn, andras barn till stranden och bada. Jag tar in både barn och tonåringar i mitt liv på andra sätt och finna enorm glädje i det 🙏

Men processen till att acceptera uteblivna biologiska barn var hemskt jobbigt en lång tid innan jag kom till just acceptans.

Uppmanar alla att förstå att allt är en process med många steg och besvike. Men när man når acceptans i hjärtat, då kan man gå frammåt och jobba vidare kontruktivt.
Det är då man kan börja välja mående själv.

Jag väljer att tycka att det är en fantastisk dag och jag är tacksam att få ha den.

Profile picture for user Natalia

Du är i en knivig sits där du pressar igenom utan livsglädje. Har varit där och det om jag kontra fysisk smärta gent emot psykiskt lidande, väljer jag fysisk smärta alla dagar på året.

Du gör alla rätt genom tex fysisk aktivitet osv för att gagna energi
Men vad är det inom dig som sätter en spärr tro?
Har du några idéer.

Profile picture for user Natalia

Kära kära @Suburra

Vad är det som får dig känna dig som en looser? Vad har egentligen hänt?
Vem har du haft omkring i ditt liv som skapat den här självuppfattningen?
Du är allt annat än en looser. Nån måste ha slagit i dig det. Något långt in brister från början kanske?

Profile picture for user Natalia

Vännen.

Nej! Alltså när jag hör någon kalla sig själv loosee eller på annat sätt värdelös reagerar jag så kraftigt. Det ligger ofta så väldigt långt in och bak.

Jag har tex haft en bra grundläggande trygghet i min uppväxt. Har fått mycket uppskattning och uppmuntran i min uppväxt. Därefter har jag stött på riktigt vidriga saker i livet. Fysiskt och psykiskt. Men med den grundtryggheten har jag aldrig tänkt att jag är en looser eller värdelös. Har kunnat särskilja rätt från fel och också haft en styrka inom att tackla det jag möter. Nästan lite som; bring it bitch!

Det är snuskiga saker jag mött. Men aldrig har jag någonsin tänkt att Jag är en looser.

Suburra vi måste jobba på det här.

Profile picture for user Natalia

Kom nu Suburra nu är det dags att utveckla lite balkan-staj! Du får låna av mig. Du har redan styrka, uthållighet och tålamod. Just tålamod kan brista Balkan-stajl men nu kör vi bre!
🥰

Profile picture for user Suburra

@Natalia haha nää gillar din raka stajjl. Orkade ej skriva mer idag. Min bästa väninnas pappa är döende blev ledsen.. ligger nära mig da min pappa är död. Skriver mer i morgon. Hoppas din kväll är bra. Jag kämpar mot socker i kväll.. blir cola cero och salta pinnar ! vi höres.

Profile picture for user Suburra

@Natalia Tror det är en rad med tråkiga händelser i livet som ledde till utmattning. Men jag är mycket bättre nu men känner tomhet och tror faktiskt ett husdjur är lösningen. Angående loser är att jag har varit på topp i livet men sen blev sjuk och ekonomin dålig och svårt att acceptera att de blev så. Jag har haft orealistiska krav på livet och trott att de skall vara dolce vita jämt .Angående löser jobbar jag i en extremt penning fixerad bransch då bara pengar och status betyder något. Och utseende . Jag ser ingen annan som en loser vill jag påpeka. Mitt mål var att kunna gå i pension när jag var 45 blev inte så så nu får jag tänka om.

Profile picture for user Natalia

Skrattar lite när jag tittar på mina kissar som sååå gärna vill äta på nån sorts högt gräs som dekorerar ett hörn av mitt balkonggolv i en låg kruka. De är helt radiostyrda gent emot det där gräset och försöker antingen smyga mot gräset för att de tror att jag inte ska se. Rusar mot gräset för direkt attack eller lägger sig en decimet ifrån och ser oskyldiga ut. När de väl lyckats få tag i gräset och jag ska lyfta dem där ifrån lägger de sig på mage och nästan låser fast sig i golvet för att jag inte ska kunna få ett bra grepp och lyfta bort dem 😅

Tänker att ja jösses, begär ser lika ut för oss alla. Om nån skulle försöka lyfta bort mig från en uteservering skulle jag också låsa fast mig i golvet 😅

Profile picture for user Natalia

Goddag min sköna 🙂

Jag mår bra men har fått en sorts semesterkänsla denna vecka. Semester är för mig normalt inte förknippat med extra mycket alkohol. Det är mer förknippat med utflykter, roadtrips, picknick och kvällsdopp vid mysiga stränder. Det är förknippat med Natur och att få mer tid tillsammans med de kära. Just nu väcker det väldigt vackra och sorg. Mycket jag skulle vilja skriva om vad gäller den här känslan och hur det påverkar mig. Men jag ska försöka börja om på forumet. Har bett att få mina inläggstrådar raderade och vara lite mer korrekt och diskret i mina inlägg. Glömmer lätt att det är en offentlig sida och jag lämnar ifrån väldig många signalement med vad jag lämnar ut. Ibland är jag för spontan och i min person för att betänka att det inte är en privat chatt. Vad som helst kan komma ut och vem som helst kan läsa det. Eller så kommer det ut galenskaper som inte passar in.

Om du finns på cairy så finns möjlighet till privat chatt. Om du inte vill tala om vad du heter på den sidan så går Natalia att hitta! Det är bättre att jag delar mina mest privata delar av livet just privat.

Hur var simturen idag?

💕

Profile picture for user Suburra

@Natalia Ja de är jag men försökte tacka ja men verkar inte ha gjort rätt !? Hur mås det idag? Full fart här och fått ett mycket positivt besked gällande mitt jobb så rätt glad.