Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

som var på forumet förut har tagit vägen? Har ni lyckats eller inte? Är ni inne och läser nåt? Jag var borta ett tag och då drack jag vin. Men idag dricker jag inte och inte igår heller. Tänk att jag faktiskt har kommit en bit på vågen. När jag började min tråd drack jag i princip varje dag, och har gjort så i kanske 4 års tid, galet. Nu dricker jag, men på ett annat sätt, men jag ska minska mer, minska mycket mer.

rabarber

Vilken bra lista! Det kanske är när vi staplar upp de positiva sakerna en efter en annan som vi kommer till insikt om hur det väger så oerhört tungt i jämförelse med ett liv med A. Mycket inspirerande och motiverande!

Och heja dig, Vinärgott! Du verkar vara på en bra väg nu! Håll i det här! Ta det en dag i taget och trillar du, så var snäll mot dig själv, res dig upp och på't igen! Vi finns alla här för dig!

Styrkekramar

anonym11208

Brukar gå in och läsa listan ibland och den hjälper! Idag kör jag nyktert!

anonym11208

och tänkte på hur mycket vin de dricker, i nästan varje scen håller de ett vinglas, kanske inte i nästan varje scen, men i allafall i många scener, det blir på något sätt så legitimt och lite lyxigt att dricka. Man får ju det intrycket.

anonym11208

tråkigt med söndagar, man vet att i morgon är det dags med jobb, jag gillar väl ioch för sig mitt jobb eller det är helt okej. Jag tycker dessutom att ta ett glas vin på söndagen för att lindra ångesten, men denna söndag tänkte jag låta bli.

Svartvit

Att kunna skippa det där glaset med vin!
Önskar dig lycka till och hoppas att du får en härlig kväll :)

erkänner

Hej, det finns ingen hejd på mitt drickande längre när jag dricker, kanske två ibland tre dagar i veckan, jag vill ta ett par glas vin, det blir många fler, jag undanhåller antalet även från mig själv
Igår var jag så onykter så jag har minnesluckor, jag har erkännt för min man och jag har allt stöd från honom han ska hjälpa mig, men jag måste göra det. Det värsta är att jag skulle till jobbet i morse och dit kommer jag endast om jag kör bil???Hur tänkte jag?? Inte alls....jag körde och planerade vad jag skulle säga om polisen tog mig, men om jag hade kört på någon då??? Usch jag mår så dåligt av att tänka vad som kunde ha hänt.
Jag önskar att jag kunde hålla mig till ett, ett par glas vin och god mat med min man, så vill jag att det ska vara, men HUR kommer jag dit?
Jag hittade er, finns det någon som kan ge mig råd, jag har bestämt mig för att inte dricka en droppe på två månader, till att börja med, tänker jag rätt????
Ångest kommer jag att ha, men inte mer än det jag känt idag
Allt gott ❤️

Vintermyra

Hur går det för dig? Jag känner igen mig i din berättelse och har tagit hjälp. Min resa börjar i morgon. Ska nämligen till ett behandlingshem. Kram! ❤️

anonym11208

men mitt största problem är att jag dricker hemma själv, även om jag dricker mycket på fester med, fast det har bivit bättre, både hemma och bortadrickandet.

rabarber

... att bestämma dig för två månaders uppehåll! Under den tiden samla tankarna, analysera varför du dricker, känna efter hur det känns och väga det till hur det mot hur det känns när du dricker.

Det låter ju dock, som så många av oss andra här på forumet, att det är svårt att hitta till att kunna dricka lite ibland. Det är väl en insikt man måste komma fram till själv. Och många, kanske som jag, har insett att när man har varit vinfri ett tag att fördelarna överväger nackdelarna så galet mycket. Jag kan inte motivera alkoholen i mitt liv längre. Jag sover bra, ångesten är borta, jag har så mycket energi som jag kan använda dels för mig själv och mitt egna välbefinnande, dels för mina barn, vänner och familj. Det är som att "komma ut på andra sidan". Och jag vet att jag inte kan dricka "normalt". Jag kommer att sakteliga eskalera tills jag är tillbaks till ruta 1. Det har tagit mig ett tag att komma fram till detta. Och visst kan det finnas en sorg i det, men jag känner som sagt att jag har fått så mycket positivt med att vara vinfri att jag inte vill släppa den känslan.

Men igen, bra att du tar en paus nu. Starkt beslut! Ta en dag i taget och känn efter. Det är ju tufft i början, så håll i det tills det börjar vända.

Lycka till!

erkänner

Jag är så tacksam för dina ord, tack.
Jag har bestämt mig, nu är det slut på pimplandet
Jag har klarat av att gå igenom så mycket och jag kan nånstans förstå att pimplandet är "skräpet" som håller mig kvar i historien, men nu får det vara ett slut på den historien och det nya livet framåt ska bli ljust och friskt❤️ Kram

rabarber

Bravo! Vad härligt att du kommit fram till detta! Och vad skönt det måste kännas!

Vi är med dig hela vägen! All styrka till dig!

Kram!

anonym11208

ett glas vin blev det, jag önskar att jag alltid kunde dricka just ett glas vin. Turligt så har jag inget vin hemma så jag kan inte dricka mer. TUR!! Hade jag haft vin hemma så hade jag säkerligen hällt upp mig ett glas.

erkänner

Att vara helt utan alkohol, nu fjärde dagen, ger mig sån kraft
Att inte behöva känna vinslöhet på morgonen, ger mig kraft
Kan jag fyra dagar, så kan jag fem.....en dag i taget på det nya friska livet❤️Jag önskar att min kraft smittar av på var och en av er här på forumet, att ni finns där ute någonstans ger mig kraft och stöd, jag är inte ensam❤️Kram

rabarber

Vad härligt att du känner kraft och motivationen spirar! Underbar läsning!

Starkt av dig! Håll i det här! Och ha med dig dag-4-känslan framåt!

erkänner

Hmmmm....jag ska klara det, jag ska inte svika mig själv.....fram med virkkrok och garn....kreativiteten ska hjälpa mig
Jag önskar?? att vi är starka❤️