Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

men vad jag är rastlös och har tråkigt. Skulle det vara roligare här hemma med vin i kroppen? Kanske inte, men just nu känns det så, men jag har inget vin hemma så det alternativet finns ju inte. Det är bra och jag kommer att vakna upp fräschare än om jag pimplat vin här hemma.

anonym11208

Jag är nykter idag, men bara för en halvtimme sedan tänkte jag att jag tar bara ett LITET glas vin. Jag gjorde det inte och jag kommer snart att lägga mig och sova. Men lätt är det inte. men jag kommer att vara glad och stolt över mig i morgon!

anonym11208

Igår drack jag hemma själv, det är där som är mitt problem, mitt ensamdrickande. Idag gick jag upp ganska tidigt, men jag är bakis. Så himla onödigt, hade jag varit ute med vänner hade det liksom varit mer "okej" men nu känns det bara onödigt. Det som är tur är att det är ny dag idag och idag ska jag vara nykter.

anonym11208

då blir jag verkligen motiverad, för jag tror att fortsätter jag i denna takt så kommer det att gå illa. Jag har dragit ner, men långt ifrån det som behövs. Igår var jag nykter, och det känns bra idag, idag ska jag vara nykter.

anonym11208

visst dagen är inte slut ännu, men det blir ingen alkohol denna dag. För ett år sedan var det 0 av 7 dagar, så visst går det framåt och målet är att bli måttligare. Jag gör som träningstanten, sätter en notering i min kalender för varje nykter dag, då blir det lätt att följa och jag vill ha massor med noteringar.

anonym11208

lite trött, är det kanske alkoholen som försöker lämna kroppen?! Men jag känner mig så mycket bättre. Och idag kan jag vara i tid till jobbet och dessutom vara glad!! Glad måndag alla kämpare på forumet!

anonym11208

I vanliga fall hade jag suttit med ett glas vin, som hade blivit två, tre, fyra. Avslutat allt med massa vatten för att slippa vara bakis i morgon. Känt att allt var bra, fram till jag vaknat under natten, lite torr i halsen, dricka ett glas vatten och gå på toa och kissa. Vaknat upp i morgon, lite trött, men det sveper vi bort med kaffe, mycket kaffe, duschar och sminkar över det värsta, till jobbet, lite trött, men ändå inte så farligt. Luktar jag illa? Inte stå för nära kollegorna, då jag misstänker att jag kanske luktar lite surt efter gårdagens alkoholintag. Nu sitter jag hemma med ett glas vatten, ser fram emot att få somna in och vakna utvilad i morgon. Inte med en äcklig andedräckt, nu måste det bli en ändring. Jag kämpar och inser att jag måste ändra mina dumma vinvanor.

Levande

Är jobbigt när man programmerat sig till att koppla av med några glas på kvällen. Men så mycket värt när man kommit över den vanan och känner sig piggare igen.
Så hoppas du sover gott och vaknar pigg i morgon?

träningstanten52

Du kommer må bättre och bättre för varje dag som går. Du slipper vara skraj för att nån jobbarkompis ska känna lukten av gammal fylla, du kommer bli mer och mer skärpt och närvarande, du kommer sova bättre och du kommer slippa suget! Du slipper ångest och ånger!
Jag hejar på dig och idag kunde jag inte låta bli att hämta en beställning på bolaget! Men jag har ingen som helst lust att dricka ett glas!
Det här är min åttonde vecka och det känns så bra.

anonym11208

när var jag sist nykter fem dagar på raken? Det var nog ett par år sedan skulle jag tro. Det känns bra, somnade tidigt igår, och sov hela natten, det är fantastiskt skön känsla att känna sig trött utan alkohol. Känns skönt att inte behöva gå och fylla på det där förbaskade vinglaset stup i ett.

anonym11208

och den där rödlätta färgen i ansiktet, som doldes med massa smink. Ett viktigt mål för mig är att inte vara bakfull på jobbet mer, det är faktiskt inte så kul och skammen finns alltid där när man är bakishängig, men i morgon kommer jag inte vara bakis. Mycket bra tycker jag!! Det blir en nolla i loggan, precis som träningstanten gör :-)

anonym11208

Har gått fram och tillbaka och funderat, herregud, ska det vara så svårt?! Men det lutar åt att köra nyktert idag, köpt hem cola och god mat.

anonym11208

men det gjorde jag inte. Känns fantastiskt nu. Och det var inte så pjåkigt att sitta i soffan nykter, trots att det är lördag och valborg. Ska snart gå och sova och vakna upp i morgon, FRÄSCH!!! Det är jag glad för. Jag är glad för att jag faktiskt har kommit ganska långt i min förändring. Tänk att jag satt och drack i princip varje kväll. Tack för detta forum!! Och kämpa på alla!!