svagis

Det är underbart att följa dina virkningsframsteg - du har alltså REDAN kommit till KarlJohans-stadiet? :-D Allvarligt talat...bry dig inte så mycket om formen på själva objektet den här första gången :) Det som jag läser och tolkar som MYCKET lovande är denna fina beskrivning:
"Jag ser maskorna som jag ska göra fasta maskor i - och kommer dessutom igenom dem med nålen! Snyggt blir det också tycker jag. Jag övar på och börjar få lite kläm på det här med hur man håller nålen och få lagom garnspänning. Enkelt är det definitivt inte. Men, varje gång jag sätter mig händer något magiskt med mitt fokus. Underbart!" Grymt bra jobbat Charlie - både med virkandet och nykterheten :)

Var hos min dotter i förmiddags och berättade om min nya kompis Charlie som har en dotter som tittar på när hon lär sig virka. Då sa min dotter spontant: Men mamma, jag var ju bara 5-6 år när du lärde mig att virka! TACK för att du gjorde det :) Jag glömmer aldrig när jag började virka amigurumis - och hur mycket jag höll på med det, i flera år....ååh nu blev jag sugen på att virka igen! Säg till Charlie att lära sin dotter också för det är så kul!

Så hon engagerar sig också minsann :) Det är så härligt med engagemang - och det är så härligt att fokusera på ett garnnystan och en metallpinne ett tag, eller hur? <3

Jag har tyvärr inte hunnit sticka så länge som jag hade behövt idag för jag gick ju på dejt med en re-cycled dejt från våren 2019. Men han var sig precis lik och det var inte på ett bra sätt. Han är ju nykterist och det är bra, men han är så rörig, pratar massor hela tiden, om sig själv och sina fyra barn(tonåringar), om hur svårt han har att organisera sin vardag....sina svårigheter att få nåt gjort på jobbet osv. Nää....jag pratade med min pappa en stund nyss och han sa bara: Akta dej! Du får bara en massa jobb med en sån karl och hans barn....
Dessutom är jag inte intresserad, attraherad osv., men han visade nästan övertydligt att han är intresserad av mig, vilket också var lite jobbigt. Äsch - jag kom ut på söndagslunch i alla fall - och mineralvattnet beställde jag utan minsta tvekan så nu har jag gjort det 2 ggr på samma helg!!
Ska krypa ner i bingen tidigt nu!
KRAM
svagis

Asså du är ju helt makalös svagis! Skrattar så tårarna rinner här!!!
Sov så gott nu så hörs vi, Kram!

svagis

Vad gör du idag då? Jobbar antagligen...precis som jag. Men jag hann hem till mitt viktigaste jobb, som "handarbeterska" ett par timmar framför tv:n :) Hur går det med din svamp? :-D
Kram
svagis

Det blev vab för mig i dag. Inget jag är så förtjust i, tycker det bli långsamt att vara hemma utan en plan. Men! Jag lade ner svampen och började på ny kula. Och tro det eller ej men det blev en grytlapp! Först virkade jag en fyrkant. Den blev inte ojämn :-). Sedan tänkte jag att ska det bli en grytlapp får jag virka på några varv runt om och nu är den klar! Inte en tiopoängare men med tanke på att jag gjorde mitt första försök i lördags är jag mycket nöjd :D.

Nu helt plötsligt blev jag alldeles full av ideer. Vill virka av gamla kläder och allt möjligt. Nej, jag ska lugna mig. Tänker nu att nästa projekt får bli att lära mig lite fler hacks, eller vad det heter i virkning. Så jag kan göra tjusiga mönster och annat. Jag hittade en 15-minutersfilm med grunderna. För att få till grytlappen behövde jag bara titta på halva filmen. Ska kolla vidare och se vad mer man kan göra. Det fantastiska är ju att det blir något oavsett hur man gör och att man kan vara kreativ på så många olika sätt. Det här vill jag fortsätta med och jag är faktiskt glad att jag skippade stickningen i det här skedet. Virkning är toppen och mycket användbart!

Japp. Nog om virkning. I dag styrketränade jag när jag hade avlösaren här hemma. Skönt! Det blir vab i morgon med. Fy-vad-tråkigt (fast jag kan ju sätta i gång med grytlapp nummer två kanske :D). Men, men. Inte sugen på något som jag inte ska dricka. Det är ju skönt. Gläds väldigt över mitt nyktra liv. Nu har jag, som du hade tidigare svagis tankar på att tråden kanske ska flyttas. Känns som om detta ska hålla den här gången efter hundratals tidigare försök. Underbart!

Hur har din dag varit då, svagis?

svagis

Jodå bara fint här. Bra dag på jobbet. Inget sug alls faktiskt. Stickat lite. Funderar också på att virka av gamla grejer.....man kan ju klippa smala remsor av gamla gardiner t.ex. och ta en grov virknål...kanske virka en rund matta. Jag virkade två svarta blomkrukor av sådant material som jag hade köpt, och de blev väl ok...inte bra...lite för lösa liksom. Det är mycket trial and error inom handarbete :) Men kul att du också blivit biten! Min mamma lärde mig virka och sticka när jag var typ 7-8 år och idag är mamma 80 och stickar raggsockor varje dag, hon ger bort allihop men älskar att hålla på! Hon har lite artros i händerna men säger att stickningen håller artrosen i schack :)
Ska krypa ner och läsa nu!
Kram
svagis

Glömde säga. Vilken underbar dotter du har! Hoppas hon också kommer igång nu då. Hon behöver väl knappast youtube med sin rutin från unga år! Hälsa till henne från Charlie!

svagis

hon har så många kvaliteter min dotter...jag ska hälsa henne så gott från dig, då blir hon glad :)

När det gäller hacks inom virkning så är jag ingen expert. Jag har liksom aldrig gått på djupet utan hållt mig till fasta maskor och stolpar....tja, stolpar kanske kan räknas som ett hack för det som är bra med dem är att de "fyller ut" väldigt bra och det går snabbare att få resultat. När jag beställer garn på nätet så kollar jag ofta på adlibris.se - de har sålt garn ett bra tag och har bra priser - kanske också kan räknas som ett hack :)
Jag är alltså inte någon expert som sagt, men har väldigt stabila grundkunskaper.

Ha en fin dag nu!
Kram
svagis

Skriver lite här ändå. Behöver en paus i virkningen. Flickan sitter bredvid och skriker på Roblox. Vab är inte en favoritsysselsättning för mig. Vi är dock överens om att hon nog kan gå till skolan i morgon. Puh.

Virkningen. I dag är projektet en ny grytlapp och på den ska jag träna stolpar och halvstolpar tänker jag. De första två varven blev ju skrutt helt enkelt. Tror inte jag börjar om. Nu är det bara öva, öva, öva som gäller. I dag var det lite svårare att hålla garnspänningen också. Är det dagsformen tro?

Jag njuter oerhört av mitt nyktra liv. Känns som det nya normala just nu! Den känslan hoppas jag håller i sig lääänge. Huvudvärken är envis. Jag är fortfarande trött fast att jag sover gott och länge. Men det senare är förmodligen utmattningen som spökar och inget annat.
Kram!

Garvade när jag läser att din dotter skriker åt Roblox. Det går hett här hemma med. Det yngsta barnet nästan längtar hem för att just spela det.. haha. Nä det där med vabb är inte min grej heller. Gillar att va på jobb och ha många bollar i luften. Tur att min man älskar att va hemma så han tar det mesta av vabben här. Kram och ha en fin kväll så vaknar vi åter igen fräsha och "pigga"?

Skrattade så jag grät åt din svamp-lapp, vi borde ha ett anonymt instakonto men det går ju inte eftersom det inte är anonymt.
Det slår mig när jag läser era, ni mammors inlägg med barn som har mer än vanliga enkla behov att är det konstigt att vin kommer in som en viktig del i livet när en måste kämpa så mycket? Jag tyckte det var fullt upp med mina 4 barn under småbarn och tonårstid och då fick de inte särskilt mkt läxhjälp eller annat.
Jag bugar. Och fyra veckor, Charlie.
Det är något att känna sig riktigt stolt över.
Ps. Funderar på att börja sticka igen, tack för inspiration både du och Svagis!
Ps 2: jag börjar tro att vi kommer att fixa dethär.

Espandrill

Skrev nyss till dig att du verkade vara en bra pappa men det är kanske mamma, kom jag på :)

Härligt att jag kan bjuda på lite skratt. Det behöver vi! Och Espandrill, om jag är mamma eller pappa har ju ingen betydelse egentligen. No worries! Men, jag kan ju här och nu då avslöja att jag är mamma :D

Det blir vab i dag också. Trist, men flickan är genomförkyld. Nu börjar jag dessutom få lite panik över leveranser på jobbet. Har en kollega som kan ha vägarna förbi mig till och från jobbet. Ska kolla om min dator kan följa med så jag kan arbeta i morgon. Antar att det blir vab då också som läget ser ut.

Virkningen då? Jo i går virkade jag och rev upp, virkade och rev upp. Mitt problem gäller de första två, tre varven. Tycker det är svårt att få de jämna och och fina. Blir inte de jämna och fina blir det problem senare upptäckte jag. Gav upp till slut och kommer ta nya tag i dag. Kan verka lite eljest att jag skriver så mycket om virkningen här, men faktum är att jag ser den som en superviktig del i min väg mot nykterhet. Får jag kläm på virkningen kommer jag ha ett jätteviktigt alternativ till att sitta och vara sugen på vin. Virkningen verkar nämligen inte lämna det utrymmet för mig. Jag glömmer allt annat när jag sitter med den nämligen. Vore tillfredsställande om jag kan byta destruktiviteten mot något produktivt som jag har kläm på. Därför fortsätter jag!

Livet i övrigt rullar på. Inget sug. Huvudvärken sitter i som vanligt tyvärr. Jag kommer nog att hänga lite här på forumet i dag också när jag behöver paus.

svagis

"Kan verka lite eljest att jag skriver så mycket om virkningen här, men faktum är att jag ser den som en superviktig del i min väg mot nykterhet. Får jag kläm på virkningen kommer jag ha ett jätteviktigt alternativ till att sitta och vara sugen på vin. Virkningen verkar nämligen inte lämna det utrymmet för mig. Jag glömmer allt annat när jag sitter med den nämligen."

Jo men visst är det så! Jag fattar precis känslan. Själv har jag tänkt lära mig några grejer som jag tidigare varit för lat för men nu när jag köpt en bok med babykläder så blir det ju ett mindre format på projektet och då SKA jag lära mig flätstickning som ju är väldigt fint. Virkningen är en strategi mot suget helt enkelt!! Och visst är det roligt att välja bland färger och fundera på att göra ränder osv.?

Dessutom har vi ju inspirerat en och annan härinne att ta upp sitt handarbete igen och det är ju inte dumt!?
I eftermiddag sitter jag hemma och jobbar.
KRAM!

Det här med virkningen är en process som liknar den att bli nykter måste jag säga. Jag virkar, det blir snett, jag river upp, börjar om, det blir ojämnt, jag river upp och börjar om. Och för varje gång jag har rivit upp blir det liite bättre. Åtminstone gör jag (nästan) inte om samma misstag igen. Jo det gör jag, men då är det bara att fortsätta ändå. Jag har också tänkt lite strategiskt kring virkningen kopplat till när jag blir sugen på vin. Fredagar är ju en trigger för många av oss. I dag har jag tänkt att på fredagar ska jag alltid kunna komma hem till ett påbörjat virkningsprojekt. Just de två tre första varven är lite skakiga för mig än. Därför är det bra att ha ett lite mer lättsmält projekt att sätta händerna i när vinsuget sätter in tänker jag. I all enkelhet.

I dag har jag övat på stolpar och halvstolpar. Kul eftersom det blir mer virkat per varv!

Långsam dag med vab igen. Försökte delegera ut den eventuella morgondagens vab till exmaken. Funkade inte. Synd eftersom jag har en timmes massage inbokad som går upp i rök och ett besök på samtalsterapin. Dessutom har jag mina leveranser på jobbet som måste rivas av på ett effektivt sätt nu eftersom tre dagar redan gått upp i rök för mig. Dumt. Stress är inte bra nu.

I dag kommer jag att gå och lägga mig nykter. I morgon bitti kommer jag att vakna pigg (nåja) och klar i huvudet.

Kram

svagis

Så bra tänkt! Med det påbörjade virkprojektet menar jag. Precis så funkar jag också :) Kan inte ha något liggande som kräver för mycket en fredag kväll...att lära sig nytt, huuva, aldrig på en fredag :) Nä, de nya fredagskvällarna ska vara lugna, mysiga och rätt korta för jag är så trött och behöver sova tidigt har jag märkt...konstigt att jag satt uppe och drack för bara en månad sen istället för att sova gott? Såå dumt.

Att bli nykter har även påverkat min förmåga att säga ifrån och sätta andra gränser märker jag. Men jag är snäll mot mig själv och gör en sak i taget - snuset får jag sluta med en annan gång, längre fram när jag har landat i nykterheten. Jag har också varit nykter idag!
Ha en mysig kväll nu!
Kram
svagis

Är nu inte så värst intresserad av just virka och kan inte något om stolpar och halvstolpar. Men jag tycker om att läsa om intresset, blir imponerad av strävandet och klarheten över att det är något som får oss att må bra, att klara av nya projekt som man tidigare inte har klarat i dimman av A. Gissar att det även är meditativt att virka. Att skapa är ett behov som vi har vilket jag inte förstod för några år sedan. Har tagit tag i ett antal projekt men inte lyckats få ro att bli klar projekten eller bemästra färdigheten. Får inspiration av er och funderar på vad en ska ta tag i.. klurar.

Min huvudvärk har börjat släppt lite, hoppas att det även kan vara så för dig.

Kram.

Det kanske blir en svampskog dina virkningar! Hoppas du snart är tillbaks i jobb och rutiner!
Svagis, jag håller mkt hårt i livlinan snuset ? det för bli i nästa liv.
Godnatt alla kämpar!

Tack för att ni läser och kommenterar. Flickan kom i väg med taxin i dag. Fortfarande lite snuvig men hon har ätit bra i två dagar nu och var själv lite sugen på att träffa lite kompisar tror jag. Tyvärr är det skridskoåkning på schemat i dag. Tror inte hon orkar med det. Hon har kunnat åka, men inte velat de två senaste åren. Jag har kollat med skolan om det finns alternativ. Inget svar än, men de får lösa det.

Jag vaknar med huvudvärk från h-e. Min tur nu att vara förkyld verkar det som. Jaja jag är glad att få komma iväg till jobbet. Nu ska det levereras i dag och i morgon. Fokus!

Ha en bra dag alla nyktra och ännu inte nyktra hjältar!
Kram

Hemma från jobbet och inledning på min barnfria vecka. Och vad händer. Jo, jag tänker på vin. Det var ju tusan också. Inledning på barnfri vecka är alltså en trigger. Sitter med lite privat administration. Har studerat min virkning. Den här gången virkar jag tydligen ett Eiffeltorn. Ska på jympa om en timme, Har stämt träff så inget jag kan backa ifrån. Något vin kommer det INTE att bli. Efter jympan om inte förr, har säkert suget försvunnit.

bra ställ om hjärnan, det tar ett tag innan det där försvinner. Alla saker som triggar sitter väl, men med lite finurlighet lurar man den och sen blir det lite lättare// kram Strulan?‍♀️❤️??