Jag känner att detta kommer att bli mitt livs krokigaste väg ? jag ska åka ända ner till Göteborg om en vecka och på fredagen är det planerat en liten tjejfest ..men det brukar inte bli så farligt med dom damerna. Hoppas jag orkar stå emot då . ?

Jag har börjat berätta nu för honom och han har redan förstått sa han . Jag kan räkna med att få fullt stöd från honom sa han ❤
Jag ska försöka att inte vara så hård mot mig själv.
Kram ?

Kaffetanten88

Jag brukade ha mycket sånna tankar förr när jag sluta med. "Tänk då när blabla fyller år". "Tänk om hon vill att jag kommer över osv". Om du inte vill dricka den kvällen så försök ha en plan. Att du kör? Drick alkoholfri öl? Det märks inte alla gånger. Jag har kommit så långt in i det nu att jag kan och vill inte dricka. Så att vara nykter är inte längre något problem. Fast jag vill nog inte gå på någon tillställning med alkohol än. ? Som tur är så dricker inga av mina vänner så mycket eller alls för den delen.?

Och tack för din kommentar i min tråd. Jag tror du hittar sätt att hålla dig från att dricka. Jag firade jämn födelsedag mm och hade så mycket inplanerat första månaden. Oroade mig lite men det gick så bra. Köpte alkoholfritt och tog med, körde bil ibland. Det viktigaste är att tänka igenom lite innan hur man ska hantera alkohol som kan komma att bjudas på. Min erfarenhet är att det inte blir någon grej och att alla förstår. Konstigt men nu börjar jag nästan se en trend att dricka mer alkoholfritt. Finns så mycket gott. Schweppes muchito är min senaste favvo med några limeklyftor och lite is. Ta en dag i taget men sikta gärna på en eller kanske tre månader. Kram och lycka till?

Tack alla för fina och bra tipps och omtanke ?. Jag börjar om idag så detta blir då dag ett.
Jag mår i dag väldigt bra och ska jobba inatt. Jag var tvungen att vara hemma i början av veckan pga vänta på svar från covid test.
Jag känner mig arg över att jag drack i går men samtidigt nöjd över att jag slutade och hällde ut det som var kvar. Nu blir det några lätta dagar då det inte finns något hemma, det har min man sett till. Han ska hjälpa mig så gott han har han lovat.
Men jag måste tänka ut en bra plan för nästa vecka då jag åker till Göteborg en resa jag inte kan ställa in . Jag har mitt sikte inställt på 100 nyktra dagar från och med i dag.

24 tim utan a och det känns ganska bra, lite yr just nu , men det ger sig nog . Ska strax iväg och jobba det känns sådär då det är svinkallt ute -21 eller så vaknar jag upp ordentligt.
Ha det bäst alla kämpar ?

Hej! Nu är jag tillbaka efter många månader av hårt drickande . Jag känner mig helt slut på ,svettas, yr och lite skakig. Jag vill satsa på att bli helt nykter för jag har insett att inget annat funkar för mig. Jag har hällt ut säkert 4 liter vin och 2 flaskor whisky och en flaska mintuu och 3 öl . Det var allt jag kunde hitta här hemma. Känner att jag inte kan ha något hemma alls . Min man stöttar mig än en gång (fattar inte hur han står ut med mig). Men denna gång ska jag lyckas. Jag vill ju få vara vid liv ett tag till.
Tack för att ni finns här alla forumshjältar.

@Åsa07 Hej o välkommen tillbaka! Bra beslut o så fint att du har din man som stöttar dig! Jag har "bara" varit en dryg månad här på forumet. Har valt att vara alkoholfri både av hälsoskäl o för att jag skulle ha svårt att hela tiden förhandla med mig själv. Tyvärr har jag druckit vin typ var o varannan kväll så det skulle aldrig funka! Hoppas få höra mer från dig o att du ska tycka det är hjälpsamt här igen!!!
🤗

Rikan

@Åsa07 Starkt av dig att hälla ut alkoholen. Jag ville också göra detsamma, men min sambo ville inte. Jag får klara det.Vill också tipsa om att kontakta beroende centrum. Där kan man få medicinsk hjälp,så man inte kan dricka.Ska själv dit den här veckan och diskutera mitt problem .Jag har klarat mig 15 dagar, men vet att jag måste sluta helt för resten av livet. Väldigt svårt, då beroendet varit min bästa vän i 35 år. Håller tummarna att det går bra för dig.

Majsan_nu , rikan, Amarone.
Tack för stöttning och goda råd det värmer ska ni veta . Jag jobbar natt och har sovit galet dåligt med mardrömmar och ständigt uppvaknande svettas och fryser om vart annat. Men nu är jag på dag två och kommer inte dricka idag .
Tack snälla ni!! Nu kämpar vi på mot våra mål.

@Åsa07 Jag hejar på dig! Du har ju haft uppehåll tidigare så du kanske känner igen hur du mår...Men det låter kämpigt, hoppas du får lättare dagar/nätter vartefter. Jag hade minskat ner jättemycket på min vinkonsumtion innan jag slutade helt. Hur har du gjort?
En dag i taget, tålamod, envishet o tid är ord jag fått här på forumet ! Önskar dig stort lycka till o att du skriver vidare hur det går... Antar att du redan känner till om tioveckorsprogrammet, rådgivarna o räknaren som finns under rubriken "stöd"... 🤗

@majsan_nu Ja du .jag har bara sluta tvärt då jag verkar helt oförmögen att dricka bara lite. Jo jag känner till hjälpen här på sidan, men tänkte klara denna vecka då jag jobbar (lättare då) men om det blir minsta besvärligt nästa vecka då jag är ledig så ska jag söka hjälp.
Mot dag 3 utan a 😊