Anonym31513

Jag har gjort en omstart och nu har jag varit nykter i två veckor! Det känns så skönt! Lördagarna är värst, men med meditation, qigong och bra poddar i öronen så har det gått vägen. I lördags kändes det riktigt bra, för då kunde jag erbjuda mig att hämta dottern med bil där hon befann sig.
Ha en fin vecka och var rädda om er!

Grattis till två nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Till största delen handlar nykterhetsarbetet om att skapa nya vanor. I alla sammanhang som tidigare var förknippade med alkohol ska man göra på ett annat sätt, och man måste göra det några gånger för att sätta den nya vanan. Vila, vila, vila, vila är en viktig nyckel också.

Kram 🐘

Anonym31513

De senaste två veckorna har det blivit en del vin för min del. Det här med att vila och ta hand om mig själv är väldigt svårt i mitt liv, även om det går bättre och bättre ju äldre barnen blir. Jag har barn att ta hand om och ett stressigt och ansvarsfullt jobb.
Idag ska jag iväg på hälsokontroll på jobbet. Bland annat leverprofil ska göras står det. Jag är nervös över att få reda på hur illa ställt det kanske är.

Godmorgon! Lycka till på hälsokontrollen. Jag tänker att oavsett hur det ser ut med levern, så är det bra att få veta. Levern är dessutom en hejare på att återhämta sig om det inte har gått för långt. Du vill ju oavsett dra ner på drickandet, och den kampen är ju ett livslångt maratonlopp snarare än en sprinttävling, så försök att se det långsiktigt. Lite provtagningar då och då, och reflektionerna kring hälsan, kanske till och med kan vara en puff i rätt riktning.
För övrigt är jag också i något av en omstart, så vi kan väl hjälpas åt under sommaren att hitta ett sundare förhållningssätt till både livet och glaset!

Kikar in och säger hej. Hoppas hälsokontrollen gick bra. Ser att du också haft det lite slirigt på senaste. Sommaren är härlig men gör också att jag börjar slira. Jag påminner mig om fördelarna med nykterheten och kämpar vidare.

Önskar dig en trevlig midsommar! 🌼🌸

Anonym31513

Länge sedan jag skrev här nu. Jag har en jobbig sommar och jag dricker alkohol flera kvällar i veckan. Usch vad jag blir trött på mig själv. Nu har jag semester och ska försöka ta hand om mig. En av mina bästa medarbetare sa upp sig förra veckan och vi måste rekrytera. Det tar mycket tid och kraft, som jag inte har tillräckligt av, att lära upp en ny.
Hoppas att ni mår bättre än jag. Kram på er!

Hej,
Tråkigt att höra att du har det kämpigt... Det är många härinne som verkar ha stressiga jobb som får dem att må dåligt även på fritiden. Går det att förändra något där? Gillar du ditt jobb, eller är det dags att prova något annat med mindre press? Hoppas du får vila och återhämta dig på semestern.. Kram till dig!

Anonym31513

Jag har fått svar på mina leverprover och mina värden ligger inom referensintervallen. Jag är så lättad!
Jag tycker att mitt jobb är väldigt roligt för det mesta och jag har trevliga kollegor, men pga all stress har jag börjat kika lite efter ett nytt jobb. Dock är jag väldigt kräsen. Jag har jobbat i många år och har en chefsposition med ganska hög lön, så jag byter inte till vad som helst.
Min första semestervecka stressade jag en hel del, men de senaste dagarna har jag mest suttit i skuggan och lyssnat på ljudbok eller pod.
Det har inte gått så bra när det gäller mitt drickande. Om några dagar åker vi till stugan och där brukar det gå bättre.
Önskar er alla en härlig dag såhär i mitten av sommaren!

Anonym31513

Igår kväll blev det lite vin kvar i en flaska. I morse hällde jag ut det. Jag är trött på alkohol nu. Min stackars kropp skriker "nej!", men varje kväll börjar hjärnan intala mig att det är väl inte så farligt? Jo, det är det. Jag behöver hitta lite jäklar anamma och sätta ned foten mot den där alkoholdjävulen.

Anonym31513

@Andrahalvlek Tack!
Idag har jag pratat med maken och sagt att jag tänker ta en vit månad. Jag bad honom att inte dricka vin under den tiden, vilket han gick med på. Öl får han gärna dricka om han vill, för det triggar inget sug hos mig alls.

Kikar in. Min kropp skriker också ”Nej!” men hjärnan går på högvarv vissa dagar. Har inlett semestern kontinentalt kan man säga. Men nu är det stopp, har satt tio dagar som mål.

Heja oss! 🥳🌞

Ja, instämmer med @andrahalvlek, ta hjälp av varandra här, peppa gnäll eller håll i bordet - men tillsammans blir det så mycket enklare. Dessutom blir hela livet enklare utan alkoholen men det vet ni ju redan. Heja! 🌸

Anonym31513

Tack för vänliga och uppmuntrande kommentarer och förslag! Detta forum är verkligen fantastiskt. Jag växeldrar gärna med Futurista. Nu är vi i stugan i en vecka. Här har jag tack och lov aldrig etablerat vanan att dricka alkohol, så när vi är här är det oftast inga större problem för mig att avstå. Det är hemma som jag har de stora utmaningarna. Då kommer suget och vanans makt tar kontrollen över mitt liv.