@Nykter2021 Tack vad roligt att du tycker det är spännande att läsa 😊 tycker inte suget är så farligt iaf inte just nu men vanans makt är stark.

Ja det är helt underbart. Jag har läst en del av det du skrivit tycker det är inspirerade och spännande att följa dig, jag hoppas du kommer lyckas dricka måttligt. För min del så vet jag att det inte går.

Jag kände en stor skillnad med att vara sjukskriven efter behandlingen igår. Dels så tillåt jag mig själv att relektera efteråt och verkligen känna hur trött och uttömd man blir, någon beskriv det som ett 3 timmars lång aa möte 3 gånger i veckan. Var också skönt att slippa stressa till jobbet och byta roll från att bli hjälpt till hjälpa.. Just den delen har varit jobbig för mig..

Jag är tacksam för det stöd och förståelse jag får av mina kollegor, blir nästan lite rörd av all omtanke. Känns också skönt att kunna prata lite om det på jobbet på mina villkor men också att de förstår och inte frågar för mycket om jag skulle ha en dålig dag.

Igår fick jag har också nästa hemläxa det är en kartläggning av hur mina alkoholen vanor ändrats från debuten tills jag nådde min botten och vilka negativa konsekvenser det har fått under resans gång.. Känns bra viktigt att förstå sin egna historia och ja känns lättast att ha det svart på vit för de kan jag lätt ta fram pappret när suget kommer det och komma ihåg varför jag inte vill ha ett gift i min kropp.

Nu har jag bara en arbetsdag kvar sedan 4 veckor semester, känns lite konstigt utan alkohol men det kommer gå bra har min behandling, forumet och tänker gå på iaf ett AA möte de vill att man ska göra det under behandlingen för att ha en skyddslina till men jag tänker att jag har ju er alla på forumet det hjälper väldigt mycket.

Idag var sista arbetsdagen innan semestern, har rehab imorgon men ser det som första semesterdagen.

Känna lite konstigt dels rehab 3 ggr i veckan hela semestern men tror det är bra jag behöver lite rutiner och måsten just nu dessutom är det en trygghet.

Men också första semestern på mm länge eller ja första någonsin utan alkohol. Känns lite nervöst men min plan är att sysselsätta mig hela dagarna med golf men också ta hand om min lägenhet som i ärligt kan behöva lite extra omtanke nu. Känns viktigt att trivas hemma..

För övrigt så är jag mest hungrig hela tiden just känns inte som det finns något stopp. Håller det i sig länge? Hur blir man av med hunger känslan ?

Vaknade till dag 28 nykter idag, och har klarat 3 helger nykter det känns stort. Är också första semesterdagen och starten på det som ska bli min första hel nyktra semester sedan mmm någonsin skulle jag tro.

Hade en underbar helg var och hälsade på min bror med familj, var mycket lek och bus och god mat.. Jag drack inte senast vi träffades heller så de frågade bara om jag fortfarande inte drack alkohol och efter det var det inte några ytterligare frågor var så avslappnat och skönt, de andra drack väl något glas vin och någon öl men jag var otroligt nog inte sugen alls.
Min plan var att berätta om att alkoholen är ett problem för mig, men glömde bort det helt var så skönt att det kändes så naturligt och inte få några ytterligare frågor om varför osv nu misstänker jag att de vet eller misstänker ändå men ja var skönt att slippa tänka på det för 24 timmar och bara slappna av och njuta av trevligt sällskap och god mat :)

Idag är det dag 31 utan alkohol för min del.
Just nu är hjärnspökena borta och suget finns inte, men vi vet ju alla hur alkoholen arbetar den kommer testa mig igen men den senaste veckan har jag inte bara lärt mig alla negativa konsekvenser som alkoholen kostat mig.

Men framförallt allt bra som hänt den senaste månaden jag sover hur bra som helst, är pigg när jag vaknar saknar inte bakfyllan och den ångesten alls. Har varit på middagar utan att druckit innan eller såklart på middagen och det har varit hur trevligt som helst ja faktiskt trevligare än tidigare då jag minns vad som hänt dagen efter :)

Jag är tacksam för det stöd och uppmuntran som detta forum ger samt det stöd jag för av min omgivningen och rehab programmet är verkligen kanon är faktiskt så jag längtar till imorgon när jag för träffa mina vänner i gruppen igen.

Just det har tagit upp golfen också och det är faktiskt lättare att träffa bollen om man inte är bakis eller druckit innan, Big surprise där :)

På behandlingen vill de att vi ska testa att gå på AA-möten, för att kunna få stödet efter att den intensiva behandlingsperioden är över.

Jag var väll lite skeptisk men lovade behandlaren att gå på ett möte idag.
Ska tillägga att jag fortfarande var skeptiskt hade väl en period av en grupp människor som var tysta och tillbakadragna. Oj vad fel jag hade det var skratt från början och en bra stämning. Jag blev väldigt väl välkomnad och ja det kändes skönt och tryggt på ett sätt jag inte riktigt är van vid. Det slog mig också hur mycket vi har gemensamt oavsett ålder så har vi väldigt mycket som är lika.
Ska vara ärlig och säga att jag blev så välkomnad och ja kände mig verkligen sedd i den gruppen så jag faktiskt blev lite rörd lite konstigt men det var skönt att bli sedd och välkomnad med öppna armar.

Nu var detta bara första mötet men jag tänker absolut ge det ett par chanser till innan jag bestämmer mig, men tror nog jag blir kvar för det stödet kommer jag behöva framöver.

För övrigt så är det idag dag 33, tiden går verkligen snabbt just nu, men klart det kan bero på att jag har semester också ? ;)

Har inte läst i din tråd tidigare men när du hade skrivit h mig var jag tvungen att titta in h dig.
Vilken fantastisk resa du har påbörjat! Så modigt av dig att prata med chefen. Jag har inte vågat göra det. Får se om jag gör det ngn gång men jag förstår att det är hjälpsamt när chefen och jobbet känner till ens problem.

Önskar dig en fin söndag🤗

Har läst i din tråd och jisses vad stark du är!! Att våga berätta för chefen.. Så otroligt starkt och modigt gjort!

Själv är jag inne på dag 6 och snart har första helgen gått. Har en veckas semester kvar, det känns bra. Ska försöka få in lite mer träning nu, för att hålla tankar i schack.

@Varafrisk @Mamsen Jag har turen att ha en väldigt bra chef som jag har lärt känna under ett par år, jag är tacksam för att hon inger ett så starkt förtroende och bryr sig så mycket. Annars hade jag aldrig vågat berätta hade varit alldeles för rädd att bli dömd typ.
Jag arbetar tätt emot med några på jobbet de vet, men det beror på att det är bra för min del då slipper jag ljuga och hitta på undanflykter jag slipper frågor om hur jag mår osv, men såklart att det känns bra att de vet, men samma sak där hade jag inte litat på dem så hade jag inte berättat.

Men oj idag är en seg dag är så otroligt trött men det är väl en del av tillfrisknandet det också, lite skönt med regn så man bara kan slötitta på tv i lugn och ro ;)

Idag är dag 40 utan alkohol, jag har dessutom klarat mina 2 första semester veckor utan att dricka någon alkohol. Tänkte just undra när det hände senast? Svaret är nog att det troligen aldrig har hänt tidigare och jag har iaf inte vad jag minns gått utan att dricka något i 40 dagar heller iaf inte de senaste åren.

Den senaste veckan har gått lätt utan alkoholsug alls, har kunnat äta middagar med vänner som dricker men inte känt något sug alls efter att ta ett glas. Har lyckats med att vara ute och gjort aktiviteter som brukar sluta med en efter öl men nej det har inte blivit något för min del...
Men så kom ju då dag 40, jag var såklart medveten om att det är idag, och plötsligt så kom suget med all kraft och styrka som det troligen har samlat ihop sig till, för klarar man 40 dagar så är det ju lugnt trodde suget att jag skulle tänka. Jag ska ljuga om jag skriver att det inte var nära men de strategier jag har utvecklat i form av att äta direkt när jag känner suget, aktivera mig ja det fungerade också blev en promenad i regnet idag fungerade men mest så tror jag att det fungerade för att jag är färdig med alkoholen. Fördelarna är så många piggare, gladare, snyggare, mer kreativ och ett öppet sinne och öppna ögon att kunna ta in intryck som jag tidigare missat.
Det vill jag inte byta bort till ångest, skam, bakfylla, ensamhet, rädsla att bli påkommen på jobbet, rädsla att bli av med jobbet, lögner, trötthet av allt planerade för att dricka som faktiskt tar musten ur en, förstår inte riktigt hur man orkade hålla på?

@starten på det nya Fantastiskt! Det låter som att du har en bra uppsättning strategier att ta till och sätter du formulerar det på låter som att du har alla förutsättningarna för att lyckas. Det gäller ju inte att slappna av ändå utan fortsätt fundera och jobba med dina strategier och utvärdera vad som fungerar och inte fungerar och hur du känner dig i olika situationer. Och grattis till 40 dagar!

@starten på det nya skrev:"Det vill jag inte byta bort till ångest, skam, bakfylla, ensamhet, rädsla att bli påkommen på jobbet, rädsla att bli av med jobbet, lögner, trötthet av allt planerade för att dricka som faktiskt tar musten ur en, förstår inte riktigt hur man orkade hålla på?"

Nä, visst är det konstigt att man orkade.

Stort grattis till 40 dagar! 😍

@starten på det nya Grattis till 40 nyktra dagar! Och som du genomskådade alkoholdjävulen - bravo! Det är lite vanskligt att sätta ett skarpt mål för nykterheten, man kan omedvetet ladda för just det datumet då. Hörde om en kille som var nykter ett helt år och på årsdagen bjöd han på fest och efter det slutade han typ inte dricka igen. Sorgligt.

Jag minns inte att jag hade ett fast mål, jo tre månader tänkte jag mig nog. När tre månader närmade sig tänkte jag ”det här känns bra, jag kör en månad till” och när det närmades sig ett år tänkte jag att det vore helt idiotiskt att dricka ens ett enda glas när fördelarna med nykterheten var så stora.

Jag tror inte att jag faller stenhårt om jag tar ett enda glas, men jag vill inte riskera min nykterhet så det är lätt att låta bli. Jag är dessutom numer anti alkohol, som orsakar så mycket misär och elände i både samhälle och för individer.

Kram 🐘

Oj jag skriver verkligen sällan i min egna tråd vet inte riktigt varför men skulle tro att jag känner att det är tillräckligt med behandlingen 3 gånger i veckan och dessutom få in åtminstone något aa möte i veckan också. Men jag läser fortfarande mycket och inspireras av väldigt många i forumet.

Jag har precis haft 4 veckor semester och inte druckit en droppe iaf inte alkohol ;) eller jo det har blivit någon alkoholfri öl. Jag har haft en bra semester med en del små utflykter, och bad i skärgården. Känner att jag faktiskt fått något gjort den här semestern och har ingen ångest alls när det gäller att komma tillbaka till arbetet. Tidigare var det jobbigare för det var rätt jobbigt att höra allt alla andra hade gjort samtidigt som man själv mest hade druckit alkohol och inte fått så mycket alls gjort.
Börjar arbeta på tisdag och kommer arbeta 2 dagar i veckan under den intensiva behandlingstiden som är kvar det är 4 veckor, nu ska jag också ge min i kampen att ansöka om förebyggande sjukpenning men tänker att det löser sig.

Största problemet är nog att jag ska få in i huvudet att jag faktiskt bara arbetar två dagar i veckan och måste anpassa mig men tänker att det blir bra.

Jag har ikväll varit alkoholfri i 55 dagar, på tisdag är det 8 veckor :)

@Andrahalvlek Tack så mycket, känns som det bara flyter på och har inget sug eller lust att dricka alls.

Är väll därför jag inte skriver så mycket det och att jag ändå går på behandling 3 dagar i veckan samt har den där frasen som blivit lite som en kompis nu lite besvärlig ibland men jag tycker om den ändå ;)