@Kebne1 Det är just de sakerna som fått stå åt sidan för vindrickandets skull som jag känner blir en bra sak att ta till när suget blir för starkt. För mig är det måleriet som har blivit min räddning. Klokt av dig att plocka bort det som blivit en ”vinvana” och som triggar. Så vill jag också göra.
Ha det så skönt där i stugan ❄️

Tur du tittar in emellanåt @Kebne1
Saknar dig ju!
Hos mig på "havsnivå" har det blåst o regnat hela helgen också.
Satt bara inne igår och såg på Musikhjälpen, men det var inte så dumt det heller!
Hoppas du får skidväder till veckan nu.
Glad advent på dig!

Ja, suget… omg vad jobbigt det varit! Lite bättre nu. Jag fick recept på campral som jag tagit. Kanske de har hjälpt? Men jag är just nu lite lättretad och det stör mig för jag brukar inte vara det. Det är bara att bita ihop och hoppas att det också går över. Men visst är det skönt att ha bestämt sig?!? Kram på dig❄️❤️@fröken_fri

Vem är jag utan mitt vin?
14 dagar, alltså två veckor nykter idag! Så många analyserande tankar jag tänkt under dessa två veckor. Vinet min stöttepelare finns inte längre med mig. Så skönt. Men också saknad!!! För mig var det hundra procent lugnande att sippa mitt vin. Roligare också. Jag såg färger klarare. Så mycket bättre på många sätt. Men listan på vinets förrädiska avigsida är längre. Mycket längre. Jag kämpar på med lätt huvudvärk, känslan av att det mesta är lite tråkigare, irritationskänslor… affirmerar hela tiden på framtiden utan vinet. Jag ser fräschare ut. Rödmosigheten, puffiga runt ögonen, röda ögon, läskig andedräkt är borta. Det går mycket mycket lättare i spåret. Alltså märkbar skillnad (mannen märker det också!)
Så dagens aktivitet: fortsätta sakta sakta vänja mig med livet utan snuttefilten.
Hepp hepp ❄️

@Kebne1 Vet du, när din hjärnkemi kommit i balans igen så kommer du att njuta ännu mer av små vardagliga ting. Allt blir mer njutbart som nykter. Det är omöjligt att förstå teoretiskt, man måste uppleva det. Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen. Nykterheten ger oss den förmågan tillbaka 😍 Jag har inte skrattat så gott sen jag var barn. Jag lovar. Stort grattis till två nyktra veckor! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

Åh, vad fint att läsa! Jag är som ett barn inför julen…när? Förstår att tålamod är en viktig komponent i nykterhetens väg. Jag ska bli bästis med tålamodet🙏🏼@Andrahalvlek

@Kebne1 Det tar lite tid, en-två månader i alla fall. Det första som kommer är STARKA känslor. Jävligt starka känslor. Ilska var den känsla jag hade svårast att lära mig hantera. (Andas, andas, andas, sova på saken.) Glädje och tacksamhet som sköljde över mig var de känslor jag välkomnade mest. Det viktigaste är att man hela tiden fokuserar på fördelarna med nykterheten, ner till minsta yttepyttelilla detalj. Nackdelarna kan man registrera, men man ska inte låta dem ta över.

Kram 🐘

@Kebne1 Min huvudvärk som kom och gick släppte efter 5-6 veckor, skönt. Har blivit som @Andrahalvlek säger blivit mer chill😎. Mycket känslor och tankar har snurrat men tar dem mer chill. Har fått erfara att ilska som jag känt är en trigger att dricka, likaså stress. Nu inför jul med städning, planering mm har irritationen mot maken varit en trigger att dricka. Blev lite överraskad av det då jag känt mig chill, men hundpromenader har tagit ner tempen då jag kunnat få ner pulsen. Att dricka kan jag lätt avstyra och det är fascinerande att tydligt kunna se vad som triggat mitt drickande. Om jag druckit skulle jag exploderat många gånger men som nykter blir man absolut mer chill. Det är dessa känslor jag får jobba med.
Ha en fin dag💕

@Kebne1 Ja, tänka sig, vi har varit nyktra i 2 veckor,, vet inte när det hände sist.
Och fler blir det!
Vad jag har svårt för alla förkortningar på ord som används här,, är jag för gammal, eller har jag för stora barn så jag inte har lärt mig.
Har precis lyckats lista ut vad Bib är för nåt,, begrep inget när ni skrivit det tidigare. Men nu blev det ju glasklart.
Bra övning för hjärnan iaf!

Funderar du på att gå på AA möte @Kebne1 om ja, får du gärna berätta sen hur du upplevde mötet.
Jag var själv på 2-3 st för säkert 15 år sedan,, just då för mig, var det inget jag tyckte gav någonting,, det kändes som jag var 30 år yngre än alla som var där,, jag kände mig inte bekväm där.
Nu är det väl tvärtom,, ungdomar sitter där och undrar vad fan det är för stök som kommer in om man går dit,
kolla nu kommer Kronblom.....
Det har säkert blivit bättre med åren, jag vet inte.
Jag tänkte hänga på en kollega på möte förra måndagen,, men jag satt och sög på tanken, och kände att vara på detta forum är det som passar mig bäst. Jag är så nöjd med alla jag "lärt" känna här så jag klarar mig med det.
Och det är inga tider att passa,, man kan skriva precis när det passar.

Ja, jag tänker också att detta räcker för mig. Plus behandlingen jag ska påbörja. Idag ingen huvudvärk! Däremot otrolig träningsvärk 😅. Ny nykter dag❄️🙏🏼@Tikka

Härligt att slippa huvudvärken,, jag har lite ont i skallen idag.
Kände mig vinglig och halvbakis när jag vaknade, men det gick över fort.
Träningsvärk är ett bra tecken!
För mig blev det ingen motion igår, minus 22 grader.
Men det finns inget dåligt väder sa nån!!!!
Ny nykter dag, javisst@Kebne1

Hallå kompis! Hur lunkar det i fjällen? Jag har faktiskt ingen huvudvärk idag. Sitter hemma och jobbar till lunch, sen gör jag helg, ledig till och med 28/12.
Hoppas du mår bra och har nåt att fördriva tiden med. Det blir lite träligt att vara nykter emellanåt.
Ny nykter dag😎

Hej där@Tikka
Första dagen utan huvudvärk igår! Jag håller mig sysselsatt hela tiden och det går faktiskt riktigt bra! Saknar inte min snuttefilt ett dugg! Hur går det för dig? Din familj måste ju vara så glada att du tagit ett nytt spår i livet!🙏🏼❄️

Jodå @Kebne1 , det lunkar på, gumman är nöjd, men ibland blir hon less på mig för jag är så rastlös. Kan inte sitta still. Tidigare satt man still, halvpackad i soffan,, nu tar bokstavskombinationen ut sin rätt istället, nu är det full makaron hela tiden.
Idag blir det lite jul shopping på stan med gumman och dottern, sen uppesittarkväll hos syrran med släkt.
Har en liten "ny" kattunge på 11 veckor också som jag ser om, och jagar runt här, Phuu!