Nyårsmorgon.
Vi firar hemma på tu man hand. Jag är så rädd om mina rutiner och vågar inte rucka på de än. 2022 ser jag så fram emot. Nykter. Läst runt lite här på forumet. Det är många som strävar mot att kunna dricka lagom. Själv har jag bestämt mig för aldrig mer. Stora ord men det är mitt absoluta mål. Jag har aldrig haft återgång eller återfall för jag har aldrig försökt sluta förut. Jag förstår att många många trillar dit på A igen. Jag kommer slåss med näbbar och klor för att aldrig ta första glaset. Min man är min stöttepelare och ni här inne. På måndag ska jag ta första steget irl på beroendekliniken. Jag är så nervös inför det men också så tacksam för att det finns hjälp att få. Det ska bli en spännande resa.
Gott nytt nykter år kära vänner här inne.

Med din inställning och med bra stöttning kommer det att gå bra för dig @Kebne1 Du har bestämt dig och det betyder allt. Man kan höra skillnad på beslutsamhet och osäkerhet. Du har tillsammans med många av oss här tagit ett äkta beslut som vi är beredda att slåss för.

Gott nytt år 🤗🎆

2022, sitter och affirmerar vad jag önskar av året. Jag vill testa paddel, ser svettigt och kul ut. Senare i jan åker vi ner till alperna och bor i vår lilla alpby. De senaste åren har pandemin satt käppar i hjulet för oss. Vi ska ägna oss åt topptur och det ser jag så mycket fram emot. ”Earn your turns”. Sen blir får vi första barnbarnet, hur stort som helst! Jag vill vara en närvarande mormor! Jag har mycket att se fram emot, onekligen. Nytt år, nytt liv känns det som. Jag är så oändligt tacksam för att jag tog steget och blev nykter. Jag kommer hålla stenhårt fast vid den!
Gott nytt år alla fina här inne🌟Må 2022 bli som ni önskar det🙏🏼

@Kebne1 Du har ett härligt år framför dig. Det är verkligen ett nytt år och ett nytt liv, jag är också oerhört tacksam att tagit steget mot nykterheten, best ever!
God fortsättning och vad roligt att bli mormor🥰💫

Så mycket härligt du har framför dig under året @Kebne1 Kan bara gratulera. Vi som har valt ett nyktert liv har gjort något väldigt bra både för oss själva och anhöriga. Allt blir bättre så, relationer inte minst. Jag kommer liksom dig att hålla fast stenhårt i min värdefulla nykterhet.
Allt gott önskar jag dig under 2022 🤗💓

@Kebne1 Jag tillhör ”nollarna” som du nog förstått vid det här laget. Jag tror på att lite väcker mersmak och att suget faktiskt försvinner helt efter ett tag - om vi bara avstår helt. Precis på samma sätt som det är lättare att avstå från godis om man låter bli att ta en enda bit. Tar man några godisbitar i en stor skål är det kört. Det är i alla fall min erfarenhet.

Rätt snabbt kom jag till insikten om att det är tusen gånger lättare att låta bli helt än att försöka ”dricka lite”. Eller rätt snabbt är fel uttryckt, jag har ju i många år försökt att dricka kontrollerat, utan framgång i längden. Tills jag valde att helt stänga och spika igen den bakdörren. Jag är sen länge en person som inte dricker alkohol. Jag identifierar mig som en person som inte dricker alkohol, i alla situationer. Det tar sin tid att komma dit, ett år kanske, men det underlättar livet något oerhört. Det har gett mig så många fler timmar per dygn att hitta på roligare saker.

Det ska bli spännande att höra om ditt arbete ihop med beroendekliniken. You go girl!

Kram 🐘

Tack så mycket! Jag hade aldrig kunnat tänka mig ”dricka lite”. Tänker precis som du: den dörren är stängd bakom mig och igenspikad för all tid framöver! Skulle ALDRIG orka gå igenom detta igen! Heja oss 🙌🏾@Andrahalvlek

Vecka 4 som nykterist. Det har ändå gått förvånansvärt ”lätt”. Jag var så så rädd för abstinens innan jag slutade dricka. Alltså så rädd att jag inte vågade sluta! När jag väl tog steget, helt plötsligt, så var första dagarna givetvis jobbiga. Jag tror jag tänkte på mitt vin 500 ggr/dag, minst! Nu kämpar jag mer mot melankoli. Det är tråkigare utan vinet. Men fördelarna väger ju såklart över. Jag har en plus-minus lista som jag tittar på flera gånger. Minus är ju mycket längre. Den största fördelen så här långt är att jag känner stolthet. Ingen skam. Och jag känner enorm befrielse! Jag är en stolt nykterist och jag känner mig cool! Idag är jag bjuden på tjej-häng. Då kommer jag kliva ur garderoben och berätta att jag är nykterist. Stort steg men det känns befriande. Imorgon in till storstan och beroendekliniken. Mitt nästa steg för att aldrig trilla dit igen på A. Det är nu kampen börjar känner jag. Jag kommer vinna den. Jag identifierar mig hundra gånger mer som nykterist! Jag ser så mycket fräschare ut! Alltså, på riktigt! Snart ska jag ut på min dagliga springrunda. Den har betytt mer än vad jag kan förklara.
Ny nykter dag. Min första månad.
🌟

@Kebne1 Stort grattis till en månad👏💪🎉. Det är en milstolpe att komma dit. Du är verkligen en stark tjej på alla sätt och vis och som jag uppfattar även väldigt envis, och det krävs för att klara av att bli nykterist. Och idag ska du också komma ut ur garderoben, strongt! Det är intressant att få följa dig på din resa och ta del av det som händer dig.
Gör som du gör för det är så rätt❤️

Grattis till en månad @Kebne1🥳
Jag kan instämma i det du säger, allt känns tråkigt utan A.
Jag har svårt för att ta tag i saker för inget känns speciellt kul.
Tror det hade varit lättare om det var sommar och man hade haft ett körkort. Förmodligen får jag tillbaka körkortet i februari-mars, med ett villkor på alkolås som ska sitta i bilen i ett år. Ska in nu imorgon för en läkarundersökning som transportstyrelsen kräver.
Fan vad det känns gott att visa blodtester som är helt rena från A dom senaste 4 veckorna🤘
Lycka till i storstan, och du, akta dig från covidden 😷.
Jag är lite rosslig i halsen idag, men det känns mycket bättre 🤧

@Kebne1 Stort grattis till 1 månad! 🤩 Helt rätt, var stolt som sjutton för din bedrift att ha varit fri från helvetesgiftet i 1 månad! Att slippa skammen är nog den största fördelen av allt om du frågar mig. En del lyckas aldrig, och är livrädda för att bli ”avslöjade”. Då väljer dom hellre att försöka traggla med kontrollerat drickande. Jag tycker riktigt synd om dem, som inte vet vad dom går miste om.

Känslan av tråkighet så här i början är helt normalt för de flesta. Inte konstigt alls med tanke på hur länge man var lurad av att alkoholen tillförde något positivt. Lösningen är övning och åter övning. Efter ett tag sitter vanorna att ha hur kul som helst utan alkohol. Men man kan inte bara sitta och vänta på det, utan det krävs agerande. Bada isvak tex har jag blivit grymt sugen på att testa. 😀

Kram