@Kebne1 Stort grattis till 4 veckor som nykter! Stort och viktigt steg att outa idag. Jag minns det steget som väldigt svårt att ta, det tog nog tre månader innan den första i min närhet fick veta. (Jag blev nykter precis när corona bröt ut i feb-mars 2020 så det var en isolerad tid.) Jag var så orolig innan. ”Vad skulle folk säga?” Inte så mycket om att jag slutat dricka, mer att de först då skulle förstå vilka stora problem jag haft med alkoholen. Alla har varit positiva. Alla. Och personer i min närhet har också berättat i efterhand att mitt drickande periodvis har oroat dem. Det har gjort mig ledsen, men samtidigt ännu mer övertygad om att jag har tagit rätt beslut. Sen lång tid tillbaka är jag stolt och nykter i alla sammanhang. Tar alla chanser att prata om det, men få som fortfarande dricker vill prata om det faktiskt. Min nykterhet sätter liksom fokus på deras eget drickande på ett obekvämt sätt.

Kram 🐘

@Kebne1 Så känner jag mig också. Stolt, cool, mer fräsch. Kul att ta hand om sig själv genom gym och olika bra aktiviteter. Kanske har du berättat för tjej gänget nu ikväll. Om du vill så skulle det vara spännande att få höra sen hur reaktionerna blev. Stort GRATTIS till 1 månad.

💓🤗 Ha en fin vecka

@Kebne1 Stort Grattis till dina a-fria dagar/veckor o att du verkar må så fint! 👍💪🤗
Har ju följt din tråd sen du startade den men kanske inte skrivit så mycket i den...
Ni var ju ett gäng som kom i gång ungefär samtidigt o som kommunicerat o uppmuntrat varandra så fint! Viktigt att stötta varandra här i forumet o det har ni verkligen gjort!!!
Kram 🤗 Ha en fin kväll!

Godmorgon från en morgonpigg en. Ännu en milstolpe igår. Berättade för tjejgänget att jag är nykterist. Försiktiga frågor följde men jag sa som det var. Jag har druckit min beskärda del som tilldelats mig. Jag dricker inte mer. Var befriande!
Kom hem lycklig, somnade nykter och vaknade utan baksmälla. Och inte heller tyckte jag det var jobbigt med vinsippandet runt mig, tvärtom, det gav mig en styrka på ett konstigt sätt! Jag är klar med det!
Idag beroendekliniken.
Hepp, hepp vecka 5, här kommer jag!

Godmorgon!
Skönt att du klarade tjejgänget med bravur. Det måste vara befriande känsla att sitta med dom som dricker och känna sig bekväm i situationen.
Själv har jag kommit in i en lite deppig period,, inget sug har jag, men tycker allt känns skit.
Blir irriterad på allt och alla runt mig, har inget tålamod alls.
Men vi kämpar vidare, eller hur @Kebne1

Känner igen känslan. För mig går det lite i perioder under dagen. Känns skit, sen lite bättre, och så skit igen! Vi får bara härda ut! Finns ingen genväg tyvärr! Heja oss🙌🏾🙌🏾🙌🏾@Tikka

@Kebne1 Det måste ha känts befriande att säga sanningen till gänget, förstår att du känner dig lättad, skönt! Att leva nykter är att leva i sanning och att vara fri. Inget smygandet, ljugande eller undvikande. Ska bli intressant att höra hur du upplevde mötet på beroendekliniken, om du nu vill berätta.
Ha en fin dag💕🌸

Fasen vad bra du är Kebne🎉 Vad skönt att kunna känna styrka när andra pimplar i sig ett gift, som det faktiskt är. Man blir ju förgiftad och får biverkningar.😵‍💫..Lycka till på beroendemottagningen. Hoppas du träffar dom bästa personerna där. 💫✨

Ett fint möte med läkare på beroendekliniken. Mina värden är normala och bara det känns som en stor vinst! Mina organ mår bra. Jag är så lättad! Nu ska jag bara fortsätta på min inslagna väg. Jag ska få gå med i en grupp med lika nynyktra som jag för att arbeta preventivt. Min resa till alperna försenar det lite men under tiden får jag ha möten digitalt med en sjuksköterska en gång per vecka. Känns så bra!
Sen ett par dagar tillbaka har jag börjat med Headspace, meditation. Det är så himla bra! Rekommenderar det.
Nu ska jag sy kuddöverdrag av gamla vackra linnelakan, som jag färgat i fina färger.
Heja alla fina här!
🍀

Headspace är en app du kan testa gratis till att börja med, för att se om det är nått för dig. Börja med ”Basic”. I början är det korta meditationer på typ tre minuter, men de förlängs o blir mer avancerade eftersom. Fokus är andningen och kroppsskanning. När man köper tjänsten finns det allt möjligt t ex SOS, när man akut behöver bryta tillstånd. Jag gillar appen men testa först! Det är på engelska. @vår2022

Läkaren frågade mig igår var jag är i min motivation på en skala mellan 1 och 10. Direkt svarande jag 10. Det är där jag är. Nu. Jag ska sakta börja utsätta mig för livet utanför min bubbla. Jag känner mig stark. Noll sug. Lite gladare just nu även om jag har kortare stubin än vanligt. Men rubba på mina rutiner vågar jag inte än. Springa, bada isbad, meditera, äta o sova på nästan exakt samma tid varje dag. Jag mår bra av rutinerna. Idag ska jag utsätta mig för lite rea. Blir intressant att se hur den här tanten klarar det😵‍💫
Heja alla fina här inne! Ny nykter dag!