Mitt första inlägg i detta forum. Är ny användare här, men har läst mycket på forumet de senaste veckorna och känt att jag vågar nog skriva ett eget inlägg nu.
Jag har druckit väldiga mängder dagligen de senaste 5 åren. Jag började med starksprit och det blev en 75:a per dag. Övergick till vin efter ett par år och det eskalerade i mängd, från ca 1.5 bag in nog per dag, till en hel bag in box per dag.
Jag har under dessa åren lyckats hålla uppe några gånger, max 3 veckor. Men de gångerna har jag inte haft den rätta motivationen utan hela tiden tänkt "jag kan dricka längre fram" och haft det som en slags tröst.
Mitt drickande har påverkat mina relationer, både med familj och vänner. Mitt arbete, hela mitt liv.
Det bästa jag visste var att på fredagen gå och köpa 3 BiB på bolaget för att efter jobbet stänga inte i lägenheten och bara dricka hela helgen. När mina vänner ville ses skyllde jag på att jag inte mådde bra, kände mig hängig och förkyld. Allt bara för att ligga i soffan och dricka ensam.
Jag drack även samma mängder på vardagar. Jobba hemifrån under pandemin gjorde mitt missbruk så mycket enklare att dölja. Jag drack hela dagarna, gick till bolaget på lunchrasten. Det sista jag gjorde på kvällen var att dricka, vaknade på natten och mådde illa och drack ett par dl vin direkt ur tappen på BiB:en som alltid låg under sängen. Vaknade på morgonen med illamående, drack för att må bra igen. Såhär fortsatte alla mina dagar, dag ut och dag in.
Tills för ca 16 dagar sedan. Vaknade och kände sån dödsångest och ångest över vad jag gör med mitt liv, samt hur detta påverkar mina nära omkring mig. Ringde läkare för att boka in tider för blodprover (har haft dåliga järnvärden och vitaminbrist sedan tonåren - då drack jag dock inte). Läkaren tog även mitt blodtryck som var katastrofalt, även mina prover kom tillbaka med väldigt dåliga värden (stora röda blodplättar och B-vitaminbrist). Då kände jag att nu får det vara bra.
Åkte hem och hällde ut allt som fanns kvar. Slängde alla BiB-lik för att slippa se dom.
Den väntade nästan en hel vecka av fruktansvärt illamående, skakningar, kallsvettningar, huvudvärk och dålig sömn. Det fysiskt absolut värsta jag gått igenom.
MEN! Idag kl 22 firade jag 14 dagars nykterhet! Jag känner hur min kropp successivt mår bättre, min klarhet i hjärnan blir bättre och bättre. Jag vaknar och mår bra i kroppen, är pigg, orkar ta tag i saker hemma sol tex städa, tvätta, diska osv som annars var ett rent h*lvete och absolut inget jag prioriterade framför soffan och min BiB.
Denna gången är jag otroligt motiverad att jag ska sikta mot ett helt nyktert liv, jag vill, jag ska och jag känner äntligen att jag KAN!
Någon mer som är i samma tid som jag?
Kram

Välkommen! Så härligt att du brutit drickandet! Läs Axiannes tråd, får lite samma vibbar av din. Så fint att läsa att det går att bryta, livet är så mycket bättre utan alkohol, jag tror stenhårt på dig!

@Kennie
Hej!
Jag läste nyss den tråden, känner igen mig otroligt mycket i nästan allt. Så tack för att du tipsade om den!
Tack för att du tror på mig, det betyder väldigt mycket!

@majken_r tusen tack! Känner mig för första gången på evigheter lite stolt över mig själv hur tragiskt det än låter!
Min 15:e nyktra dag tillbringar jag på balkongen med en bra bok och cola zero 🌺

@@CatLady Så fantastiskt starkt gjort av dig att ta dig igenom den första veckan som var så svår för dig. Imponerande 🙌💪
Jag ligger en vecka efter dig, men det har inte varit så prövande för mig när jag väl bestämde mig.
Keep on the good work 🤗 Detta fixar du💪

Jag tycker du har all anledning att vara stolt, det är ingen liten sak att förändra livet! Fint att du hittar igenkänning och stöd här. Jag känner också att forumet är en kompass i det nyktra livet.

@MrWiseGuy tack! Jag kämpar på, känner konstigt nog inget direkt sug efter A varken de senaste dagarna eller idag. Hade räknat med det. Men det kommer väl i vågor och då gäller det att vara stark!

@vår2022
Tack så jättemycket för peppande!
Pratar inte med någon i min närhet om detta, skäms för mycket även fast man inte ska behöva göra det.
Så alla fina ord och peppande här betyder så mycket för mig!
Blir så himla glad och får mer kraft att kämpa på 🌺

Dag 15 som a-fri idag! Har spenderat dagen i solen på balkongen och läst bok.
En sak som slog mig idag var att jag nu kan äta mat och känna hunger utan att må illa innan, det känns annorlunda och väldigt skönt.
Skönt att slippa ta några dl vin det första på morgonen för att mota bort illamåendet och "verka normal" och slutligen kunna äta.
Däremot har mitt snusande eskalerat dessa 2 veckor, men jag tänker att det är ett betydligt mindre problem än vad jag svalde i flytande form dagligen förut.
En annan sak som jag uppskattar är att jag inte behöver oroa mig för att hitta på ursäkter om något av barnen behöver bli hämtat någonstans. Slipper säga "ta bussen så möter mamma dig på busshållplatsen".
Behöver inte heller ha andan i halsen om jag ser/möter en polisbil och känna oro över "klarar jag mig nu om jag blir stoppad".
Så många timmar som man suttit och räknat på sina fingrar för att på något sätt kunna avgöra om man är körduglig, det är otroligt skönt att slippa.
Jag känner mig fortfarande orolig och är väldigt ödmjuk inför detta med att lyckas sluta helt med alkoholen.
Men jag känner i min kropp att det är nu jag klarar det, jag behöver det.
På dagens balkong-sittning skrev jag även en lista med alla fördelar i mående, relationer och kroppsligt som jag upplevt. Skrev även en lista på det negativa som skedde i mina relationer och mitt mående för bara några veckor sen.
Kan vara skönt att titta på och kunna fylla på ju längre fram man kommer och ju mer man känner att man faktiskt KAN leva utan A.
Massa kramar till er som också kämpar och för allt otroligt stöd jag upplever härinne 🌺

@Tackohej Ja det kan verkligen vara fruktansvärt. Andra gånger när jag lyckats hålla upp har det inte alls varit lika illa i början som denna gången, men det beror väl på att jag vid detta brytet hade högre tolerans och således drack mer.
Men nu försöker jag fokusera framåt så fort det går 🌺

Dag 16 idag, vaknar med huvudvärk. Det är dock inget ovanligt då jag lider av kronisk huvudvärk.
Nu är det snart helg och ledigt! Idag kommer min dotter hem från pappa-vecka något jag längtar så otroooligt efter!
Lördagen ska spenderas på stan med lite shopping av nya vårskor till oss alla, vårkläder och en mysig fika i solen på en uteservering 🌺
Ser fram emot helgen och ser fram emot att vara a-fri ytterligare en helg! Känns lite jobbigt på helgerna att se allas stories på instagram/Facebook där vinglasen flödar, men undviker att kolla på sociala medier fredagar och lördagar. Väntar till söndagen när bakfylle-stories kommer istället haha.
Idag mår jag bra i psyket iaf, känner mig stark och stolt!

@@CatLady Välkommen hit! Starkt att kunna bryta och 💪att du är på dag 16 (själv på dag 2 efter återfall). stödet här är fantastiskt, också en bra motvikt att vända sig hit om/när suget kommer. Pratar heller inte med min omgivning om detta, bara maken (och då inte hela sanningen längre, han tror att det går bättre och det senaste (sista!?) återfallet lyckades jag dölja.... hur sjukt detta än låter men vill inte oroa honom, göra honom mera besviken). Detta forum är min chans att vara 100% ärlig också för att alla som är här går genom samma helvete mer eller mindre. Nu håller vi i detta för man ångrar ALDRIG en nykter dag och vi är värda att må bra! Dina helgplaner låter supermysiga👍🌺 Kram

@@CatLady Jag hade huvudvärk till och från ett bra tag innan det släppte riktigt. Jag drack varje dag minst en flaska och mer på helgen. Jag gömde, smusslade och smög med vin och började ta återställare på morgonen för att klara av dagen och ångesten. Det var ett riktig mardrömsliv! Det hade slutat riktigt illa om jag inte slutat dricka och blivit nykter. Idag är det faktiskt 5 månader sedan jag slutade och jag har fått livet åter. All skit som alkoholen orsakade, ångest, skuld, skam, dålig självkänsla mm är borta. Kvar är det riktiga känslorna, många jobbiga men de är äkta och inte förvridna eller dränkta med alkohol. Det är dem jag jobbar med för att hitta ett sätt att hantera mitt liv utan alkohol. Jag har tagit hjälp av psykolog med detta och kan nu få tag på det som skaver. Det gör ont och är ledsamt men samtidigt är det en befrielse, lättnad och leder mig framåt på ett självständigt och äkta sätt.

När jag på sociala medier ser allt drickande tänker jag, fy fan vad skönt det är att slippa dricka och få ångestpaketet som ett brev på posten nästa morgon. Själv ska jag vakna nykter, dricka mitt kaffe, promenera i skogen med mina hundar och se vad den här dagen för med sig😄.

Bra jobbat och du ska verkligen känna dig stark och stolt, för det är du!🌷❤️

@catlady, grattis till din nyktra 16onde dag💪🏻..
Träffades av det där med sociala medier, och log faktiskt till, jag tog bort alla mina sociala medier för nått år sen, då mest för att jag skämdes över vad jag kunde lägga ut och skriva vilket jag nästan uteslutande gjorde onykter.
Blev helt enkelt för jobbigt och risken för upptäckt för stor.
Men tänkte på det du skrev om stories och övriga inlägg att nu slipper man ju då iaf den retsamheten vissa inlägg kan innebära 🙂.
Ha en bra nykter dag !

@vår2022 vad härligt att du varit fri så länge! Så bra jobbat 🌺 Längtar tills jag är där också.
Jag går också hos en psykolog, dock inte a-relaterat då jag inte berättat om mitt missbruk för någon.
Eller jo, jag berättade det för ca 3 år sedan för min bästa vän som jag känt hela mitt vuxna liv, hon tog avstånd från mig och vi har inte hörts alls sedan dess. Jag försökte ringa några gånger men fick inte svar på varken samtal eller meddelande. Tror att det kan vara en av anledningarna till att jag är så rädd för att prata om det, för jag är rädd att folk ska lämna mig.

@Metmasken Hej!
Åh sådär har jag också gjort, skrivit massa konstiga saker på fyllan ofta helt ogenomtänkt och som gett mig otrolig skam dagen efter. Detsamma gäller sms. Borde vara alkolås på mobiler, typ en dräger för att komma in till sociala medier och meddelande-funktionerna haha.
Tack! Har haft en helt ok nykter dag faktiskt. Storstädat, tvättat och veckohandlat. Har känt ett sug idag tyvärr, men har laddat upp med massor av bubbelvatten i kylen och köpt frukter och färska bär så detta ska gå vägen 🌺
Hoppas du haft en fin dag!