@Ny dag åh tack för boktips! Ska kolla upp det direkt! Är också intresserad av vetenskapligt bevisad fakta kring detta.
Ja så är det ju med sömnen, känner mig piggare efter dessa 5 timmar än med fler timmar onykter.
Ja nu kör vi, heja oss! 🤗🌺

@Geggan tack för ditt svar 🙏 Ja det kan puffa upp igen med ångesten, så man får vara glad för de dagar man är utan och man mår bra. Förhoppningsvis hinner man bygga upp sig själv lite under dessa dagar ♥️

3 veckor idag!
Så glad, så stolt och så lättad över att 3 veckor är avklarade och helt nyktra!
Skriver mer sen, ville bara på lunchrasten få dela med mig av min känsla till någon 🌺

Dag 21 nu då 😊
Fortsätter sova lite sådär, höll på att försova mig imorse efter att ha stängt av 5 larm men lyckades vakna och hann i tid till jobbet.
Haft en så bra dag på jobbet och fått ihop nästan 10 000 steg när jag slutade kl 15, så blir en kvällspromenad sen så jag kommer upp i 10 000.
Upplever att jag har fått mer färg i ansiktet senaste dagarna, ser fräsch ut helt plötsligt! Inga mörka ringar under ögonen heller längre trots sisådär med sömnen sista dagarna.
Känner mig lycklig idag och arbetsdagen har bjudit på många härliga skratt och diskussioner.
Ikväll ska jag laga min favoritmat för att fira mig själv ♥️
Det finns bara en väg och den tänker jag fortsätta gå på 🌺
Kram till er som också kämpar och som läser 🤗

@@CatLady

Läste just din tråd.
Vad himla starkt gjort av dig!

Har just beslutat ett nytt försök på 3 veckor helt utan. Till att börja med. Har själv gett efter på tok för snabbt för det starka suget när kroppen blir högspänd och vill ha vin. Jag måste våga stå emot det bättre de dagar suget kommer som starkast.

När jag läser om hur du beskriver att din konsumtion sett ut bakåt blir jag väldigt imponerad av dina 21 dagar. Fantastiskt bra gjort 👍
Det måste kännas underbart 🙂

Kram på dig och njut nu av kvällen ordentligt!

@@CatLady Grattis till 21 dagar!🥳. Så härligt när effekterna av nykterheten visar sig som du berättar om. Det ger motivation och styrka till att fortsätta den nyktra resan och allt det goda det för med sig.

Fira och njut av din favoritmat🌷💕

@Natalia Tack för dina ord 💕
Jag har själv hållt upp som max 3 veckor tidigare och då var det för att jag var tvungen om jag ville behålla mitt körkort. Lämnade prover i 2 år och ville verkligen inte bli av med kortet.
Denna gången är det inte för tvång utan för att jag verkligen känt under de sista åren att kroppen stänger ner sakta men säkert. Hade kommit ganska långt i min bearbetning gällande detta redan innan jag hällde ut allt som fanns hemma, tror att det är beslutsamheten som vuxit fram som gjort att jag verkligen känner att denna gången är gången jag klarar det.
Ja suget är otäckt svårt att stå emot när det är så starkt som du beskriver, men för varje dag upplever jag att jag blir starkare. Är på ett sätt tacksam över att jag mådde så BRUTALT dåligt min första a-fria vecka för sådär vill jag verkligen inte må igen 🥴

Ja det känns underbart att jag lyckats såhär långt, för första gången på evigheter är jag faktiskt stolt över mig själv 💕

Jag tror och hoppas att du har styrka att stå emot när det känns jobbigt, jag har varit inne mycket här och läst när det har känts jobbigt och att läsa om hur bra andra har mått av att avstå har gjort mig starkare och fått mig att känna "dit ska jag också"
Hoppas du har en fin kväll och att du får sova gott inatt,
Många kramar 💕

@vår2022 tack 😍💕
Ja det är verkligen fantastiskt! Var och lämnade blodprover (B-vitamin) igår och såg resultaten nu ikväll att alla värden ligger inom ramen. Så skönt att de är bra för en gångs skull! Tack vare nykterhet och vitamintillskott!
Ja det är så underbart när effekterna av nykterheten kommer, försöker vara noga med att skriva här om mina effekter och känslor så kan jag läsa det när de jobbiga dagarna kommer och kanske även kan motivera andra 💕
Jag njöt som bara den av kålpudding 😋
Kram!

@@CatLady Grattis igen till fina provresultat😁. Det att fint att vara snäll mot den stackars kroppen och hjärnan som fått stå ut med alkolmisshandeln av dem. Kålpudding är verkligen en favorit!

Vet inte om du sett länkarna jag bifogade igår, du efterfrågade lite fakta och lästips. Om inte, så finns de längre upp i din tråd. Ha en god sömn🥰

@vår2022 Oj Nej de har jag missat! Ska genast kolla, kan behöva lite kvällslektyr så tack så mycket! 💕

Har en app som jag har ställt in när jag slutade dricka, hur mycket jag drack per dag, hur mycket pengar det kostade per dag mm.
Idag på 3-veckorsdagen så såg jag att jag på dessa 3 veckor har undvikit ca 28 890 kcal och sparat 4200 kr, att bara läsa det är ju en vinst i sig 🌺

Hoppas du får en god natts sömn med och tack för att du finns här och stöttar 💕

@vår2022 den heter Easyquit Drinking! Lite missvisande namn för så "easy" är det inte 😄
Där kan man fylla i olika uppgifter om sitt brukande och den visar även lite om vad som händer i kroppen efter en viss tid. Sen vet jag inte hur vetenskapligt bevisat allt är just i den appen, men för mig har allt jag lyckats uppnå i den appen betytt mycket 💕

Dag 22!
Eftersom varje dag är en bedrift för mig med tanke på mitt tidigare stora intag så kommer jag fortsätta att räkna dagar tills jag känner att jag inte behöver det längre.
Sovit som en prinsessa inatt, så skönt och behövligt. Vaknade av första larmet idag. Så otroligt skönt att vakna och må bra, kunna gå upp och väcka barnen (samt dessutom komma ihåg vilken tid de ville bli väckta vilket jag aldrig gjorde förut 🙄)
Har märkt att jag förutom att ha tagit bort alkoholen ur mitt liv även har börjat äta bättre mat. Nu orkar jag ju att stå i köket och laga god mat (som jag dessutom är sugen på och är hungrig) och slänger inte bara in något halvfabrikat i ugnen för att jag vill ägna min tid åt vinet. Det är också en vinst för både kropp och knopp!
22 dagar. Det är 66 LITER vin som jag har avstått. Sjuka mängder. Nu dricker jag istället 2-2.5 liter vatten per dag, förut var det enda vattnet jag fick i mig det som var i vinet.
Idag skiner solen och jag jobbar kväll, så ska ut på en vårpromenad innan jobbet och suga i mig så mycket d-vitamin jag bara kan!
Så skönt att vara utvilad och må bra. Tänk att en sådan sak som egentligen är så självklar för många människor kan betyda hela världen för en 💕
Önskar er alla en fin och a-fri dag, tack för att ni finns 💕
Kramar

@@CatLady God morgon! Jag räknar också mina dagar och nu är det svårt att hålla reda på siffran men det håller appen koll på. För mig innebär räknandet att jag för varje dag kommer längre och längre bort från den dagen jag sist drack vin och lever längre och längre i frihet och det liv jag vill leva. Eftersom jag aldrig mer ska dricka alkohol så räkna jag aldrig ned till den dagen jag ska få dricka. Att räkna dagar är också motiverande, att varje nykter dag ökar.

Ha en fin vårdag i solen, den skiner för fullt här🌞🌷💕