@Natalia Hej 😍
Vad härligt att min glädje sprider sig genom texten, nu blev jag ännu gladare haha!
Ja det är verkligen som en aha-upplevelse, är såå längesen jag såg så positivt på mig själv både på insidan och utsidan så jag blir helt paff!
Jag förstår fullt och gott utan redigering, hade själv velat redigera första inlägget här där det är rejält med stavfel, men läser aldrig igenom för att kolla stavfel så får skylla mig själv 😄

Hoppas du har en fin fredag vännen 💕
Kram!

@@CatLady vilken härlig inre och yttre förändring du beskriver i ditt inlägg. Jag kan tänka mig att den inre styrkan att hålla i det alkoholfria livet växer med färändringen. 57000 kalorier låter helt enormt. Man tänker inte på hur mycket man får i sig via vindrickande. För egen del är bättre sömn, ork och tankeskärpa det jag märker störst förändring på.
Äter mer sötsaker nu så jag går nog snarare uppåt men blir det så tar jag itu med det då.
Upplyftande att läsa ditt inlägg och önskar en fin helg😊

@Annja Ja den inre styrkan att hålla sig alkoholfri har verkligen stärkts i mitt fall. Men jag är inte ett dugg osäker i mitt beslut eller känner någon oro, för det är inte ett alternativ för mig att dricka igen. Jag kommer aldrig kunna vara måttlig i mitt drickande heller och det vill jag inte ens heller för den delen. Kanske låter överdrivet och lite konstigt att man bara efter drygt 3.5 vecka kan känna så starkt att det aldrig kommer hända. Men den dagen jag bestämde mig för att "nu är det bra" så var det som en utomkroppslig upplevelse, svårt att beskriva och sätta ord på, men känslan var så otroligt stark och den bara växer. Kan tänka mig att en del som läser kanske tänker att jag känner så NU och att det kommer att ändras med tiden, men så är det inte. Medvetenheten om att jobbigare tider och perioder kommer komma finns där, men min övertygelse att jag kommer fixa det är mycket starkare än vad ett sug eller en period av ångest någonsin kommer vara.

Sömn ork och tankeskärpa är ju fantastiskt att märka skillnad på, glädjs med dig ♥️
Har också ett större sockersug nu, men man får tänka att det sockret är betydligt bättre än det vi druckit 💕

Hoppas du får en fin helg du med och tack för att du tog dig tid att svara hos mig 💕
Kram!

@Natalia min energi har varit hög tills jag började missbruka. Under mina år av missbruk har den försvunnit och jag tror att det har varit en stor bidragande orsak till att jag mått så dåligt psykiskt också. Jag har saknat att vara mitt gamla jag som orkade göra saker, jag har knappt haft ork att plocka i och ur diskmaskinen sista åren.

Men nu börjar jag komma tillbaka, dock är jag väldigt trött på kvällarna haha, tar på krafterna att helt plötsligt fyllas med energi på kort tid och orka hålla igång 😄💕

Stor kram 💕

Godmorgon dag.... 24?
Börjar bli svårt att komma ihåg vilken dag man är inne på nu, ett gott tecken tänker jag 💕
Sovit 9 timmar inatt utan att vakna en enda gång, skönt. Lite ont i halsen även denna morgon, men det brukar ju vara värst på morgonen.

Läste en tråd igår som jag har tänkt mycket på sen dess, den handlade om att hitta på bortförklaringar att man inte dricker som man kan säga till andra.
Förstår frågeställningen och varför man kanske vill ha just en trovärdig bortförklaring. Men vad konstigt det är egentligen att ett nyktert liv ska man behöva förklara? Borde det inte vara tvärtom, att man ska ha bortförklaringar till att faktiskt dricka detta gift som förstör både sinne, kropp och andra stora delar av livet. Så tycker jag i alla fall.

Idag är jag ledig, ska gå till apoteket på förmiddagen och hämta min blodtrycksmedicin som jag ska börja med idag, det känns skönt att mitt blodtryck ska stabiliseras 💕 En vän i samma ålder som jag åkte till akuten i går för han inte mådde bra, extremt högt blodtryck och hade haft en hjärtinfarkt. Det skrämmer mig, för vi är jämngamla och under 40, så det känns bra att börja med medicinen idag.

Önskar er alla en fin och härlig lördag 💕
Kram

@@CatLady
Godmorgon!
Nu har jag läst igenom din tråd och jag kan bara säga wow! Vilken resa, vilket mod och vilken kraft du uppvisar. ✨ När man väl bestämt sig så går det att sluta, det kan t om stundvis vara enkelt om du förstår mig rätt.
Älskar att läsa att du upplever att du skrattar mer nu, för så var/är det för mig med! Upptäckte efter ett par veckors nykterhet att jag skrattade på ett annat sätt, att skrattet hittade ända in. Enorm upplevelse, inte bara ett skratt på ytan som innan.
Jag är glad för dina framsteg och 3 veckor + är ju fantastiskt! Grattis!
Njut av dagen nykter, det ska jag göra! ☀️

P.S. Om, jag säger OM, jag hittar en vettig karl någongång och han har en trevlig singelkompis så ska jag varmt rekommendera dig. 😉

@@CatLady Härligt med en god natts sömn. Läskigt med högt blodtryck och hjärtinfarkt som så ung. Bra att du börjar med mediciner idag. Ja, visst är det konstigt att det behövs förklaringar till att man inte dricker. Bilden av att dricka är så förhärligad i samhället. Det förknippas med lyx, flärd, fest, lyckliga stunder och avkoppling. Dricker du champagne känner du dig rik, vacker och framgångsrik. Det vill ju alla vara. Den verkliga bilden som många lever i av pga alkohol som våld, bråk, olyckor, spyor, ångest, beroende mm är inget som visas på reklam i tv. De som lever i detta känner sig skamfyllda och misslyckade. Jag levde i skam för att jag inte kunde dricka normalt och var beroende, inget man berättar på en fest eller middag. Man låtsas vara som ”alla andra”. Som vi ser här på forumet är det många som inte kan hantera alkohol och så många som inte kan det och som inte finns här. Ju längre jag varit nykter och så trygg i mitt beslut att inte dricka mer, desto mer stoltare och starkare känner jag mig över mitt val. Idag kan jag i sociala sammanhang säga att jag inte dricker alkohol för att jag mår bättre utan. Jag är 50+ men som yngre skulle det varit svårare att stå emot det sociala trycket tror jag. Det som gör det känner jag stor respekt för💪.

Ha en fin lördag!🌞🌷💕

@@CatLady

Godmorgon!

Känner igen det där med energi. Har också mycket energi, lite för mycket. Ibland orkar jag inte med mig själv 😅
Min period med för mycket alkohol har inte varit så lång eller ja ca 7 månader med för hög konsumtion. Blir lika arg varje gång jag sänker den naturliga energin med vinkvällar. Jag blir väldigt passiv när jag dricker vin och får inget vettigt gjort. Att dricka vin blir liksom en aktivitet i sig. Det är ju bra mycket skönare att ta en långpromenad, träna eller ägna sig åt det man tycker om.

Samtidigt kan det som sagt vara väldigt jobbigt med all energi och de kräver mycket aktivitet och struktur i vardagen för att, iaf jag ska hålla mig balanserad. Just nu är jag hemmavarande från arbete och det är en direkt dödsstöt för mitt mående! Jag behöver jobba, träna, konditionsträna, ha ett rikt socialt liv, hobbies och projekt för att inte energin ska slå över i vedervärdig upplevelse av meningslöst och tristess.

Det är egentligen inte alls konstigt att jag vänt mig till både tabletter och alkohol. Jag finner aldrig ro. Hyperaktivitet är inget att leka med! Andra människor är trötta på kvällen och sover om nätterna. Inte jag! 😂

Jag är en fullständig narkoman. Jag missbrukar allt som går att missbruka. Träning, studier, jobb, mobilspel, intressen, ja kan man missbruka något så gör jag det.

Nu är det ju lite mer konstruktivt att missbruka bra saker. När jag tex hade pluggat klart på universitetet hade jag svårt att sluta. Pluggade 2,5 år extra för att jag inte kunde få nog. Pluggade till jag maxat rätten till ytterligare studiemedel.
Min dåvarande pojkvän fick hjälpa mig att sluta plugga. Jag mådde direkt dåligt över det.
Sjuk separationsångest!
Och vet du vad jag gjorde när jag till slut lyckats lämnat universitetet och bärjade arbeta igen?
Jo jag började smygplugga! Densamma pojkvän ställde ofta den mycket bekymrade frågan; "Du, vad är det där för ny bokhög? Du har väl inte börjat plugga igen va?"

Till alla dem som brukar avundas min energi säger jag bara att jag önskar att jag kunde bli kvitt hälften. Ta den bara! Jag vill inte ha den 😂

@Natalia ja, tänk att kunna ge bort en del av sin energi! Andra avundas en och avundas dom inte så skrattar dom lite fascinerat. För vem möblerar egentligen om flera gånger i månaden? Eller får för sig att frosta av frysen vid midnatt? Eller går all in i allt möjligt konstigt? Och baksidan syns ju inte alltid. När energin tar slut och man ligger där i sitt möbelkaos med tinande mat i kylen 🤣

@Friluftstok

Och du har rätt. Baksidan av energin är det ingen som helt förstår sig på!
Eller skadorna man kan åsaka sig själv. Inte bara genom psykisk utmattning men också rent fysiska skador pga av barnslig energi och livslust som gått lite snett.
Är dels inte uppfostrad att förstå de här märkliga orden "måtta eller lagom", och även om jag förstår innebörden av termerna övergår det mitt förstånd hur jag ska göra för att praktisera dem!
...och nej, det blir inte bättre med åren heller 😂

Vet faktiskt inte hur många revben jag har skadat 🤸

@Natalia släng in halvtaskig impulskontroll bland den barnsliga energin och skadorna är ett faktum 🙈 Även själsliga skador, så mycket dumma grejer jag gjort (långt ifrån alltid kopplat till alkohol) bara för det verkat kul där och då. När min son diagnostiserades med bla ADHD för några år sedan föll ett par poletter ner hos mig med... 🙈 Men att balansera energin, hålla hela vägen, är något jag verkligen skulle behöva lära mig!

@@CatLady sorry att jag kapade din tråd här 😅 Scrollat upp och läst en del av din historia. Vilket enormt jobb du gjort, wow! 🤩

Dag 25 💕
Hade svårt att somna igår, men anledningen till det är att mina grannar hade fest. Somnade ifrån oljudet runt 01.30 iaf och innan jag somnade tänkte jag "vad skönt att jag inte är en av dom imorgon som vaknar med bakfylla".
Sov gott när jag väl somnade iaf.
Kände huvudvärk och väldigt trötthet igår, de vanligaste biverkningarna av min blodtrycksmedicin. Så tillät mig själv att ta en tupplur på eftermiddagen.
Idag har jag varit ute på en morgonpromenad och nu precis kommit ut ur duschen. Nu väntar fika med familjen så ska åka strax. Tänk att jag kan köra bil vid denna tiden på en helgdag. Så mycket som min bil rullat i 3.5 vecka nu har den inte gjort på ett halvår sammanlagt ens.

Nä nu ska jag fixa iordning mig, ville mest bara skriva lite kort så jag inte glömmer skriva något idag. Inatt väntar jobb så kommer behöva sova några timmar i eftermiddag.

Önskar alla som läser en fin söndag💕

Kärlek, styrka och massa kramar 💕