Då var man tillbaka och Dag 2 lider mot sitt slut vilket känns härligt för jag är nykter fortfarande.
Suttit o läst många av era trådar både nytillkomna och en del jag känner igen sen min förra sväng här på forumet.
En del ser onekligen starka ut i sin bestämdhet vilket glädjer mig.
Hoppas på att detta är gången jag äntligen kommer förbi tröskeln och lyckas ställa A där den hör hemma, långt borta från min kropp och sinne.
Sjukt att man vill ha något som i sin tur får en att må så dåligt och känna sig så liten.

Dag 6
Inatt blev det faktiskt sömn, kanske inte så många timmar men sömn som verkar skänkt energi och för det är man tacksam för. Känner mig lättare idag och det ska jag försöka hålla fast vid.
Tack även för era inlägg dom var värdefulla @Geggan @Tackohej.

Vilka krafter det egentligen är som ligger bakom ett begär, fysiskt mår jag helt okej, kan till o med klistra på ett falskt leende o låtsas jag är okej men psykiskt slåss man för livet ända fram till utmattning, vägrar ge vika och ta det första glaset. Man vill att om man nu kan kalla det ”rösten” bara tar och håller käften en stund så man får vila en sekund mellan ronderna.
Jag måste tyvärr lyssna men förhandlar inte längre, ändå ska den komma med idéer o lösningar som möjliggör ett fördärv.
Låt mig vara ifred!

Tänker att du inte måste lyssna. Googla Echart Tolle, finns på youtube och har skrivit böcker bland annat om hur man tar makten över sina tankar. Han gör just precis det du skriver, talar om för tanken att lämna honom ifred.
Även Närvaropodden har jättemånga tänkvärda avsnitt. Mannen bakom pratar om ”tankarnas terrorism”.
Just dag 5 har varit svår även för mig. Kanske det där att man klappar sig på axeln. För att man har anstått och sänker garden något. För mig har det blivit väldigt mycket lättare efter första veckan. Efter första månaden ännu lättare.
Jag tänker att de där grubblerierna om vänner och annat också hör till det här. Jag grubblade om mitt förhållande, men där var jag benhård med att inte släppa in de tankarna efter ett tag. Och det funkar. Sinnesrobönen är ett hett tips. Inte att läsa, men att leva efter om man ska välja grubblerier. Jag tänker att man måste lyfta blicken utanför sig själv. Gör något fint för andra, det får man också en kick av. Och vila i förvissningen om att det blir bättre.
Lycka till!

Dag 7
Vaknade i ottan då barnen bestämt sig för allehanda aktiviteter, frun var just på väg upp då jag stoppade hon och sa jag kliver upp får du vila ut en dag.
Det fastnade för mig då jag drack morgonkoppen, när hände det sist en lördag morgon eller egentligen spelar dagen ingen roll för jag minns helt enkelt inte då det skedde sist.
Slogs faktiskt av en släng lycka där jag satt 🌞 att det kanske var lite väl livligt o tidigt gör mindre, för jag hade varken rus eller ont i kropp och själ❤️.
Idag ska vi åka på födelsedagsfirande för en nära anhörig vilket känns sådär, jag står i valet att fejka nån åkomma eller följa med o inta nått slags transtillstånd där jag bara fokuserar på bilden o känslorna från morgonen och härdar ut.
Vill egentligen inte åka alls för jag vet att det är glitter i glasen säkert redan från lunch därborta, att tacka nej är nästan värre än att inte komma alls vilket är tråkigt men sant.

”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra och mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden”

Det är bara som din tråd heter att ta ”Nya tag”. Jag undrar ibland om man får en helt annan effekt av alkoholen dagen efter om man dricker sällan än mer frekvent. Jag tycker att ångestpåslaget (den fysiska delen) är större nu när jag dricker (små mängder). Du får väl känna efter. Eller så behövs inte det. Huvudsaken är att du fortsätter vidare direkt.
Gör du programmet här på Forumet? Jag har inte gjort det med gått i en behandling. Det är bra att börja bena i sig själv om vad som händer, så jag kan rekommendera dig att ta hjälp.

@Sisyfos ja lite så det känns man får inte svikta många millimeter i sin vilja att bli fri från det här, kommer kanske krävas nått omtag men det är jag beredd att ta för att fortsätta mot ett nyktert liv är min målsättning.
Joo jag gör programmet här på forumet få se vart det leder, kändes som en bra start iallafall får man se vad man känner sig mogen för efter det.

Ja vad ska man skriva egentligen, mycket känslor just nu både bra och dåliga..
Skrev in mig på beroendeenheten innan helgen och har fasat mig genom abstinens avgrund över helgen och plågas givetvis av känslor runt det.
Lite bra saker är väl att det ska göras en vårdplan o att jag ska få något som hjälp mot suget.
Någonting som inte förändrats en millimeter är min önskan att förbli nykter. Vill aldrig mer se eller röra detta äckliga gift igen!

”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra och mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden”

Ja idag kicka jag igång med antabus samt naltrexone känns bra med något att luta sig lite emot i den fortsatta kampen.
Fick gå ut lite med personalen idag vilken härlig känsla och avbrott att bara suga i sig frisk luft och känna värmen av solljuset 🌞
Har fortfarande en del fysiska abstinenskänningar o en del psykiskt sug efter det gamla receptet på botemedel för en sargad sjörövare.
Men det här med sjöröveriet lämnade jag ju bakom mig innan helgen och kastade både flaska och det kända receptet till havets djup.
Så jag får tackla dom hinder som kommer på dom mera civiliserade sätten hur dom nu än är får jag lära mig allt eftersom och anpassa mig på nytt efter.

@Metmasken Vad bra och modigt att du har tagit emot hjälp, det är så tufft att klara av allt själv många gånger. Bra också med stöd i vårdplan och medicin, att det blir uppföljning. Det blir säkert fint för dig att komma hem.

Lycka till!🌺💕

@vår2022, tack 🙏🏻
Ja det är konstigt i mitt fall var jag så rädd för skammen som kommer när man väl tar modet till sig och tar hjälp. Att det blir så blottat vem man blivit och jägare man mår.
Men nu såhär då det är gjort känns det lika befriande som att ta ur bottenpluggen i badkaret och låta det skitiga vattnet rinna ut så man kan fylla upp med nytt.

@Metmasken Känner igen mig, skammen är ett jäkla hinder och ett spöke som får gigantiska proportioner. Men det är precis tvärtom, det är modigt och ansvarsfullt att ta hjälp och visar på att man är klok och inser sina begränsningar. Att vi människor finns för varandra för att hjälpas åt, ett fundament i samhället och mänskligheten. Men ändå skäms vi och drar oss för att ta hjälp. Så skönt att det känns så befriande för dig och visar att du gjorde helt rätt😁

Ha det så gott!🌺💕

Fredag nykter och hemma med tända ljus 🙏🏻.
Idag har jag inte ägnat någon tid till att tänka på alkohol överhuvudtaget, tanken slog mig nu på soffan.
Kanske medicinen kanske placebo eller så har jag helt enkelt haft fokus på nuet hela dagen 🤔..
Imorgon kl 13.30 är det sju dagar sen jag fick nog och slutade dricka.
Vet inte vad skillnaden var den här gången men jag kände det i hela mig och bestämde mig på 2 minuter att löpa hela linan ut för jag förstod där i dimman att dom närmaste dagarna var det ett helvete som väntade.
I det helvete som kom fann jag tröst i den omsorg och omvårdnad jag fick under mitt livs sämsta period.
Medmänskligheten jag mötte där rör mig i skrivande stund till tårar.
Så jag vill enkelt bara säga att ordet och känslan av tacksamhet får följa mig denna nyktra fredagskväll.
Ha en mysig nykter fredagkväll!

Om den här dagen skulle få en beskrivning så ser jag den grå dassig kall och dimmig ingen klar sikt alls med höga toner av en krita som trycks hårt mot en gammal skoltavla.
Nykter och så ska jag förbli.