@miss lyckad Ja, håller helt med. Lycka är att leva så man är stolt över sig själv och att göra saker man blir glad av❤️.

Ha en fin fredag!💕💕

Kväll 209. Ligger i min nya säng och jag är så otroligt nöjd. Det känns så lyxigt med en ny säng och jag har ännu inte boat in mig i den helt och hållet.

Funderat en del kring begreppet normal. Det innebär kort sagt att man följer den gängse normen i samhället eller i den kontexten man befinner sig i. Vad som är normalt i samband med alkohol har varit olika beroende på i vilket umgänge eller sammanhang jag befunnit mig i. I vissa kretsar flödar alkoholen och är normalt, i andra är det mer sparsamt och det är normalt. Det har gällt att anpassa sig för att vara normal i de olika sammanhangen. Det var svårare att vara normal när det dracks sparsamt, då normalt för mig var att dricka mycket. Så för att känna mig normal var jag tvungen att vara onormal. Jag visste att jag drack onormalt mycket enligt rådande rekommendationer från myndigheter, men tyckte den mängden var onormalt lite i jämförelse med mitt onormala drickande.

Det som råder nu som nykter är att jag är onormal för att inte dricker alls. Det är svårt att kunna klassas som normal i de olika sammanhang jag befinner mig i och var det även när jag drack, förutom om jag befann mig i kretsen där det dracks rejält, då var jag normal. Normalt framträder när det jämförs med kontrasten onormalt, annars syns det inte. Om normalt drickande är måttligt drickande så är både att dricka för mycket eller inte alls, onormalt. Så för mig handlar det om att själv tycka och definiera mig som normal, då det för mig nu är normalt att inte dricka alls. Eller begreppet normal kanske inte passar in på mig överhuvud taget? Eller är det viktigt att kunna kalla sig normal för att känna sig tillhöra normen, men det gör jag ju inte då jag inte kan ha ett normalt drickande. Jag är varken normal eller onormal, jag måste vara något annat. Fast egentligen beter jag mig mer normalt när jag inte dricker, så kanske är det jag är, normal när jag inte dricker?

Nä, detta är inget jag ska lägga ner för mycket energi eller tankeverksamhet i, det är egentligen inte så viktigt för mig om jag är normal, onormal eller något annat. Jag är helt enkelt bara mig själv😁.

Nu dags att sova, sov gott!🌷💕

@vår2022
Jag tänker att man ska inte jämföra sig med andra, för det blir väldigt subjektivt beroende på ens eget syfte. Om man inte vill sluta dricka, då jämför man sitt drickande med andra som dricker lika mycket eller ännu mer, för att hitta ursäkter för att normalisera sitt drickande. I dagens samhälle är det tyvärr så att det är normalt att dricka. Så när vi bestämmer oss för att inte göra det, då är vi inte som normala människor är. Tänk hur det var för vegetarianer i början, och nu för veganer. Man väljer en livsstil som går bredvid den normala och det måste man stå upp för, annars är det svårt att få det att fungera. Det verkar ju som att i Sverige blir det mer och mer acceptabelt att inte dricka och det finns a-fria alternativ även när man går ut på krogen. Det gör ju att vår väg lättare att ta.

Normal eller onormal - jag har hela mitt liv känt att jag är annorlunda, jag vill inte falla in i mallen och vara som alla andra. Jag är som jag är, i så många andra fall, så varför inte när det gäller mitt icke-drickande. Jag tror att det viktigaste är att man hittar sig själv och är nöjd med den man är, vad det än nu gäller.

Ha en fin söndag ☀️🐯

majken_r

@vår2022 Ny säng låter så skönt!! Hoppas du fått sova gott. Oavsett om man känner sig normal eller inte så känns det ganska tydligt när man krockar med normen. Ju mer jag jobbat med mig själv genom åren, desto mindre påverkar det mig negativt. Sen är mitt liv i mångt enligt norm så inte så utmanande..
Nåja, hoppas du får en fin söndag!!🥰

@vår2022 Jsg glömde skriva att du är bra som du är! Du har ju gjort en fantastisk resa som du är nöjd med och det är det som är det viktigaste 🤗

Dag 210. När jag summerar veckan inser jag att jag varit riktigt trött hela veckan. Jag har hållit på med så många projekt samtidigt som vårbruk, renoverat sovrummet, flyttat ut det gamla rummet, tvätta och städat rummen, tränat, hundpromenader mm. Passat på att tvätta mattor när det är fint väder och de torkar så fort ute då. Åkt till återvinningen för att slänga alla kartonger och annat bråte. Skruvat ihop möbler. Väntat på svar om när jag kan börja jobba, i juni eller i augusti. Sökt andra jobb för att jag måste i fall det blir i augusti, för att få a-kassa. Fick svar i fredags att jag kan börja 1 juni😁. Träningen har varit segare än vanligt men jag har bara kört på. Sover men har många korta uppvak och för lite djupsömn. Jag har helt enkelt glömt bort att vila mellan varven. När jag kör på, kör jag bara på nästan tills jag stupar. Jag har skippat mindfulness för att jag inte riktigt orkat. Inser att det är precis det jag behöver, slappna av ordentligt, det är det jag inte kunnat göra och därmed struntat i det. Blir alldeles matt när jag läser hur jag hållit på, så ikväll ska jag ta mig tid att lyssna på mindfulness, och nu ska jag bara vila och slappa i solstolen med iskallt bubbelvatten🌞.

På onsdag har jag varit nykter i 7 månader. Tänker att det är dags att flytta över till det vidare livet, känns som att det är där jag hör hemma nu. Nykterheten är för mig en självklarhet och är väl integrerat i mitt vidare liv. Det finns egentligen inga utmaningar alls att avstå alkohol längre. Men vi hörs ju här på forumet ändå oavsett vilket ”fack” man känner sig tillhöra.

Ha en fin söndagskväll!🌱🌞💕