Min värderade riktning

Profile picture for user vår2022

Hej Vidare livet! Imorgon har jag varit nykter i 7 månader och och jag är redo att ha min tråd hit. Jag har döpt den till ”Min värderade riktning”. En värderad riktning är ett begrepp inom ACT (Acceptans and Commitment Therapy) och syftar till att formulera det som man tycker är viktigt i livet att sträva efter och uppnå, sina värderingar, och utifrån dessa skapa en riktning. Det är ingen slutdestination, utan en riktning, som man följer och är inget man någonsin kommer att bli färdig med, livet. Det handlar också om att hitta ett förhållningssätt till livet som hjälper mig att vara närvarande och handskas med tankar och känslor och leva i enlighet med mina värderingar. Mindfulness är en del inom ACT som hjälper mig att vara mer här och nu, mer närvarande, öppen och mottaglig för mina känslor och tankar och att utveckla en acceptans och förståelse för mig själv och därmed också för andra.

Jag önskar alla en fin tisdag och att dagen blir som ni önskar🌷💕

Profile picture for user Torn

@vår2022 Välkommen hit! 🤗 Det har varit härligt att ha fått följa din resa fram till tills nu. Helt grymt bra jobbat! Resan fortsätter ju , men med fokus på just livet som det är UTAN droger, som det helt riktigt står i beskrivningen av forumsdelen.

Ha ett underbart liv! Kram

Profile picture for user Se klart

Välkommen! Håller med @torn, det har varit härligt att följa dig och även den generositet du visar mot andra i form av tid och engagemang. Fint! 🌸
Här både händer det grejer
- och händer inte så mycket grejer. Alltså kring drickandets vara eller inte finns det inte så mycket mer att säga. Men det finns ju med oss på olika sätt, allra oftast genom att vi - eller jag - hajar till och inser hur mycket jag begränsade mitt liv medan jag drack.
Det är härligt att vara här på den ”andra sidan” 🥰

Profile picture for user vår2022

Tack så mycket @Torn💕. Ja, resan fortsätter utan alkohol och det är härligt att ha fått möta våren 2022 som jag drömde om och i den värderade riktningen jag hade den 25 oktober 2021. Nu ska det bli härligt att få ta emot sommaren och resten av årets årstider.

Kram🌺

Profile picture for user vår2022

Tack @Se klart💕. Ja, livet har gått in i en annan fas och tankarna på alkohol är mer som du säger att jag hajar till på hur jag levde och hur jag orkade leva så. Jag var effektiv även när jag drack, men nu kan det bli för effektivt😂. En bättre version av vår2022 som inte måste göra allt på en gång, det hinns med och då tar inte krafterna slut.

Ha det gott!🌺

Profile picture for user Tofu på besök

@vår2022 Det låter som du är på en spännande resa. Det där med mottaglig för dina känslor låter intressant. Det är nog först nu för mig detta börjar ta fart på riktigt. Mer pga input från alla kloka här än att följa något som ACT. Blir spännande att höra mer och lära sig lite om detta. Välkommen hit 🤗

Profile picture for user miss lyckad

Välkommen Vår22 💕Det har varit fint och inspirerande att följa dig. Framförallt hur du har peppat andra här på Forumet. Alltid positiv, och stödjande. Ibland kan ett svar på Forumet betyda oerhört mycket. Det kan göra stor skillnad, att någon faktiskt bryr sig om hur någon annan har det. Bra jobbat🌟Kram🤗🤗

Profile picture for user majken_r

@vår2022 Vilket fint trådnamn, och anledning till det. Riktning är ett väldigt fint sätt att leva efter. Blir annorlunda än mål inom mig. Gillar också intention. Nåja, stort grattis till dig. Glad att du finns🙌🏼❤️

Profile picture for user vår2022

@Tofu på besök Tack!💕. Ja, ACT är intressant, vad kul att du också tycker det. Kom i kontakt med det första gången för drygt 10 år sedan då det var en metod som användes i projekt jag drev och jag fick en inblick i det och det har följt med mig sedan dess. Jag är öppen för alla möjliga terapiformer och har provat olika terapier, har sedan försökt ta ut det som jag dras till mest av dessa. Alla har gått ut på att få bättre självinsikt/självkännedom och hur jag ska hantera livet.

Sedan jag blev nykter har jag för första gången kunna få ut full potential av detta. Mina processer har hela tiden ”stannat upp” när alkoholen tagit plats i min hjärna och förvridit sanningen, mina tankar och mina äkta känslor. Jag har inte kommit vidare fullt ut. Det är så fantastiskt att äntligen få processa detta som en följetong och inte hela tiden börja om på avsnitt 1. Nu processar jag med att leva i nuet och mindfulness för att verkligen lära mig att kunna slappna av och få acceptans.

Nedan lite om ACT som jag försökt sammanfatta kärnan i, om du vill veta lite mer:

ACT syftar till att hitta ett förhållningssätt till tankar och känslor för att kunna skapa ett rikt och värdefullt liv. Det handlar inte om att förändra tankar och känslor utan om att förändra förhållningssättet till de tankar, känslor och minnen man har. Fokus är hur individen vill leva sitt liv. Det handlar om att lägga om sitt perspektiv, att acceptera inre obehag och smärta för att kunna förändra och gå framåt i livet.

I KBT försöker man förändra tankar, känslor och beteenden som är problematiska, här handlar det om acceptans för att stå ut med livet. Man ska inte bara acceptera att man mår dåligt och leva med det. Det handlar om att lära sig att förhålla sig till det som inte går att förändra, då kan du skapa energi och utrymme att göra något åt det som går att förändra.

Ett grundantagande är att vi människor inte bara undviker sådant som faktiskt är farligt eller obehagligt vi undviker också tankar, känslor och minnen som är associerade med det farliga eller obehagliga. Det kallas ”uppelvelsebaserat undvikande” och det har visat sig vara en starkt bidragande orsak till nedstämdhet, ångest, smärta, depression osv. Det kan vara lätt att fastna i grubbleri, känslor och upplevelser. Ångest är till exempel en känsla som många försöker undvika, vilket ofta får motsatt effekt och förstärker ångesten. Man stänger in sig, skjuter upp obehagliga samtal och så vidare.

Man använder väldigt mycket språket för att avväpna och avdramatisera sina tankar, lära sig betrakta sina känslor och se dem som förslag istället för sanningar. Identifiera hur man tänker och pratar med sig själv. Andra centrala inslag är att jobba med acceptans-strategier och mindfulness. Att vara här och nu, inte bli så upptagen med vad som varit eller vad som kommer komma.

Det jag också fastnat för är, att tankar är faktiskt bara tankar och inte sanningen. Det är intressant att förhålla sig så till detta, för om man alltid tar sina tankar för sanningar är det lätt att springa åt helt fel håll och mer ångest. Om man omprövar sina tankar från ett helt annat perspektiv kan mycket hända och man inser att det kanske inte är hela sanningen.

Ha det gott!🌺💕

Profile picture for user vår2022

@majken_r Tack!💕. Håller med, det är inte ett mål man ska nå med livet. Det är mer dynamiskt än så, en riktning man vill ha i sitt liv. En resa som aldrig tar slut och som kan ändra riktning allt eftersom. Inte ett mål som ska uppfyllas och stressas till, lätt att det blir platt fall när målet är uppnått. Man brukar väl säga att det är vägen dit, inte målet som är viktigt. Sen har jag vissa delmål i livet, som att vara nykter 3, 6, 9,…månader och sedan resten av livet, målet blir väl att vara det tills jag dör😂. Nä, det är nog mer en livsstil/värderad riktning jag nu har att vara nykter livet ut. Jo, men vissa mål finns jag vill uppnå, inom en viss tid, men det är bara kortsiktiga mål men inte övergripande mål för livet.

Ha det gott!🌺💕

Profile picture for user vår2022

Har denna vecka dragit ned på mitt tempo då jag märkt att jag kört på för effektivt flera veckor i sträck, vilket gjort mig trött och lite stressad. Jag har skrivit ned mina ”projekt” stort som smått, för att slippa ha dem i huvudet som jag annars brukar ha. Betar av lite i taget och tar pauser. Känner mig piggare och det är mycket roligare att dona och grejja.

I trädgården har jag gjort grov- och slitgörat så nu handlar det mest om att underhålla det. Fnular på vad jag ska plantera för blommor i mina krukor och kikar på växter lite här och var när jag är och handlar. Försöker hålla ut tills sista frosten är ur farozonen. Har sått ringblommor och blåklint på några ställen mellan olika sorters sallad, vaxbönor och dill. Det börjar titta fram som små gröna blad under fiberduken. Brukar bli vackert med lite färgprakt. Min fina buskros som jag planterade i höstas har dött av någon anledning i vinter, som jag sett fram emot att den ska växa och blomma. Väntade så på att björken ska få musöron så jag skulle kunna klippa ned den. Ska nog köpa en ny ros och plantera där och skydda den bättre under nästa vinter. Nu är det verkligen vackert i trädgården, spireorna blommar för fullt och blommorna är bländande vita. Rhododendronbuskarna framför huset börjar slå ut och humlorna surrar för fullt i dem. Pionerna växer så det knakar med massor av knoppar och snart slår syrenen ut i blom. Gräslöken frodas i stora sjok i sin hörna och avnjöts till laxryggen, färsk potatis och äggsås igår. Läste ett tips om att klippa halva plantan när den slår i blom, och ta av den andra delen. Då väcker den klippta upp igen. Sedan kan man klippa ned den andra halvan som också växer upp igen. Kryddor som oregano, timjan, fransk dragon och myntan gror härligt gröna. Brukar köpa färdiga plantor av persilja som jag planterar i köksträdgården och som gror fram tills vintern kommer. Vitlökens gröna blast växer så fint i sina rader. Nu är det härligt att vara trädgårdsmästare och pyssla om sina små plantor med kärlek🌱💕.

Nu är det dags för andra koppen kaffe och ladda för en löptur i skogen och sedan en hundpromenad så att även de får sin höjdpunkt för dagen🐕🐕.

Ha en fin kristihimmelfärdsdag!🌺

Profile picture for user Rehacer

@vår2022
Blir glad av att läsa din tråd här. Tänk att du kommit så långt på din resa att du flyttar hit! Det är stort & beundransvärt! Men jag misstänkte redan i början att du är en kvinna med en inneboende styrka ❤️
Att läsa om gräslök, spirea, syren, vitlök, ringblommor mm är som taget ur min trädgård! Jag älskar ju som du vet allt som har med blommor och växter att göra. Slukar all information som har med trädgård att göra, så därför ser jag hela din trädgård framför mig som du beskriver den. Jag startade ovanligt tidigt med planteringar och utflyttning av blommor i år. Alltid en gambling, men det har gått bra.. än. 😬 Lever och andas blommor, jord & växter den här tiden på året.
Ska på anställningsintervju nästa vecka på ett företag som har växter som sin business. Kan det bli bättre än att mixa redovisning och växter/blommor?! Tror inte det. 🌻🌸🌱
Ha en fin kväll!
Kram 🤗

Profile picture for user Geggan

Härligt @vår2022 ! Din trädgård låter underbar. Trots rosen. I min hade en hel del dukat under när jag nu kom ut. Tex ett stort pionstånd. Och ett löjtnantshjärta. Och en clematis . Tydligen har det varit en jobbig vinter m mkt fram o tillbaka. Och väldigt torrt. Vill ha mera perenner- tips? Har pion, riddarsporre, daglilja, astilbe, akleja och prästkrage. Tänk att vi har en sån fin tid framför oss nu!

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Tack!❤️ Då vet jag ungefär hur din trädgård ser ut😁. Det är kul med trädgård och att läsa om det och man lär sig allt mer hela tiden. Ja, det är lite gamling att ta ut växter, ibland har det klarat sig och ibland inte. Men, det låter ju super med jobbet du sökt! Det skulle verkligen passa dig bra som har ett så stort intresse för växter. Håller tummarna👍👍.

Ha en fin kväll!🌱💕

Profile picture for user vår2022

@Geggan Åh, vad tråkigt det är när växter inte klarar vintern. Det är verkligen kul med perenner, kommer från år till år och lika vackra varje gång. Låter som du har många fina perenner. Jag är sugen på att hämta en ormbunke från skogen och plantera, den är så vacker och grön. Klöver är också en fin perenn, har bara haft sådan i stor kruka med pelargon i och grävt ned i jorden under vintern. Orkade inte förra året och den klarade sig inte.

Ha en fin kväll!🌱💕

Profile picture for user Tofu på besök

@vår2022 Väldigt spännande läsning om ACT.

Det som förvånar mig något när man pratar med folk är drömmar. De verkar som många inte har drömmar när de börjar nå medelåldern. Drömmar kan ju bli till mål som man kan bryta ner till aktiviteter. Att acceptera rådande läge tror jag på och sedan ha en vision som man strävar mot. En ledstjärna som gör beslut enklare.

Läste på lite om terapiformen och jag tror den ligger ganska nära hur jag försöker ta mig fram. Känslor kan man ju inte bara förtränga / negligera. De finns ju där. En ledstjärna kring vårt mående som vi borde ta på större allvar. Lite märkligt är det att vi människor så sällan pratar om känslor. Så viktiga som de ju år för vårt mående. De borde få lov att ta en större plats i vårt val om hur vi vill att vårt liv ska se ut. 🤗

Profile picture for user vår2022

@Tofu på besök Något jag upptäckt med mig själv under min nykterhetsresa är att det känns som jag fått en andra chans i livet. Det har även gjort att jag vågat drömma mer om hur jag vill ha mitt liv, min värderade riktning. Att det känns möjligt då det var möjligt att sluta dricka. Tidigare var jag mer begränsad i mina drömmar och mer pessimistisk. Sedan har det nog med personlighet att göra, vissa är nöjda som det är och strävar inte efter mer och andra är mer drömmande.

Ja, vi pratar överlag inte så mycket om känslor med varandra. Det kanske ses som en svaghet att man inte mår så bra och man vill inte blotta det. Jag tycker själv att det är en styrka. Vi är också dåliga på att lyssna, man kommer med lösningar och goda råd, men ofta behöver man bara lyssna.

Jag tycker att det har varit lättare att ta till mig ACT efter att jag fått tag på det som skaver i mitt liv. Att jag förstått varför jag beter mig, känner och reagerar på ett visst sätt i olika situationer. Att jag fått kännedom om mig själv, det som sitter djupt där inne. Att ACT är ett förhållningssätt på hur jag kan fortsätta hantera mina känslor efter att jag fått insikten och hur jag kan komma vidare, försonas, förlåta och medkänsla med mig själv och andra.

Såg Gina Darawis serie på SVT play där hon undersöker hur hon kan bli fri från sin existensiella ångest, jag tyckte den var intressant. Det jag fastnade för kortfattat, var att sluta tänka så mycket och att mer försöka känna i sitt hjärta för att få frid, och att inte låta sitt ego/det egocentriska styra livet. Att meditation kan vara en väg till detta. Att hitta ett förhållningssätt till livet.

Ha det gott!🌱💕

Profile picture for user Se klart

Jag håller med dig @vår om att det känns som att vi (jag) har fått en andra chans. Sen behöver livet inte berikas med så mycket i det yttre- men inuti. Det är nog det jag menar när jag säger att det är en otrolig utvecklings-resa. Något jag inte trodde jag skulle få vara med om. Stort! Och något fint att dela med andra-inte alla IRL förstår vad jag pratar om. 😍

Profile picture for user Suburra

@vår2022 Jag såg den serien av Gina på SvT play . Väldigt intressant och tankeväckande. Idag har jag simmat 3 timmar och är inne på min 73 dag som nykter. Nu börjar jag äntligen känns av de positiva med nykterheten och min energi börjar komma tillbaka. Mitt mål är 3 vita månader och framgent dricka så sällan som möjligt. Aldrig känns för stort och ohållbart även om jag vet att det vore det bästa.

Profile picture for user vår2022

@Suburra Supebra ju! Grattis till 73 dagar!🥳. Ja, serien var intressant och ger mycket input.

Ser i din tråd att du är lite besviken på det positiva effekterna och att du endast gått ned 2 kg och lite dåligt med energi och att du drack ca 20 flaskor i veckan. Tyckte det tog sin tid för energin att komma tillbaka. Mycket beror det på att hjärnan behöver återhämta sig och få balans igen efter min stora alkoholkonsumtion som jag hade, minst 1 flaska varje dag, mer på helgen. Man pratar om att det tar 3-6 månader för hjärnan att vara i balans igen. För mig är också fysisk aktivitet A och O i återhämtningen och även nu för att må bra och få energi. Något jag också upplevde var att det hände mycket både fysiskt och psykiskt mellan 3-6 månader. Min vikt började gå ned mer efter ca 3 månader och jag har nu gått ned ca 7 kg. Den går ned ca 1 kg/månad och jag tycker det är bra att den går ned långsamt för det innebär att det är hållbart över tid, med det jag äter och motionerar. Ingen Quick fix. Så håll ut och försök se allt som en långsam, men hållbar förändring i din livsstil, det bli bara bättre😁

Ha en fin fredag!🌺💕

Profile picture for user vår2022

@Se klart Nä, det går inte riktigt att förstå för andra i IRL. Det låter kanske lite övermätet om man skulle försöka förklara, tänker på mina intervjuer jag varit på senaste månaderna.

Intervjuaren: kan du ge exempel på när du varit med om en tuff situation, en utmaning, hur du löste den och hur resultatet blev? Jag: i åratal har jag överkonsumerat vin, minst 1 flaska per dag och mer på helgen. Jag tog återställare på morgonen på slutet och ångesten och skammen total, höll på att gå under. Jag bestämde mig för att sluta dricka, gick med i AH och min hjärna har återhämtat sig och kommit i balans igen. Min ångest och skam har släppt, jag är nykter och ska aldrig mer dricka. Jag har fått en andra chans i livet och mår bättre än jag någonsin gjort i mitt liv. Kanske var det meningen att jag skulle bli alkoholist för att på bättre sätt ta tillvara på mitt liv? En andra chans? Det är den tuffaste situationen/utmaningen jag haft i mitt liv så om ni anställer mig kommer ni inte att ångra er. Jag fixar allt!😂🤣

Profile picture for user Torn

@vår2022 Va, har du inte sagt det! Jag hade också anställt dig direkt, med en jättehög lön dessutom. 🤗

En sak jag har tänkt på i bland, och det låter ju helt galet egentligen, men det är att jag liksom är tacksam för att jag blev en alkis.😅 Hade jag levt hela livet som en ”normaldrickare” så hade jag inte fått uppleva hur bra jag mår nu när jag inte dricker alls. Det är så många saker som jag hade missat då. Det är lite som: Ok, jag blev en alkis, det var riktigt tråkigt, nu vet jag det. Men jag vill inte tillbaka till ett ”normalt” drickande. Jag är mycket mycket hellre en som inte dricker alls.😍 Vad det är som gör att sådana tankar poppar upp i bland vet jag inte . Men det är något med känslan av att alltid vara klar i huvudet. Att medvetet droga ner mig, så mina känslor och sinnen blir förändrande känns så jäkla fel och obehagligt på något sätt. 😳 Och detta skulle ju ske även om jag bara drack en öl. Nä, jäklar vad glad jag är för att jag slipper dricka!

Kram

Profile picture for user vår2022

@Tofu på besök @Se klart @Torn Härligt att ni skulle ha anställt mig och dessutom med hög lön😁.

@Torn Jag har också sådana tankar och för mig har det att göra med att jag någonstans tror på meningen med händelser/ödet. Tex att det var en mening med att jag inte fick ett jobb jag gärna ville ha, för det dök upp ett annat som var bättre som jag också fick. Blev jättenere för det jag inte fick, men tröstade mig själv med att det helt enkelt inte var meningen att jag skulle få det. Sen dök ju det andra jobbet upp. Likadant med alkohol, att det någonstans var meningen, i alla fall att jag skulle sluta dricka, för att återupptäcka livet, vara omsorgsfull om det och ta vara på det. Tänker att det är meningsfullt att tänka så, det skapar lyckokänslor och tacksamhet och att man även tycker bättre om sig själv❤️

Profile picture for user Sattva

@vår2022 Jag tror absolut att det finns en mening med saker som händer, men det är kanske inte så tydligt just där och då. Då gäller det att ha tillit till att det finns nån sorts mening eller balans.
Gällande pratande om känslor kanske det beror på sammanhang. I mitt liv pratas det mycket känslor, både på jobb o privat ffa inom yogan. Kanske blir det mer en naturlig sak att prata om när man jobbar med människor. Både för att förstå sig själv och dem man träffar i jobbet.
Drömmar? Jo de finns väl, men på något sätt känner jag mindre behov av att vara nån annanstans än just här. Jag trivs med mitt liv, och tror att om jag gör det jag mår bra av och låter bli det jag inte mår bra av så leder det mitt liv framåt. Jag vill inte kämpa mer, jag vill ha tillit till livets utveckling🍃

Profile picture for user vår2022

@Sattva Ja, precis så tänker jag också. Att det finns en mening men det kanske inte visar sig på en gång, det kan ta veckor, månader, år eller att jag kanske inte ser det alls. Målet är inte att se meningen utan ha tillit till det. Ja, att om man pratar känslor beror nog på sammanhang och hurdan personlighet man har. På mina jobb har det pratats ytligt om känslor, men privat pratar jag dagligen känslor med min man och med nära vänner. Vad det gäller drömmar, handlar det mer för mig att följa min värderade riktning i livet; att ha balans i livet, utvecklas i min närvaro i nuet och i min andlighet, att känna kärlek. Att ta hand om det jag har i mitt liv. Sedan drömde jag om att få ett jobb när jag var arbetslös, vilket jag nu fått, ett vikariat på 1 år. Jag tackade nej till en tillsvidareanställning och ja till en osäkrare anställning, ett vikariat. Uppdraget är mer lockande och meningsfullare för mig. Jag har tillit till att det leder mig vidare till något annat, att det finns en mening med att jag tackade ja till det😁

Profile picture for user Rehacer

@vår2022
Jag tror man får gå på det som känns rätt. Jag brukar gå på magkänslan, sitter det minsta lilla oro där så litar jag på det. Det brukar funka.
Vikariatet du tackat ja till kan kanske leda till något mer när du visat vilken tillgång du är för företaget? Jag tror allt löser sig på något sätt, alltid.
Hoppas nya sängen är toppen och att du vaknar pigg & utvilad. 🙌 Jag har min äldsta dotter hemma över helgen och det känns heeelt underbart att veta att hon ligger och sover i rummet brevid! ❤️
Ha en fin lördag! 🤗

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Ja, tror också på magkänslan. Finns det oro i kroppen är det något som inte riktigt stämmer. Sen kan ju såklart negativa tankar om dig själv tagit över och skapa oro, men då kanske man ändå just då ska backa och reda ut oron och se vad det består av. Sängen känns otroligt lyxig och skön. Har inte riktigt vant mig vid den än och håller på att ”sova in mig” 😁. Sover mycket bättre nu och har massor av space. Mysigt med att ha dottern hemma så du får rå om henne ordentligt❤️.

Ha en fin lördag!💕🌱

Profile picture for user Sattva

@vår2022 Härligt med vikariatet! Tror som Rehacer, att det leder framåt. Samma magkänsla fick mig att tacka nej till ett jobb jag sökte o fick här i vintras. Och det har gett mig ett lugn o tillfredsställelse i befintligt jobb. Så jag är glad att jag sökte det andra jobbet, men glad att det nu är avfärdat från mitt sinne som något som skulle vara bättre än det jobb jag har!

Profile picture for user vår2022

Mycket regn och grått. Nya projekt börjar forma sig i mitt huvud efter att jag vilat ut från målandet av nya sovrummet. Har fina robusta utemöbler i trä som jag varit less på, mest för att det färgen flagnat av och det är mycket jobb med att få bort färgen, slipa, spackla och måla om. Även en lång bänk som sitter fast på utedäcket, med grönt mögel, lossnad färg och det vita ser så sorgligt ut. Efter att ha tittat på allt detta ett tag och dividerat om jag ska kasta det och köpa nytt/begagnat eller om jag ska göra en insats, har jag idag bestämt mig för att starta projekt ”måla om utemöblerna”. En lust har infunnit sig och arbetet känns inte lika övermäktigt längre. Förra sommaren hade jag ”projekt måla om alla ytterdörrar” i dalablått. Det blev jättefint och jag ska använda samma färg fast i varm vit. Att måla om ger verkligen en piff på huset. När man sätter igång blir det ändå rätt kul, jag kommer in i ”målarbubblan” och så nöjd med resultatet. Har beställt färgen och ska börja med det tråkiga grundarbetet, det roliga kommer sen😁.

Ha en fin lördag!🌱💕

Profile picture for user vår2022

@Sattva Det var bra gjort av dig och att du litade på din magkänsla, och det visade sig vara rätt beslut också. Ja, vikariatet ska nog leda framåt på något sätt tror jag också😁

Profile picture for user Torn

@vår2022 Härligt att du har sådan energi och motivation till att fixa och dona! Det är samma här, och något jag har märkt av sedan jag blev nykter är att resultat blir mycket bättre. Förr tröt tålamodet mer och det resulterade i sämre kvalitet på flera utförda projekt. Plus att jobb utförda med promille i kroppen av naturlig anledning blev sämre. Mitt garage tex har jag fått måla om flera gånger de senaste 15 åren. Detta pga dåligt utfört förarbete, inte rätt väder vid målning mm. Nu i våras gjorde jag ett riktigt grundligt och noggrant jobb, och resultatet blev helt perfekt. Jäkligt kul var det också!😀 Nu har jag nyss fått upp ett växthus, och det blev också kanonbra! T.o.m. min dotter berömde jobbet häromdagen, och tyckte det såg så snyggt ut från gatan.😂 (14 år, och väldigt intresserad av sin mobiltelefon, och inte av vår tomt)😅

Ha det gött!

Profile picture for user vår2022

@Torn Ha ha! Ja, dessa tonåringar och mobilen. Min bonus 14-åriga son, går med mobilen framför ögonen och går ibland in i väggar och prickar inte riktigt rätt när han kissar på toan😂.

Ja, bänken jag ska måla om fick nog inte riktigt det goda grundarbete som krävs och framför allt målning i fel temperatur. Och precis som du säger, tålamodet tröt mer och vinet lockade desto mer. Stolarna har jag inte målat om någon gång, så det kanske blir hållbarare denna gång😁. Kul att du fick så fint resultat på garaget och att det dessutom var kul👍😁.

Ha det gott!🌱💕

Profile picture for user majken_r

@vår2022 ditt inlägg kom lägligt..har skjutit upp målande av diverse hur länge som helst😅 Mest pga av grundarbetet, vill helst bara köra på. Men, nu ska jag ta mig samman och bara börja! Tack för inspiration och trevlig lördag!!

Profile picture for user vår2022

@majken_r Ha ha! Kul att jag kunde inspirera till att göra grundarbetet. Vi får bara sluta tänka och bara göra, så är det tråkiga snart klart. Det är ändå tillfredställande att fixa och göra själv istället för att köpa nytt, och mycket billigare! Min man har fått en uppgift av mig och det är att ta in stolarna under tak från regnet, så att de torkar ordentligt innan målning. Han tycker om att göra mycket och hjälpa till, men trädgården och måla är inget han gärna ägnar sig åt. Det blir bättre resultat utan hans halvhjärtade försök, hela hjärtat måste vara med😂❤️

Profile picture for user vår2022

@majken_r Ha ha! Kul att jag kunde inspirera till att göra grundarbetet. Vi får bara sluta tänka och bara göra, så är det tråkiga snart klart. Det är ändå tillfredställande att fixa och göra själv istället för att köpa nytt, och mycket billigare! Min man har fått en uppgift av mig och det är att ta in stolarna under tak från regnet, så att de torkar ordentligt innan målning. Han tycker om att göra mycket och hjälpa till, men trädgården och måla är inget han gärna ägnar sig åt. Det blir bättre resultat utan hans halvhjärtade försök, hela hjärtat måste vara med😂❤️

Profile picture for user vår2022

Sov bra i natt, skönt! Nu har jag druckit klart mina koppar morgonkaffe och ska kicka igång dagen. Skönt med uppehåll från regnet. Det blir snart till att springa intervaller, stapla ved och gå ut med hundarna i skogen. Utemöblerna är under tak och ska få torka klart innan jag sätter igång med att skarpa och slipa bort färgen, så inte idag. Sedan hockeyfinalen Finland-Kanada😱, håller på Finland men vet inte om mina nerver pallar😬. Jo, måste orka, så på med hockeytröjan och kämparglöden🇫🇮🇫🇮🇫🇮

Profile picture for user vår2022

Dag 219 säger appen. Noterade vilken dag det var i 7 månader och ska även notera den litet då och då även i fortsättningen. Känns mäktigt att se dagarna växa i antal. Varit hos frissan idag, färg och klippning, ska ju på mitt nya jobb första dagen imorgon. Lite pirrigt men spännande! Köpte nya skor också, mest gått i sköna outdoor skor sedan pandemins start, då jag jobbat hemma och sedan varit arbetssökande sedan januari. De var snygga, bekväma och även dyra, men smakar det så kostar det😁.

Har fått jordgubbsplantor av bekanta som jag planterat. Har inte haft jordgubbar någon gång. Funderar på att skapa en större odling i ett hörn av mina land. Kul att prova på nytt. Köpte även en ny ros som jag planterat och hoppas på massor av vackra blommor. Hittade maffiga persiljor som fått plats i köksträdgården och för säkerhets skull täckts med fiberduk ett tag framöver. Hämtat ormbunkar från skogen och satt dem i stora krukor, får se hur de tar sig. Har fått en nytändning och lust för mina planteringar och det beror helt klart på att jag är nykter. I många år har det mer varit besvärligt att sköta om allt och jag har varit dålig på att ta vara på det ätbara som jag planterat, inte orkat. Nu är det en glädje att titta till dem varje dag och ge dem lite kärlek.

Nu väntar nya rutiner från och med imorgon och det ska bli så härligt att aldrig mer vara bakis på jobbet.😁💕

Profile picture for user Vinägermamman

Så roligt med nya jobbet @vår2022 😊
Fattade inte att du skulle få börja så snart. Förstår att du ser fram emot detta. Härligt också att läsa om hur harmonisk du verkar vara. Stort lycka till imorgon🥰

Profile picture for user Argbiggan

@vår2022 det är en fröjd att gå på jobbet icke bakis. Det är sån skillnad. Har ej varit bakis på jobbet det senaste halvåret och det är härligt 🙏

Grattis till alla dina dagar. Du gör det så jävla bra! ❤️
Kul att du har flyttat hit. Här passar du perfekt 👌

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Ja, förstår det! Hann vara ickebakis 2 månader på förra jobbet, men det var mest på Teams. Tänker att det ska bli skönt att sitta på plats fysiskt pigg som en mört😂.

Tack så mycket för dina fina ord❤️

Profile picture for user Rehacer

@vår2022
Vad spännande med morgondagen! Hoppas du får sova gott inatt och vakna pigg och redo för första dagen på nya jobbet!

Kul med dina planteringar. 🌱 Jag slukar allt som finns att läsa om trädgård mm så jag gillar att du skriver om det! Såg att en av mina ormbunkar jag haft i kruka i flera år gett upp nu i vinter. Så jag ska ut i skogen ngn dag och gräva upp en ny, men först måste ryggen få tid på sig att bli bättre.

Grattis oxå till alla fina dagar!
Du är en makalös kvinna och jag vill inget hellre än att bli som du! ❤️

Profile picture for user Varafrisk

@vår2022 Grattis och Lycka till med nya jobbet🤩 Så intressant att följa din resa. Vet inte riktigt hur det var för dig innan du började skriva här på forumet men när du kom hit så har du varit så målmedveten💪🏻

Varm kram🥰

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Men snälla, tack!❤️. Sov som en kratta men tog en tidig hundpromenad så har piggnat till lite😁. Hundarna blir själva utan husse och matte hela dagen, men sonen är hemma och kan släppa ut dem. Kan hända att de börjar yla efter oss, men om någon är hemma brukar de lugna sig. Nya rutiner för dem med.

Ja, det är kul med odling, vi får dela tips med varandra. Hur länge klarade sig din ormbunke i krukan?

Lycka till du med idag! och hoppas att ryggen snart ska vara ok så du får gräva upp en ny ormbunke😁❤️

Profile picture for user Geggan

@vår2022 önskar dig också lycka till på nya så efterlängtade jobbet! Känns lite som att alla vi som följt din process är lite delaktiga! Hoppas det blir så bra som du förhånat. Min ena dotter började också nytt jobb idag- med att göra resa hela avdelningen i två dar.. lite lugnare vill man ju ha det. 🥳🥳

Profile picture for user vår2022

Första dagen på nya jobbet. Inte det bästa tänkbara starten och då menar jag min sömn under natten. Sov dåligt, med korta uppvak. Inte så konstigt, lite spänd, i säng lite för sent och upp tidigt 05.45, skulle hinna ut med hundarna tidigt på morgonen. Tåget försenat, men det gjorde inget var ute i god tid. Skulle träffa chefen kl 10 och då kändes det som jag redan varit uppe en hel dag😂. Jag fick ett fint och varmt mottagande av chefen och mina medarbetare. Här kommer jag nog att trivas bra. Massor av information om praktiska saker och om mina uppdrag, men de känns spännande. Lite strul med ny dator och mobil också. Vid kl 15 var jag helt tjock i huvudet och jätte trött. Tog tåget hem vid 17 och lite ont i huvudet. Det är mycket att smälta. Nu har jag ätit och huvudvärken har släppt. Ska komma i säng i tid och hoppas på en bättre natt och en ny arbetsdag imorgon. Det är väl så det är när man är ny på jobbet😁.

Det som slog mig på vägen hem, var en tanke som flashade förbi på att det skulle vara skönt att varva ned med ett glas vin. Ja, det är precis så jag gjort förut, tagit en flaska vin för att varva ned och smälta allt och sedan vakna upp bakis, ont i huvudet, grus i ögonen och med ångest. Nä, fy fan vad skönt att den tiden är förbi! Att vara trött och gå till jobbet för att man sovit dåligt är en sak, men att vakna bakis och gå till jobbet är ett helvete.

Ha en fin kväll!🌱💕

Profile picture for user Argbiggan

@vår2022 det är lite jobbigt att vara ny på jobbet. Tar tid att komma in i allt. Kul att du känner redan nu att du kan trivas där. Önskar dig precis det.

Bra gjort av dig att inte göra som förr. Håller med om att det är ett helvete att gå på jobbet bakis. Skönt att vi slipper det 😁.

Hoppas du sover bättre inatt 💕

Profile picture for user Rehacer

@vår2022 Vad bra att känslan var fin på det nya jobbet! Kul att man känner sig välkommen!
Det tar alltid enormt mycket energi att börja ett nytt jobb. Man ska ta in en massa information, lära sig namnet på medarbetare, få dator och telefon att funka, lära sig system och program, alltid vara på tårna, vara social och nästan övertrevlig mot allt & alla. Men det är kul oxå och det är det viktigaste!
Vilan efter jobbet är viktig. Att slippa känna tvånget av att komma ner i varv med vin måste vara en befrielse. Å gör såklart att återhämtningen blir bättre!
Sov gott nu, heela natten! 🤗

Profile picture for user Sisyfos

Vad roligt att du trivs redan! Och njut av tiden ”ny på jobbet”. Du FÅR vara trött, du SKA vara trött. Det är liksom ingen brådska att prestera.
Jag tänker att man inte bara sover dåligt och vaknar bakis när man druckit. Utöver det förstör man hjärnans möjligheter att sortera intrycken. Sjukt jobbigt om man är ny på jobbet.
Jag känner samma sak själv när jag blir för trött, längtan efter vin. Det är ju helt galet eftersom det inte ger någon vila alls att tala om. Tur att vi har genomskådat det.

Profile picture for user Torn

@vår2022 Gött med det nya jobbet! 🤗 Det där med vintanken på hemvägen är inte konstigt alls. Eftersom du inte har jobbat så mycket sedan du blev nykter, så har du inte kunnat träna in de nya nyktra vanorna just på den punkten. Det sitter kvar djupt inne i skallen att du jämt förr i tiden drack vin efter en arbetsdag. Alla tillfällen där man jämt drack förr måste betas av. Själv har jag kvar att flyga till en semesterort. Jag kommer säkert gå automatiskt fram till en bar på Landvetter, och först då komma på: Nä just det ja, jag ska ju inte ha en öl nu, va skönt! 😂

Kram

Profile picture for user vår2022

Tack @majken_r @Rehacer @Sisyfos @Torn. Ja, det tar verkligen på att vara ”ny” på jobbet😂. Sov rätt bra i natt och har varit hyfsat pigg, men det kommer och går under dagen med tröttheten. Mobilstrul och femtielva omstarter och spring hos IT folket. Till slut funkade det😅. Mer info om uppdragen. Komma ikapp mail och se över årets planering. Jag var i stort sett själv på plats idag, vet förresten inte riktigt än vilka som jobbar på min enhet än, det är en stor arbetsplats och min enhet har olika uppdrag. Vissa är iväg externt, lediga, jobbar hemifrån, vabb, sjuk eller så. Man kan jobba hemifrån två dagar i vecka, det är skönt och flexa morgon och em. Det var rätt skönt att vara själv på plats, då hinner man med lite av allt som ska gås igenom i lugn och ro. Tog redan andra dagen min friskvårdstimme🤣 och åkte hem lite tidigare för att ta en löpning i skogen och rensa huvudet, jisses vad tunga benen var, som bly men jag sprang min runda. Har velat gå i säng redan vid 19 men ska hålla ut lite till. Imorgon fredag på plats och sedan ledigt 3 dagar. En bra start ändå för en som är ny på jobbet.

@Sisyfos ja, du har helt rätt att man även förstör hjärnans möjligheter att sortera intryck när man dricker. Ska försöka som du säger njuta av att vara ny och har rätt till att vara trött och att jag ska vara trött😁. Tack för dessa påminnelser.

@Torn ja, det är nya nyktra vanor på gång i och med jobbet, tänk att de gamla vanorna, eller rättare sagt de gamla tankarna sitter så djupt rotade. Alla gamla situationer ska gås igenom och implementeras med en ny vana och tankar. Ja, det ska bli intressant att höra hur det går på flyget för dig, du får betrakta vilka tankar som kan dyka upp!

@Rehacer ja, att vara social, övertrevlig och alert är ansträngande så här i början. Att rabbla upp samma saker otaliga gånger och man minns inte vilka man pratat med eller vad det heter😂. Det vore faktiskt bra om alla gick omkring med namnskylt och titel.

@majken_r ja, sov rätt gott inatt och hoppas på en till god natts sömn. Men ska inte tänka för mycket på och hoppas på god natt utan försöka bara ta det som det kommer, annars kan det bli tvärtom.

Det har varit mycket aktivitet i många trådar och kämparglöden gnistrar! Har läst, men tröttheten som ”ny på jobbet” gör att jag inte orkar vara så aktiv som jag brukar i trådar, men jag önskar er alla massor av energi till att tampas med alkoholdjävulen och vakna nyktra imorgon💪. Kaffet smakar extra gott då!🌱💕

Profile picture for user majken_r

@vår2022 så glad för dig och ditt nya jobb, och skönt att det obligatoriska teknikstrulet förhoppningsvis löst sig! Blir kanske gott med extra ledighet, lite återhämtning🌸 Jag vaknade klar och fri och njuter av mitt kaffe innan en späckad dag drar igång. Kram och ha en fin fredag! 🌱

Profile picture for user vår2022

God lördagsmorgon! Det var en rivstart på nya jobbet och som ”ny på jobbet”. Jag har varit så trött i hjärnan av alla nya intryck och att komma in i mina uppdrag. Så skönt att det är lördag och att få dricka två goa koppar kaffe i sängen och bara ta det lugnt. Sov så gott. Det är verkligen fortfarande en sådan lyxkänsla med vår nya säng och renoverat sovrum. Myggen har kommit och har inte kunnat haft fönstret öppet som jag brukar ha på nätterna. Nu har maken fixat ett myggfönster och vi kunde ha det öppet hela natten så det blev svalt och skönt.

Märkligt igår, kom hem efter 18 och vi skulle fira svärmor som fyllt år hos oss med grillat och middag. Första impulsen var att få i mig ett glas vin. En gammal vana sedan gammalt, att få i sig ett glas när hon är här, som att det går lättare att orka med ev grodor som kan flyga ur hennes mun. Tog lite alkoholfri öl och det funkade lika bra😂. Det blev en trevlig kväll med god mat och efterrätt och jag orkade med henne bättre som nykter och med alkoholfri öl. Hon var ens inte jobbig, hon var trevlig😂. Hon har sovit över och fått kaffet serverat ute i trädgården och jag dricker mitt kaffe i sängen i lugn och ro.

Jag har massor av projekt som ska göras, men ska ta lite i taget för att resursa med min energi. Idag ska jag träna ett pass, gå ut på långpromenad med hundarna och klippa gräset som växer hejdlöst, ta en pysselrunda bland mina växter och plantor i trädgården, det får räcka för idag.

Ha en fin lördag alla!🌱🌞💕

Profile picture for user vår2022

En sak som jag tänkt på nu i mitt nya jobb är att jag från början kan säga att jag dricker inte alkohol när tillfällen med alkohol kommer, så skönt! Jag känner mig så stolt över det och det kommer nog att synas på mig😁. Det är lite sommarmingel och AW på gång och jag behöver inte ens fundera på någon strategi för jag är en som inte dricker. Undra om de blir avundsjuka😂🤣

Profile picture for user majken_r

@vår2022 din dag låter ljuvlig!
Läste ditt tillägg om att vara en som inte dricker på nya jobbet. Tror absolut de finns de som är lite avundsjuka, och vilken förebild du blir!

Profile picture for user vår2022

@majken_r Tack! Petade in att även skrapa utesoffan och två stolar nu när det lovats fint väder till och med måndag. Tråkigt i början men med bra dokumentärer att lyssna på gick det riktigt bra. Imorgon ska jag slipa och sedan måla. Tänkte på dig som också har detta projekt😁

Profile picture for user Tofu på besök

@vår2022 Härligt med dina projekt! Ett tips. Kom att tänka på detta med kaffet. Jag har börjat ha i kanel, kardemumma och även chilli i kaffefiltret när jag brygger. Inte fel om man gillar smaksättning. Går ju att experimentera massor. Lakritspulver ex? Why not?🤗

Profile picture for user Rehacer

@vår2022
Har glömt svara om ormbunkarna! Min äldsta i kruka är säkert 7-8 år, kanske mera. Jättefin varje år, fast den stått i samms jord hela tiden.
Den som dog nu var inne på år 3.
Nu har jag hämtat nya i skogen och jag hoppas på att de klarar sig lika länge som den andra.
De står på helt olika platser i trädgården, kanske har det något att göra med hur de tacklar vintern?
Vad duktig du är med dina möbler! Jsg har ngr projekt som oxå skulle behöva skrapas och fixas till, får se om jag får lust någon dag.
Det är mycket annat som drar i trädgården. Funderar på att få till ett staket runt trädgårdslandet.. det är en hund som gillar jorden där alldeles för mycket att gömma dina ben i. 🙄
Sov gott 🤗

Profile picture for user majken_r

@vår2022 grymt bra! Det blev lite målande, men mest plantering. Det är så roligt och givande att stöka runt i vår nya (gamla och övervuxna) lilla trädgård 🌱

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Oj, kul! Det ger hopp om att det ska kunna fungera med ormbunkar i kruka. Hoppas dina nya trivs. Berätta mer om hur du tar hand om dem, hur du planterat dem? Ja, här finns två 🐕🐕 till som gärna vill gräva i jorden😂. Har fått sätta kompostgaller runt vissa plättar i gräsmattan där jag sått nytt gräs för att skydda det. Äntligen har gräsfrön tagit fart. Kollade mitt köksland igår, mina vaxbönor verkar inte komma upp, endast 1 tittar upp…kanske måste jag så nya frön? Sådde i mitten av maj och fiberduken var på några dagar efter. Allt är visserligen sent här.

Ja, det är mycket att trixa med, men kul också. Ska börja slipa stolarna idag, vet inte om jag har slippapper så det räcker bara. Skönt att kunna göra detta ute i trädgården och slippa dammet inomhus.

Ha en riktig fin söndag!🌞🌱💕

Profile picture for user Rehacer

@vår2022
Jag tar inte hand om dom alls för att vara ärlig..
Planterade i stora krukor och får en skvätt vatten ibland om det varit varmt och torrt länge. 😁
Ha en underbar dag! ☀️

Profile picture for user vår2022

Vilken dag. Har fått träna på att inte stressa upp mig och att det inte alltid blir som man tänkt sig. Skulle jobba min fjärde på mitt nya jobb och träffa alla mina kollegor på ett enhetsmöte idag. På morgonen blir min ena hund sjuk, kräks och skakar. Han har en autoimmunsjukdom och äter kortison varje dag sedan 5 år. Han får skov emellanåt med smärta och skakar. Vi har lärt oss att hantera skoven och få dem att upphöra, men vi skulle båda iväg och lämna hundarna själva ett tag, och man kan inte lämna en sjuk hund själv. Jag stannade hemma och skulle vara med på Teams. Precis innan mötets start, kräks han massor igen och jag meddelar att jag måste ta hand om hunden och kan inte delta på mötet. Så jobbigt, nytt jobb och allt och en hund som kräks och skakar. Inser att jag måste skita i jobbet, och att livet kom emellan och att jag ska fokusera på det som är viktigaste, min hund. Måste få ner stressen. Hunden är som ett frimärke på mig och få ingen ro i kroppen, kan inte ligga bara vanka omkring med svansen mellan benen. Inser också att skovet inte ger sig så jag åker upp på akuten på djursjukhuset. Plockar med mig jobbdator då jag vet att väntan kan vara timtals där. Det går på tre timmar och jag hinner plöja lite jobbmail som jag ännu inte hunnit öppna i det enskilda akutrummet. Min älskade hund läggs in för att få dropp och smärtstillande. Han verkar ha ont i magen så vi får avvakta och se vad ultraljud undersökningarna kommer fram till, kanske inte bara ett skov. Levern kan ta mycket stryk också av dåligt kortisonintag. Väl hemma kl 18 och en promenad till kl 19 med min andra hund. Han är inte van att vara utan sin kompis som är två år äldre, det är hans trygga mer chilla vapendragare. Fast min son var hemma ylade han emellanåt efter oss när vi var borta. Nu pustar jag ut och ska försöka att inte oroa mig över min hund och inte över att jag inte var på plats på jobbet idag. Jag är ”ny på jobbet” och behöver få den inställelsetid jag behöver och inte ha för höga krav på mig själv. Jag går dit imorgon och fortsätter plöja min sjuttioelva mail och inbokade möten, i lugn och ro och andas med magen.

Reflekterade över att det nog var det första besöket på djursjukhuset som jag suttit i väntrummet timtals nykter! Har varit där massor av gånger på massor av undersökningar under de 5 år hunden varit sjuk, och det har varit en pärs som bakis och skakis. Varje gång jag åkt hem har jag glidit in på bolaget och hällt i mig en flaska vin när jag kommit hem, för att ”koppla av”. Upplevde vänta på ett helt annat sätt som nykter, hade kaffetermos, vatten och datorn med mig och kände mig lugn och avslappnad. På vägen hem såg jag bolagsskylten och visade den fingret😂.

Ny dag imorgon och jag hoppas få hem min älskade hund och att han mår bra🐕❤️

Profile picture for user Vinägermamman

@vår2022 Usch, vilken dag. Fick nästan hjärtklappning av att läsa. Så bra du verkar ha hanterat situationen. Det är så hemskt att se någon lida och jag förstår frustrationen med jobbet. Men helt rätt prioriterat och så klokt att försöka andas med magen och försöka inte oroa dig. Stor styrkekram💕

Profile picture for user vår2022

@Vinägermamman Jag märker skillnaden på hur jag stressade upp mig när jag var alkoholiserad, allt blev stökigt i huvudet och det var svårt att tänka klart. Oron steg till maxnivå och befarade det värsta hela tiden. Man blir mer chill som nykter och huvudet/tankar funkar så mycket bättre och fokuset ett annat😁

Profile picture for user Rehacer

@vår2022
Usch vilken dag!! Förstår stressen både över din vovve som inte mådde bra och att du inte kunde prestera duktigt som ny på jobbet. Men de fattade, är övertygad om att ingen tyckte du gjorde fel beslut genom att ta hand om hunden! Hoppas hen repar sig fort nu! ❤️
Sov gott 🤗

Profile picture for user Geggan

Ojojoj @vår2022 ! Som om hunden kände på sig att du var lite nervös. Vilket elände! Stackars vovven. Fantastiskt att du kunde lugna ner dig. Hoppas lilla vännen är bättre idag och du får en bra dag på nya jobbet! Kram! 🤗

Profile picture for user vår2022

En så sorgligt dag och saknaden är enorm. Min älskade fina hund var mer illa däran än vad alla trodde. Han hade behövts opereras med dåliga odds för att klara sig och vi gjorde inte det valet. Vi åkte till sjukhuset och tog farväl av vår älskade familjemedlem som somnade in. Sorgen är stor i hela familjen och vi har kramats, gråtit och prata om fina minnen och busigheter som han har gjort under sitt 6 år långa liv. Nu kommer han till hundhimlen och kan jaga och äta hur mycket han vill❤️. Det gick så fort och jag vet ibland inte om det är en mardröm eller verklighet. Det är tungt och ledsamt med sorg och som tur är har vi en hund kvar. Tomheten ekar och det är konstigt att kunna plocka i diskmaskinen utan min kära hjälpreda. Himlen är svart och samtidigt har en regnbåge uppstått, kanske var det han som åkte iväg upp i himlen. Vi ses där sen❤️❤️❤️

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Jag lider med dig! Så sorgligt och så fruktansvärt det är att förlora en fyrbent bästa vän! Tänker på dig och skickar cyberstyrkekramar! Ta hand om dig och fortsätt din enastående resa i det nyktra livet! 💕🥰

Profile picture for user Geggan

Så tråkigt @vår2022 ! Vet precis, labben som jag delade med min dotter blev dålig för ett år sen och fick sluta, 11 år gammal . Jag grät en hel dag, tvungen att boka av allt annat. Det blir så galet tomt! Jag hade henne alltid hela somrarna på landet så tänker på henne mkt just nu. Och sneglar på valpar…fint att du har en kvar. Men trist också för en hund att förlora kompis.😥

Profile picture for user Annja

@vår2022 åh så trist, Hundarna blir ju verkligen som en familjemedlem. Föestår hur det känns ❤️ Saknaden blir enorm. Fyra hundar som nu är borta har jag haft under mitt vuxna liv🙃

Profile picture for user Rehacer

@vår2022
Så fruktansvärt sorgligt att det blev den utgången! Vet ju hur mycket du älskar & uppskattar dina hundar. ❤️ Det tar djupt när man mister en hund, de är ju liksom familjemedlemmar de med.
Skickar en stor kram & många tankar till er 🤗

Profile picture for user Se klart

Många varma tankar till dig @vår2022, så tungt för er. Kram från en som inte har nån direkt hundvana men som förstår att dessa vänner är något alldeles särskilt. Tänker på dig! ❤️🌸😢

Profile picture for user Torn

@vår2022 Jag beklagar sorgen.❤️ Du har det verkligen tufft nu, nytt jobb som såklart gör dig trött, och så detta. Tur att du är nykter, och är så stark i din nykterhet.💪 Alkohol på detta hade ju gjort allt mångdubbelt värre. 😖 Kram

Profile picture for user vår2022

Tack för alla tröstrika ord❤️. Igår var det mest chock och ofattbart. Idag mer verkligt och saknaden river i hjärtat. Gråten kommer och går. Vår 14 åring tycker det är så orättvist och ställer frågor om varför? Han var ju världens snällaste och gjorde ingen något ont. Varför just han? Det är säkert tuffast för honom, han har inte fått så mycket erfarenhet av livets tuffa motgångar och hjärtesorger. Varför kan man inte svara på, mer än att han har det bättre nu och har inte ont, han får vila och finns med oss någonstans. Det är bara kroppen som lämnat jordelivet. Detta är en smärta som han måste processa igenom och vi gör det tillsammans, livet är orättvist många gånger.

Ja, Torn jag är så tacksam för att inte dricka mig igenom denna sorg och att jag får gå igenom den med äkta känslor. Att kunna vara ett äkta och tryggt stöd för våra barn och för min man. Hade jag druckit som förr hade jag blivit så oerhört ledsen och med massor av ångest, snedtänt pga alkohol, förvanskat och överdrivit mina känslor på en destruktiv nivå. Det hade inte varit sanna och genuina känslor och drivit min sorgeprocess åt fel håll. Jag är så tacksam för att jag är nykter och jag vet att jag kommer att må bättre och komma vidare. Saknaden kommer alltid att finnas men sorgen kommer att lätta.

Tack igen för ert deltagande❤️❤️❤️