Kom igen nu!

Har sedan september förra året varit mer eller mindre övertygad om att jag både vill och bör lägga ner det här med alkohol. Klipper med alkoholbeteendet då och då i en vecka eller två, och upplever då i överlag en påtaglig lättnad och förnöjsamhet, men är sedan förbluffande snabb på att ”tacka ja till mig själv” när jag plötsligt bjuder in mig själv till att börja om igen?! Och då håller jag igång var och varannan dag igen en stund. Blir galen på detta!!

Har läst i det närmaste alla trådar i detta forum och igenkänning med många är naturligtvis enorm. Är brutalt avundsjuk på (och imponerad av) er som håller över tid och grunnar på vad som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er...? Hur i h-vete kan jag låta mig själv dricka igen, lite hastigt och lustigt, när jag några dagar/några veckor innan är så sagolikt säker (gång på gång) på att det fan räcker nu! Det är inte inte värt det! Alls!!

Både mängd och frekvens är oroväckande och osunt, även om själva dryckestillfällena inte medför några direkt negativa upplevelser eller tokigheter. Slutar dricka ”i tid” (men har då eg druckit för mkt), gör inga märkliga eller oöverlagda handlingar och har aldrig typ somnat i soffan eller lagt mig utan att tvätta mig o borsta tänderna. Men dagen efter - skjut mig stenhårt alltså... Så vidrigt... Ångest och ofattbart dåligt mående på alla fronter. Om jag har druckit tex tors-lör (aldrig dagtid), blir det en ackumulerad vansinnes-baksmälla/abstinenskänsla som jag hatar och inte kan stå ut med!

Mitt liv är ganska intensivt och jag vet att jag oftast ”bjuder in mig själv till dryckestillfällen” när jag är lite överbelastad och samtidigt speedad och trött. Jag blir då stormglad när jag plötsligt kommer på att ”nämen nu tar vi och piffar upp den här aftonen med vin o bubbel!” ”JAPP” säger jag då DIREKT och tveklöst till mig själv utan att vara ett dugg intresserad av att identifiera något i HALT-modellen (som jag lärt mig om här 😊), eller att ”spela hela filmen”. Där och då vill jag inte hjälpa mig själv till en mental punkt där jag inte vill styra upp en festlighet, så att säga... Jag skiter då fullständigt i att jag typ några dagar/veckor innan fattat ett högst rimligt och klokt beslut att ge fan i att dricka, av den enkla anledningen att det definitivt inte är värt det.

Har som sagt läst här en längre tid och nu skriver jag mitt första inlägg, för att utforska om det kan vara medverkan här, som är en faktor som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er som finns här och som håller över tid 🙂.

Hej förresten 😊! Jag heter (inte 😅) Annabell, jag är 42 år och har ett jättebra liv med superfina relationer till barn och familj (lever utan partner), ett jobb som är givande och jag vill INTE dricka alkohol mer. 🤗

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Jag hejar oxå på dig varje dag! 🤗
Det är svårt att vara stark, att inte trilla ner i gropen. Det är så lätt att ta en vända dit, en sista som sen blir en sista till osv
Jag har tagit nya tag nu i maj men det är tufft. Jag förstår dig till 110% men vi ger inte upp. En dag i taget. Utan gropar, diken och snedsteg helst.
Kram

Profile picture for user vår2022

@Annabell Det är inte pinsamt, tvärtom jättebra att du skriver här och berättar om din kamp. Det är när det är som svårast som man behöver stöd. Det är fan inte lätt att ta sig ur, men du kämpar på så bra, du är stark!💪

Massor av kämpapåkramar! Du finns i mina tankar🌷💕

Profile picture for user Ny dag

@Annabell Inget är egentligen mer pinsamt här än att sluta/inte våga skriva/kämpa, och inte det är pinsamt egentligen... för vi har en sjukdom som vi genom att fortsätta vara (genom våra inlägg, reflektioner, tillkortakommanden) på forumet kan övervinna. Vi kämpar ihop💪👍🌱

Profile picture for user Varafrisk

@Annabell Känner igen mig så väl i det där med att det är pinsamt….precis som man inte fattar någonting….får råd och dricker ändå….vet att det är farligt med dricker ändå. MEN det är ju faktiskt då som vi behöver skriva …det är då vi behöver hejaropen allra mest. Du skriver ju som oftast väldigt positiva inlägg som man blir väldigt glad av men det är ok att få skriva att det är skit…skit….och åter skit. Jag och många fler med mig är med dig. Jag är skitnervös inför morgondagen men jag SKA och MÅSTE lyckas. Det kommer finnas massvis av triggers. Vi tar armkrok igen som vi gjort förr vännen🥰

Kram❤️

Profile picture for user Annabell

Tack snälla ni ❤️!

Jag vet vad som är kruxet för mig i det här läget. Nu har jag hållit på så här fram och tillbaka sedan mars. Det har medfört saker på flera plan som hänger ihop och förstärker varandra: 1. Blir sämre och sämre på den dag-för-dag-färdighet (liksom ”här-och-nu-tänket”) som jag faktiskt hade övat upp. 2. Skapar en intensifierad rörighet i det praktiska livet som jag sedan själv springer runt och släcker bränder i. 3. Blir snabbare och snabbare i fokus-skiften i huvudet - som gör att jag undviker/väjer ifrån att håva hem mig själv och tänka/känna efter. 4. Blir (precis som du är inne på Se klart) dramatisk och åker upp och ner i stora känslor. Ja… Jag blir en person som helt enkelt har riktigt dåliga förutsättningar att aktivt göra förändringar med hjälp av medvetna val (eller beslutsamhet). (Jag låter ju helt vettlös när jag läser punkt 1-4, men riktigt så är det ju inte förstås 😅! Jag håller ju ihop ”allt”, än så länge iaf…).

Frågan är var jag ska börja för att på riktigt vända det här 🤔…? Saken är ju klar att det är drickandet som skapar punkt 1-4. Men när punkt 1-4 är ett faktum, är det ju så gräsligt svårt att akta sig för gropen!! Hjärnan är ju typ helt oanvändbar! Men jag vet också att för varje dag som går nykter, blir punkt 1-4 mindre och mindre ett faktum och det blir lättare och lättare att ta steg för steg från markerna… Så frågan om var jag ska börja får nog bli på punkt 1… Det finns inget annat än att ”bara” inte dricka… inte här och nu och inte idag. Kramar❤️🦆!

Profile picture for user vår2022

@Annabell Ja, att ta de där första helvetesdagarna och en dag i taget. Med näbbar och klor, pannben och fysisk aktivitet. Upp på hästen igen och sitta kvar i sadeln oavsett vad. Det är första steget💪.

🎼Kom igen Annabell kom igen!👏👏🎼 🌷💕

Profile picture for user Se klart

Jag tror dessvärre du har helt rätt.
”Att bara inte dricka” tror jag är tricket. Men jag vill också säga att det blir rörigt i livet och huvudet av på och av- det är inte så lätt för hjärnan att ta ny sats och vända på en femöring.

Så på så vis kan det vara vettigt att ”från måndag/valfri dag gäller det här”
Och att försöka se till:
* inga risksituationer första veckorna.
*Se till att göra mysiga och kul vän-grejer på dagtid.
* Acceptera ditt lite isolerade läge ett tag, men livet med barnen gör det ju aldrig tråkigt. Självbilden- bara stå ut.
Det vänder.

Du har ju, precis som många här, en väldig bra koll på vad som gäller och vad som händer när det inte gäller.

Men noterar- att du beskriver de här ”ner i gropen”- tillfällen något flyktigt numera.
Hur hamnar du där? Vad är det för järnvägsbommar du bara går rakt igenom.
Vad händer då?
Är det- livets röra- som du beskriver så bra? Som är för jobbig. Jag vet himla mycket om livets röra.
Har tex druckit mig halvfull för att ”orka” deklarera.
Och obs.
Jag tycker INTE för att forumet behöver veta de här sakerna.. Men jag tänker på vad gör när man släpper ”vad som egentligen hände”. Då är det lite fritt fram.
Polisen tagit helg- och så skönt och vilken jäkla välförtjänt helg sedan.
Men det jobbiga är ju det du sedan beskriver.
Så vare sig du skriver här - eller i programmet på AH- gör du det? Eller som skomakaren i Den Vita stenen- som skrev i luften om kvällarna.
Var är det som händer?
Hur kan jag försöka agera på det- innan det händer?
Hur lyftet jag tråk- livet- illusionen från nyktra (tråk?) livet.
Kram från fru plotter med babbel

Profile picture for user Annabell

Tack Vår2022 och Se klart!! Jag vet vad som händer och försöker skriva fram det här (lite stökigt men…): Det är att jag inte på riktigt går/tar mig ifrån markerna där gropen är. Jag stannar mentalt på markerna. Och då är det hela tiden bara en tidsfråga innan jag hoppar/ramlar ner i gropen (för det är beroendestyrt). När jag är så här så gäller: hur jävla dåligt jag än vet att det blir/är att/om jag dricker igen (jag för inte längre mig själv bakom ljuset ens just innan jag väljer glaset. Jag säger inte till mig själv ”det här blir nog bra och problemfritt trots allt!”), så kollrar jag bort mig själv och bara kör. För att jag vill byta ut känslan jag har inombords - som visserligen delvis orsakas av en lite kämpig vardag, men som är allra mest orsakad av att jag är i en period där tillräckligt många dagar eller meter mellan mig och gropen aldrig går. Jag vill inte känna mig jagad, oroad eller stressad. Jag vill bara bara vara glad. Och det blir jag om jag dricker. Men INTE på helheten! På helheten blir jag förstörd och kan då nästan bara vara lugn inombords och superglad om jag ”dricker lite vin”. Det är det som är grejen… Jag måste härda ut en längre sträcka för att bryta det. För - det vet jag också, och alla som känner mig - att om jag INTE dricker (under en lite längre period) så mår jag bra och är lugn och lagomt glad, ibland lite låg och ibland jätteglad på riktigt (även när det är dags att deklarera 😊)!! Men det är den utmaningen jag står med nu: orka under tillräckligt lång tid och ha tillräckligt med tålamod och acceptans kring ett skört mående. SEN (om ett tag) kommer andra utmaningar kopplade till att känna sig bra och stark igen… Men jag tror fan att om jag bara tar mig tillräckligt långt denna gång - så lämnar jag mark-helvetet för sista gången…

Det måste börja nu. Och jag inleder med tio dagar (sen planerar jag tio till etc) där jag försöker göra som du skriver: undvik alla riskytor, planera andra små guldkanter dagtid (och kvällstid bara med kidsen - tex Eurovision på lördag 😅).

Backa hem. Håll truten. Stå emot. (Håll truten är för att jag ofta babblar och surrar runt (är utanför mig själv på nåt vis) tills jag bubblar, istället för att vara (med) mig själv i nuet). Tio dagar - men enligt en-dag-i-taget-principen. Jag kommer att göra det. 🎶💪🏼🦆✅. ❤️❤️❤️

Profile picture for user Se klart

Jag tycker det låter bra med 10 dagar i taget. Hjärnan blir som sagt trött när en kommer dragandes med nya friska tag- så bra med analys.
Och du har varit långt bort från de där markerna @annabell- glöm inte det.
Och jag tror du säger det bäst själv- att orka det sköra måendet. Usch det är jobbigt. Det är kanske extra jobbigt för oss som sällan hinner med att visa oss sköra- för något annat måste alltid fixas.
Och det gör vi.
Fixa grejer går först (talar för mig nu).
Jag har funderat mycket på varför jag har dukat upp ett liv med barn/barnbarn/hundar/jobb etc.
Som är svårt att kombinera med skörhet.
Alla skapar inte sådana liv.
Så det är intressanta teman att pyssla med lite medan dagarna går.
Det kommer att bli bra. 🥰

Profile picture for user vår2022

@Annabell Backa hem, stå emot och 10 dagar i taget, med en dag i taget principen låter som en bra plan! Kanske ska du inte hålla truten, eller i alla fall inte sätta för tuffa krav på dig om hur du ska vara, men vet ju inte riktigt vad hålla truten innebär för dig, det vet ju du bäst😁. Det blir en utmaning att orka stå ut tillräckligt länge, med tålamod och acceptans kring skört mående, men du kan fixa det. Skriv så mycket du orkar här om hur du mår, det hjälper att sätta ord på det, det stärker och du är inte ensam. När du gått igenom tillräckligt länge, kommer du att komma ut på andra sidan och det kommer att bli mycket lättare då. Tänk dessa och andra positiva tankar under tiden, tankens kraft är enorm, men låt dem vara positiva och ge ingen energi och kraft till negativa tankar. Mitt motto ”dit uppmärksamheten går, sker tillväxt” har burit mig långt i mitt nyktra liv.

Kämpa på, du kommer att göra det och det kommer att gå bra❤️

Profile picture for user majken_r

@Annabell Läser och känner med dig. Känner igen mig i det där med att röra sig för nära gropen. Passar mig noga för markerna som som inte riktigt bär.. Jag är helt övertygad om att du fixar detta!! För din skull. Har du haft möjlighet att gå i terapi? Tänker det är bra för att arbeta med livet, skörhet och krav. Varm kram till dig fina forumvän❤️

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Tack för att Du tittade in till mig. Som jag sa där så kommer vi komma tillbaka till de starka lejon vi var när vi väl bestämt oss. Vi kan om vi vill och ger oss in i det helhjärtat! ❤️
Vi tar följe, jag tror på Dig. Jag tror på oss.
Kram 🤗

Profile picture for user Varafrisk

@Annabell Vill inte verka knasig men hur tänker du med tio dagar men enligt en dag i taget principen? I mina öron känns det mer kravfyllt än en dag i taget?

Oavsett vad så heja på dig!

Kram🥰

Profile picture for user Sisyfos

Jag har ju hängt här rätt länge och jag säger som de andra. Skam och pinsamt hör inte hemma här. Pinsamt kanske ändå för det är svårt att förstå själv varför man hamnar i ett hål och det är såklart pinsamt - för vi är ju kapabla, välfungerande individer i många andra sammanhang. Tidigare om åren har forumet mer innehållit just de berättelserna. Jag var själv alltid tvungen att låta det gå några dagar innan jag skrev för att få lite distans, men det har funnits folk härinne som berättat väldigt öppet och direkt om sina tillkortakommanden. Jag har lärt mig och fått syn på så mycket genom andras berättelser om sin ickeperfektion. Jag tycker att det är bra att man skriver då. För det ger en insikt i vad det är som händer.
Jag tror att vi som medicinerar med alkoholen behöver analysera vad som händer precis som du gör nu.
Punkt 1-4. Ja, man låter inte som världens smartaste kanske när man mot bättre vetande dricker, men det finns en anledning.
Punkt 2 i din lista är jag intresserad av.
Jag var på en föreläsning som handlade om att skapa vanor. Föreläsaren beskrev ett vanligt beteende som jag såväl känner igen mig i. ”Allt på en gång.” Att sluta dricka och få en kick av det, börja planera och göra allt kul som man tänkt. Jag läser in lite sånt i din punkt 2. ”Skapar en intensifierad rörighet i det praktiska livet som jag sedan själv springer runt och släcker bränder i.”
Sen tar orken slut och då är det lätt att återgå till gamla (o)vanor (mediciner). För mig har nykterheten varit en process där jag har behövt se över livet, val etc. Du skriver att du fixar ”allt” och jag tänker att det faktiskt är snäppet svårare att leva som man vet att man borde när man faktiskt är motorn, sambandscentralen och visionären (allt i ett). Jag återvänder fortfarande till gamla beteendemönster. Nu ser jag dem klarare och kan oftast bromsa innan. Jag har förbannat insikten om att min medicin inte fungerar. För det finns ingen annan Quick fix. Du skriver att du dricker för att du vill bli glad. Jag tänker att det finns en ”här och nu”-känsla i det. När livet är fullt av målstolpar, ”bara nästa stolpe också” så är det svårt att vara glad. Man är liksom hela tiden någon annanstans i tanken.
Jag tror att man lär sig av varje fall i den där gropen, t.ex. var kanterna runt är inststabila så att man rutschar ner. Du kommer att greja det här AnnaBell. Du har samlat ett stort antal nyktra dagar. Det är de man måste minnas när det känns hopplöst.

Profile picture for user Annabell

Varafrisk ❤️, jag tänker på den pizzan som Se klart brukar snacka om… Hur ska den ätas och var börja? Hela ska ner förr eller senare. Man måste börja knapra. Den här gången tänker jag inledningsvis i slice:ar. Jag behöver ta mig över och förbi det värsta hjärn-läget - det då jag kollrar bort mig själv och slänger mig i gropen hela tiden. Till lite lite stadigare mark. En tiodagars-slice är tunn, men sen tar jag en till. En dag i taget är strategin som gäller (att planera för, att stå ut i och att veta ”oavsett vad - idag nej!”), men för mig hjälper det att i tanken också ”låsa” en liten period i taget framför mig. Göra en kalender med 1-10. Bara följa det som står i kalendern. Säga till ”sitt folk” precis som det är. Äta en vitamin varje morgon (som man låtsas är som antabus - ”har du ätit vitaminen så vet du vad som gäller”). Jag blir lite lite tryggare när jag bestämmer så: ”en hel liten slice med en dag i taget ska ner nu först - oavsett vad”. Inte bara ”idag, vi får se imorrn”. Men det är inte alls säkert att det funkar så för alla! Jag tror på det just nu för mig bara! 😊.

Tack fina majken_r 💕. Känns som att du är väldigt bra på att hålla dig från markerna ✨🤗. Jag har gått i samtalsterapi ett par omgångar, men då kopplat lite mer till bearbetning/hantering av specifika skeenden i livet… Jag tänker att det skulle vara meningsfullt för mig att göra det igen - men då måste jag vara nykter (om jag nu inte söker specifikt för att jag just inte är det)! Annars vet man ju aldrig vad som är vad så att säga 😄. ❤️

”Truten” är ett beteende Vår2022💛, som handlar om att fladdra runt och tjattra och babbla (som ett sätt att undvika att tänka vettigt) och plötsligt ringa folk från bilen och säga ”alltså tänk om vi köper lite bubbel…etc”. Så man kan hålla truten 🦤🤛🏼, men fortfarande prata! Och skriva! 🥰❤️

Se klart ❤️, ja… Det har jag aldrig tänkt på… Ett liv som innehåller så mycket så mycket som den som är skör är så rädd om. Så sårbart och svårt… Men också fint, och hur skulle man annars ha gjort…❤️❤️❤️

Rehacer - tar rygg på dig nu 🥰🤗✨!

Kram 🦆💕.

Profile picture for user Annabell

Tack 🙏 Sisyfos ❤️! Skrev nog samtidigt ⬆️😊. Motor, sambandscentral och visionär i ett (och för mycket)… Så bra beskrivet! Jag tror att jag är i början av en process där jag försöker se över livets val… Försöker iaf inte aktivt att låta bli en sån process längre 😅. Tack för tankar ✨💛!!

Profile picture for user majken_r

@Annabell har också gått i terapi och hoppas kunna gå igen till vintern. Kostar ju en del.. Jag klarar mig, kämpar fortfarande med att inte dricka på fel känsla. Det är svårt detta..Stor kram🌱💕

Profile picture for user Se klart

Idag tror jag du checkar av med en ”heavy checkmark” i kalendern.
I en fb-grupp knuten till Annie Grace kommer det ofta upp rätt så bra inlägg lite random i mitt flöde. Idag en person som dag 7 påminde om vikten av att plan ahead- för de timmar han tyckte var jobbigast
Nog så viktigt när man tänker efter och något jag glömmer att påminna om
Det har ju väldigt lite med livets viktiga val att göra men nog så väsentligt.
Har just varit och köpt en pizza 🥰🦆💪🏻

Profile picture for user Annabell

Yepp - här kommer en ✅😊! Mkt trött idag. Lite sådär ängslig och spattig… När jag ropade ner kidsen till middag var plötsligt en försvunnen 😅. Hann reagera (inombords) som att hon var borta på riktigt. Hon var på balkongen… 🤦🏽‍♀️😂. Men precis - jag har lagt planer runt de kniviga timmarna kommande dagar 👍. Imorgon - hjälpa till på en fotbollsträning 18-19 ⚽️👌! Inga tankar på att dricka idag 🙏✨. 💕🦆

Profile picture for user Se klart

Skönt. Mm minns spatteriet (skattefrihet på autocorrect ett ord jag varken tänkt eller stavat till… 🧐)
Ibland har jag kvar ett spatt eller snarare obehag- ett sorts fantom-känsla av skuld. Måste sätta mig och liksom prata med mig själv. Är så van i mitt DNA att det är nåt SKIT nånstans som jag har ångest över, har glömt, eller borde skött bättre. En del ”borden” inte ens rimliga.
Det slår mig att så var mitt liv i hög grad förr. Bränder som var för små för att släcka men stora nog att störa sinnesron.
Det gäller nog inte för alla men det är oerhört skönt att det nästan är helt borta.
Hoppas det lättar lite med spatteriet imorgon. Kram 🥰

Profile picture for user Annabell

I Det vidare livet samlas de som kämpat sig till nyktert liv. Med varandra kan de dela och reflektera, minnas tillbaka, påminna och påminnas, gratulera varandra med värme till ytterligare tid (för den är inte självklar heller) och till sina framgångsprestationer (som Torn benämnde det ✨). De kan också (om de vill) dela andra aspekter av livet, som det är. De har byggt band sinsemellan genom en kamp som de alla känner och har haft gemensamt (om än på olika sätt) och de betyder något viktigt för varandra (kanske också i upprätthållandet av det nyktra livet).

Sen har många i Det vidare livet dessutom den fantastiskt fina grundidén, önskan och förmågan att fånga upp och bidra, hjälpa, stötta, ge hopp och styrka (”det går!”) till Förändra-grupperna! Vilken sabla tur och ynnest! Jag har aldrig sett en Vidare-livet person dyka upp i en Förändra-persons tråd för att skriva sin framgångssaga. Inlägg från Vidare-livet-människorna i förändragrupperna är oavkortat försök att ge riktat stöd, hopp, tips (utifrån dennes egna erfarenhet av kampen) - inlägg som skrivs som responser på det en förändraperson beskrivit. Dessutom tillgängliggör de i detalj hur det var för just dem, resan - från början till nu, kampen, i sina egna trådar! I mitt tycke så jäkulskt mycket bättre och mer verksam läsning än merparten av den publicerade litteraturen om att sluta dricka.

I förändra-grupperna ligger vi i regel i startgroparna eller en liten bit in på en resa och delar våndor, svårigheter, svett-attacker, felsteg och bakslag - men också våra framgångar och lite av varje (yoga-tankar, dejting, blommor etc). Förutom det stöd vi får från Vidare livet-personer, kan vi hjälpa varandra, ta armkrokar och draghjälp och lära av där andra är och vad de gör i ganska samma läge i processen. Förmodligen ger vi också tillbaka till Vidare-livetpersonerna, både viktiga påminnelser om vart man inte vill tillbaka och även annat som är meningsfullt för dem!

Har nog aldrig stött på ett så pass stort ”människosystem” (som forumet är) som funkar så obviously fint och bra. Och över tid!

Jag skrev eg ner det här i anteckningar i telefonen, för mig själv (mitt perspektiv på vad forumet är - då jag ibland inte förstår de meningsbyten som kan uppstå om sätt på vilket forumet är problematiskt), men publicerar det då klockan gick och jag inte hinner skriva nåt annat än detta idag 😅! Förutom min ✅ 💪🏼 och kram till alla! 🦆❤️

Profile picture for user Se klart

Vad bra du beskriver detta system som i anonymitet är så både öppet, vänligt och - upplever jag- genomsyras av att vilja väl- med emfas. Du lyckades väldigt bra med överblick istället för att trycka näsan i undervegetationen. 🥰
De vidare livarna känner förstås: det kan gå- det ska gå, jag kan bidra.
Men jag tycker och tänker ofta att det är, kan man säga skyldighet? utan att det låter för tvingande? Känslan av att vilja bidra om jag kan?
Sedan tror jag att vi alla kan känna så stor maktlöshet kring människor vi delat så mycket ned- vill så väl- försvinner tillbaka i det där svarta havet och är borta.
Lika väl kan jag uppleva stor vanmakt när man/jag försöker- men inte når fram.

En lärdom för mig- är att ibland måste även vi medmänniskor kapitulera inför alkoholens grepp. Våra erfarenheter kan inte bära ett gram åt någon annan.
Igår kom jag på att det finns en vacker vidje-hortensia som heter just Annabell. Undrade därför om du hade en sån men varför skulle du kom jag sen på. Haha så knäppt om du hade en hel rabatt med blomma som heter som ditt forum-nick 🦆🌺
Vill också säga att jag blev glad över detta du skrev. Viktigt att läsa.
Önskar dig en fin dag, kram ✅

Profile picture for user Ny dag

@Annabell - Vilken klok beskrivning, och jag uppfattar också ”de i vidare livet” som supporterande för oss som vill förändra alt sluta dricka a överhuvudtaget. Själv vill jag vara alkoholfri och det ska gå även om min väg inte varit spikrak. Återigen dag 3 för mig imorgon och nu jä...r ska det gå dör jag vill ju må bra. Vi fortsätter kämpa 🌱🥰😒 och vi behöver ju all hjälp/stöttning vi kan få och detta forum är just sådant.

Profile picture for user Annabell

Åh - jag brukar köpa en hortensia och ha i en zinkhink på min uppfart på sommaren! Nu ska jag leta en sån Annabell-variant 🥰!

Ny dag ✨! Japp - vi fortsätter kämpa 💪🏼💕. En gång är den sista… som det sagts här i forumet många gånger. Det är den här gången för oss tänker jag 👊🥳😊!

Svindålig dag då det mesta gick INTE min väg… Men en jättefin afton som jag och min äldsta spenderade på teater 🥰. ”Dit uppmärksamheten går sker tillväxt” (Vår2022 🥰), så nu när jag summerar torsdagen är jag mest bara jätteglad och tacksam. Jag skiter i all skit som hände idag (just när det hände sket jag dock inte ett dugg i det, utan gav jag det så mycket uppmärksamhet så att jag nästan hade kunnat kasta mig i gropen i vanmakt o vredesmod, om jag inte finurligt nog ”låst” det alternativet 🙂).

Har haft fina och vattentäta små planer varje afton denna vecka. Har också en Eurovision-plan med kidsen på lördag 😄. Imorgon har jag ingen plan 😨… Vill eg bara vara hemma och chilla lite oplanerat, men vill ändå ”säkra upp” med något som omöjliggör drickande och därmed säkerställer att jag inte ens tänker tanken någon gång under dagen…🤔. Imorgonbitti ska jag säga till kidsen att ”efter middagen idag, åker vi en sväng till… (ska bara komma på var 😅)!”

✅🦆🤗

Profile picture for user vår2022

@Annabell Bra att du planerar aktiviteter och håller dig sysselsatt. Ska bli kul med Eurovision, är en nörd sedan barnsben och även min dotter har blivit en nörd. Hon pluggade i Brighton för några år sedan och anordnade värsta festen på den svenska schlagerfestivalen, streamade, och hennes engelska vänner och andra nationaliteter blev helt galna av lycka🥳. Ha, ha kul att du minns mottot ”dit uppmärksamheten går, sker tillväxt”, det är verkligen användbart och ger tankeställare såväl gällande tankar om alkohol som i andra situationer. Träffade en så tjurig gubbe igår som skällde på mig (skrev om det i Se klarts tråd igår) och i vanliga fall hade jag varit arg, irriterad och inte kunnat släppa det på lång tid, men tänkte, hans ska inte få förstöra min dag, han är luft, och släppte det! Jag var glad innan jag träffade honom och det fortsatte jag att vara för att jag släppte det😁.

Ha en fin helg och bjud för fan inte in tjatterfjanten😂🌷💕

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Precis som dig har jag haft vattentäta planer varje kväll denna vecka. Har känt mig tvungen för tjatterfjanten har tjatat väldigt. Men ikväll har jag inte heller något inbokat och det gör mig lite bekymrad. Ska vi boka in något gemensamt?

Tycker du kämpar på bra!
Du är stark och du är tuff. 🧡

Profile picture for user Se klart

Så bra @annabell med planer för helgen. Och tycker du ska spana in hortensian. Ha den vid din dörr och du blir påmind! Det är en vipp-hortensia, den är inte så stel och hård som de vanliga utan mer böjlig och mjuk 🌸
Jag klurar tillbaka på mina egna första veckor och minns att jag tyckte helgerna var skitjobbiga. Januari ok, då brukar jag dessutom köra vit månad. Men sen- vilket slit.
Däremot minns jag att jag och min bästa vän- som för det mesta umgås under former som inkluderar vin. Att vi gick en lång och härlig prat-promenad en lördag. Rätt så tidigt.
Sen fikade vi läge på ett bra fik med goda mackor och croissanter. Minns den där lördagen så väl. Den gav mig liksom ett löfte om allt fint som kunde tänkas komma och som inte innefattade vin.
Men jag hade det kämpigt om helgerna då. Glad varje måndag- puh jag klarade det.
Och glad åt rutiner som inte ens behövde innefatta tankar om vin.
Så lite parentes kring helgerna så här i början.
Bara gört.
Låt inte simpla snedsteg av sånt slag förstöra för dig, inte värt det.
Och viktigast- här och nu. Idag och idag. Imorrn är imorrn. Nyår är ett drygt halvår bort. Semester- tar ställning till sen. Framtiden- orkar inte tynga hjärnan med det nu.
En dag i taget är fullt skägg- eller hur man säger. En dag i taget är bra nog. Den måste inte vara så fantastisk- att inte dricka räcker gott och väl.
Ditt liv @annabell så mycket större än att stirra rakt ner i en flaska- det minst äventyrliga jag kan tänka mig.
Ha en skön fredag nu. Peppa dig igenom helgen som är en jobbig skog. På måndag är det fri sikt igen. Kram 🥇🦆🏋️‍♀️

Profile picture for user Annabell

Tusen tack för fin input 🙂💕✨!

Blev kanske lite ”räddad” idag av besked på förmiddagen om att ”det blir tyvärr sen upphämtning av bil på verkstad idag”. ”Tyvärr och tyvärr…, beror på hur man ser det”, tänkte jag när jag fick veta 😅. För jag vet att om jag inte ska/kan få hänga med tjatterfjanten from fyra-halvfem, så gör jag det inte alls. Jag skulle inte dra igång att börja dricka vid sju-åtta-tiden. Idén om att det skulle vara härligt att göra det lever, nästan alltid, bara fram till ca 17-17.30. Kammade dessutom hem en dunderförkylning (inklusive allt vad orkeslöshet omfattar 😆) successivt under dagen… 🤧. Blev ”masked singer” på mkt låg volym ikväll 🎶🥰. Sov gott alla✨ ❤️! ✅🦆

Profile picture for user te

@Annabell Känner igen mig. Jag har definitivt upptäckt att jag har ett cykliskt mönster, tanken på a stängs vid ca 19,00-20,00 på kvällen, har jag klarat mig fram dit så blir det helt tyst i huvudet efter a därefter. Tufft på em och tidig kväll men otroligt skönt att det lägger sig ungefär samma tid varje dag. Alla ärenden, fix och trix som sker under den där tuffaste tiden på dagen är en gåva. Krya på dig med förkylningen. 🌸

Profile picture for user Se klart

Saved by the bilverkstad, ändå oväntat. 🙌🏻Jobbigt med förkylning säger jag som är i fas 5 av min- idag är den koncentrerad till - knäna! Vaknade i morse med ont i knäna. Men rösten tillbaka.
Var försiktig med din förkylning, jag har haft en vecka till 70% sängliggande. 30% liksom upp-pallrad på stol för att stå ut under några möten. Önskar dig snabbt tillfrisknande.
Och du, så bra att du vet när tjatterfjanten går hem för dagen. Du kommer att räkna timmar ett tag- men en dag kommer du glömma bort att han ens finns. Eller fanns.
Det är liksom lagbundet. Sug försvinner. Tid går. Saknad ersätts av att ha andra, viktigare saker att göra.
Ha en fin dag @annabell ❤️🦆✅

Profile picture for user Annabell

Bilverkstad som krånglar och förkylning = typiskt räddad helg 😅💪🏼✅! Fotbollsmatch idag kl 16 👌. Så har en vecka gått och det börjar vara dags att planera nästa pizza-slice… 🍕🧐😄. Måste bara bli lite piggare först. Riktigt knäckande litet virus det här…🤒. Idag ligger jag och läser hos er 🥰! Kram till alla! 💕🦆

Profile picture for user Se klart

Skönt att vila, funderar på om vi har samma smitta- jag har ju varit sänkt en hel vecka. DET prövar tålamodet. Mådde bättre idag och var ute och fixade fram till 15, gick in, åt en kvarts kladdkaka, somnade och sov till kvart över sju! 😳
Ja, ny vecka-ny slice 🙌🏻🥇
Det fixar du @annabell men glöm inte att skriva här-eller i nån annan bok.
Sätt en stund varje dag för reflektion kring det här viktiga projektet du påbörjat. Tänd ett ljus. Gör fint omkring dig. Larvigt mitt i stressig vardag- men också ett sätt att även i det yttre visa: Viktiga saker pågår.
Allt som du håller emot, alla små slicear som du petar runt på tallriken och sedan: bara äter. Tänk att det är frön du sår, och lagom till sommaren kommer de att blomma. Men varje varje dag kommer du att se de där små fröna växa, varje dag @annabell. Kram och krya ✅🦆🌱❤️

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Hoppas du känner dig piggare idag!
Bilreparationer är aldrig kul och sällan gratis. Löste ut min bil förra fredagen efter service och byte av något som gått sönder; 14 692 kr. Gaah! Hoppas ditt blev mer rimligt i pris.
Idag är vi nyktra, eller hur?
Kram 🤗

Profile picture for user Annabell

Tack Se klart 🥰🕯. Och krya till dig också❤️!

Är helt matt… Har några viktiga jobbgrejer i veckan som måste äga rum. Men förutom dessa, försöker jag ta igen mig på arbetstid helt enkelt 🙊. Kroppen medger ändå inget annat känns det som. Sen är det ju lite full fart igen på eftermiddagarna när kidsen kommer hem. 😅

Japp Rehacer 💞, ✅ idag 🤗! Jag fick tillslut fatta beslutet att bilen ”hade levt färdigt” om man säger så 😆. Inte blir det billigt (eftersom att jag måste ha en ny) 💸🤣.

Kram 🦆💕!

Profile picture for user Se klart

Hur mår du @annabell med förkylningen, jobbgrejorna och bil-skrället.
Är påväg från en jobbfest och tänker på alla er, och vad mycket som krävs för att bryta av mot normen. Men också: vad lite.
Det är det mest paradoxala med det här livet som nykter. Att det är både skitsvårt- men också hur simpelt som helst. Allt det där motsträviga vi ska ha innanför västen och bara; traska på, skära pizza.
Men sen sen så kommer de där dagarna när stegen är så lätta så det är helt osannolikt. När man får flyga fram. Kanske är idag en sån dag, eller inte. Om inte, så väntar den på dig. Kram 🤗

Profile picture for user Annabell

😔 Jag tänker hela tiden på att jag längtar tills att jag är över på andra sidan. Och att jag ska stanna kvar där då… Om jag bara tar mig tillräckligt långt ifrån gropen en gång till, så kommer jag aldrig att gå tillbaka. Jag gick tillbaka till markerna i mars och har inte tagit mig därifrån sedan dess och ramlar därför i gropen hela tiden. Det förbannade misstaget kommer jag INTE att göra om. Men först måste jag sluta, sen måste jag envist gå en ordentlig bit, SEN kan jag fokusera på att aldrig vända om igen. Fan fan fan vad less jag är på att leva på markerna, med ångest, dålig självkänsla, yrsel, orkeslöshet etc. Ibland är det som att jag glömmer bort att det andra, riktiga och fina, livet också är till för mig… Att jag ju kan välja det närsomhelst. Jag börjar om med dag 1 nu. Det måste gå den här gången! 💔🦆

Profile picture for user vår2022

@Annabell Fint att höra av dig💕. Alkoholdjävulen är en jävligt seg typ som är svår att bli av med, men det går!💪. Tänkte på att vissa tar Naltronex för att bli av med suget, kan det vara något?

Kämpa på!💪🌱💕

Profile picture for user Sisyfos

Det kommer att funka. Trägen vinner. Går det inte tidigare kan du göra det på semestern. Jag tror att det som är så svårt för vissa av oss är denndär tiden för återhämtning. Ibland finns den bara inte och då är autopiloten på alldeles för offra. Både kör, styr, planerar och sen även in i a-träsket med allt vad det innebär i mående. Men som sagt- om inte förr, en vit semester. Det är ganska lätt att åstadkomma om man inte vill dricka. Autopiloten måste inte vara på då. Sen tycker vissa att det är svårt att avstå på sommaren för det finns så många tillfällen när man har druckit och det är en vana. Men jag tänker att där är kanske inte du nu när du har sån avsmak.

Profile picture for user Sisyfos

Det kommer att funka. Trägen vinner. Går det inte tidigare kan du göra det på semestern. Jag tror att det som är så svårt för vissa av oss är denndär tiden för återhämtning. Ibland finns den bara inte och då är autopiloten på alldeles för offra. Både kör, styr, planerar och sen även in i a-träsket med allt vad det innebär i mående. Men som sagt- om inte förr, en vit semester. Det är ganska lätt att åstadkomma om man inte vill dricka. Autopiloten måste inte vara på då. Sen tycker vissa att det är svårt att avstå på sommaren för det finns så många tillfällen när man har druckit och det är en vana. Men jag tänker att där är kanske inte du nu när du har sån avsmak.

Profile picture for user Sisyfos

Det kommer att funka. Trägen vinner. Går det inte tidigare kan du göra det på semestern. Jag tror att det som är så svårt för vissa av oss är denndär tiden för återhämtning. Ibland finns den bara inte och då är autopiloten på alldeles för offra. Både kör, styr, planerar och sen även in i a-träsket med allt vad det innebär i mående. Men som sagt- om inte förr, en vit semester. Det är ganska lätt att åstadkomma om man inte vill dricka. Autopiloten måste inte vara på då. Sen tycker vissa att det är svårt att avstå på sommaren för det finns så många tillfällen när man har druckit och det är en vana. Men jag tänker att där är kanske inte du nu när du har sån avsmak.

Profile picture for user Annabell

Hej och hå vad man tänker och tänker och tänker när oron i kroppen är stor… Famlar hit och dit efter mentalt fotfäste och idéer om hållbara strategier. ”Nu gör jag så här!” ”Kan jag tänka så här den här gången?!” ”Hur ska jag lägga upp veckan?!” Ett slags panikartat ”det måste gå!”-tillstånd i kropp och hjärna. Så jag försöker påminna mig om att det faktiskt handlar om en enda sak: att inte dricka. Har så otroligt mycket ångest över att jag gick tillbaka till dricka-livet och ångest över att det ju kommer (och måste få) ta tid att komma ordentligt bort från markerna igen. Jag vill vara där jag var i januari - nu-NU! 🦆❤️

Profile picture for user vår2022

@Annabell Jag tänker också som det du skrev, det handlar bara om en enda sak, att inte dricka. För mycket tankar om strategier hit och dit kan ta bort fokuset från, det handlar bara om en endaste sak, att inte dricka! Gör det enklare för dig själv, lägg all fokus på, jag ska fan inte dricka! Och tro på dig själv, jag kan vara utan att dricka! Det är det enda som gäller, jag kan och ska inte dricka! Punkt!❤️

Profile picture for user Se klart

Hej kära @annabell och vad fint att du är här. Jag måste börja allt jag säger med ”jag vet ju inte” för jag gör inte det.
Men en sak tänker jag och det är att verkligen att växla ner ilskan på dig själv. Det som tycks obegripligt nu kommer att vara förståeligt längre fram. Du är din egen bästa vän, måste vara det. Måste gilla dig så som vi gillar dig och ännu mer.
Allt är, eller blir begripligt. Också paniken över ”hur gör jag den här gången nu då”.
Men det enda du ska göra är att inte dricka. En dag i taget. Inget annat. Strategier för övriga saker - kan vänta.
Och detta är något jag vet. Finns inte en enda strategi som måste tänkas. Inte nu. Bara: inte dricka.
Idag. Imorrn får du ta ett nytt beslut.
Allt annat går att skjuta framåt.
Andas i det en stund. Visualisera din squad.
I forumet This Naked Mind på facebook finns så många som börjar om på dag 1. Efter tre månader. Tre år. En vecka.
Det enda stöd och råd som är samma lika alla gånger är:
Good thing you are reaching out.
Jag tror inte man börjar om och börjar om. Man håller på och slutar.
En gång är den sista, skönt att veta.
Glöm inte 🕯 din egen tid. Kram 🌸

Profile picture for user Annabell

Tack Vår och Se klart 💖. Det betyder innerligt mycket för mig, de här lugna, fasta, tryggande signalerna som ni i Vidare livet representerar och sänder över. Det går. Det kommer att fungera. Ta det lugnt. Bara inte dricka. Det är inte omöjligt för mig att inte dricka (som i termer av att verkligen inte kunna låta bli). Så när beroendet börjar lura mig att jag VILL dricka trots allt, så är det ju ändå möjligt (om än just där och då falskt skittråkigt och svårt) att låta bli. Det är inte omöjligt att inte dricka, även om man (beroendehjärnan) vill. Det är fullt möjligt. Jag slutade ge uppmärksamhet till den där falska viljan förra gången jag slutade dricka (dec). Det är det enda jag ska ha som strategi nu: Vänd blicken nån annanstans. Och drick inte. Punkt. (Och 🕯!)

Dag 1 ✅. 🦆

Profile picture for user Se klart

Bra @annabell, bara så.
Skittråkigt. Låt det vara så.
Svårt. Helt ok. We can do hard things.
Asjobbigt- det klarar du.
En dag i taget. Det vet du hur man gör.
Inget annat än det behövs nu, inte svårare och inte lättare. I den lilla handlingen av total närvaro i stunden. Sker mirakel.
Det - om inget annat- vet jag. 🦄

Profile picture for user vår2022

@Annabell Helt rätt! Det enda du behöver tänka på är, drick inte! Det enda du behöver rikta fokus på. Släpp taget. Du kommer att fixa det för du kan och det går! Tro på dig själv att du kan och hämta styrka därifrån. En dag i taget.

Sov riktigt gott i natt och dröm sköna drömmar om hur skönt det är att vara nykter och att du fixar det!❤️

Profile picture for user Annabell

Egentligen borde min tråd ligga i gruppen Vara alkoholfri, för jag vill inte förändra mitt drickande utan aldrig dricka. Men den gruppen fanns inte när jag gick med här och jag ids inte flytta, för jag känner inte att det eg har någon betydelse för mig. Bara ett förtydligande, ifall någon (ny) skulle läsa och tro att jag är ute efter att förändra mitt drickande. Det kan jag nämligen inte och det var det längesedan jag trodde 😊! Men det jag däremot KAN göra är att inte dricka alls och det ska jag med glädje göra idag 🥰. Ha en fin dag alla ☀️❤️!

Profile picture for user Annabell

Hej Lavendelblomman! Tack för titt 🥰! Check på dag 2 - hos dig också såg jag 💪🏼✨!

”Jaha Annabell, vad ska du göra imorgon då?” sa jag nyss till mig själv i spegeln. ”Hörrudu jag ska göra ganska mycket av lite av varje, men det viktigaste och bästa är att jag ska göra inte dricka!” svarade jag och kände en väldig lättnad över detta 😄. Det öppnar ju onekligen upp möjligheter till en betydligt mer meningsfull dag.

Känt mig något vimmelkantig idag…😵‍💫 Kom just in efter en skogstur där jag verkligen jobbade på med att klarna upp i huvudet (efter en stressig dag, men främst sviter efter dagar i grop). Jag tyckte om turen, men ser fram emot att ta den några dagar i sträck nu och notera en ökande klarhet ☀️🌳🌸.

Dag 2 ✅🦆.

Profile picture for user Natalia

@Annabell

Ja det känns märkligt i huvudet idag för mig med efter de där dagarna med för mycket vin. Själv känner jag mig lite svullen i ögonlocken idag och som ett ludd omsluter hjärnan. Men det ska väl dämpas om nån dag till.

Att befinna sig i naturen är alltid skönt. hoppas du får sova gott 🙂

Profile picture for user Se klart

@annabell idag såg jag en cool tjej som visade upp sin trackrecord av dagar nykter.
Den såg ut ungefär
1,1,2,6,3,7,12,21,2,1,1,1,4,32,1,2,3,35,1!
Nu var det tre år sen hon skrev den där sista ettan.
Skönt med skogstur, jag har knappt kommit utanför dörren idag, jobb jobb. Skönt att du har morgondagen klar. Det kommer att gå bra. 😍

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Vad härligt det låter att du är mer på banan nu. Jag är inte inne och skriver så mycket just nu men jag hejar på dig allt vad jag kan! Vi jobbar på tillsammans, en dag i taget!
Kram

Profile picture for user Annabell

Fint att ”se” dig Rehacer 👋🥰! Ja, en dag i taget - och det kommer att komma en sån där sista 1:a som Se klart nämner ⬆️😊💞.

Jag klarar fasiken inte av en endaste dag 1 till ever… Med den ackumulerade kemiska ångesten som följer efter alltför frekvent vindrickande under en för lång tid… 😱 Jag står inte ut med den!! Är för känslig och blir livrädd för hur jag känner mig då fysiskt och psykiskt. Glad att vara på dag 3 😊, även om jag känt mig fortsatt vimmelkantig även idag… Tog skogstur direkt på morgonen och hade nog både sovit och ätit för dåligt, så klarheten var inte på topp 😅. Testar igen imorgon 🌳💪🏼.

Just nu känns inte-drickandet väldigt okämpigt. Som att jag plötsligt hoppat ett riktigt stort hopp från gropen 🦘. Det allmänna måendet och livet i stort däremot är lite kämpigt för tillfället. Men det kan också vara så att jag upplever det så, för att jag har nerverna på utsidan efter mars-maj på markerna. Man blir liksom så ”drabbad” av livets krångligheter när man dricker alkohol för ofta och för mycket... Ser fram emot att kunna ta saker mer med ro och för vad de är lite längre fram 😊. Jag noterar iaf att jag känner mig nöjd och tacksam över denna dag 3 ✅! Hoppas att ni alla också har haft en fin dag - och en extra tanke till alla som är på g i startgroparna igen, som jag ✨👊💖! 🦆

Profile picture for user Ny dag

@Annabell Ja, hur och varför utsätter vi oss gång på gång för dag 1, den är fruktansvärd och det är alkoholen också. Men så länge vi inte ger upp har vi inte förlorat och vi som är här ger inte upp för lite (eller mycket) motgång! Nu håller vi i det här och fortsätter kämpa för vårt långsiktiga välbefinnande och att inte längre drabbas av livet. Nä nu vill vi ha en solig, rolig och nykter sommar utan gropar och gupp. Vi hjälps åt så gott det går här. Imorgon ny dag! Imorgon nykter dag, eller hur… 🥰

Profile picture for user Natalia

Imorgon promenerar vi in i dag 4 @Annabell 😃

Har schemalagt mitt arbetssökande så det blir som en arbetadag från tidig morgon. Men givetvis med en lite extra lång morgon-kaffe-stund när man ändå inte behöver stressa iväg. Behöver ju inte heller arbeta ända fram till 17. Kan unna mig att sluta lite tidigare på dagarna också 😉

Jag behöver verkligen rutinerna för att det här ska gå vägen bättre. Ett annat fokus har trätt in helt hållet. Hade ett möte efter "jobbet" och tog en rast emellan. Åkte sen iväg och handlade och tog mig lite mer rast. Kvällen har ägnats åt städning och har gjort balkongen mersommarfin. Landade just i soffan och kikar in här. Har tagit en Propavan inför sömn och tror faktiskt jag kommer sova gott.

Har verkligen inte haft fokus på hur det känns i kroppen idag. Vet att jag varit lite trött och lätt illamående men med en full dag med normala rutiner har jag inte mer än noterat de känslorna. Inga tankar på att vilja dricka vin så långt heller. Men det kommer säkert...

Imorgon blir inte lika aktivt på jobbet, mest lite administrator att ta tag i. Men därefter destomer tyngre saker i hushållet att ta tag i. Om jag har ork kvar efter det blir det nog en promenad eller lite träning. Men jag hinner inte tänka så mycket just nu iaf och det är jätteskönt.

Önskar dig sömn i natt så kikar jag in imorgon igen 🥰

Profile picture for user Annabell

Nu är vi många här på forumet som är i den spännande fasen dag 1-6 ✨🌸🥰. Lavendelblomman, Ny dag, Natalia, Veligaviljan, te, Rehacer, Varafrisk, less12 - och kanske ännu fler 😅! Följer er och hejar på er supermycket ✨💪🏼❤️.

Klockan är 16 och det känns avlägset att jag skulle få för mig att det vore härligt att dricka vin. Fattar knappt att det legat så nära till hands kl 16 de senaste veckorna… Idag (och igår och i förrgår) har det känts så. Noll sug. Inser att det kanske kommer att kännas annorlunda en annan dag, men är glad över att det är så här idag -
Dag 4 ✅😊. 🦆💕

Profile picture for user Se klart

Hejar också supermycket här från andra sidan staketet men ändå så himla exakt samma sida. För idag dricker vi inte.
Så skönt, och njut av känslan @annabell- när hjärnan snurrat klart och hamnat på rätt spår. Mycket skönt. 🌱🌸😍🤞🤞💪🏻

Profile picture for user Annabell

Tack Se klart och Rehacer 💖😊! Och yes Natalia - dag 5 avklarad 💪🏼✅. Hoppas att ni alla har haft en fin dag 🌸!

Jag ser (idag) bara fram emot helg med allt vad såna kan och brukar innebära och rymma när man INTE dricker 😄☀️💞. Är inte orolig att jag ska bli sugen på att dricka i helgen och tänker nästan att jag helt sonika ska ”ta ut segern i förskott” 😂. (Men bara nästan, för högmod går väl före fall och ingen blir ju gladare än en tjatterfjant om han ser att man är off guard… 👊). Att ta ut segern i förskott kan vara bra tänker jag, på så vis att då utgår jag helt enkelt från att det är självklart, givet och bestämt att det ska göras annat än dricka vin i helgen 😊.

Kram till alla 💞! 🦆

Profile picture for user Se klart

En dag i taget räcker bra, men såklart att lite hederlig hybris kan vara på sin plats.
”Självklart, givet och bestämt” kan du lägga till övriga affirmationer, mycket användbart. 💪🏻🌸🦄
Hoppas att du mår bra, att du känner efter och glädjs över vad du åstadkommer, glöm inte! Kram 😍🌱

Profile picture for user Annabell

Hej 👋💞!

Hemma igen efter kvällstur till havet (bara 20 min 🚙 från där jag bor), dit min pappa flyttat nu när han gått i pension. Ett sommarställe, som jag inte har superstark relation till då det införskaffades när jag redan flyttat hemifrån, som nu blivit fint permanentboende 😊. Det är dag 6 nu ✅ och ”inte-dricka” må vara enkelt för tillfället. Men ”JAG-och-livet-känslorna” är desto svårare.

Stora tankar och kramar till er 🥰! 🦆

Profile picture for user Sisyfos

Bra jobbat AnnaBell! Den där ”segern i förskott”-känslan tror jag är bra. Efter år av tragglande när jag fortfarande såg alkohol som något positivt och avslappnande så gör jag inte det längre. Även om jag dricker ett glas ute i sociala sammanhang så väljer jag ofta bort de glasen också eftersom det inte längre är något positivt förknippat med alkoholen.
Alkohol gör mig seg, initiativlös och orolig. Men jag tror att ”JAG och livet” arbetet är nödvändigt. Och att det är nödvändigt att göra nykter. Tänker att det är för att man inte riktigt har tid för JAG och livet som det blir svårt. Man hinner inte med. Lyssna på Närvaropodden kanske Avsnitten: Metatänkande, Vanor och The Work. Många bra tips på hur man kan arbeta med jag och livet. Lycka till!

Profile picture for user Annabell

Tack för pepp 🙏🥰!! Lite kaffe och JAG-och-livet nu ☕️. Lördag och ☀️😊. Dag 7 och jag törs lägga in min ✅ för jag vet att jag inte kommer att dricka idag 💪🏼🌸! 💖🦆

Profile picture for user vår2022

@Annabell Du jobbar på så bra!❤️ Härligt med lite kaffe JAG-och-livet känslorna! Precis så ska det tas, prio är att du ska må bra, då kommer det andra att falla på plats också.

Ha en riktigt fin lördag🌞🌱💕✅

Profile picture for user Se klart

God morgon @annabell, hur är läget och vad gör du en sån här dag? Kram!
Ps. Jag känner mig ibland som din (och andras) töntiga kompis. Hon man försökte skaka av sig men nej. Hon stod på skolgården med tjocka glasögon och utställda manchesterbyxor med utanpåliggande fickor och bara; ”men jag då?”
Det gör inget att känna sig så, men bara en varning om att jag är fortsatt lika envis. Kram 🤗🦄✅🕯

Profile picture for user Annabell

Tack för att du finns Se klart🤓💖. Du är nog den otöntigaste person jag vet!

Jag bara tappar fokus igen och igen 😥. Var helt säker på att det var klappat och klart den här gången. Jag är färdig med drickandet, på riktigt. Ändå gropen två dagar i rad och jag mår jättedåligt denna somriga dag med massor att uträtta 😓. Sånt slöseri med liv. Jag verkar inte ta det här på tillräckligt stort allvar… Jag ska träffa företagshälsovården nästa vecka (ang nåt helt annat) och funderar på om det kan vara värt att ta upp detta där. På nåt sätt vill jag skruva upp alla allvarsamhetskranar, så att jag inte KAN välja att strunta i vad jag innerst inne vill, behöver och måste få till - ett liv UTAN att dricka alkohol. För det är precis det jag gör när jag väljer att dricka igen - jag ”äschar” att det inte alls blir bra för mig att göra det. Okej - 7 juni och ny dag 1… 🥵🦆. ☀️

Profile picture for user Natalia

Hej gumman!
Jag har också dag 1 igen.

Det är helt klart trassligt det här. Känner mig inte säker på att jag kan lita på mig själv idag heller för rätt vad det är så står jag där och gör precis som du skriver; jag äschsr att det inte blir ok för mig. Även om jag vill. Börjar känna att jag behandlar både mig själv och livet respektlöst genom att framkalla min egen bakisångest och låta fina dagar går till spillo i trötthet.

Men vet du? Idag är en ny dag. Och du kommer snart att må bättre igen ❤

Prova lyfta det med företagshälsovården om det känns rätt. Tänker att allt stöd är bra stöd. Och även om de brukar hänvisa till en beroendemottagning så kan det kanske vara värt att prata lite ändå. Har du förresten funderat över att prova en beroendemottagning?

Kram till dig!
Och var snäll mot dig själv idag ❤

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Vi tar sällis igen ❤️
Jag är på dag 3 idag. Har oxå varit nere i gropen och vänt. Skitjobbigt, förstår dig till 110%
Men nu har vi möjlighet att starta om och göra nåt bra av det. Vi har gjort det förrut, styrkan har vi. 🤗
@Natalia haka på du med!
Ha en fin dag!

Profile picture for user Vinägermamman

@Annabell På’t igen. Titta och tänk framåt. Har du läst/tittat på videos på detta temat nyligen. Åtminstone för mig är det hjälpsamt att återkommande förkovra mig få ord på vad det är vi går igenom. Blir lite lättare att titta på sig själv och sitt beteende utifrån och få förståelse för vad som händer. Att det med största sannolikhet tar tid och går upp och ner. Kunna acceptera det. Att , ” jaha, nu gick det ner igen, då är det bara att hoppa upp igen”. Är på dag 3 idag, så nu är vi en liten skara som är i samma fas!
Kram och önskar dig en fin dag🍀☀️

Profile picture for user Varafrisk

@Annabell @Rehacer @Natalia @Vinägermamman

Jag har alltid svårt att våga sträcka ut min hand som sällskap för tänk om jag inte håller vad jag lovar. För mig är det så viktigt att hålla vad jag lovar men när det gäller alkoholen så känner jag mig många gånger som en stor lögnare🙈

Men jag tar gärna sällskap….är på dag 4. Stängt system och sjukdom har hjälpt mig att komma hit…vilket innebär att jag har tänkt så mycket mindre på alkohol…

Heja Er/Oss allihop!

Kram🤗

Profile picture for user Annabell

Tack fina ni, för stöd och input 🥰! Ja, vi är ju som en liten grupp nu som stretar på med de här inledande dagarna… 🥵💪🏼🤗. Jag SKA över 14 dagarstrecket nu, för därefter blir det lite lättare för mig. Blir mindre benägen att agera snabbt på impuls. Bort bort bort från markerna igen…! ”Det enda jag behöver göra för att slippa må så här är att låta bli att dricka” som du skrev i din tråd Natalia 🌟. Exakt så ”enkelt” är det! Dag 1 för mig ✅ och jag och Natalia får hänga efter er Varafrisk, Rehacer och Vinägermamman 🥰 💪🏼🌸. Jag SKA sluta dricka - det är bara så. Tänker ha en fin och bra och riktig sommar, ingen jäkla dimm-sommar!! 🦆

Profile picture for user Se klart

Det är bra att gå tillsammans. En viktig sak tror jag. ”Ensamma klarar vi inte läkningen, någon måste vilja den mer än vi” kommer jag dragandes med en gång i halvåret men lika ofta; det är ju så.
Kerstin Ekman hade rätt.
Ensam hade människan inte klarat en dag på savannen. Många sorter behövs- det är så vi överlever. Samlargruppen, en uppfinning lika gammal som människan.

Samla ihop alla trådar. Samla argumenten och samla motstånd de minuter- för det är minuter det handlar om när suget är som störst. Aldrig längre än en timme.

Och du. Samla ihop omsorg om dig själv @annabell
Nu står hon där uppfodrande på skolgården och stirrar ut ur djupet av sina brillor.
Jag vet inte vad du tror att du har gjort för fel men jag känner mig säker på att det är något jävelskap som du går där och inte kan kännas vid, men som ändå känns vid dig. Gör inte det mer.
Var snäll. Var allt det där goda och fina som du är med barn och vänner, pappa.
Mot dig själv: Var bara snäll.
Det kommer att räcka så långt när du upptäcker det osynliga rummet.
Kram, alla dagar 🥰🌱🌸

Profile picture for user Annabell

Ja! Samla argumenten och motståndet när det väl gäller. Tydliga argument och massivt motstånd finns uttalat, konkret och förankrat inom mig, men det gäller att inte låta detta skingras och bli diffust då och då (tex kl 16 på väg hem…🙄) utan att istället lyfta upp det i sin faktiska sanna helhet och lägga det längst fram i tankesystemet och på näthinnan! Det där låter flummigt ser jag - men jag fattar precis vad jag menar 😂!

Idag inget sug och imorgon afton har jag planer som utesluter drick-tänk. Men det är precis som förra veckan - dvs känns just nu avlägset att ens komma på tanken att dricka. Men jag kommer INTE att få hybris igen som inför förra helgen…😑.

Skickar massor av hejakramar, styrka och pepp till ”tidiga-fasen-gänget” Vinägermamman, Varafrisk, Natalia & Rehacer (och alla andra också förstås 💞) 😍💪🏼!!

(Och tack Se klart för att du skrev allt det där som var sant… och om att inte Göra det mer utan vara mer snäll mot mig själv…😭❤️‍🩹)

Dag 2 ✅🦆

Profile picture for user Se klart

Hybris, tänker jag, kanske har jag fel, är att vara övermodig? Att vara bara lite modig räcker långt och är det enda som krävs och mer än vad de flesta av oss klarar av. Att stå still när det stormar som värst, motstridiga känslor och trippla budskap från en och samma hjärna som dessutom är ens egen.
Och under tiden, samma taktslag som är ”idag dricker jag inte”.
Hur tycker du att helgerna är, jämfört med vardagarna? Jag tyckte helgerna var rätt så plågsamma i början, vardagen blev min nya lätta lördag. Om det är helgerna som är hybris-dagar, så kanske är det de som kräver mer av dig? Planerande och strategier. Att göra några konkreta såna scenarior som kan dyka upp- kanske kan vara hjälpsamt?
Kram till dig @annabell, det är inte för tunnisar, att bli nykter. ✅🦄🌱

Profile picture for user Majaela

Jag har haft den värsta helgen i hela mitt liv, all kontroll som jag så fint tidigare sagt att jag brukar ha, var helt som bortblåst. Ett hejdundrande studentskiva med alla förberedelser för 100 personer blev succé, All mat gjordes av mig. När jag först klarat genomföra alla moment med lagom vin i kroppen för att orka, och alla berömmer mig för hur lyckat allt blivit utan att kunna misstänka där en minut att jag är mer än en anings salpngaberusad , kommer jag till ”dagen -efter-festen, 😫😫
Då säger min hjärna att jag har jag ”rätt” att få slappna av efter all stress . Och det blir för mycket. Jag gick helt in i dimman. O missade att jag glömt att äta på flera dagar, Tydligen tappade jag det helt för jag låg till sängs från kl14 på söndagen och lyckades ta mig upp och dricka lite vatten på natten o svimmade nästan på toalettgolvet på men fortsatte dricka vatten i små mängder för jag var helt klart medveten om att jag var alkoholförgiftad. Upptäckte där att jag medicinerat alkohol för att orka med det här spektaklet som hålls på sedan i flera flera dagar och tom veckor och inte ätit knappt något, bara lunch på jobbet. Ja ta ledigt från jobbet hade jag inte heller gjort för jag skulle ju fixa o klara allt. Bara lagat till andra och druckit vin själv istället för att äta. Detta lyckades jag hålla på med escalerande i fem sex dagar. Efter festen tålde jag nog plötsligt inte så mycket som vanligt eftersom jag inte ätit tokmycket. Munnen snustorr , sov i 24 timmar och var som en skakig 90- åring när jag tillslut måste ta mig upp
En minst sagt omskakande händelse . Som tur var ingen i familjen hemma det dygnet. (Vilket kunde varit otur om jag råkat dö där på badrumsgolvet,)
Ja nu har jag iaf min tredje dag utan alkohol och just nu ä en s ett mest rädslan som styr . Tänker jag skall läsa och skriva lite här igen hos alla kloka människor o kanske bli starkare och komma på Nya tankar . 🌸
Majaela

Profile picture for user Majaela

Jag skriver hos dig @Annabell för jag ser att ni är några som kämpar med de första dagarna och jag har ju följt er i många år och vill gärna kämpa på med er ( om jag får 🙏 ) tror inte jag klarar det själv. ✅

Profile picture for user Varafrisk

@Majaela Är inne som hastigast på forumet. Svarar i @annabells tråd…men det är klart att du får vara med…. Jag tänker att vi alla är tillsammans här på forumet. Så häng på!
Kram🥰

Profile picture for user Annabell

Så himla bra att du kom tillbaka till forumet igen Majaela 💪🏼💗! Vilka oerhört jobbiga dagar du beskriver och jag känner igen mig så mycket i det där piffiga fixandet som man behöver tanka sig igenom för att riktigt klara av… Och rädslan som blir kvar när man ska ”kliva av” den karusellen… 😵 Men nu är du på fjärde dagen efter detta 🌟 - så skönt! Det bästa är ju att vi aldrig aldrig behöver vara där igen 🙂. Rädslan är ju helt adekvat och en sann vägvisare… Man hamnar där igen (förr eller senare och om och om igen) om man får för sig att ”det kan ju inte vara så farligt att ta sig lite lagomt med vin”. Nu håller vi i detta och är starka och modiga tillsammans 💪🏼🥰! Ha en fin dag 4 Majaela 🌸! Och heja dig Varafrisk med dag 2 nu❣️ Själv tar jag dag 3 idag ✅🙂🦆.

Profile picture for user Varafrisk

@Annabell Jag vill ju självklart att ska lyckas med sin nykterhet! Men vi är några stycken som åker lite berg- och dalbana m vårt nykterhetsarbete (när gäller mig själv känns det som jag har hållit på i en evighet 🙈) faller av och hoppar på men vi är ändå kvar på samma bana …tillsammans vilket är trösterikt🙏🏻

Nu börjar dag 2✅ Ska iväg och blåsa men inte jobba. Köpa färsk fralla. Hundpromenad. Kaffe och därefter vila.

Kram till alla oss som kämpar🙏🏻