En stund på jorden

Profile picture for user Lavendelblomman

Sedan jag skrev senast så har jag inte lyckats hålla mig helvit tyvärr. Detta hemska gift och dessa invanda beteenden. Usch!
Nu börjar min semester. Jag ska ta hand om mig själv. Har lovat ena barnet att vi ska övningsköra mycket, vilket självklart kräver nykterhet. Jag ska även planera in morgonaktiviteter som kräver bilkörning för att motivera mig att hålla mig nykter.
Ha en fin söndag!

Profile picture for user Lavendelblomman

Längesedan jag skrev nu. Semestern blev inte helvit, men alkoholintaget har varit måttligt. I allafall tills i början av den här veckan. Då reste resten av familjen iväg för att vara borta i en vecka. Som på rutin cyklade jag till bolaget och köpte en bag in box och tänkte att nu kan jag dricka så mycket jag vill. Jag drack alldeles för mycket och kände mig bakfull dagen efter. På tredje dagen hällde jag ut det som var kvar i bag in boxen i vasken. Jag är trött på att alkoholen styr mitt liv. Jag vill bli pigg, må bra och känna mig nöjd med mig själv.

Profile picture for user Lavendelblomman

Nu är det en vecka sedan jag hällde ut vinet i vasken. Flera gånger har jag haft lust att cykla till bolaget och det har inte handlat så mycket om sug, utan mer om ett invant beteende. Jag har då stannat upp och tänkt att jag måste ändra beteende. Efter ett tag kommer det förhoppningsvis inte lika ofta att dyka upp tankar om att åka och köpa alkohol. Eftersom vanans makt är så stor, så gäller det att ha goda vanor. Inte vanor som inkluderar att man dricker alkohol var och varannan dag.
Usch vad jag svamlar, men ibland är det skönt att sätta ord på tankarna som snurrar i huvudet.
God natt!

Profile picture for user Smörblomma

@Lavendelblomman Ja ändra sina vanor är viktigt. Det är inte alltid ett sug som får en att tänka på alkohol eller vilja köpa utan mer som du säger vanan av vad man brukar göra. Jag känner att det tar ett tag att ändra sina vanor vare sig man vill sluta helt eller ändra sitt drickande.

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Bra jobbat! Läste att en studie visade att det är lättare att skapa en ny vana än att sluta med en. Om man ska göra sig av med en vana är det störst sannolikhet att man lyckas om man ersätter den med något annat. Press utifrån är inte heller lika motiverande för att forma en ny vana, som om man gör något för sig själv. Det stod också att en vana är en handling som ofta utförs automatiskt utan att man vet om det. Vanan utlöser oftast en positiv känsla, och därmed fångas man i en cirkel där man upprepar handlingen för att få sin belöning. Så fortsätt att nöta in din nya vana😁💕

Profile picture for user Allegra

Hej @Lavendelblomman , tycker inte alls att du svamlar, är också inne på detta med vanor och ovanor.

I våras, innan jag fattade att jag måste förändra min relation till alkohol, så kändes det ofta som en tvångstanke att dricka. Som att vanan jag jobbat upp; att dricka på stress, ångest, trötthet etc. blev helt betingad och jag var knappt delaktig i den processen. Gick till krogen efter jobbet som om jag vore radiostyrd.

Intressant studie @vår2022 ! Är helt inställd på att ersätta gamla vanor med nya, det är stort motstånd kan jag säga, men det måste göras!

Kram och godnatt✨

Profile picture for user Lavendelblomman

Tack för fina kommentarer! Detta forum är verkligen fantastiskt. 🥰
Under den gångna veckan har jag lyssnat på en ljudbok som heter Känslofällan. Kortfattat handlar boken om att man kan se människan som en triangel där tankar, känslor och beteende finns i vart och ett av hörnen. Dessa tre hänger ihop. Ändrar man i ett av hörnen så hänger de andra med. Jag tänker som så att jag har ägnat de senaste 2,5 åren åt att ändra på mina tankar kring alkohol. Känslor och beteende har ändrats till det bättre, men inte tillräckligt bra. Nu ska jag jobba med beteendehörnet av triangeln. Helt enkelt anta det beteende jag vill ha när det gäller alkohol (inte dricka). I början kommer tankar och känslor att protestera, men efter ett tag så kommer de att ha anpassat sig till mitt nya beteende.
Som sagt, väldigt förenklat och lättare sagt än gjort men de senaste dagarna så har det här tankesättet varit hjälpsamt för mig.
Nu önskar jag alla en fin helg! Själv ska jag umgås med folk som inte dricker, vilket känns bra. Först en joggingtur!

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman
Hej, har läst ifatt lite här hos dig. Visst är det så att vanans makt är stor, det är inte alltid suget som styr. Idag är det lördag, vad brukar vi göra på lördagar - jo vi har vanan att belöna oss med vin… Den tanken har redan slagit mig fast det är tidig morgon! Har redan googlat var det kan inhandlas i den stad jag besöker. Har jag sug, nej! Men vanan säger att så ska det vara. Sjukt!!
Det där med triangeln var intressant. Jag har precis som du ägnat ca 2 år åt att förändra mitt drickande och jobbat med känslor och tankar. Försökt styra om och tänka annorlunda. Tycker jag kommit rätt långt, men är inte framme än.
Inte ett jobb för mesar, helt klart!
Du gör det bra @Lavendelblomman ! Vill bara skicka lite pepp. Ha en fin helg ☀️

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Jätteintressant! Tankar, känslor och beteende hör ju verkligen ihop. Att tankar skapar känslor som skapar ett beteende. Ska bli så spännande att höra hur det utvecklar sig med ditt nya sätt att angripa triangeln, att gå på beteendet. Jag har fokuserat på att skapa positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter och hur bra jag mår i det. Det har skapat känslor av välbehag och inget sug efter alkohol. Det har lett till ett beteende till att skapa nya vanor och rutiner som inte innehåller alkohol. Min nya vana att dricka mitt 14.00 kaffe är en höjdpunkt!

Ha en fin löptur och lördag!❤️

Profile picture for user majken_r

@Lavendelblomman så intressant! Har som du jobbat mycket med mig själv kring drickandet och känner igen mig. Ska leta upp boken👍🏼

Profile picture for user Lavendelblomman

@Rehacer Tack för pepp! Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver om att det är vanan snarare än suget som styr. Lördag = vin har det varit i många år. Nu ser vi till att bryta den vanan!
@vår2022 Bra jobbat med positiva tankar! Var det vinsuget som brukade sätta in runt kl 14 eller hur kom det sig att du valde just det klockslaget?
@majken_r Det var ju för lustigt att författaren är med i Nyhetsmorgon samma morgon som jag skriver om boken här på forumet! Var det boken hon pratade om där i TV-soffan?

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Jag har lagt till en ny vana och dricker kaffet en stund efter lunch, vid 14, framför allt om jag jobbar hemifrån eller om det är helg. Sedan vill jag helst dricka kaffet före 15 så jag inte ska få svårt att sova. Förut drack jag bara kaffe på morgonen sedan inget mer. 14 kaffet har blivit en slags höjdpunkt på dagen som jag ser fram emot. Vin började jag dricka redan vid 12 på helger, kanske vid 16-17 vardagar eller tidigare om jag jobbade hemma. Ibland redan på morgonen om jag tog återställare. Så jag har istället för att ta bort en gammal vana, lagt till med en ny vana😁

Profile picture for user Lavendelblomman

Förra helgen blev det lite vin för min del. Den här helgen ska jag bara umgås med folk som inte dricker, så det blir ingen utmaning att vara nykter.
Ställde mig på vågen i början av veckan och konstaterade att jag måste dra ned på mängden kalorier. Ännu en motivationsfaktor till att inte dricka.
Ha en fin helg!

Profile picture for user Allegra

Hej @Lavendelblomman 😊 Jag vägrar ställs mig på vågen innan jag märker att jag gått ned något kilo, vill inte veta.. Är en stor motivation för mig att vara nykter för att få bort det bukfett (gawd, vilket vämjeligt ord) jag jobbat upp genom att dricka!

Så mysigt det låter att spendera helgen tillsammans med människor som inte dricker. Ha det jättegott✨✨✨

Profile picture for user Lavendelblomman

Helgen förlöpte fint utan minsta alkoholsug. Dock blev jag vansinnigt godissugen på söndagskvällen och cyklade iväg och köpte en stor påse godis som jag tryckte i mig på nolltid. Nåja, bättre än alkohol i alla fall. Kommande helg blir en större utmaning. Min plan är att planera in saker tidigt på lördag och söndag morgon som kräver att jag är pigg, kanske till och med körbar.
Ingen skillnad på vågen ännu.
Ha en fin dag alla kämpar där ute!

Profile picture for user Lavendelblomman

De senaste åren har jag haft ont i mina leder, främst handlederna och armbågarna. De senaste månaderna har jag börjat få känningar även i fingrarna och i stortålederna.
Jag tänkte bara lite nyfiket fråga om någon härinne har liknande besvär och om det kan lindras efter en längre tids alkoholstopp? Någon som har erfarenhet av det?
Önskar alla en fin onsdag!

Profile picture for user Allegra

Jag har liknande problem @Lavendelblomman , främst i fötter och axlar. För några år sedan satt det i höftlederna, det gick så långt att jag fick remiss till röntgen där inget fel hittades.

Höftproblemen försvann efter en längre tid utan alkohol!

Samtidigt som jag började minska / förändra mitt drickande igen, i somras, slutade jag äta rött kött och mjöl, då jag tror att även det kan lindra ledvärk.

Och att träna.. kanske simma, tror jag hjälper. Men framför allt att sluta dricka!

Allt gott🍀

Profile picture for user Lavendelblomman

@Allegra Tack för svar! Intressant att värken i höften försvann efter en längre tid utan alkohol. Jag har också funderat på hur rött kött påverkar lederna och har bestämt att pausa från det en längre tid. Är inne på andra veckan nu. Tränar mycket gör jag sedan tonåren. Hoppas att vi båda lyckas lindra våra ledproblem! Kram!

Profile picture for user Allegra

@Lavendelblomman Vad bra att du har rutin på träning, det ger dig ett rejält försprång tänker jag, då du ska pausa från alkohol!

Det har gått jättelätt att undvika kött tycker jag, det är spännande att leta efter nya (nyttigare) recept på nätet.

Har läst att man även skall minska på socker vid ledvärk.

Viktigast är nog att undvika alkohol, att mina höftproblem försvann är ju ett bevis på det! Har för mig att jag började med yoga i samma veva men det ska jag låta vara osagt. Kram✨

Profile picture for user Lavendelblomman

Idag skulle jag varit iväg på ett jobb-event vilket brukar betyda en hel del alkohol. Som "tur" är har jag gått och blivit sjuk i Covid och kan inte vara med. Nu slipper jag dricka, alternativt slipper jag förklara för kollegorna varför jag inte dricker.
Under augusti har jag druckit alkohol vid två tillfällen. Två för många, tänker väl många nu, men för mig är det superbra gjort! Tidigare när jag haft alkoholstopp, så har jag vräkt i mig godis som kompensation, men det har jag inte gjort den här gången. Det är till stor del tack vare boken "Känslofällan" som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Beteende-principen, tänker jag när lusten att köpa alkohol eller godis sätter in! Det känns jobbigt just nu, men allteftersom så kommer känslor och tankar att ha anpassat sig till mitt nya beteende.
Jag kämpar på!

Profile picture for user Ny dag

@Lavendelblomman Tråkigt med Covid, krya på dig! Du behöver inte förklara ingående för kollegor varför du inte dricker alkohol mitt i veckan, bara säg nej…. Lättare sagt än gjort men jag tror vi själva är så rädda för att andra ska misstänka något. Så var det iaf för mig.
Och jag tycker du klarat augusti superbra, fortsätt så! Känslofällan ska jag också läsa, tack för tips! Önskar dig en fin dag trots Covid. Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Lavendelblomman Jag har börjat lyssna på ”Känslofällan” och den ger mig en massa aha-upplevelser. Det känns som om boken är direkt skriven till just mig. Skönt att du slapp dricka, och slapp förklara dig. Tids nog kan du utan problem lugnt säga ”nej tack, jag dricker inte alkohol”. Mer förklaring behövs inte.

Kram 🐘

Profile picture for user Lavendelblomman

Helgen som gick blev tyvärr inte alkoholfri. Till följd av det blev söndagen ångestfylld och ledsam. Usch vad jag tycker illa om när det blir så! Varför gör man så mot sig själv när man vet hur det blir? Jag mår ju så mycket bättre utan alkohol.
Snart helg igen och en ny chans att göra rätt.

Profile picture for user majken_r

@Lavendelblomman Hej, det låter fint att ta chansen till en nykter helg. Slippa ångest och skam.. Det är så värt att inte dricka. Stor kram🍃🤎

Profile picture for user Ny dag

@Lavendelblomman Känn in den känslan på riktigt, kapsla in den och ta fram den nästa gång tanken på alkohol poppar upp. Visst är det extra härligt att vakna nykter en lördagsmorgon! Kram och ha en fin nykter lördag🥰

Profile picture for user Lavendelblomman

Nu ser jag fram emot ännu en nykter helg. Veckan har varit förfärligt jobbig, både privat och på jobbet. I torsdags slogs jag av tanken att jag kanske skulle ta och köpa vin på väg hem från jobbet. Det var jag ju "värd" efter en jobbig arbetsdag. Tänkte för mig själv att nej det är ju precis så jag inte ska göra. Köpte en påse lösgodis istället. Inte bra det heller, men bättre än alkohol i alla fall.
Jag har varit fruktansvärt trött och sovit väldigt mycket de senaste två dygnen. Har även haft svår huvudvärk. Hoppas att det blir bättre under helgen, för så här kan jag inte ha det.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Lavendelblomman Tröttheten och huvudvärken är sannolikt abstinens. Det tar några veckor upp till någon/några månad/er innan det ger med sig. Du behöver vila, det är det din kropp signalerar. Men när vi dricker på de känslorna snuvar vi kroppen på vila.

Kram 🐘

Profile picture for user Lavendelblomman

Tack för omtanken, finaste @Andrahalvlek🥰. Sedan början av augusti har jag bara druckit vid ett par tillfällen och då måttliga mängder, så jag tror inte att det är abstinens. Tror snarare att jag helt enkelt är utmattad. De senaste femton åren har jag haft många och långa perioder då jag tror att jag varit på gränsen till utbränd. Det är nog så igen, tyvärr. Funderar allvarligt på att söka nytt jobb, men nu spår ju experterna att vi är på väg in i en lågkonjunktur. Vem vill vara sist in på en arbetsplats då?

Profile picture for user Majaela

Hej @Lavendelblomman. Vad duktig du är !
Känner igen mig i mycket och särskilt det där med huvudvärk och för mycket arbete.
Jag har bestämt mig för en vit månad för att reflektera och är på min 19.de dag . Först gick det lätt men nu är det tungt.
Tack för tips på bok känslofällan. Skall genast leta efter den på Storytel
Kram o kämpa på 🌸

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Det är slitigt för dig nu. Strongt gjort av dig att inte köpa vin. Kan du på något sätt prata med din arbetsgivare om hur du har det och vart åt det barkar annars? Du kan ändå kolla runt på lite nya jobb, det kanske dyker upp något säkert och bättre? Passa på att vila upp dig nu i helgen. Kram❤️

Profile picture for user Lavendelblomman

Länge sedan jag skrev nu. Det rullar på bra med nykterheten. Jag har pratat med arbetsgivaren och bett om mer resurser till avdelningen. Får se om det leder någon vart.
Förra veckan fick vi besked om att ena barnet har en allvarlig sjukdom. Världen rämnade. Skönt att jag kommit såpass långt som jag har med min nykterhet. Nu kan jag hantera det jobbiga på ett annat sätt och vara beredd på att köra bil om behovet plötsligt uppstår.
Kram på er!

Profile picture for user Lavendelblomman

Beskedet om dotterns sjukdom har tagit hårt på mig. I tisdags körde jag och köpte vin som jag drack. Jättedumt gjort av mig naturligtvis. Inser att jag måste fortsätta på den nyktra banan, annars är jag fortare än kvickt tillbaka på ruta ett där jag dricker i stort sett dagligen för att stå ut med allt jobbigt.
Behöver pepp och uppmuntran!

Profile picture for user Allegra

Åh @Lavendelblomman , det låter förfärligt jobbigt med sjukdomsbesked. Stackars dig och familjen ❤️ Men nu måste du lägga ner att dricka, du behöver vara stark i detta jobbiga. Jag har själv druckit i tid och otid pga oro för mitt barn. Det hjälper för stunden men har ett väldigt högt pris!! Har haft 4 nyktra veckor, druckit några dagar men märker att jag inte kan kontrollera det, så idag tänker jag vara nykter ”inom överskådlig framtid” som @andrahalvlek brukar uttrycka det😊 Du fixar detta✨✨

Profile picture for user Lavendelblomman

@Andrahalvlek @Allegra Tack snälla för era peppande inlägg. 🥰
Japp, nu är det tvärstopp vad gäller alkoholen. På sikt blir allt bara värre när man dämpar känslor med alkohol och jag har för länge sedan tappat förmågan att dricka kontrollerat.
Kram på er!

Profile picture for user Lavendelblomman

@Majaela Vad du är snäll som frågar. 😍 Jag klarar mig utan alkohol, men kompenserar med choklad. Inte bra att ersätta ett beroende med ett annat, så jag måste bryta det också.
Dottern kommer sannolikt att överleva, men det kommer att kräva månader, kanske år, innan hon blir frisk om hon någonsin blir det.
Ha en fin lördag!

Profile picture for user Varafrisk

@Lavendelblomman Åh vad tufft när dottern är sjuk😔När barn är sjuka är det liksom svårt att hålla det utanför sig.
Du jobbar ju på m alkoholen även om det blir ett snedsteg ibland är du ju ofta snabbt upp på banan igen. Jag själv lyckas inte så bra…har inte energin..men alkoholen är ju den största orsaken t att jag inte har energin.

Önskar dig en fin lördag❤️

Profile picture for user Allegra

Jag har själv tackat nej till diverse födelsedagsfester och middagar @Lavendelblomman , för att inte frestas att dricka. Dock ljuger jag och skyller på annat än mina alkoholproblem.. Jaja, det må vara förlåtet…

Ha det så bra du kan 🌹

Profile picture for user Lavendelblomman

@Allegra Hittills är det ingen på jobbet som vet om att jag inte kommer att gå på julfesten. Jag tänker inte säga den verkliga anledningen, men funderar på vad jag ska skylla på istället. Dotterns sjukdom gör också att jag inte är på partyhumör, men jag har bara berättat för ett fåtal kollegor att hon är sjuk. Det är inte hemligt, men inget som jag vill skrika ut på jobbet.

Profile picture for user Allegra

Jag förstår @Lavendelblomman , och du kanske inte vill ”skylla på” dotterns sjukdom heller? Det går utmärkt att lämna återbud i sista minuten pga magsjuka, UVI eller migrän t.ex. Ta hand om dig✨✨✨

Profile picture for user Hoppomframtiden

@Lavendelblomman Oj vad jag känner igen mig i dig... 🥰jag har dock ingen chefsposotion men hade en man som var extremt karriärsugen . Han ville ha det perfekta hemmet, den perfekta gården med både höns, får, katter och hund, de perfekta barnen som var perfekt uppfostrade, den perfekta hustrun som både var fräsch, ordnade fester m.m. Jag jobbade deltid då han ville det för att jag skulle hinna med att allt var perfekt. Det var nog enkelt för honom att åka tidig måndag morgon och komma hem till den perfekta familjen på fredag eftermiddag. Det var då det började.... mer normalt drickande på helger men ju fler år som gick ju mer på vardagarna och till slut varje dag. Jag slängde ut honom efter 8 år då jag upptäckt att han var otrogen med en kollega. Skilsmässan som blev var en mardröm. Vårdnadstvist och bråk om underhåll trots att han tjänade nästan en mille om året och jag satt där med två små barn på en deltidstjänst. Det tog tre år...

Träffade en fantastisk man och vi levde som särbo och jag bodde hos honom varannan vecka. Perfekt! Mamma ena veckan och bara flickvän andra veckan. Vi åt och drack gott på helgerna och allt var toppen. Ju mer åren gick blev det ännu mer bekymmer med barnens pappa och det gjorde att jag började dricka mer igen. Det gick åt helvete så jag slutade att dricka helt.

Nu sitter jag här efter 8 år med särbon och han är besviken och pratar inte med mig för att jag efter att inte druckit en droppe på fyra år men trillat dit ett par gånger sen i somras. Mår skit men jag ska faaan klara det.....

Profile picture for user Lavendelblomman

Igår var det julfest på jobbet, men jag var inte där. Till dem som undrade sa jag bara att jag inte hade lust. Jag såg hur det hade laddats upp med gin, snapsar, vin och öl. Kändes skönt att slippa vara där. Det hade slutat med att jag hade druckit för mycket och hela dagen idag hade varit förstörd.

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Bra där! Bra att undvika situationer man vet blir katastrof och det blir skönt att slippa ta konsekvenserna av det. Hoppas du får en riktigt fin lördag❤️

Profile picture for user Lavendelblomman

Det har blivit en del vin hemma på sistone och jag är så trött på det. Jag vill göra ett längre uppehåll en gång för alla. Jag har stått och stampat på samma plats länge nu. Det känns som om jag var på väg mot något bra i augusti/september, men så kom dotterns sjukdomsbesked som knäckte mig. Känner mig helt dränerad på energi och att dricka alkohol gör det bara värre.

Profile picture for user Lavendelblomman

De senaste veckorna har det gått ganska bra med alkoholen. Helt vitt har det inte blivit, men betydligt mindre än innan. Jul och nyår kommer att firas med folk som dricker väldigt lite eller inget alls, så de helgerna känner jag ingen större oro för.
God jul alla fina forumvänner! Var rädda om er!

Profile picture for user Allegra

Bra att du ser till det positiva @Lavendelblomman ! ”Betydligt mindre” är ett stort framsteg och värt att notera!

Låter också väldigt skönt att du ska fira jul och nyår med människor som knappt dricker. Hoppas du får ett fint slut på året✨✨✨

Profile picture for user Lavendelblomman

Julhelgen avlöpte väl. Alla var sams och ingen alkohol dracks. Skönt! Nu hoppas jag på en lika fin nyårshelg.
Jag lyssnade på Marika Carlssons vinterprogram igår, i vilket hon pratar om sitt sockerberoende men det kunde lika gärna ha varit ett alkoholberoende. Igenkänningsfaktorn var hög. Lugnet som sprider sig i kroppen när hon tar sin drog. Ångesten efteråt. Bestämmer sig för att aldrig mer äta socker. Slänger allt. Plockar en stund senare upp det ur soporna. Köper nytt. Åker till olika affärer för att handla för att de som jobbar där inte ska inse vilka mängder hon totalt köper. Hon har blivit hjälpt genom att lära sig att hantera sina känslor på annat sätt än genom att äta socker.
Jag måste lära mig att hantera mina känslor utan att dämpa eller förstärka dem med alkohol. Många gånger dricker jag dessutom bara av gammal vana, utan att egentligen vara sugen på alkohol. Där måste jag också jobba med mig själv. Där är boken "Beteendeprincipen" till god hjälp.

Profile picture for user Lavendelblomman

Igår var jag rejält sugen på vin. Vi har en oöppnad flaska vin hemma som jag var nära att öppna. Tänkte på att jag måste ändra mitt beteende om det ska ske en förändring samt tänkte på hur besviken jag skulle bli nu på morgonen om jag hade druckit vin igår. Det hjälpte och efter ca en timme var suget borta! Idag är jag väldigt tacksam över att jag inte föll för suget.

Profile picture for user Allegra

Bra där @Lavendelblomman ✨ Fundera på om du ska ge bort den där flaskan!? I somras drack jag själv upp matlagningsvinet här hemma, i något slags tvångsmässigt infall… Bättre att det inte finns något att lockas av. 🦋

Profile picture for user Lavendelblomman

Trettondagen är en av årets favoritdagar. Alla "måsten" kring jul och nyår är över. Jag är ledig från jobbet. Tillbringar större delen av dagen i soffan och slappar och tittar ikapp på tv-program som jag missat. Så himla skönt! Idag blev det även en joggingtur samt qigong. Har inte haft något alkoholsug alls.

Profile picture for user Lavendelblomman

Så är långhelgen över och jag har knappt haft något sug alls. Märkligt men skönt! Jag har sovit mycket och tillbringat många timmar i TV-soffan. Mycket välbehövligt!
Jag har börjat lyssna på en podd som heter Självsnällpodden. Det är hög igenkänning på mycket där. Att bli snällare mot mig själv är något som jag behöver bli bättre på.
Ha en fin vecka!

Profile picture for user Lavendelblomman

@Natalia, så gulligt av dig att titta in i min tråd för att se hur jag har det. 🥰 Bortsett från en envis förkylning så mår jag bättre än på mycket länge. Nykter sedan årsskiftet och jag har inte haft särskilt mycket sug. Njuter av att gå och lägga mig nykter och känner nästan ett slags avsky mot alkoholen. Kanske är det de senaste tre årens arbete med mig själv som börjar ge resultat? Jag har verkligen jobbat med att förstå alkoholens effekt på hjärnan, varför jag blivit beroende, beteendeprincipen, att bli snällare mot mig själv, att man inte måste agera på känslor. Detta ger mig ett lugn och jag är nyfiken på framtiden!

Profile picture for user Lavendelblomman

I helgen var jag iväg på kick off med jobbet. Jag drack tre glas vin till maten. Sedan var jag nöjd och lämnade festen tidigt. I jobbsammanhang har jag aldrig spårat ut och druckit för mycket, så därför vågade jag dricka lite vin till maten. Nu är jag tillbaka på den nyktra banan igen. Där trivs jag bra!

Profile picture for user Futurista

Kikar in här och ser hur du har det. Jag spårar heller aldrig ur med drickandet i jobbsammanhang. Har du lyckats med helvitt sedan dess? Jag avskyr mitt ensamdrickande hemma på fredagar, totalt onödigt men jag har svårt att komma ifrån det.

Profile picture for user Lavendelblomman

@Futurista Så trevligt att du tittar in! I helgen blev det en del vin tyvärr. Jag hade inget sug egentligen, utan det var mer den gamla vanan som styrde mig. Jag kan liksom inte förlika mig med bilden av att jag är en person som inte dricker. Dumt! Jag mår ju så mycket bättre när jag inte dricker. Sover bättre, får större lust att göra saker, får mindre ångest med mera.

Profile picture for user Lavendelblomman

@Se klart @majken_r @Futurista Tack för fina kommentarer. Detta forum är så fantastiskt! 😍
Vanans makt är verkligen stor. Det gäller att skapa nya banor i hjärnan, men det är lättare sagt än gjort.

Profile picture for user Lavendelblomman

I onsdags eftermiddag var jag sååå sugen på vin. Det var illa nära att jag gick in på systemet och köpte en flaska. Genom att spela upp hela filmen för mitt inre, så lyckades jag låta bli. Gick och köpte en påse godis istället. Det kändes väldigt bra i går morse att jag lyckades avstå från vinet.
Nu kommer helgen. Då blir det extra svårt att avstå, men det ska gå!