Då var man tillbaka och Dag 2 lider mot sitt slut vilket känns härligt för jag är nykter fortfarande.
Suttit o läst många av era trådar både nytillkomna och en del jag känner igen sen min förra sväng här på forumet.
En del ser onekligen starka ut i sin bestämdhet vilket glädjer mig.
Hoppas på att detta är gången jag äntligen kommer förbi tröskeln och lyckas ställa A där den hör hemma, långt borta från min kropp och sinne.
Sjukt att man vill ha något som i sin tur får en att må så dåligt och känna sig så liten.

@Metmasken Grattis till 31 dagar!🥳 Du ska vara riktigt stolt över dig själv och så bra jobbat! Tänk vad skönt med en nykter midsommar och hur underbart det blir att vakna upp morgonen efter och dricka sitt goa kaffe. Det är värt allt!

Ha en fin midsommar🌼🌸🌺

Min midsommar var verkligen lugn och avkopplande ingen stress alls, börjar känna lite som att hjärnan inte tänker på alkohol varje minut av varje dag utan det kommer i vissa ögonblick ett snabbt minne eller en vind av längtan men inget som är direkt jobbigt utan mer som allt möjligt poppar upp och man kan lugnt processa och gå vidare från.
Hoppas ni alla kämpar därute mår bra och sköter om er 🙏🏻

Dag 62.
Ett tag sen man skrev men allt löper på i en väldig fart så man passar på att njuta så mycket man hinner.
Slutade även med antabus för ett par veckor sen då jag inte fungerade som människa med det i kroppen, men det har gått bra utan så det kanske är var lika bra.
Hoppas allt är bra med er kämpar därute och ha en trevlig nykter helg 🌞

@Metmasken Stort grattis till 65 nyktra dagar 🥳🥳🥳 För varje nykter månad man har i ryggen blir det bara enklare och enklare. Den 9/8 firar jag 2,5 år som nykter. Heja oss!

Kram 🐘

75 dagar var det jag klarade av.
Tyvärr föll jag en fredag för 15 dagar sen och har inte lyckats bryta upp.
Vet inte varför jag inte ser eller känner motivationen utan hellre ser flykten som ett alternativ.
Skjuter brytdagen framför mig och försöker mitt bästa att hålla mig någorlunda nykter på vardagar men det är tungt !

Vad är det för mängd du dricker då ungefär?
Är det jätte mycket, eller är det en sån mängd så du kanske kan trappa ner?
Eller sveper du i dig en Bib om dagen?

Jag tog hjälp av sjukvården, efter jag själv trappar ner 6-7 veckors dagligt drickande mellan 8-12 långburkar 5% öl.
Drog ut på det, två veckor, tog bort en öl varannan dag. Gick ganska smärtfritt.
Hade jag blivit dålig hade jag ju tagit akut hjälp givetvis. Men trappa ner funka för mig.

@Metmasken Förstår att det känns tungt för dig efter 75 dagar nykter. Att du inte ser eller känner motivationen är för att beroendehjärnan får sitt utrymme att vilja få alkohol och fly från livet. Som jag minns det hade du en kontakt med vården och en vårdplan? Har den upphört? Det finns ingen annan utväg än att ta tag i detta igen och inte skjuta fram brytdagen. Ta kontakt med vården igen och be om hjälp att bryta. Du vet att du kan och du har gjort det förr. Att vara beroende är så himla tufft på alla sätt och vis och det är svårt att göra det själv. Kämpa på nu och bryt!💪💕

@Metmasken Försök bryta igen, du har klarat 75 dagar och kommer göra det igen. Jag har varit precis där du är och vet vilket helvete det är men ju fler du bryter ju mer kommer du tycka om dig själv. Hur gjorde du förra gången? Försök göra så igen, oavsett så skriv här. Det hjälper (iaf mig) att få ner mina dilemman på pränt. Styrkekramar till dig! Imorgon är en ny vecka, med nya förutsättningar. ❤️❤️❤️

Tack snälla ni för omtanke, Joo det här med beroende är inte lättsamt..
Lyckats sluta dricka och ikväll avslutar jag med 4dagar utan alkohol.
Vet precis hur jag lurade mig själv att ta första glaset den här gången och det är något jag inte ska falla för igen.
Inbillade mig själv efter uppehållet på 75dagar att jag hade helt annat tankesätt runt alkohol och att jag utan problem skulle kunna sluta dricka då jag inte hade nått egentligt sug överhuvudtaget och kände mig som en helt ny människa , VILKEN MISSBEDÖMNING.
Men nu får jag skriva vända blad och skriva ett nytt kapitel.
God fortsättning alla kämpar.

Tack för att du berättar @Metmasken ! Är ganska lätt att förstå hur du efter 75 dagar började slappna av och tänka att du ”var ute på andra sidan”. Men så grymt att du nu har brutit och börjat om!! Önskar dig allt gott✨✨✨

@Metmasken Otroligt vanligt fenomen. Man tror att man har koll på läget och kan bli en måttlighetsdrickare som ”alla andra”. Sen får man lära sig den tuffa vägen att det är man inte. Långt ifrån.

Även om det känns jobbigt just nu så hoppas jag att du har lärt dig något om dig själv. Skriv mycket här på forumet, det funkar som självterapi. Man tvingas sätta ord på tankar och känslor när man skriver. Och sen får man lite peptalk av andra.

Kram 🐘

Mardrömmar!
Jag startade programmet i måndags efter stora våndor - men nu vill jag ha ändring på mitt förhållningssätt till alkohol. Som många av er andra beskriver det, så var det en dag med väldigt stort sug. Suget har avtagit något nu, men varje natt har jag vaknat upp efter mardrömmar, vissa värre än andra. Tidigare, när jag gick och la mig så sov jag som en stock, efter 2-3 glas vin och hade kanske 2-3 mardrömmar om året. Vad kan detta bero på? Är det avgiftningsprocessen som städar upp hjärnan?

Länge sen jag skrev något men nu var det dags att skriva av sig lite.
Jag håller på med nått som liknar en utfasning av alkoholen o som det ser ut nu funkar det bra fem av sju dagar, dom två dagar jag dricker är det folköl och inget annat som gäller, men dom flesta här vet ju vilket självbedrägeri det är och hur förhandlingarna i verkligheten avlöser varandra .
Hörde en annan med alkoholproblematik säga att ”Det är lungt för mig att dricka öl, det var whiskeyn jag inte kunde hantera” fick mig att skratta till lite, för det är ungefär så jag föreställer mig hjärnan prata med beroendet.

I övrigt är livet i fas just nu och jag mår riktigt bra och känner mig lycklig, hoppas det håller i sig så kan man hämta lite dragkraft från det till slutspurten .

Hälsa o välbefinnande alla kämpar!

Sådär nu slog jag i botten och sitter på ett sätt kvar i sviterna av den kraschen.
Mitt så utstuderade nonchalanta sätt och syn på alkohol var ett hårstrå från att kosta mig livet förra helgen.
Ligger fortfarande i sjuksäng och där blir jag kvar ett bra tag det är upp till tiden att bestämma och kan inte påverkas av något annat.
Blev min dag 5 utan alkohol idag och det firade jag med att ringa min chef och be om hjälp mot mitt alkoholproblem, vilket han ville till 100% bistå med,så under min sjukskrivning ska vi prata ihop om lämplig sådan tillsammans med hr.
Blev faktiskt lite lyckligare efter vi pratat.

Hej, vilket skrämselskott.. Men så bra att du hämtar styrka och handlingskraft ur det, att du kontaktat chefen! Livet kan vara så enkelt utan alkohol, det tar tid att komma dit, men ha tålamod.

Ja visst är det så att man kan hamna i helt bisarra situationer. Finns mycket tid till reflektion då man ligger såhär och ingenstans att fly så på ett sätt känns det bra att möta sina tankar och se saker som dom är.