Då var man tillbaka och Dag 2 lider mot sitt slut vilket känns härligt för jag är nykter fortfarande.
Suttit o läst många av era trådar både nytillkomna och en del jag känner igen sen min förra sväng här på forumet.
En del ser onekligen starka ut i sin bestämdhet vilket glädjer mig.
Hoppas på att detta är gången jag äntligen kommer förbi tröskeln och lyckas ställa A där den hör hemma, långt borta från min kropp och sinne.
Sjukt att man vill ha något som i sin tur får en att må så dåligt och känna sig så liten.

@Metmasken Nu är det dags! Alla sanningar upp på bordet. Ta emot all hjälp du får - och ta en dag i taget. Varje nykter dag räknas 🙏🏻

Skriv och läs här på forumet dagligen så ska vi peppa och stötta allt vad vi kan.

Kram 🐘

@Andrahalvlek, nu är det så !, känner en otrolig lättnad och min chef skulle komma förbi på måndag och då ska jag ge honom en riktig kram för det är han värd.
Blir rörd av medmänniskor som är kapabla att visa empati och förståelse inte bara då det gäller missbruk och elände utan sådana som på riktigt bryr sig om och lyssnar på vad andra har att berätta och försöka förstå eller bara finnas till.
Det här forumet är en sådan plats, full av eldsjälar och tappra kämpar som inte bara för sin egen kamp och sin egen sak är här, utan osjälviskt även bidrar och hjälper helt okända medmänniskor framåt i deras sak vilket är underbart.

@Metmasken Skönt att du har en bra chef. Jag har tyckt si och så om min chef historiskt, men gällande min återgång i arbete efter sjukskrivning så har hon varit superbra! Vi hade möte på tu man hand igår och jag uttryckte min tacksamhet. Chefer behöver höra när de agerar klokt och empatiskt.

Kram 🐘

Ja vad ska man skriva egentligen, 7dagar nykter iaf.
För 7dagar sedan åkte jag ambulans in till sjukhus kraftigt medtagen av alkohol och yttre omständigheter vilka jag lider sviter av än idag och kommer att göra en lång tid framöver.
Då man bara ligger o väntar finns som sagt mycket tid att tänka och fundera på sina val i livet, själva brytet från alkoholen har inte varit det värsta den här gången med diverse abstinensbesvär o annat som kommer då man slutar dricka även om dom duggat i bakgrunden.
Men alkohol har ständigt kommit upp i tankarna i former som tänk om jag hade slutat sist eller gången före den eller gången före den eller aldrig börjat dricka överhuvudtaget undra vilken person och vart i livet jag varit då?
Vad kommer hända nu? Är detta slutet med
Alkoholdjävulen som i ärlighetens namn inte bidragit med någonting hållbart lyckligt eller bra.
Jag ångrar en del av mina val att leva och skulle jag få leva om livet hoppas jag få en anafylaktisk chock första gången jag smakar alkohol och sedan bli räddad av sjukvården som direkt förklarar att det är döden eller stå över som gäller fortsättningsvis.

Ikväll slår klockan in 10 dagar sedan jag slutade dricka.
Pratat med min chef som står bakom mig till 100% i mitt beslut och vill tillhandahålla alla resurser som jag känner är nödvändigt för att hålla mig nykter.
Tänkt mycket kring det och vilken typ av hjälp jag behöver, oavsett vad man tar till hjälp så ligger ju det största och viktigaste arbetet i en själv,
det finns ingen kvickfix eller genväg.
Antabus är prövat och funkar inte kroppsligt jag får för mycket biverkningar så det är uteslutet, dock en väldigt bra medicin.
Behandlingshem är uteslutet av många anledningar.
Däremot funderar jag starkt på AA möten, det enda kvalet där är att våga gå dit, kommer alla sitta och stirra på en ? Fördomar har liksom mynt två sidor och man kanske anses inte passa in i en grupp ?

Vi får se ska fundera lite till även på andra alternativ, nånting jag funderat klart på är då att nykter behöver jag vara !

Grattis till 10 dagar och ett stark och modigt beslut att prata med din chef :)
Jag har gjort samma resa och fick enormt mycket stöd och hjälp av min chef och mina kollegor när jag vågade berätta för dem också.
Från företagshälsovården fick jag en alkoholmätare kopplad till mobilen som var inställd på klockslag där jag skulle blåsa jag tror det var 3 ggr/dag. Om jag hade druckit så gick ett sms iväg till min chef samma sak om jag lät bli att blåsa. För mig så fungerade det som antabus,
Jag fick behandling via Nämndemansgården där jag kunde gå på arbetstid så det finns en hel del alternativ som en arbetsgivare kan erbjuda men det beror såklart på vad som finns upphandlat.

Angående AA möten så går jag lite då och då, men mitt första känns fortfarande i hjärtat har nog aldrig känt mig så välkommen och sedd i en grupp, du kan ju alltid testa ett par gånger och se hur det känns ;)

@starten på det nya , tack för ditt inlägg!! Det där med alkoholmätare via telefon lät riktigt intressant och smidigt blir ju som du säger nästan som att man går på medicin utan att faktiskt behöva tillföra kroppen nått den inte mår bra av..
Hör mycket positivt om just AA, och vet inte riktigt vad min rädsla grundar sig i, är introvert i mitt sanna jag och kan hända det har med det att göra men börjar vara övertygad det är värt att göra ett besök iaf.

Idag känner jag mig lite bråkig kanske aningen irriterad på det mesta (offerroll)..
Medveten om det men ändå, jag känner mig som ett offer för alla omständigheter jag drabbats av men vet i samma ögonblick att förövaren är jag själv, vill tycka synd om mig själv men kan inte för jag vet hur idiotiska mina val har varit.
Snacka om att jaga sin egen svans och bli irriterad över att man inte får tag i den.

Sjukskrivning klar för en månad framåt kan bli fler men jag är inte så bitter över det, visst är det tragiskt och tråkigt men det kunde ju varit nära och kära som behövt fixa med papper och begravning och det är ju än mer tragiskt.
Tror kampen mot alkohol har mer eld i baken än någonsin från mitt håll, jag vill leva.

Ett sug ligger o pyr idag vet inte varför men så är då fallet.
Suget är inte att jag längtar efter just min svaghetsdricka utan mer av ruset , suget vill bara bli berusad ligga o vara lagomt yr och i en annan värld en stund.
När man läser vad man själv skriver ser man hur dumt det framstår men det är så nära man bara kan skriva sanningen.
Tar det minut för minut vill helst att klockan ska slå stängningsdags för alla affärer så är ett slag vunnet iaf.
Har tur att jag inte är mobil själv,för då hade jag suttit och kört runt i cirklar just nu.
Funderar på att ligga o bara trycka i mig mat eller nått så kanske det släpper.

@Himmelellerhelvette, jag har skämmas kudden hårt över huvudet just nu, för så här mycket onödigt vet jag inte med mig jag ätit förut, allt från godis och sockerdricka till middag och mera sött på det.
Men nykter är jag 💪🏻.
Du har alldeles sant i det där att vi mår dåligt efteråt om vi ger efter, det i sig skapar ju en del av spiralen man vill ta sig ur, lurig sjukdom det här.

Idag är jag ute på äventyr vilket känns härligt.
Andas lite frisk luft och se lite människor är medicin för själen också.
Har ju varit mer eller mindre sängliggande i två veckor nu, men nu har jag fått mig en rullstol så med lite hjälp tar jag mig ut iaf.
Barnen verkar också tycka om att jag kan vara med ute och det värmer hjärtat ❤️.
Tänk vad jag försummat och gjort dessa oskyldiga människor omkring mig ledsna genom min kärlek till flaskan, men nu hoppas jag på att det blir botgöring.

Idag är jag ute på äventyr vilket känns härligt.
Andas lite frisk luft och se lite människor är medicin för själen också.
Har ju varit mer eller mindre sängliggande i två veckor nu, men nu har jag fått mig en rullstol så med lite hjälp tar jag mig ut iaf.
Barnen verkar också tycka om att jag kan vara med ute och det värmer hjärtat ❤️.
Tänk vad jag försummat och gjort dessa oskyldiga människor omkring mig ledsna genom min kärlek till flaskan, men nu hoppas jag på att det blir botgöring.

@Metmasken jag tycker det är okej att överäta emellanåt, ibland blir det bara sånt depp och då hjälper det tycker jag.
Skönt att du fick komma ut idag, jag önskar dig acceptans i hur det varit och att du finner förlåtelse till dig själv❤️

Kram

@Himmelellerhelvette, tack vad snällt.

Försöker jobba på det och det får ta tid då jag verkligen vill äga känslan av vad alkoholen ställt till med.
Finns inte några som helst + att tilldela A, utan sammanfattningsvis har det bara tillfört något negativt, i relationer men även för mig själv både ytligt och djupt.
Jag har svårt att förstå att man inte kunnat se det här tidigare utan man har bara matat elden med mera bränsle i tron att det skulle ljusna.

”Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, Mod att förändra vad jag kan och Förstånd att inse skillnaden”

För en stund sen slog klockan 14 dagar utan alkohol 🪴

Söndag snart passé, jag kan undra vad denna vecka har att bjuda på för överraskningar.
Ett par läkarbesök är skrivna men i övrigt är det tomma blad, men livet brukar ju vara bra på att skriva sig själv så ingen större oro för just det.
För övrigt så ligger suget nere på en 2a igen vilket är skönt då kan man jobba på bättre med sig själv, det gör mycket att slippa lägga massa onödig energi för att hålla det borta ur tankarna och istället fundera på mer långsiktigt strategiska planer.

”Du har frihet att välja, men är inte fråntagen konsekvenserna av dina val”