Cyklat/sprungit 9 km (varav första och sista km kissepromenad), bakat energibröd, lagat matlådor, påskpyntat hos yngsta dottern, traskat ytterligare 2 km. Idag sol, sol, sol, ösregn, sol ☀️ Och under ösregnet var vi inomhus.

Nu badkaret, härligt trött och nöjd 😍 Fick på mig en gammal jacka i st 44 idag också, tjoho! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

Hejsan! @Andrahalvlek, tittade bara in på din sida för att se vad du pysslat med idag. Du har då energi så man blir riktigt imponerad. Både cyklat och sprungit. Men du verkar då ha ett verkligt badkarsberoende, skulle man lite skämtsamt kunna säga. Själv har man bara dusch, men det funkar. Har inte orkat göra så mycket själv idag mest tagit det lugnt och läst lite på forumet och surfat runt på nätet. Ska snart värma på en pizza från frysen. Kunde inte inte bestämma först om det skulle bli en fiskgratäng istället, men kastade krona och klave om saken tills det blev pizza som jag ville ha. Har då inget sug efter några onyttiga starka drycker. Kom just förresten på att det är dags för en kul videofilm. Så får väl kolla in videohyllan och se vad man känner för. Men nån action blir det nog inte. Satsar nog på nåt skojigare, kanske en actionkomedi...
Ha en fin kväll kompis!

@Flarran Jag nöjde mig med att cykla, det var min hund som fick springa bredvid. Vilket han gjorde galant! Det är bara några få månader sedan vi tränade på att cykla/springa runt på skolgården i närheten, nu springer han lätt 7-8 km.

Ja, badkarsberoende är jag 😍 Det är min dagliga nedvarvning som jag värdesätter väldigt högt. Tända ljus, doftljus, skållhett vatten. Nice. Mitt redan låga blodtryck blir så lågt att jag blir helt yr efteråt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Kul att det funkar så bra med att cykla med Emil. Båda får ni en bra motion och blir nöjda😁. Och vad roligt att du kommer in i den gamla jackan också😁. Full aktivitet och sedan ett härligt, avkopplande bad. Livet på en pinne!

Ha en fin söndag!❤️

@vår2022 Ja, det är verkligen vinn-vinn på att cykla/springa. Han drar mig nästan i uppförsbackar. Ska dock skynda långsamt. En gång per vecka två veckor till, sent två gånger per vecka tre veckor upp till tre gånger per vecka. Alltid innan jag ska jobba 11-timmarspass. Då är vi båda fysiskt lite trötta.

Skynda långsamt är viktigt för våra muskler och för hans benhinnor. Hörde om en jämngammal valp som haltade och hade benhinneinflammation. Det vill jag inte riskera.

Kram 🐘

Idag har jag långpromenerat, tvättat, badat hund, dammsugat, städat badrum, trimmat fötterna på min hund, hjälpt min dotter med mediciner, min mamma med räkningar, handlat och sen chattat för tjejjouren kl 19-21. Ingen rast och ro en ledig söndag.

Ikväll lägger jag mig medvetet en timme senare. Väcks av mobilen kl 8 istället för kl 06. Två 11-timmarspass, sen är jag helledig onsdag-torsdag. Det blir bra. Det blir som det blir.

Kram 🐘

Jag har överlevt första kvällspasset. Fast det kändes lite som att stoppa in huvudet i torktumlaren, med alla nya rutiner. Kl 22.20 kunde jag inte göra mer, då körde jag hem. Nu ligger jag i badet 😍

Lillprinsen blev överlycklig när jag kom hem, som han alltid blir. Varje gång jag tittat i webbkameran har han sovit gott. I vi hann med en rejäl promenad i förmiddags, så jag tänker inte ha dåligt samvete. Han var hemma själv kl 17.30 till 23.10. Max sex timmar är tydligen reglerna. På sikt behöver jag inte köra till jobbet, men jag vill ha möjlighet att få guidning av min kollega på plats.

Det är jobbigt att lära sig nya saker, även om själva jobbet är detsamma. Man gör samma jobb fast med andra texter. Omväxling förnöjer.

Back the days (90-00-tal) när jag var ansvarig chef jobbade jag kl 13-01. Det var värre. Kl 11-22.30 är mer anständigt.

Nu ser jag med glädje fram emot helledig onsdag och torsdag 😍 Först en kväll till. Minns tiden back the days då första dagen efter långledighet alltid var en plåga, innan man var uppdaterad på allt. Nu njuter jag av att slippa helhetsansvar. Jag gör min lilla bit, och det är fullt tillräckligt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek så skönt att han sover! Stor fördel med webbkamera faktiskt. Minns en hund som när jag gick o kom var helt lugn men däremellan skrek som en stucken gris o grannarna bkk öl ev tokiga. Säkert skönt med mera ledigt. Heja! 👏🐕🤟

@Geggan Min förra hund lät nog mer än jag ville tro. Grannarna klagade ofta. Han var en omplacering. Precis i början när jag hade honom gjorde jag misstaget att lämna honom själv hemma i min dåvarande pojkväns lägenhet. Vi skulle på restaurang, kunde inte ha hunden med oss. När vi kom hem hade grannarna ringt störningsjouren, som ringt låssmed eller dyl för att bryta upp dörren. Vi hann precis hem i tid. När vi öppnade dörren var han överlycklig att se mig.

Kram 🐘

PS. Jag har lärt mig av misstagen. Lillprinsen får hålla sig i hallen, inga fönster kan fresta honom att skälla på förbipasserande. Han är långsamt tillvand vid att vara hemma själv, först korta stunder och sen längre och längre. Han är van att vänta i bilen när jag handlar också. Längsta stunden jag lämnar honom är 6 tim, då jag kör till jobbet. Jobbar delvis hemifrån, så kallad delad dag. Först jobba hemma några timmar, sen köra till jobbet och jobba. Funkar svinbra, både med hunden och jobbet. Och jag får tjöta lite med folk också.

Jösses vad skönt det var att vara ”helgledig” så här mitt i veckan. Efter jobb måndag, tisdag kväll är jag ledig onsdag, torsdag, och sen jobbar jag fredag, söndag kväll. Fast inte nu på söndag eftersom det är helgdag även på måndag. Så jag får en helg till den här veckan. Det här kan jag vänja mig vid 🤩

Igår reste jag till skogen och lät Lillprinsen springa fritt på promenaden. Kastade boll till honom en lång stund, jösses vad han kan springa den pojken. Jag gillar att ha honom lös, det är det naturligaste sättet att promenera med hund. Det förutsätter dock att man är på ett ställe utan för många andra besökare. Igår mötte vi ingen på vår promenad.

Jag har ett kort rep hängande efter honom. Möter vi någon säger jag ”vänta” och går fram och tar repet. Så rent tekniskt är han kopplad. Han blir stillastående direkt när jag säger ”vänta”. Annars springer han före mest hela tiden, vänder tillbaka och hämtar upp mig, nosar och myser. Han vet att det är jag som bestämmer, vänder jag plötsligt och går åt ett helt annat håll kommer han rusande som ett jehu. Jag njuter lika mycket som han av våra koppellösa promenader.

Här i stan får jag hålla honom hårt i kopplet. Bara genom sin storlek inger han respekt, många är rädda för honom. Jag måste visa att jag har stenkoll. Plus att han är yster och impulsiv, kastar sig efter folk, cyklister, kickbikes, whatever som kommer rusande förbi. Jag måste hela tiden förutse vad som kan hända, planera och planera om vår promenad.

Det är som att valla runt en 1,5-åring stundtals. Samtidigt är han tonårstrotsig och får plötsligt för sig att bete sig som ett odjur. Jag låter inte det bekomma mig, jag går vidare som om inget har hänt. Blir han för jobbig blir jag tyst stående med ett hårt tag i halsbandet. Grundar oss. Då lugnar han sig och vi kan gå vidare. Ofta har han mycket energi som han behöver få utlopp för.

Precis som med små barn är den bästa taktiken att planera och preppa så att han gör rätt, istället för att skälla när han gör fel. Likheterna med barnuppfostran är slående.

Nu är det dags att dra till havet. Vi varierar oss lite 😍 Är så lyckligt lottad att jag inom 30 min bilfärd kan välja på minst 20 trevliga promenadstråk, varav de flesta i naturreservat. Jag kan bada i både hav och sjö på minst 10 olika ställen efter en kort bilresa. Bäst av allt - det är inte en massa folk överallt! Möter enstaka enbart.

Gladpåskkram 🐘

Så härligt det är med hund! Och vilken tur att du kan jobba som du gör så det fungerar 😊👍
Jag funderar ofta på vilken hund jag ska ha när jag går i pension, om 10-12 år! 😂
Men i nuläget fungerar det inte med jobb och jag vill inte riskera att våran katt skulle rymma hemifrån om vi skaffade en.
Ha en skön ledig dag 🥰

@Ljusmorgon Ja, jag är lyckligt lottad som kan dela upp min arbetstid så att han bara är hemma själv 6 timmar max. Och inte mer än 2-3 dagar/per vecka. Jag kan sköta mitt nuvarande jobb precis lika bra hemifrån. Vi har alla möten på video och mina närmaste kollegor sitter utspridda över halva södra Sverige.

Jag älskar verkligen att promenera i naturen, och det är så otroligt fint att numer alltid ha sällskap 😍

Kram 🐘

@Andrahalvlek Du är verkligen lyckligt lottad som har så fin natur och stråk inom räckhåll. Jag har också det bra med skog runt knuten och där det nästan aldrig är folk. Jag går nästan alltid med mina hundar lösa och det är bra på att komma på inkallning och stopp kommando, för det mesta😁. Kommer det någon eller med hund, får de sitta på plats tills de passerat och det funkar bra. Det blir så mycket lättare att ha dem lösa då jag ofta springer med dem. I stan är det så himla jobbigt att gå med dem i koppel, ska snoka på allt och hör knappt vad man säger! Så mycket nya dofter överallt! Riktiga lantishundar som inte är vana att gå i koppel. Vi lyckas oftast alltid pussla så att antigen jag eller maken jobbar hemifrån och kan ta ut hundarna på lunchen. Det är lyx men också ett pusslande, som när barnen var små och allt planerades kring deras tider😁

Ha en fin skärtorsdag🐣❤️

Läser om andra som funderar över hur de ska lyckas hålla sig nyktra i påsk, en högtid då de brukar dricka en hel del. För mig är det plättlätt, det här blir min femte nyktra påsk, tjoho! Vad som dock känns mer som en utmaning för mig är att fira påsken utan godis och sötsaker.

Hmmm. Jag tänker att vissa saker vill jag inte avstå från, äldsta dotterns efterrätt tex. Men vissa saker, som påskägg och choklad, kan jag utan problem avstå. Skumpåskägg är inte ens gott och choklad väcker bara mersug. Nu har jag en plan, återstår att se om jag följer den.

Gladpåskkram 🐘