Tänk hur det kan bli. Ingen sol ute idag knappt och det känns hur bra som helst. Det är märkligt att jag blir så stressad av solen. Men så har det jämt varit. Skiner solen ute och det är sommar så ska det vara full fart och något roligt helst mest hela tiden. Det spelar ingen roll hur trött man än är så nog försöks det i alla fall. Det känns då rätt bra nu att man kom iväg och cyklade samt simmade en del i förra veckan. Har nyss kollat lite på mina foton tagna med mobilen och känner mig som sagt rätt så nöjd med mina små sommarturer här i staden. Det bästa av allt var då att man inte föll för alkoholsuget som spökade en hel del i värmen alltså. Ska nu ta mig en slurk kokkaffe på balkongen. Det behövs då inte så värst stora och märkvärdiga grejer för att man ska må rätt skapligt ibland.

Ha det gott mina vänner!

@Flarran grattis till 9 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Märker du skillnad på ditt tänk vid 3, 6 respektive 9 månader? Det är kul att titta bakåt, då märker man hur mycket man förändrat sitt tänk. Sådant som kändes svårt då, känns plötsligt plättlätt.

Kram 🐘

@Flarran Grattis till 9 månader!🥳🥳🥳. Fantastiskt bra jobbat! Här är det både sol och molnigt, men rätt kvavt. Kanske åskskur på gång. Håller med om att när solen skiner är det svårare att sitta inne så är man trött är det skönt att det är molnigt. Sen längtar man alltid efter att det ska vara soligt om det är molnigt eller regnigt en längre tid. Vi har fått mördarsniglar på vår tomt så nu är jag hela tiden vaksam på om de kryper omkring och försöker äta upp min sallad. Nu kan inte rådjuren komma åt den då jag burat in salladen men istället kommer en ny fiende! Jag har tagit en 3,5 öl från min man och hällt ut den i en plastlåda. Sniglarna kryper ned i den och dör. Det är vad man bäst kan använda alkohol till, mörda sniglar😂. Ett annat elände jag har är fästingar som mina hundar kommer hem med från skogen varje dag. Säkert 20 talet per hund! Tursamt nog har jag endast själv fått 2 fästingar som satt sig i relation till hur många jag ändå plockar bort från hundarna varje dag.

Ha en fin dag, var stolt över dig själv och dina nyktra 9 månader!🤩

Hejsan! Har inte kommit utanför dörren idag fast man väl kanske hade kunnat tagit sig en simtur denna dag med. För jag hade väl inte mer än knappt hunnit gnälla om gråväder. Så gick det en liten stund och sedan så satte solen så klart igång att skina. Men då hade man ju retligt nog hunnit plocka isär en gammal dator och försökte att få i en annan hårddisk vilket inte funkade nåt vidare. Det var väl för stort tidsglapp i teknisk utveckling mellan prylarna kanske.

Tidigare när man drack alkohol i tid och otid så hade man nog svurit en lång ramsa och sedan åkt iväg till stan efter öl eller kanske mera troligt lite starkare grejer. Men nu tog man det mera lugnt och öppnade en energidryck i stället samt tröstade sig med lite salta jordnötter. Har ändå firat mina nio månader som helt nykter och alkoholfri medlem på detta forum med en rejäl kopp kokkaffe samt även lite glass vilket inte var helt fel liksom.

Så visst tänker man väl lite annat när man som nu har varit alkoholfri i längre tidsföljd än någonsin än innan man smakade det där första sura vinet en gång för längesen när man var i tolvårsåldern. Men att påstå att det är plättlätt att hålla sig nykter var dag, det är väl att ta i lite så att säga. Men nu har det ju även blivit lite av en sport alltså att blåsa bolaget på stålar som ju kan användas till bättre och roligare grejer. Det blir kanske eventuellt att man framöver investerar i en lite modernare dator, vilket man funderat på lite smått här på eftermiddagen.

Det var då kul att ni @Andrahalvlek och @vår2022 tittade in en sväng här. Det behövs ibland att nån tittar förbi ibland så att man inte tröttnar på att kämpa på när det känns jobbigt som det gör rätt så ofta. Men nu är det då helt okej trots den förb... datorn som ju var helt bångstyrig. Får väl leta runt i några gamla lådor så kanske man hittar nån pryl så att man får igång skrället ifråga. För skam den som ger sig heter det väl. Kämpar då nyktert vidare.

Ha en fin kväll!

Godmorgon @flarran
Semestertid gör att hav inte riktigt hänger med i alla svängar på forumet, men är mäkta imponerad och gratulerar stort till dina 9 månader.
Man kan se det som att man nu är en 9-månaders bebis som kryper med lätthet genom de nyktra dagarna. Eller så är man nyfödd efter 9 månaders tillväxt.
Idag är det mulet och regnigt hos mig, men dagen är proppad med diverse ärenden, mest inomhus, så det är okej.
Önskar dig en fin dag! Jag tycker väldigt mycket om att läsa hur du beskriver både livet men också det andliga livet- du har en mycket säregen förmåga att göra ganska svåra saker begripliga. Tack! ☺️

Det är viktigt vad man tänker, säger och gör. Men det är även viktigt vilka vänner man väljer att tillhöra och omge sig med. Det var en tanke som nu kom till mig i denna sekund då jag tog mig en slurk vatten här vid mitt köksbord där jag druckit så många liter med nergiftet alkohol genom åren. Tänkte även på hur lika vi som missbrukat starka drycker och har tendens att göra så beter oss.

Har precis som så många andra gör och gjort varit en som hållit på och gömt flaskor och burkar lite överallt för att ha tillgång till alkohol i stort sett hela tiden. När jag var tonåring och bodde hemma tillsammans med mina föräldrar som var helnykterister. Då visste jag ju så klart att det var fel att dricka på det sätt som jag gjorde. Så därför smusslades det med flaskor och burkar rätt ofta.

Sådana gömdes i skåp, under badkar, i lådor och i bänkar med mera. Fickpluntor med sprit fylldes på med nån liten tratt och fanns ofta med mig när jag var ute och gick. Man satt oftast för sig själv och drack i källaren eller i någon skogsdunge eller på nån toalett och trodde att man var smart när man egentligen var en stor idiot. Man trodde ibland att ingen märkte ett smack, fast samtidigt förstod man ju ändå nånstans att alla väl visste vad man pysslade med.

Men detta brydde man sig inte om, för man ville ju alltid vara det man trodde att man var när man var slav under lasten så att säga. Man ville vara fri och trodde även ofta att man var fri att bestämma över sig själv fast man ju egentligen inte var det. För den som är fast i ett skadligt beteende av missbruk och beroende är ju allt annat än fri. Det är konstigt det här att man man kan ha blivit fri från det kemiska alkoholbegäret, men samtidigt så vill man ändå inte riktigt vara helt fri från beroendet på något sätt.

Man vill ha det hela med drickandet kvar som en utväg ändå på något sätt. Känner så väl igen mig i andras berättelser här på forumet i den delen liksom. För trots att jag är nykter och alkoholfri sedan drygt nio månader så finns ändå stundtals känslan kvar att det vore skönt att få sätta igång och berusa sig igen. Men samtidigt så vill jag inte vara en lögnare heller så därför låter jag bli att försöka kringgå det löfte som jag andligt sett har givit att vara nykter. Det är verkligen en brottningsmatch mellan känsla, förnuft och logik inom en stundtals.

Det är inte kul att vara helt själv här i världen alltid. Men samtidigt är det nog för närvarande nödvändigt och viktigt så att man kan komma in i en ny fas och tänkande innan man har blivit helt fri från alkoholbegäret på riktigt. För man kan ju inte omge sig med drickande vänner om man nu försöker att låta bli att dricka, det blir en alltför stor frestelse att då bara snart falla tillbaka in i samma gamla mönster och skadliga beteende tror jag alltså. Det tog jag mig en slurk vatten på.

Tisdag heter denna dag, och nu är det lite regnigt utanför mitt fönster så då passar det nog bra med lite varm choklad och några goda limpsmörgåsar till frukost om en stund känns det som. Har inga större planer på vad jag ska hitta på och göra idag. Men att vara nykter det satsar jag då på även denna lite grådaskiga dag, för att vara alkoholfri det är då det bästa förstår man ju liksom. Det var kul och trevligt att du @ Se klart tittade in här och hälsade på. För det blir lätt att man tappar fokus på det viktiga att vara nykter om man inte får lite stöd från nåt håll ibland så att säga.

Ha en fin dag!

@Flarran God morgon! Intressanta reflektioner du gör. Jag tänker att det är en liten skillnad på alkoholberoende och alkoholbegär. Vår hjärna har blivit ”inprogrammerad” till att vilja ha alkohol i olika situationer och tillstånd, som tex stress, ängslan, ångest, glädje och avkoppling. Den programmeringen sitter kvar för gott. Vårt alkoholberoende. Programmeringen kickar igång igen så fort vi dricker alkohol. Om vi inte tillför alkohol så stannar programmet, men det finns där i bakgrunden. Jag tror också att vi kan skapa nya hjärnbanor och nytt program som går runt det inlärda programmet/alkoholberoendet, genom att tänka i andra banor kring alkohol och genom att skapa nya nyktra vanor. På så sätt stärker och lär vi in ett nytt beteende i hjärnan och hjärnan är plastisk och kan lätt lära sig nytt.

Alkoholbegär sitter tätt samman med alkoholberoende, men där tror jag att vi kan påverka begäret mycket genom våra tankar. Om vi fokuserar på och lägger vår uppmärksamhet på positiva saker med att vara nykter, så påverkar det begäret. Vi kan visualisera bilder på hur positivt och skönt det är att vara nykter och det påverkar våra känslor som blir positiva. Om man omvänt tänker på hur tråkigt, trist, grått, inte kan dricka som alla andra, varför det ska drabba just mig, så retar man begäret. Fokus och uppmärksamhet är på saknaden av alkohol och rus och det skapar sug och negativa känslor. Dit uppmärksamheten går sker tillväxt.

Så jag tänker att beroende sitter i hjärnan och begäret i tankarna. Det sitter tätt samman och påverkar varandra, men om man jobbar med sina tankar och kan flytta bort sitt fokus från alkoholbegäret till positiva tankar om nykterheten, så sker tillväxt i dessa tankar och bort från begäret. Då hjälper man hjärnan till att skapa nya hjärnbanor runt begäret och beroendet. Ju längre tid som nykter hjälper också hjärnan till att återhämta sig och skapa balans igen och fungera som den är avsedd att fungera. Att göra riskbedömningar, ta kloka beslut och handlingar.

Jag som varit nykter i över 2,9 år var med om en intressant känsla häromdagen. Vi kom hem från en lång resa och jag tänkte, vad gott det skulle vara med ett glas vin när jag kommer hem. Min inprogrammering vaknade till liv där i sin djupa sömn. Den mindes en gammal vana i just den situationen, något som jag alltid gjorde förr när jag drack. Jag kunde känna känslan av att ta det där glaset i bröstet. Jag fascinerades av att jag kände och tänkte så. Att alkoholbegäret vaknade till liv trots så lång nykterhet. Vad fan fick du luft ifrån? Så jag tänker att det kommer alltid att finnas där och poppa upp då och då när jag minst anar det. Jag flyttade fokus på mina tankar till ”fy fan vad skönt att jag inte längre dricker, jag vet precis hur det skulle ha slutat” och lade min uppmärksamhet där.

Jag kände mig lättad och stolt över att slippa vara bakis med ångest en enda gång till i mitt liv! Ha en fin dag!🌞

@vår2022 Det har jag också varit med om efter flera års nykterhet. På typiska sällan-känslor som man inte hanterat nykter tillräckligt många gånger. I mitt fall var det yngsta dottern som repade sig efter sjukdom och jag hade hastat hit och dit och kollat till henne, och hon mådde bra igen, och i bilen hem kom tanken/känslan ”ett glas vin hade varit gott nu” som en kalldusch. Jag började nästan skratta för mig själv i bilen. Sen djupandades jag långsamt resten av vägen hem och suget försvann nästan direkt efter att jag hade identifierat det.

Kram 🐘

Det är tur att man får livets prövningar och lärdomar sakta och stegvis för det mesta. För annars var det nog rätt stor risk för att en säkring i proppskåpet till hjärnans psyke och känslosystem skulle gå alltså. Märkliga drömmar kan man då ha på en solig eftermiddag fast man är nykter och alkoholfri sedan över nio månader tillbaka i tiden.

Hade just ätit en burk tonfisk, lite sallad från en glasburk, två ostmackor samt druckit ett glas ljummen apelsinjuice och funderade på att vara logiskt duktig och gå ut en sväng lite planlöst utanför dörren, eller att kanske gå på känslan som sade till mig om att vila en stund. Vaknade nyss upp från en jobbig mardröm där jag länge hade irrat omkring ensam rätt så panikslagen som en unge i ett jättestort köpcenter i kanske nån främmande stad i nåt helt annat land.

Det var som en labyrint av gångar och dörrar hit och dit. Butiker av alla de slag, restauranger, klädbutiker, radioaffärer och allt möjligt i olika våningsplan med hissar och rulltrappor i en enda röra utan nåt sammanhang. Jag frågade främmande folk efter vägen tillbaka till ursprunget, men fick inga riktiga svar som ledde någonstans. Jag gick bara runt, runt med till slut tårar i ögonen och kände mig som ett vilset barn som inte kunde hitta hem.

Sen vaknade jag och hade faktiskt gråtit nån tår i sömnen. Tänk jag som inte har gråtit många droppar i mina dar utan mest förträngt allt och väl dränkt mycket av jobbiga känslor och tankar i alkohol. Man ska nog försöka att sova på lite mer strukturerade tider. Men har ju inte fått till några grundläggande rutiner mer än att vara nykter vilket väl är en bra början i alla fall. För annars hade man då efter en sådan ruskigt livlig mardröm som man nyss hade, då lätt halsat direkt ur närmsta flaska med vin eller sprit kan jag tro.

Men nu fick det bli en burk energidryck i stället, och det lär man väl knappast bli dum i skallen av. Tänker på ordspråket om att det inte går att lära gamla hundar att sitta. Det är nog en sanning med modifikation, åtminstone när det gäller gamla fyllhundar... hum.. Ja, hur som helst, nu är då snart burken med energidryck tom, och inte skulle jag då vilja ha tio till sådana precis som när man var mästare på att halsa starköl i flaska på nån skitig toalett i stan liksom.

Hade jag nu varit pigg och inte nästan helt slut som man är, så hade man nog velat åka iväg på cykel till nåt badställe utanför stan som man inte varit på i nyktert tillstånd sen man var liten grabb. Men det hinns nog med, för det är ju bara den 23 juli som man befinner sig i ännu alltså. Förresten, @vår2022, och @Andrahalvlek, det var kul att ni tittade in här på min sida. Det är nog som det brukar sägas att det med envist arbete går att skapa nya stigar i hjärnan när det gäller hantering av tankar och känslor som man druckit på tidigare så att säga.

Ha det gott mina vänner!

När man vill göra en massa saker på samma gång utan att ha någon ork alls att göra något vettigt eller kanske även skapande då är det då rätt så stressande. Man kan riktigt känna hur kugghjulen så att säga snurrar i full fart, men ändå så står maskineriet still. Ungefär som en muskelbil uppställd på pallbockar med fullt snurrande hjul och en vrålande motor igång.

Det är då inte konstigt att man då kan känna en inre stressande ångest alltså. Det är rätt många gånger man druckit alkohol av olika slag på denna trista känsla av en splittrad otillräcklighet som stegrat sig från en mild nedstämdhet till en starkt deppig och ofta uppgiven känsla som fått en att rusa iväg för att sedan ta till flaskan.

Men som gamla farmor väl var inne på allmänt när det gäller nervös känsla så är det väl i normala situationer något som man får sätta sig över. Man får tackla prylen med inre stress på nåt annat sätt än att sitta och dricka onyttig alkohol. Så tänkte jag för en stund sen då jag satt på min balkong och åt en glass av typen sandwich och tänkte tillbaka på barndomens dagar.

Minns lördagar då man var med föräldrarna till en av stadens större badplatser som till och med ibland hade en öppen kiosk som man kunde få sig en glass och lite godis ifrån av sina föräldrar. Många minnen kan man då få till sig i sommarsolen när man sitter nyktert stilla på sin balkong i kvällssol och äter glass av ett slag som än idag faktiskt ger lite positiva vibbar.

Ha en fin kväll!

Jag sitter och dricker som vanligt denna onsdagsmorgon. Men det är inte alkohol i mitt glas utan bara kallt och gott kolsyrat vatten och det är jag då tacksam för. Har i denna stund vädrat lite här i mitt kök och funderar på att få mig lite dagligt bröd och känner inte alls någon stressande längtan efter berusning av öl, vin eller sprit.

Det har tagit många dagar att komma till denna punkt där jag nu befinner mig och är lite förundrad över att jag kan vara nykter och alkoholfri som jag är just nu. Men det hade nog inte varit så om jag inte hade hittat hit till detta eminenta forum och börjat ta till mig kloka råd och arbeta konstruktivt med mitt psykiska mående och skrivit av mig en del jobbiga tankar som snurrat runt i så många år.

Förra året den här tiden på morgonen i ett gråväder liknade det som är just nu. Då hade jag utan tvekan garanterat varit på väg ned till bolaget för att få tag på alkohol för att snabbt kunna stänga av nedstämda känslor av oro och inre tomhet. Något som sedan bara skulle ha gjort mig riktigt djupt depressiv och fått mig att vilja avsluta tillvaron. Så negativt tänker jag då inte alls som alkoholfri.

När man mår dåligt så ska man försöka fokusera på det som känns bra för att bli lite ljusare i sinnet. Man ska inte sörja över det man inte har, man ska i stället vara tacksam för det fina som man har. Vilket man garanterat ser och upptäcker som nykter om man noga vänder på varje sten och tänker mer positivt än vad man gör i alkoholdimman som bara förstör ens förutsättningar till ett gott liv. Tacksamhet är något jag sällan har känt, då jag upplevt det mesta som ett jobbigt tvång.

Men den här sommaren som nykter har jag upplevt mycket vackert som jag i stort missade när jag vandrade omkring berusad för det mesta. Jag såg det vackra, men jag kunde inte känna tacksamhet utan gick bara omkring och bar på ett missnöje inom mig mest hela tiden. Har nu tittat på de bilder jag har tagit med min mobilkamera som helt nykter och känner nu att man kanske på nåt sätt har kommit in i en andra andning så att säga.

Det går inte att vara medveten och riktigt närvarande i stunden om man är frånvarande och så att säga känslomässigt har stängt av sin hjärna med alkohol liksom. Nu har jag återigen läst lite kloka ord av skribenter på detta forum och känner faktiskt tacksamhet över att jag får vara en liten del av denna gemenskap som lär mig så mycket om livet som jag till stor del har missat i alkoholdimman.

Ha det gott!

Tanken på vad frihet är för något kom till mig efter att jag hade vilat och sovit ett par timmar här på eftermiddagen. Jag tittade nyss ut genom mitt köksfönster och såg att det regnade och kände mig nästan som en fånge instängd i ett eget skapat fängelse av feltänk. För plötsligt så var en tanke om alkohol närvarande igen. Känslan var inne på spåret om att varför vara duktig och vara nykter när det inte tycks blir bättre än så här.

Det negativa tänkandet som dragit ned mitt humör så många gånger och färgat mitt sinne i mörk dyster nyans och så ofta fått mig till att ta mig ned till bolaget så många gånger hade så sakteliga gått igång och börjat mala inom mig igen. Det är väl ingen frihet att tvingas vara berusad av alkohol för att stå ut med tillvaron sade logiken inom mig. Det är inte många gånger genom åren som logiken har fått vara närvarande i min tankevärld när jag varit nedstämd och helt tom liksom.

Gick då ut på nätet för att lyssna på lite musik för att skingra mina dystra tankar och återfå fokus på att vara nykter och alkoholfri som jag förstår och känner är det mest logiska. Tänkte på det här att vi alla på något sätt måste tjäna någon eller något här i denna värd. Mindes en textmässigt tänkvärd låt av Bob Dylan och gjorde faktiskt som min gamla kristna mor och djupanalyserade lyriken i låten Gotta Serve Somebody. Vill jag verkligen var slav och tjäna under alkoholdjävulen tänkte jag sedan.

Man kan ha många tankar vid ett köksbord en regnig eftermiddag. Nu är tanken på alkohol inte lika närvarande som den var i stunden då jag började knappa på mitt tangentbord. Funderar nu mer på om det nog inte är dags att ta och gå utanför dörren och slänga den där soppåsen som står i hörnet och liksom hånflinar åt mig. Frihet att göra vad man vill, och att hitta sin egen väg kan vara en knepig nöt att tas med ibland. Det är även jobbigt att vara så orkeslös som man är.

Men att dagligen tvingas dricka alkohol för att tro sig må bra som man gjort så många gånger innan man hittade hit till detta eminenta forum och började tänka lite mera nyktert, det är då ingen frihet. Öppnade nyss kylskåpsdörren efter att ha läst Herrens bön som man har utskrivet på ett papper och uppklistrat på dörren till ett av matförråden i lägenheten så att säga, det har man då gjort. Det är många val man kan göra i var stund och mitt val nu står väl närmast till om det ska bli korv och mos eller pytt i panna och rödbetor till middag liksom. Drycken blir då helt alkoholfri det är det då ingen tvekan om.

Ha en fin kväll!

@Flarran Googla på förundran och förundranseffekten. Att tro på en gud tillhör faktorerna som kan fylla oss av förundran. Likaså att på något sätt hjälpa andra genom ideellt arbete. Konst, musik, lyrik är andra sätt. Meditera likaså.

Kram 🐘

Förundran är då något man kan ha kring rätt så mycket och som man väl även mer direkt har utforskat inte minst de senaste veckorna under dessa sommardagar som givit mig ett flertal tillfällen till att som nykter vara mer närvarande och delaktig i nuets och skaparens storhet som då verkligen kan återspeglas där man minst kan ana.

För några veckor sedan var jag på min cykel på väg till ett av mina smultronställen här i världen för att ta mig en av detta års första simturer. Det var en mycket varm och solig dag så jag sökte mig ofta till skugga för svalka i skydd av träd och buskar. När jag hade cyklat ett antal kilometer så var det så varmt att jag var tvungen att stanna till och vila i skuggan av några gröna större buskar.

Jag hade åkt på en cykelväg bredvid en större väg och vyn på den platsen gav mig väl inte nån känsla av naturens storhet då vägen var rätt så nybyggd och det mesta såg ganska grått, grusigt och trist ut. Men det var ändå en liten oas som jag hade hittat rent spontant förstod jag efter en stund där jag stod i skuggan och svalkade mig med en medhavd flaska med kallt kolsyrat vatten.

Inom mig var det inte direkt lugnt vilket det sällan är då jag som dystemiker har en ofta krypande oro inom mig fast det inte ens borde finnas någon sådan känsla då jag medvetet oftast väljer bort allt som kan stressa mig och få mina tankar ofokuserade vilket ofta gör mig mer nedstämd än vad jag för det mesta ständigt brukar vara. Hur som helst så stod jag still på samma plats fast jag egentligen hade svårt att vara stilla då jag var så himla stressad inifrån som så ofta.

När jag stod där i skuggan och kände sommarvärmen och solens hetta såg jag upp mot den klarblå himlen och kände väl en slags förundran över att jag hade lyckats att ta mig så pass långt ifrån mitt hem fast jag som alltid var så där himla trött som jag är för det mesta. Började känna mig deprimerad och började tänka på att vända om och cykla iväg in till systemet för att köpa vin och öl för att få tankevila.

Men samtidigt så var min längtan efter att få simma större än det alkoholsug som hade uppkommit i stunden där jag stod och började känna mig uttråkad på något sätt. Vilket är en känsla jag får lätt fast det även kanske är hur fint, kul och trevligt som helst. Vill då bara fortsätta framåt åt något håll för att skingra mina tankar och komma i ett annat och bättre stämningsläge. Men jag tvingade mig ändå medvetet att stå still och började sedan sakta utforska omgivningen med min blick.

Då upptäckte jag att jag hade kommit till en brytningspunkt mellan grå stadsmiljö och det lite mer lantliga så att säga. För där jag stod var det några små röda stugor och även en hästhage som nu väl var tom då hästarna som kanske brukar gå där förmodligen var på grönbete någon annanstans. Då jag hade tröttnat på att bara vara i stilla mindfulness så började jag att sakta röra på mig och ta några steg ut i solskenet igen. Jag tittade på motorvägens gråa och grusiga dike och såg då ett flertal vackra sommarblommor röra sig sakta i vinden.

Jag tänkte att nog finns det saker att vara förundrad över fast man inte mår psykiskt bra och väl är rätt så trött på att må som man gör för det mesta. Sedan började jag sakta gå mot min parkerade cykel för att försöka att ta mig iväg till den avskilda badplatsen som var mitt mål. Då upptäckte jag att det var en liten bäck i miniatyr vid sidan av vägen som porlade intressant så jag gick då dit och såg det som jag i stunden kände var som en återspegling av det som kanske är det paradis skriften väl talar om.

Skönhet i form av sommarblommor som var både gula, blå och även nån vit liten blomma. Har ingen större botanisk kunskap och vet namn på olika örter men att det var en tuva med små blåklint och andra vackra små blommar som fanns där, det såg jag då utan att vara nån expert. Då kände jag en extra stark närhet till min skapare och plockade fram min mobil för att fånga motivet på bild då jag tänkte att den bilden kanske framöver kunde få bli inspirationskälla till nån kommande instrumental komposition.

Så nog finns det mycket att förundras över som du @Andrahalvlek väl är inne på. Det behöver man väl kanske inte ens fundera över. Men ibland är det inte lätt att var på solskenshumör fast det kan vara så varmt och soligt ute ibland att man nästan bara kippar efter andan liksom. Kom hur som helst den aktuella dagen ifråga i vattnet och fick mig en trevlig simtur. Videofilmade även den lilla bäcken med vackra blommor som skaparen hade placerat där så att säga. Det är sånt man lever på en kväll som denna då man väl inte är så värst uppåt och på världens bästa humör kanske. Men helt nykter och alkoholfri det är man då i alla fall.

Ha det gott kompis!

@Flarran Vilken fin stund och upplevelse du hade ändå där vid bäcken och även att du kan gå tillbaka till det minnet och uppleva det igen. Jag har en app som man kan ladda ned gratis som heter Flora Incognita. Man tar ett foto med appen och så får man veta vilken växt det är. Jag har använt den många gånger, senast när jag åkte förbi ett stort fält med linblommor som jag inte kände igen. Trodde först att det var blåklint, men när jag närmade mig såg jag att det inte var det. Det var en fantastik vacker syn och upplevelse, ett hav av blå linblommor. Det har jag aldrig tidigare sett.

Ha en fin kväll kompis!❤️

Tiden går så fort fast man ibland kan tycka att den står helt still. Berättade ju igår kväll om en av mina cykelturer nu i sommar. Jag har numera för vana att stanna till och fota vackra blommor när jag är ute och rör på mig. Trodde ju att det var blåklint som jag fångat på foto för en månad sedan. Men nu när jag har kollat runt lite på nätet så lutar det starkt åt att det var äkta förgätmigej och några smörblommor som fångade mitt intresse vid en liten bäck i utkanten av staden.

Det var ett bra tips du @vår2022 hade, ska kanske ladda ned en app för identifikation av örter. Kommer ihåg att min far var intresserad av vilda blommor och hade en del böcker med foton och teckningar av vanliga örter man kan stöta på när man är ute och vandrar i guds fria natur så att säga. Förstår nu även varför jag blir så himla stressad när solen skiner in genom mitt köksfönster ibland.

Det är väl helt enkel en inbyggd känsla man har som försöker säga åt en att inte bara sitta inne och häcka vid en dator jämt om det är vackert väder som det ju kan vara ibland. Har läst på lite mer om ämnet förundran och vad experter på ämnet skriver om det. Vilket väl ska vara att man upplever sådan statistiskt sett 2,3 gånger i veckan. Vilket kanske kan stämma då jag ju upplevde känsla av förundran inför naturens skönhet inte mindre än två gånger förra veckan då jag lyckades att ta mig utanför dörren alltså.

Nog var det allt rätt mycket som man missade tidigare då man alltid för det mesta bara satt och deppade och drack alkohol av diverse slag. Men nu är man då nykter och alkoholfri vilket man väl får vara tacksam för. Men inte är det då lätt som en plätt att vara det i var stund, men just nu är det då rätt så okej. När det sen gäller gårdagen så var den väl ingen höjdare sett ur ett psykiskt mående.

Men fick nyss faktiskt ändan ur vagnen så att säga och har nu i mörkret varit ut en sväng och slängt soppåsen som stått och skräpat ett tag i hörnet som jag skrev om. Så nu känner man då att man har gjort lite nytta liksom. Men nu är det då dags att försöka att sova en stund, för man kan ju inte bara sitta och häcka vid en dator hela natten och sedan undra varför man kanske är trött liksom.

Ha en fin dag!

Fick bara sova i fem timmar fast jag faktiskt bad till Herren om att få sova i åtminstone sex timmar. Men man får väl vara nöjd ändå, för man käkar ju inte några sömnpiller och alkoholfri det är man. Kanske skulle man koka på en kanna kaffe för att få sig lite dryck som man kanske piggnar till av. Men har inte mycket till ork, så det får nog bli en energidryck tror jag liksom.

Tänkte nyss på det här med åldrandet och att man kan känna sig som tio år ibland fast spegeln eller selfiebilder tagna någon morgon med mobilen som spegel väl liksom säger något annat. Men nog märks det allt att själen inte är skapad för att åldras på det sätt som kroppen ju gör.

Sitter här vid min dator och dricker ett glas vatten och upptäckte att snusdosan nästan är helt tom. Tänker att idag kommer man nog utanför dörren då det ju är en last som man inte bett till skaparen om att få bli av med alltså. Men man snusar ju inte direkt som en gnu heller. Fast sådana snusar väl inte alls, så man borde kanske inte hålla på med sånt heller.

När jag i helgen som var lyckades att ta mig iväg och bada då besökte jag även ett trevligt naturområde där bondgårdens djur som får och grisar visades upp. Filmade då en sugga som gick runt och grymtade i en hage mitt emot sina kultingar. Kom på att jag även då kände förundran och lite livsglädje på något sätt.

Så borde väl försöka att släpa mig utanför dörren även idag, för man kan ju inte se och ta del av livet på riktigt sittandes bakom en datorskärm. Nu tittade solen fram igen genom molnen, så skaparen håller nog faktiskt med mig på den punkten känns det som. Precis i stunden kom ett chokladsug, så man kanske skulle ta sig lite dagligt bröd och en kopp med sånt vilket ju blivit lite av en rutin.

Ha det gott!

Godmorgon @flarran
Ja det här med förundran är ju häftigt och något man kan få vara med om både här och där om man är uppmärksam.
Jag känner ofta förundran inför det som växer/ inte minst för att det är så vackert? Blommor i så många olika nyanser och färger som vecklar ut sig och nästan kråmar sig? Då kan jag inte låta bli att förundras också över den som skapat allt detta. Om det nu är Gud eller vad vi ska kalla honom eller henne. Men all denna skönhet på jorden gör mig ofta helt stum.
Känner förundran inför våra små (stora) katter. Och att vi får leva tillsammans den här korta stunden, liksom göra sällskap i jordelivet.
Jag förundras också över den kraft som finns i människor, alldeles särskilt här på forumet 😍
Ha en fin dag, kompis!

God morgon Flarran! ☀️ ☁️ 🌧️
Det lät fantastiskt med bondens djur. Jag hoppas du får en skön dag idag trots lite sömn. Kanske du hittar ett träd du kan vila under i skuggan till ljudet av vindens sus och fåglarnas sång
🩵

Nu är litern slut också. Ja, snackar här inte om nån alkohol av nåt slag utan bara om att den sista mjölkskvätten precis gick åt till min frukostchoklad. Tänkte när de goda limpmackorna var uppätna och jag drack sista slurken med varm choklad att, denna dryck är ju hundra gånger bättre än nån dyr gräddlikör med whiskeyton i smaken.

Sånt blev man ju bara onödigt fet av och dessutom så kickade det oftast i gång ett förfärligt alkoholsug efter först nån öl och sedan starkare grejer. Sitter nu alkoholfri här nöjd och riktigt myser fast det nu är lite grått utanför köksfönstret igen. Växlande molnighet är det tydligen idag, men det gör då inget alls, för nu så blir det nog förhoppningsvis ändå så att man kommer utanför dörren i alla fall. För mjölk det vill man då ha i sitt kylskåp alltså.

Har faktiskt även ett visst salladssug och tänker på inlagd pustasallad som finns som konserv någon kilometer bort. Så kanske blir det en cykeltur om man nu orkar liksom. För viljan till en sådan utflykt finns då alltså. Häller nu i mig ett glas med vitaminberikad energidryck så man kanske kan komma igång fast man är så trött och orkeslös så att man nog skulle kunna sitta och sova liksom. Förresten, @Se klart och @Carisie, det var trevligt att ni tittade in en sväng här, sånt uppskattas och ger faktiskt lite energi till att nyktert kämpa vidare.

Ha en fin dag mina vänner!