Vilken hjälp fungerar for er?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Danielitokyo
Vilken hjälp fungerar for er?
Danielitokyo
Vilken hjälp fungerar for er?

Hej!

Jag ar inne pa dag 42 utan alkohol, jag visste inte hur jag skulle kunna sluta, det kändes som någonting helt omöjligt, men jag lyckades med en dag utan alkohol och pa något satt har det fortsatt sa, efter manga ars drickande som eskalerade under 2018.

Den första veckan var ganska hemsk, jag var pa dåligt humor, hade lite skakningar i händerna och jag kände mig förvirrad.
Nu mar jag mycket bättre, jag sover bättre och känner mig lugnare. Jag har aven varit pa fest och annat dar alkohol finns men jag klarar den biten.

Jag bor i Japan dar det inte finns någon bra hjälp att fa, man tror generellt inte pa hjälp och folk vägar inte be om hjälp heller for den delen.
Det ar ens eget fel och man ar svag om man inte har kontroll over sitt drickande, mycket skuldbelaggande.

Jag har lovat min dotter att inte dricka mer och det ar det som ar den största motivationen, sedan har det faktiskt hjälpt mycket att skämta om det pa scen genom standup comedy. Jag har en rutin om att jag har slutat dricka och det känns som jag skulle svika alla som tittar pa mig om jag skulle borja igen.

Jag har inte fatt någon som helst hjälp att sluta, och jag känner mig ledsen och enas i detta ibland.

Vllken hjälp fungerar bast for er?

Ellan
Hjälp!

Hej och välkommen hit.
Klokt och insiktsfullt av dig att bryta med alkoholen. Uppenbarligen har det fått konsekvenser och det är dags att bryta. Jag har gjort resan mot ett nyktert liv och har nu hållit mig i från alkoholen i snart tre år. Jag hade inte klarat det ensam utan har behövt människor omkring mig som förstår och vet vad detta handlar om. Det har varit en trygghet och ensamheten har inte blivit så tung. Jag fick först hjälp via arbetsgivaren och sedan har jag gått på AA-möten. Inte lika ofta idag men jag går fortfarande. AA finns nästan överallt bla i Japan. Går att googla upp tid och plats. Det kan vara ett sätt att få träffa likasinnade och få stöttning. Då det är mer en klara sig själv-kultur i Japan så kan det vara en väg att gå. Sedan finns det online-möten. För andra fungerar det att läsa och skriva här och få en känsla av att inte vara ensam. Jag föredrar dock möten face to face. Uppskattar gemenskapen och att kunna se de människor jag samtalar med. Men det är jag det och alla är vi olika.
Starkt av dig att på egen hand klara av att bryta men jag förstår att det uppstår ett tomrum och ev tankar som ”och nu då?” osv.
Lycka till!
Kram
Ellan

Danielitokyo
Tack Ellan

Tack så mycket för snabbt svar, jag märker hur ensam kag känner mig i detta då jag blev så rörd av ditt mail.

Jag tänkte heller inte att AA fanns i Tokyo men hittade nu en hel del organisationer och möten, otroligt.

Tack igen!

Ellan
Möten

Hej,
Ja det kan vara värt att prova lite olika grupper och även dagar och känna efter lite. Ha ett öppet sinne och få chansen att ha lite stöttning. Du är långt ifrån ensam i detta. Vi är många som fastnat i ett beroende av någon form och tacksamt nog går det att bryta. Jag är idag så tacksam över all hjälp och stöttning jag har fått. Har jobb, familj och relationer kvar och så hade det inte sett ut om jag fortsatt i det destruktiva.
Du får gärna fortsätta och skriva här oxå. Vi finns här.
Ta hand om dig,
Kram
Ellan