Bryta isoleringen, vara nykter i verkligheten

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
1901
Bryta isoleringen, vara nykter i verkligheten
1901
Hjälp

Jag har varit nykter nu i nio månader. Under dessa nio månader har jag varit sjukskriven och därmed nästan totalt isolerad från omvärlden. Enda människor som jag har pratat med har varit min sambo och väldigt sällan hans föräldrar. Jag har förutom messenger brutit med min egen familj, mina vänner och mina kollegor.

Nu kommer verkligheten tillbaka och allt jag vill göra är att dricka för att hantera den. Livet är tillbaka, ångesten växer och jag kvävs. Hur gör man nu när alla skyddsnät är borta och livet är tillbaka? Hur är man nykter i verkligheten?

Rosenhill
Hjälp

Be din läkare att få Atarax 10 till 25 mg.
Inga biverkningar inget beroendeframkallande

Rosenhill
Hjälp

Be din läkare att få Atarax 10 till 25 mg.
Inga biverkningar inget beroendeframkallande

Sisyfos
Vad gör man

Atarax kan hjälpa till vid oro och insomningsproblem. Men du har något annat. Det går egentligen inte att råda dig utan att veta mer. Hur och varför blev du nykter? Har du varit på behandling? När man är sjukskriven så pass länge som du varit borde det väl finnas nån typ av strategi eller plan för att komma tillbaka?
Du måste helt enkelt be om hjälp tror jag. Alkohol spär på allt dåligt, ångest, oro etc. hjälper kanske en liten, liten stund först., men det är sämsta medicinen ever så att dricka är ingen lösning.
Du borde ha vårdkontakter/arbetsgivare som kan hjälpa dig in i verkligheten och med det ska du veta att du har gjort en otrolig bedrift när du har varit nykter i 9 månader. Var stolt över dig själv.

Sisyfos
Dubblett

Raderar Dubblett