Upp & ner

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Babsan NU
Upp & ner
Babsan NU
AHA-programmet

Har varit här inne en tid och läst mycket på forumet. Känns på ett sätt skönt att veta att det finns fler som kämpar, att man inte är ensam, samtidigt så är det en sorg att det ska vara så.
Följer programmet som finns för på alkoholhjälpen, behöver ifrågasätta mina tankar som kommer och går.
En fråga, någon som har testat AHA-programmet? Reflektioner kring detta?
Styrkekramar till alla kämpar här!

NollTolerans
Jag har inte följt programmet

Jag har inte följt programmet här, men önskar dig all lycka! Skriv gärna hur det går.

Aine
Hej Babsan!

Jag har gått med i programmet. Skrämmande resultat, det fick mig verkligen att öppna ögonen och inse att jag inte kan fortsätta på samma sätt. Jag är tvungen att ta tag i problemet. Genom att följa de olika stegen måste man ju se på sig själv i olika situationer, vilket kan vara ganska jobbigt och hur man vill/kan ändra sitt beteende. Tycker det varit till hjälp hittils.
Nu tänker jag förändra mitt sätt att dricka, inte redo att sluta helt. Sätter upp regler för vad som är tillåtet och när. Har i nuläget ingen lust att dricka heller, tanken att jag visst kan dricka ett par glas vin om jag vill gör att jag faktiskt ändå kan låta bli, känna efter om jag vill. Låter kanske konstigt men totalförbud funkar inte på mig. Ett sätt som passar mig. Nollorna ökar i antal i min logg . Det känns himla bra.
Och iskall alkoholfri öl funkar bra en varm och solig dag
Kämpa på, det finns hopp om förändring!

Babsan NU
Tack för respons NollTolerans & Aine

Det går framåt, antalet 0-dagar på loggen växer.
Tror jag var i en fas där en förändring var rätt för mig, försökt många gånger tidigare, men fallit tillbaka igen.
Denna gång tog jag mod till mig och skapade ett konto här och började arbeta med programmet. Just att aktivt jobba med de olika stegen, varje dag, och reflektera har gjort att jag drastiskt minskat mitt intag av A, än så länge (kanske jag ska tillägga 😁)
Funderar just nu mycket på vad suget egentligen är, det här med att sugsurfa är väldigt spännande. Försöka förstå vad som utspelar sig i kroppen.
Nu ska jag sticka ut o springa en runda!
Ha en underbar dag o sluta inte kämpa!

Babsan NU
Haft en riktigt dålig helg

Haft en riktigt dålig helg när det gäller konsumtion. Har tränat, mått bra OCH tillåtit mig själv att ”fira” detta! Hur tänker man, hur kan jag låta det ske?
Nu är det nya tag som gäller igen, otroligt snabbt man glömmer hur bra man mår när man inte tar någon A.
Arghhh...

NollTolerans
Fortsätt kämpa

Som rubriken anger, fortsätt kämpa! Nya tag! Skriv gärna här hur det går. A är lömsk, likaså hjärnan. Du följer programmet som finns här på sidan, det är bra. Kämpa på. Du är bäst!

NollTolerans
Hur går det?

Hoppas allt är väl!? Skriv gärna hur det går för dig - oavsett om det går bra eller dåligt. Ingen dömer här. Vi hjälps åt!