Nykter 188 dagar idag

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Truebluegirl
Nykter 188 dagar idag
Truebluegirl
Utomlands i natt

Nykter 188 dagar idag. Trivs med mitt nya liv i verkligheten. Det enda som irriterar mig är att folk ska ifrågasätta att jag inte dricker. Men har märkt att om man är ärlig och säger att jag inte vill för att jag inte kan hantera alkohol utan dricker tills jag däckar så slutar de tjata.
Ska inatt åka till Turkiet på två veckors semester med min man och ett annat par.
Känner mig orolig för hur det ska gå med min nykterhet. Har aldrig varit utomlands utan att dricka (förutom när jag var barn).
Både mannen och kompisarna vet att jag inte dricker längre så där har jag stöd, men känner mig ändå lite orolig.

Ellan
Det går...

Hej och grattis till nykterheten.
Nu har du ju redan åkt på din välförtjänta semesterresa men vill skriva några rader ändå . Det går väldigt bra att semestra och vara nykter. Till och bättre upplever jag det i alla fall. Första gången jag reste så kände jag nog ungefär som du och var otroligt fokuserad på att inte dricka. Inte halka dit av misstag... Nu kan jag se det som att jag var ovan. Jag ställdes inför situationer jag inte var van vid och självklart kan det vara nervöst. Övning ger ju färdighet och numera är jag inte det minsta orolig längre. Jag har blivit van helt enkelt. Jag var dock inte beredd på hur tillgänglig alkoholen är utomlands. Springa in och köpa vatten och glass o vips stod jag öga mot öga mot ett ”hav” av diverse drycker. Överallt ländes det som. Så håll dig till din ev plan och känn trygghet i ditt resesällskap. Orken är annorlunda under en semester utan alkohol och starta dagen med en stund för dig själv. Om du nu gillar och uppskattar det.
Hoppas ni får en fin resa.
Kram
Ellan