Jag fixar det här

12 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lynx68
Jag fixar det här
Lynx68
Jag fixar det här

En nyöppnad box in i kylen. Ska jag hälla ut den? Känner bara avsky när jag ser den. Tänker inte ens tanken att jag ska ta ett glas. Tänkte kanske att jag ger bort den. Jag vill inte ha.

Lynx68
Fixade inte

Trodde på det här

Dee
Grundregel nr 1

Hallå Lynx68!

Ett smart drag om man ska klara av att vara nykter om man har alkoholproblem är att inte ha någon alkohol hemma.
Men, sen är själva grundstenen till att vara nykter att man måste vilja vända sin situation.

Det är också bra att ha en plan för hur man ska göra om alkohol ändå checkar in hemma, det kan ju finnas andra anledningar än att man själv köpt hem en BiB eller flaskor, det kan ju vara så att gästerna lämnar kvar saker hemma efter en middag eller ett party.
Hur man väljer att hantera detta är lite olika, men för min egen del har jag gjort upp med min nyktra hjärna att ALLT hälls ut i vasken. Det finns inget att diskutera. Det finns inga argument.

Kämpa på! Mod och styrka till dig!

Lynx68
Jag klarade inte detta! Faan,

Jag klarade inte detta! Faan, men jag har lyckats hålla det i rimlig nivå. Jag är värdelös 😥😥😥

Lynx68
Nu är det slut i boxen. Jag

Nu är det slut i boxen. Jag trodde att jag skulle fixa detta. Men jag jobbade hårt i dag och det räckte med att min man sa att nu är du värd ett glas vin. (Ett glass vin = sex glas)

Dee
Prata med mannen

Då känns det dom att din man inte fattat något av det du kämpar med om han erbjuder ett glas, eller ör det så att han inte fått en rimligt chans att förstå?
Försök be honom stötta dig i detta, hitta andra typer av sätt att belöna dig på - jag vet, däri ligger det svåra kan jag själv tycka eftersom vi aktivt pajat våra belöningssystem.
Jag har veckobelöningar dör jag lägger undan pengar, jag kan belöna mig med alkoholfritt etc.

Viktigt att få med maken på tåget så han förstår vad ett gullit lite oskyldigt erbjudande leder till för dig!

Lynx68
Han vet nog men förstår nog

Han vet nog men förstår nog inte riktigt. Han har en annan förmåga. Jag dricker inget annat än vin och han klarar att bara ta ett glas whiskey. Jag känner mig så misslyckad, klarade bara en dag nykter. Faan så besviken jag är på mig själv. Nu är boxen slut och inget mer får inhandlas. Har pratat med min man, snälla snälla köp inget till mig.

Lynx68
Nu glömmer jag denna dag av

Nu glömmer jag denna dag av misslyckanden och hoppas på bättre dagar. Jag vill ju verkligen bli fri från alkoholen, vill hitta tillbaka till en dag då jag kan hantera mina känslor jag försöker döva. Jag behöver verkligen hjälp att klara detta. Min stora sorg i livet som mina närmaste vet men som ingen vill bemöta mig med. Jag får ofta höra att jag är stark. Men jag är inte stark....

IronWill
Värd

Tänk att du är värd att slippa ett glas vin i stället. Det är ju mer av ett straff än en belöning.
Kämpa på!

Exhale
En vän till mig

säger starksvag. Det tycker jag är fint. Då får man plats med allt. Att vara stark är också något jag fått höra. Och ja. Jag är allt annat. En kämpe möjligen. Ibland.

Vill bara uppmuntra dig till samma sak. Vila en stund. Vila från A. Ta en minut i taget. Och varje minut räknas. Det är så fridfullt sen när det inte längre har huvudrollen. So what om du trillar lite då och då. Varje stund utan. Varje glas mindre. Det räknas alltihop. För det är frihet. Frihet som ligger och väntar. Även om det inte känns så när klorna kramar i.

Du fixar det.

Lynx68
Så sant!

Så sant!