Jag vill verkligen sluta dricka!

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Orolig1987
Jag vill verkligen sluta dricka!
Orolig1987
Jag vill verkligen sluta dricka!

Fyfan vad jag mår idag! Har druckit vin som vanligt fre/lör. I lördags morse fick jag ett samtal av en gammal vän/flirt som undrade varför jag ringt och skickat sms som en jävla galning kvällen innan (kom inte ihåg något). Orkar inte med bakfylleångesten och minnesluckorna mera! Blir en helt annan person när jag dricker... Tar gärna emot tips och råd för att sluta dricka.

VillJuLevaOckså
Hej!

Hej!
Jag har verkligen inget expertråd att ge, har bara varit här ett par dagar. Men ett tips är nog att inte ha kvar några flaskor i nån gömma hemma, det gick i alla fall inte dag 2 för mig. det var för kul dricka upp resten av vinet (ok det var bara ett glas, men ändå), istället för hälla ut det.

Dee
Välkommen Orolig1987!

Hej Orolig1987!

Att hitta till alkoholhjälpen och att skriva i forumet är verkligen ett första steg!
Att bestämma sig, jag menar, att verkligen bestämma sig, är ett andra steg.
Att läsa på om sjukdomen alkoholism och dess nyanser, att få reda på fakta, är också ett steg.
Att vara realistisk med sin målbild är också något som är viktigt i steget in i nykterheten.

Det låter som att du har tänkt till angående hur du hanterar alkohol och hur du mår runt omkring alkoholen, med bakfylleångest och snedsteg.
Minnesluckor är ett tecken på att din hjärna tar skada när du dricker - för mig var det exakt lika dant det sista året jag krökade på, jag hade minnesluckor och fick kolla min telefon hela tiden efteråt. Men till skillnad från dig drack jag varje dag, under i stort sett dygnets alla vakna timmar.

Några konkreta tips har jag inte att dela ut annat än att man måste ha bestämt sig för att ta klivet in i nykterheten, men det viktigaste av allt är att man måste vilja sluta dricka.
För min del var det en lång process, som sträckte sig under i stort sett hela den aktiva fasen av min sjukdom. Jag visste att jag behövde sluta men jag ville inte. Till sist slog jag i botten, först då, drygt 3 år senare, full varenda dag, ville jag sluta.
Jag hittade in hit, precis som du, och på startsidan så finns ett självhjälpsprogram om du har sett, det är ett 11 veckors program som du gör anonymt, som jag verkligen varmt rekomenderar - det hjälper dig att kartlägga ditt drickande/anledningarna samt att göra upp en ordentlig plan för hur du ska göra när du får sug osv, samt att sätta upp realistiska mål + att du får en egen handledare från alkoholhjälpen som ger feedback och inputs på dina uppgifter under programmets gång.
För mig var det en stöttesten och delvis vägen ur mitt missbruk eftersom jag tyckte det var otroligt pinsamt och genant att blotta sig så något hamnade i mina journaler inom sjukvården.

Har du tänkt kring nykterheten något?
Jag rekomenderar att du kör 1-3 månader nykter och utvärderar ditt mående iaf!

Mod och styrka,
Dee

Ångestmoln
Är i samma situation! Mitt

Är i samma situation! Mitt råd är att inte ha någon alkohol hemma, undvika situationer där alkohol konsumeras och försöka avleda och sysselsätta sig med saker om är bra för kroppen. Förstår om du har kraftig ångest över helgen som varit, försök använda de dumma sakerna du gjort som du ångrar till ett tydligt bevis för dig själv satt du inte kan hantera alkohol. Jag har gjort massa likande pinsamma saker på fyllan och sedan våndats något extremt och sedan druckit ännu mer för att fly verkligheten. Nu försöker jag använda de minnena som erfarenheter istället, bevis på att jag inte kan dricka. Det enda som kan få dig att inte hamna i samma sits en gång till är att inte dricka. Och var inte så hård mot dig själv, plåga inte dig själv. De allra flesta har någon gång varit där och förr eller senare glöms pinsamheterna bort!

IronWill
Skriv ner dem?

Ångesten, missarna, känslorna. Så kan du återskapa dem när det börjar kännas som det ”nog går bra den här gången”.
Jag har en fin dagbok full av elände som jag kan ta till när jag börjar undra varför jag slutade. Har hjälpt flera gånger.
Men alla har sina trix.