Beroende

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Alexandraalexandra
Beroende
Alexandraalexandra
Tillit

Hej!

Jag är ny hör,jag känner att jag hade behövt prata med någon som är kunmig inom området fär att få råd hur jag ska göra. Men jag vet imte vart jag ska vända mig.

Jag har varit tillsammans med en kille i mer än ett halvår nu. När vi började träffas så berättade jag att det var tre saker i ett förhållande som jag värdesätter för att det ska fungera för mig. Det ena är att man tar hand om sin ekonomi och inte har massa skulder, att man kan städa och ta hand om sig sjölv och det sista att man inte knarkar eller har testat knark.

Min kille förstod detta och det är något vi har pratat mycket om. Det handlar om mina gamla relationer där det kommit upp saker som skulder och mitt ex knarkade utan att jag visste om det. Dagen jag fick veta bad jag honom dra. Jag är lärare och att vara en bra förebild är viktigt för mig.

Jag har haft en underbar tid med min pojkvän. Han är den som jag kan tänka mig att gå vidare att flytta ihop och skaffa barn med. Men i helgen fick jag veta på omvägar av hand kompis att han knarkade för två år sedan. Det handlar om kokain, svamp, extacy, marijana och benzotabletter. Jag blev helt förkrossad eftersom vi har pratat så mycket om detta. Det var så viktigt för mig och att man kan ljuga om en sådan sak sktämmer mig.

Min pojkvän säger att han ljög om det för att hans vänner sa att han inte skulle berätta för att jag skulle lämna honom och att han inte håller på med någonting nu. Han säger att han är ledsen att han ljugit och att han bara testat de olika preparaten en gång vardera.. gör man det ens?

Jag tycker det är konatigt att ta ett beslut att testa så pass tunga droger när man är vuxen, 25 år. Hans *försvar" är att han var väl full eller nått. Vilket jag tycker är ännu värre beslut att ta då.

Han säger att han inte gör någonting nu och tycker det är konstigt att jag dömmer honom för något som hände.fär två år sedan. Jag har tagit en paus för att tänka igenom vad jag vill.

Jag vill skaffa barn och gifta mig. Hur vanligt är det att man bara testar en gång? Jag är livrädd att han kommer falla tillbaka och jag känner att jag kommer tänka på detta så fort någonting kommer vara lite konstigt, då kommer tankarna komma "knarkar han?".

Kan tillägga att han sa att han gjort av med 28000 kr denna månaden. Han får ut 17000... känns konstigt att det bara skulle gått till mat och sånt. Han säger att han lagat bilen men jag tror inte den räkningen är betald. Så jag blir helt nojjig. :(

Jag är helt förkrossad och behöver lite perspektiv på saken. Tack ♡

Adde
Tillit

är ett riktigt knepigt kapitel. Jag har under min aktiva tid som alkis utvecklat en riktigt usel förmåga att lita på folk. Och det var ju främst för att skydda mitt drickande.

Jag hade en behandlingskompis som jag träffade väldigt frekvent i rätt många år efter behandlingen och som jag hade nån form av tillit till....vi hade ju gått igenom en del tillsammans. Jag kommer ihåg att han sa nåt till mig under behandlingen som jag tyckte lät konstigt men jag hade ju mitt eget att fundera på så det föll i glömska. Tyvärr.
Han är en rätt rörig person så jag förlät nog en hel del intryck jag fick som, med facit i handen, var riktiga varningsrop.

Rätt många år in i (min) nykterhet försvann han och efter en stunds letande fick jag tag i ett av hans barn : Han satt häktad för narkotikabrott ! Tilliten försvann naturligtvis och jag talade om vad jag tyckte och kände att han blåst mig så förbannat. Återigen....med facit i handen så hade jag agerat som en riktig medberoende och ignorerat samtliga uppenbara varningstecken som fanns :-(( Jag blev minst lika förbannad på mig själv !!! Jag borde ju för f-n sett och hört alla varningstecken !!! Men icke !!

Jag har alltid haft svårt att lita på narkomaner, både drogfria och aktiva. Det är som att lögnerna aldrig upphör att fabriceras i deras hjärnor.

Min med möda uppbyggda tillit till andra människor mer eller mindre försvann med honom och det tog tid att börja bygga upp den igen. Då kom nästa smäll med skilsmässan där jag fick klart för mig att jag hade samtliga fel en människa kan ha plus några till......

Nu är min tillit till andra så skadad och jag så rädd för att bli tilltufsad igen att jag inte vågar lita fullt ut på folk igen och håller mig på min kant. Tyvärr. Jag slipper förhoppningsvis bli sårad igen men jag har ju förlorat det som utgör grunden för ett sunt känsloliv, jag lägger inte mitt liv i nån annans hand igen. (Förutom en person som jag ska skriva om i min egna tråd)

Så dina egna tankar och, antar jag, din magkänsla säger att det är nåt galet......tro på det så slipper du bli besviken !

Ensam1984
Jag har nog inte mycket att

Jag har nog inte mycket att tillföra. Men tänk verkligen igenom och backa inte för dina egna värderingar. Om du är riktigt orolig, ta en kreditupplysning på honom (om du tänker att hans ekonomi är dålig). Det är ju pissigt och är inte så fint för din egen karaktär kanske. men detta låter minst sagt suspekt. Men det är ju väldigt svårt att veta.

Tänker att de flesta i 25-årsåldern eller yngre har testat lite olika droger utan att vara beroende eller har fastnat i det, men de brukar inte ljuga om det. Det är också en varningsklocka, om man bara har testat - vad är problemet att berätta det? Att någon kompis skulle säga att han inte ska berätta låter som skitsnack, undanflykter och lägga skuld på någon annan. Men vad vet jag.

De flesta jag vet har inte en så stark moralisk kompass som du vad gäller har testat droger. Om du har varit med om detta innan, känner du igen varningsklockorna du får nu? Försök analysera dem i så fall.

Känn verkligen efter, tänk med hjärnan, är detta mannen du inte kan leva utan, är detta dina barns far. Finns det misstro redan nu så undrar jag, men det är du som vet.

Lycka till fina du!

Mirabelle G-S
Nog går det att testa det

Nog går det att testa det mesta bara en gång utan att fortsätta. Det gjorde iaf jag under tonåren. Äventyrslystet skogstokigt yrväder i fel sällskap. Då kan det bli så. Men jag gillade inga av drogerna, och faktiskt inte umgänget heller, så jag studsade glatt vidare mot bättre äventyr. Med detta försöker jag säga att det KAN vara helt oskyldigt. Det jag inte förstår med din kille är lögnerna. Min man har alltid varit stenhårt emot droger. Inga bekymmer. Jag hade ju testat och insett att det bara var skit. Då var vi ju på samma sida. Inget att ljuga om. Jag skulle öht passa mig för att fördjupa ett förhållande med någon som visat sig ljuga för att behålla mig i förhållandet. För mig är det en riktig deal breaker att bli manipulerad så, oavsett vad saken gäller. Lycka till med funderingarna!