Ny här!

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Alice10
Ny här!
Alice10
Hej alla! Ligger hör med

Hej alla! Ligger hör med ångest, som så många gånger förr. Detta måste bli den sista, min man lämnar mig annars. Jag dricker inte så ofta, men när jag gör det kan jag inte sluta. Och de sista gångerna har jag blivit helt personlighetsförändrad.
Det hemskaste är att mina barn sett mig i det tillståndet. Jag skäms så fruktansvärt, känner mig äcklig och smutsig och inte värd någonting! Vet att det är en dag i taget som gäller, men just idag vill jag bara gråta.

IronWill
Jobbigt

Ångesten går över så håll ut. Har du någon plan för hur du ska gå till väga för att sluta? Vill du själv sluta? Det är nog det viktigaste.
Ångesten går som sagt över och då är den inte en lika stor drivkraft. Skriv ner hur det känns och hur du mår så du har det till hands när det kommer tvivel.

Jag hade samma problem, svårt att sluta när jag börjat. Sen blev det oftare och oftare att jag drack med tiden. Nu har jag slutat sedan ett drygt år och mår aldrig sådär längre, och det är väldigt skönt. När du ändå inte dricker så ofta så är det inte ett speciellt högt pris heller för att slippa må dåligt och spela med din familj. Det är inte försent att visa dina barn en klok mamma som insett och hanterat ett problem. Jag valde att vara ärlig med dem och säga att jag slutat dricka för att det inte funkade.

Du kommer fixa det!

Rosette
Hej Alice10 och välkommen till alkoholhjälpens forum!

Du har verkligen bestämt dig nu för att förändra dina alkoholvanor, det hörs tydligt. Det är mycket som krockar för dig med det beteende du haft med alkoholen, värderingar som förälder, ditt mående, som partner med mera. Det är starka drivkrafter att ha med sig. Nu behöver du verktygen för att klara av förändringen och ett steg för att hitta dem är att du skriver här. Bra gjort.

Finns det något mer du tror kan vara hjälpsamt för dig just nu? Om du vill kan du anmäla dig till ett självhjälpsprogram här hos oss, det finns möjlighet att få stöd av en rådgivare längs vägen om du önskar i det, man anmäler sig på startsidan: www.alkoholhjälpen.se

Det finns även en nationell kostnadsfri telefonlinje du kan ringa helt anonymt för att prata om detta, om du vill. Alkohollinjen 020-84 44 48

Fortsätt såklart också gärna skriva och läsa här på forumet!

Hoppas något av detta blev hjälpsamt för dig.

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet