Brytpunkt

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
samsonite
Brytpunkt
samsonite
Dags att byta strategi

Hej forumet haft en osund alkoholstrategi i många år. Jobbar dessutom i en bransch där det är ok att dricka ganska mycket.
Har under många år halka in mer i drickandet och flyttat fram mina gränser. Sista åren har det blivit gå ut till lokala stället för att ta 3-4 öl för at döva ensamheten och tristessen på vardagarna.

Det senaste månaderna har jag känt att jag tänkt mer på hur jag skall kunna göra för att dricka mm. Det har tagit över för mycket. Spårade ur lite förra veckan haft strul med en tjej drack ännu mer..... Gick ner till klinik och kände att nu behöver jag fan hjälp att bryta mönster. Fått Campral och Naltrexon. Inne på dag 2 nu. Väldigt trött men inte så mycket sug alls. Hoppas det fortsätter så...

Mirabelle G-S
Välkommen hit! Jag har ingen

Välkommen hit! Jag har ingen erfarenhet av medicinering, men många andra här på forumet vet mycket om det. Strongt av dig att söka och ta emot hjälp!

DetGårBättre
Kämpa på! Och släpp inte

Kämpa på! Och släpp inte garden även om det kan kännas enkelt ibland.

ollebulle
Välkommen

Välkommen hit :) Dag 2, najs!! Lycka till!

samsonite
Dag 4

Var ute igår för att testa mig. Hängde med några vänner på en restaurang. Det gick bra, hade lite sug några gånger men inte så det var något problem. Noterade dock att jag dricker alkoholfri öl som ett barn ätergodis. Hur jag dricker vad som helst är helt klart något jag måste jobba med.

När jag vaknade idag (kom hem kl 12 orkade inte höra folk mer) kände jag mig bakis.... Hur fan gick det till drack alkoholfri hela kvällen:)

Femina
Anspänningen

Det var anspänning och ansträngningen som tog musten ur dig. Sen slappnar du av och upplever känslor liknande bakruset... fastän helt nykter. Bra gjort! 👍

samsonite
Dag 6

Har inte insett att alkoholen dödat känslor även dagen efter jag druckit. Är lite spännande när saker bubblar upp på dagarna. Inte så att det alltid är skönt men det är ganska intressant och försöka sitta och analysera vad fan det är som händer.

Har nu testa att vara ute i olika sällskap utan att dricka. Det känns so far ganska oproblematiskt men jag vet inte hur mycket tabletterna hjälper mot det, någon som har testat med och utan?

Har bestämt mig för att försöka ändra mina mönster att gå ut och dricka på vardagar istället försöka söka upp polare med barn och hänga med dem istället. Har även anmält mig till soppkök som volontär.

Blir lite rädd för att det går så bra. Känns som att det kan vara lätt att tappa motivationen.:( Känner verkligen att det hade varit bra att bryta och hitta andra vanor under tre månader.

Någon som kan ge lite varningar som har haft samma erfarenhet typ att det känns för lätt men sen att det brakat åt helvete igen?

Sofia
Spännande nya mönster!

Hej samsonite! Kul att läsa om dina tankar och planer framåt! Det är verkligen klokt att analysera i vilka situationer alkoholen har varit en självklar vana, t.ex. att du ofta var ute på vardagskvällar, och att skapa nya, alternativa vanor. Att träffa vänner med barn istället och att arbeta i ett soppkök låter som väldigt konstruktiva och förhoppningsvis också givande alternativ för dig! Det är inte helt ovanligt att tankar på att testa sina gränser eller "en öl är inte så farligt" börjar dyka upp när det har gått bra en längre period. Och vissa klarar av att komma till ett kontrollerat drickande, trots tidigare hög konsumtion, men andra gör det inte. Det kan verkligen leda till olika utfall. Att testa nykterhet i tre månader som du verkar vilja kan ju vara ett bra steg, oavsett vad du väljer efter den perioden.
Allt gott!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet