När är de nog?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lasse82
När är de nog?
Lasse82
Hejsan, skrev här för några

Hejsan, skrev här för några år sen då under fliken "dricker jag för mycket " denna fråga är besvarad för länge sen så ja väljer omstart här med nytt namn .

Målsättningen då för tre och ett halvt år sen var i första hand att vara nykter i ett halv år vilket jag lyckades med. Men sen har de på många plan gått utför.

Vet inte vad som hände efter det, varje gång ja nummera dricker så slutar ja dricka, eller jag tror det iaf, sen går det några veckor och jag dricker igen och så rullar det på på. Som om ja vore periodare kanske? Dricker ofta stora mängder när jag dricker i allt från 1 till 4 dagar, oftast bli de nog bara en dag men gärna en återställare. Får så mycket mer ångest nu än innan de där halv året är som att hjärnan på ett sätt förstår hur fel ja agerar.

Detta måste få ett slut för evigt, inte bara i någon månad, så ja måste gå vidare med någon form av hjälp att kontakta soc känns väldigt avlägset. Sen undrar jag om någon har något tips? AA efarenheter? Har ju kommit någon ny app där man kan träffas å prata, i min förändring måste nog några nya kamrater helst in också.

Gå till någon privat behandlare/kostnad? Finns väl någon form av rådgivning här också? Bomba gärna med förslag.

Nykter i fem dagar och idag ledig, så ska ut och försöka må lite bättre med hallon plockning, natur brukar alltid hjälpa.

Kämpa på där ute!

Strulan65
Hej och välkommen hit👋

Appen cairy är ett bra forum, lyssna på alkis och beroendepodden nyttigt att veta att man inte är unik.
Självhjälpsprogram som finns här är riktigt bra.
Några tips och grattis till dina dagar// 💪❤️🙏Strulan

DetGårBättre
Jag tycker AA funkar väldigt

Jag tycker AA funkar väldigt bra men det är väldigt olika i hur man trivs i de olika grupperna. Jag är glad att jag hittat en helt fantastisk grupp åtminstone! Men det är klart lättare i större städer då det oftast är möte två gånger om dagen i flera grupper dessutom. Att träffa människor som på ett eller annat sätt har problem med alkoholen känns tryggt för mig. Alla vet vad man snackar om. Det finns de som är tio gånger värre men även de som har problem mindre än en själv. Inget dömande utan en genuin vilja att hjälpa. Som en klok sa, gå dit, ta till dig det du känner är bra, låt resten rinna av dig bara.

Lasse82
Dag 9

Nyss hemkommen, jag och min fru har en fjällstuga som vi på rekord tid har renoverat många timmar har ja lagt på detta projekt köpa matriel,planera, åka iväg 40 mil och renovera, ofta ensam och hon hemma med barnen.

Alltid när ja åker iväg ensam på dess byggresor har de varit lite jobbigt att lämna familjen saknaden kan vara jobbig.

Denna resa, har jag reflekterat mycket, inte om dåtid utan framtid. Jag känner mig väldigt klar med det förflutna har i år rannsakat mitt förflutna måste gå vidare det är min framtid jag måste fokusera på framöver . Sen kommer ju svåra stunder förmodligen ganska snart å då får ja väl spela någon av filmerna från de förflutna är bara att plocka en finns hur många som helst att välja på.

Vette katten va ja vill ha sagt egentligen, är fascinerande hur fan man orkat med alla renoverings/projekt både hemma och i stugan. Hur kan man orka det men inte ha kraften att ta sig ur ett missbruk?

Någon på forumet tipsade om boken "skål ta mig fan!' Mycket bra bok kan djupt rekommenderas.