Tar upp kampen

Profile picture for user Kristina78

Vet inte hur många gånger jag har börjat om, men den här gången känns det annorlunda...alkolisthjärnan vill verkligen inte sluta, längtar bara till nästa fylla, i hopp om att den här gången så blir det faktiskt roligt när jag dricker.
En annan del av mig säger stopp nu medans du kan sluta, för jag är faktiskt livrädd att jag ska komma till det läge där jag inte kan, jag har ju sett hur det gick för mamma, men trots det så väljer jag att dricka.
Jag har som tappat livsglädjen, känner egentligen ingenting, är bara helt avtrubbad, och varje gång något känns jobbigt eller att jag blir stressad så dricker jag för att lugna mig, slippa tänka...eller bara för att kunna sova.
Men igår låg jag och funderade väldigt mycket...jag förstår att jag är deprimerad, och jag måste göra något åt saken, annars kommer det att bli fullständig katastrof.
Sluta dricka är absolut nummer 1....byta arbetsplats ligger på en stark 2a eftersom situationen på min arbetsplats är ohållbar...ska prata med min chef idag redan...
Så jag hoppas jag hittar tillbaka till mig själv såsmåningom. ..

Profile picture for user Fibblan

Så bra du tar upp kampen! Det är det enda rätta att göra! Tufft..svårt.. otroligt prövande..men också det enda sättet att hitta tillbaka till livsglädjen och få kontakt med dina känslor igen!
Våga tro på att det är möjligt!
Du kan klara det här Kristina78?!
Styrkekramar?
/Fibblan ?

Profile picture for user Femina

Välkommen hit till forumet! Ta det viktigaste (nykterheten) först och en sak i taget! Det tar lite tid att vända på skutan! ?

Profile picture for user Kristina78

Ja, idag har det varit en otroligt tröttsam dag, har jobbat hela kvällen och jag känner absolut ingen arbetsglädje...men imorgon ska jag prata med min chef om att byta arbetsplats.
Känner ändå en liten sorts glädje idag då jag är ledig två dagar den här veckan och insåg att nu när jag ska försöka hålla mig nykter så kan jag planera att göra andra saker istället...jag behöver inte ligga bakis i två dagar och må dåligt☺

Profile picture for user Pellis

...hit bland alla fantastiska människor! Jag tror också att du ska ta tag i nykterheten först och kanske lugna dig med arbetslivet? Bara en liten tanke. Alkoholen gör en deprimerad och ångestfylld, när du slutat dricka får du mer energi och ser på världen med helt andra ögon! Jobbiga och tråkiga uppgifter kan helt plöstligt bli "roliga" att städa undan. Lycka till! Kram

Profile picture for user Tackohej

Utan att veta exakt hur din situation så vill jag bara dela med mig av min erfarenhet. Jag sa upp mig från ett jobb för länge sen för att jag trodde det var problemet/lösningen. Nu i efterhand när jag varit nykter 6 månader har jag fått tillbaka min hjärna och kan först nu se tillbaka på att ta bort alkoholen var lösningen på 90 procent av mina problem. Kan ångra den uppsägningen ibland för det var inte med klar hjärna jag tog beslutet. A-hjärnan verkar programmerad att hitta alla lösningar o problem externt när det egentligen handlar om att laga ngt internt.
Din insikt om att nr 1 är sluta dricka är fantastisk ju. Jag blev helt chockerad över hur mycket som löste sig bara genom att ta bort alkoholen.

Profile picture for user Kristina78

Tack för era kommentarer, jag ska inte byta jobb utan bara avdelning☺
Idag har jag blivit bjuden på två fester, och jag hörde mig själv tacka ja till den ena, men samtidigt sa jag att jag inte kommer att dricka något....det är något jag är nöjd med idag iaf.
Har haft en del stresspåslag på jobbet idag, men imorgon så får jag sova ut och sen blir det jobb hela helgen.

Profile picture for user Kristina78

Har haft en bra dag idag, fått en massa saker gjorda, har till och med varit ute på promenad....det är så evigheter sen sist jag kände minsta lust till att göra det.
Var även på biblioteket och lånade skål tamej fan....ska bli väldigt intressant att läsa den.
Även fast jag mår bra och så, så har jag även märkt att tankarna på alkohol hoppar fram...att säga att jag inte är sugen det vore att ljuga, men jag ska kämpa på...att fortsätta som jag har gjort är inte hållbart....skulle vilja hitta tillbaka till mig själv....kanske till och med skaffa mig några vänner att umgås med....för det går jag struntat i i flera år...men men, jag hoppas ni får en bra kväll☺

Profile picture for user Kristina78

Igår hade jag en fantastisk dag...fick med mig hela familjen på en dag uppe i fjället där vi plockade kantareller..var fantastiskt roligt faktiskt.
På kvällen fick jag sug ett tag, tror att det är mycket som spelar in....hade varit och hälsat på mamma, det brukar alltid behövas tröst efter det.
Jag var trött, och lite orolig eftersom min man åker bort på måndag och blir borta i två veckor....kommer att bli en utmaning att klara av att hålla mig nykter när han är borta....men jag ska kämpa.
Det är längesen som jag har mått bra...och just nu gör jag nog det....och det är en känsla som jag vill behålla.

Profile picture for user Kristina78

Ska snart iväg och jobba,går in och läser på forumet flera gånger om dagen...tycker man lär sig så otroligt mycket här...olika sätt att hantera sug...är också grymt imponerad av alla som kämpar.
Igår kväll fick jag åka och hämta min 16-åriga dotter då det blev bekymmer med den hon skulle sova över hos...det hade jag ju inte kunnat göra om jag hade varit full....så det var faktiskt en otrolig frihetskänsla.
Tänker väldigt mycket på henne....i sommar så har hon börjat röka och dricka...hänger med folk som jag inte alls litar på, har även börjat komma väldigt mycket droger i omlopp där vi bor....så det känns iaf bra att jag är nykter så jag kan hålla bättre koll på henne.
Sorgligt men sant. ...men under tiden jag druckit som mest så har jag ju låtit henne göra som hon vill...jag tyckte ju att jag var snäll med henne, men nu i efterhand så inser jag hur oansvarig jag har varit....ska försöka ändra på det nu.

Profile picture for user Femina

Det är aldrig för sent att ändra sig och göra nya, klokare val. ?

Profile picture for user Mirabelle G-S

Som svar på av Kristina78

Så bra att du gör en helomvändning! Dottern lär vara otacksam, sådär som tonåringar är när man lägger sig i, och de brukar vara både högljudda och otvivelaktiga i sitt missnöje ? Men du vet i ditt hjärta att du gör det rätta och kan hålla huvudet högt ? Välkommen till forumet!

Profile picture for user Fibblan

Och precis som Mirabelle är inne på. Det är en jäkla skillnad att vara nykter i sitt föräldraskap. För även om man inte gör alla rätt för det, så kan man åtminstone hålla huvudet högt och veta i sitt hjärta att man gjort det bästa man kan..?!
Fortsätt kämpa?!
Kram
/Fibblan ?

Profile picture for user Emala

Jag slutade dricka för 6 dagar sedan, men drack vin igår kväll. Passade på nu när min man är bortrest över helgen, och jag slapp smyga med vinet. Ingen höjdare, ingen skön fylla, men riktigt bakis idag. Inte värt det.
Fattar inte hur jag kunde stå ut med att må så varje dag?
Denna veckan nykter har dagarna varit så mkt roligare och jag har tagit tag i saker.
Känner igen mig ang 16-åringen!
Fick rycka ut och hämta min 16-åring tidigare i natt efter att han och hans kompis missat sista bussen hem.
Kände faktiskt ett litet lyckorus när jag satt där i bilen. Helt nykter förstås.
Så skönt och som du skrev, vilken frihetskänsla!
Vi kämpar vidare mot många fler nyktra dagar! ?

Profile picture for user Kristina78

Ja, det är svårt med tonåringar...försökte förklara igår varför jag inte vill att hon ska röka och så där...men det är så svårt att nå fram.
Men iaf så är det söndag idag...är ganska trött idag, ska bli väldigt skönt att få vara ledig imorgon och ladda batterierna.
Förut så hade jag köpt vin som jag kunde dricka ikväll för att fira att arbetshelgen var slut...men inte ikväll, längtar mest bara efter att få lägga mig under täcket ikväll...och den vakna imorgon utan att vara bakis.
Jag har tillbringat så många dagar med att vara bakis och må skit. ...jag saknar det inte alls..
Märker att jag har en annan sorts energi nu när jag varit nykter ett tag...orkar med saker på ett helt annat vis, och det är jag väldigt glad för.
Jag hoppas ni får en härlig söndag☺

Profile picture for user Kristina78

För den här helgen iaf...märker att jag har mycket mer tålamod, mer energi och att jag inte är lika lättstressad nu när jag inte dricker...är en fantastiskt skön känsla att komma hem från jobbet och inte vara fullkomligt utpumpad.
I vanliga fall hade jag druckit ikväll eftersom jag är ledig imorgon...men inte ikväll, min man hade gjort kvällsfika åt mig nu när jag kom hem...och jag blev så himla glad☺
Får däremot lite ångest över att vara ledig...märker att jag måste ha lagt upp en plan över vad jag ska göra mina lediga dagar, annars blir jag rastlös och det är då jag blir sugen...så jag håller på att fundera ut vad jag ska göra imorgon...först på schemat blir iaf att kliva upp och se till att barnen kommer sig iväg till skolan☺

Profile picture for user Kristina78

Det är vad jag är idag...börjar inte jobba förrän halv 5 och är ensam hemma. ..märker tydligt hur tristess triggar mitt sug att dricka, så jag försöker att hålla mig sysselsatt.
Har också läst ett till kapitel i skål ta mig fan....det känns som att det kunde ha varit jag som skrev den där boken, känner igen mig i så fruktansvärt mycket som han skriver. Försöker verkligen att ta till mig det han skriver och lära mig mer om hur jag funkar.
Men i övrigt så mår jag bra, är väldigt skönt att slippa vakna bakis och inte minnas vad jag gjort föregående kväll..försöker att planera in något att göra med barnen i helgen också...på lördag ska vi iaf åka bort och shoppa lite...det ser jag fram emot☺

Profile picture for user Klumpan

Jag skulle vilja veta om Någon har erfarenhet av Nämndemansgårdens 20 veckors- behandling. Jag tycker att 61 000 kr är väldigt mycket pengar, men om det hjälper så...

Profile picture for user Kristina78

Helt galet vad tiden går fort...mår faktiskt bra, är inne i en tröttperiod just nu bara...har sjukskrivit mig i veckan bara för att få kunna vila upp ordentligt och fokusera på mig själv...känns som att man glömmer bort sånt ibland.
Däremot så fick jag lova mig själv när jag sjukskrev mig att det absolut inte fick bli nån alkohol och det har det inte blivit. ..känner sug emellanåt, men jag försöker att se till att äta eller dricka nåt så fort suger kommer...så än så länge funkar det ganska bra.
Lyssnade på ett avsnitt av alkispodden igår och dom sa en mening som fastnade i mitt huvud..."som alkolist kan man aldrig ta det där första glaset"....
Har insett att det är precis så det är för mig...jag kan inte ta det där första glaset...det kommer bara att sluta med att jag är tillbaka för jag slutade...eller att det blir ännu värre, är livrädd för att man till slut inte klarar av att sluta.
Jag vill så gärna leva ett liv som man är glad och stolt över, jag vill se mina barn växa upp och jag vill att dom ska känna att dom kan lita på mig.

Profile picture for user Kristina78

Den här veckan har kantats av sug, men även av välmående och insikten om att mitt val att bli nykter verkligen var rätt...tvivlar ibland, hjärnan försöker lura mig, men jag märker också hur mycket gladare barnen är och hur bra jag mår.
Var ute med hunden en sväng nu på morgonen, sedan läste jag ännu ett kapitel ur boken...den mannen kan verkligen sätta ord på hur jag tänker...känner igen mig alltför ofta i det han skriver.
Försöker att inte planera så långt framåt för då får jag panik...kör hårt på dag för dag, igår var det riktigt jobbigt att tag men då for jag på biblioteket och lånade några böcker.
Behöver saker som sysselsätter mig ibland och får mig att inte tänka så mycket på alkohol...
Hoppas ni får en underbar helg☺

Profile picture for user Kristina78

Jag är tacksam för att jag är nykter...fick ett samtal igår kväll om att min äldsta dotter var full, så det var bara att sätta sig i bilen och åka och hämta henne.
Hon säger att hon bara hade druckit en öl, men lukten avslöjade att det var mer än så...är så glad att jag inte var full så jag kunde hämta henne.
Var också och bowlade med mina andra två barn igår...jag såg hur chockade som blev när jag frågade dom, jag brukar ju aldrig hitta på saker på en helg...så länge det inte inkluderade alkohol iaf, så det var jätteroligt att se deras miner.
Det känns som att jag håller på att hitta tillbaka till den person jag vill vara...personen som har varit försvunnen i så många år.
Fick även ett samtal från min mamma igår...alkoholdemens är ju en fruktansvärt skrämmande sjukdom, ibland när hon ringer så svamlar hon om allt möjligt konstigt, och ibland, som igår så låter hon helt frisk.
Jag vet ju att hon hon har en hjärnskada som aldrig kommer att försvinna...men när hon ringer och låter helt normal, då brjar jag tvivla..trodde jag hade accepterat allt efter det gågna året, men det får ta sin tid.

Profile picture for user Kristina78

Idag är det tredje söndagen i rad som jag är nykter, jag känner mig ganska stolt och väldigt glad över att jag tog beslutet.
I överlag känner jag mig betydligt piggare, mer skärpt...kroppen känns inte riktigt lika pluffsig, och jag har mycket mer energi.
Men den största vinsten än så länge är faktiskt att jag känner mig glad....innan jag slutade dricka var allt verkligen becksvart....såg inget positivt i någonting...
Lever enligt regeln att dom alkolist så kan man aldrig lyfta första glaset...jag tänker inte heller lura mig själv, jag vet hur otroligt lätt det är att bara ge upp och börja dricka igen...men just nu trivs jag väldigt bra med att vara nykter☺

Profile picture for user Allterbra

Bra kämpat, visst är det skönt att piggna till och tänka klart. Se ljusare på livet och må gott.
Lycka till vidare på din resa ?

Profile picture for user Kristina78

Jag är så fruktansvärt less på att bråka med min dotter, har pratat med henne oändliga gånger nu om att hon röker och lik förbannat så hade hon rökt inne på sitt rum nu när jag kom upp och skulle be henne att diska. ...
Ibland känner jag bara att jag inte orkar. ...jag tänker inte dricka, men kunde jag skulle jag ha åkt hemifrån i några timmar bara för att få vara ifred....

Profile picture for user Mirabelle G-S

Som svar på av Kristina78

Lugn bara lugn, det blir folk av dem allihop i slutänden. Vi må bli skalliga av att slita vårt hår över dessa egensinniga varelser som även kallas tonåringar, men de blir klokare vart eftersom. Det jag har lärt mig av resan är att när de börjar bli sexton sisådär så är det dags att släppa kontrollbehovet och coacha från sidlinjen. De gillar djupa samtal, men kan de spåra minsta fördömande så sätter de hälarna i backen och gör precis tvärtom. Så, öppenhjärtiga samtal, där du som lågaffektiv vuxen hjälper till med konsekvenstänket. Väljer du si, blir följden förmodligen så. Väljer du så, blir följden förmodligen... osv. Sedan ta ett stort kliv tillbaka och ha is i magen medans de gör sina val med öppna ögon och hanterar konsekvenserna. Förr eller senare väljer de behagliga konsekvenser framför obehagliga, för att de går på sina nitar och mognar i processen.

Profile picture for user Lennis

Har med två tonåringar här hemma en 14 o en 18 (killar båda) man kan tro att dom tror att dom bor på värsta all inclusive hotellet o inte en krona har dom betalt för det heller ?? förstår din känsla att man tjatar o säger samma sak om o om igen...man får bita sig i tungan o upprepa mantrat jag ska inte dricka något vin det är inte vört det...
Tryggt att höra av Mirabelle att det blir folk av dom ?? ja man hoppas ju o tror att man fostrar små bra människor men undrar hur dom tror att dom ska få mat i sig tvätta städa diska o hushålla med pengarna...den som lever får se! Styrkekramar till oss tonårsföräldrar vi behöver det ??

Profile picture for user Kristina78

Jag behöver verkligen höra det där. ...tack för svaren!!
Jag vet ju att det kommer att bli bättre, men det är just den där öppna trotsen som gör mig tokig, men jag låg och funderade mycket igår kväll och jag bestämde att jag ska släppa på tyglarna, hon får ta eget ansvar och sen får jag se hur det går.
Vill bara att deras pappa ska sluta jobba och komma hem och hjälpa mig, men jag behöver bara hålla ut till på fredag, då kommer han hem.
En av anledningarna till att jag blev så upprörd är att hon umgås med yngre personer, och tydligen har hon någon som köper ut åt henne, och sedan ger hon vidare till dom...det tycker jag är väldigt fint gjort...men men, det var så och nu är nu. ...får bara hoppas att det blir bättre.

Profile picture for user Kristina78

Och jag mår faktiskt bra....tänker på alko ibland men inte lika ofta som förut, det är nu jag måste börja vara på min vakt det vet jag, tycker det går lite för lätt än så länge. ..
Lite orolig inför helgen när gubben kommer hem, brukar alltid innebära att jag dricker som en galning, men inte den här gången, jag njuter så mycket mer av att vakna relativt pigg och att få må bra.
Fick höra att en av mina jobbarkompisar gjort bort sig på personalfesten....hann tänka två tankar...undrar om den personen mådde skit dagen efter, och vilken tur att jag valde att inte fara dit...
Jobbar hela veckan nu, så förhoppningsvis har jag annat att fokusera på än att dricka....men jag har känt att suget går minskat drastiskt som senaste dagarna...och det är jag glad över, och jag är stolt över mig själv att jag kämpar på☺

Profile picture for user Kristina78

Eller egentligen kväll, har varit och ätit middag med några gamla jobbarkompisar ikväll.
Visste att dom skulle dricka så jag erbjöd mig direkt att jag kunde köra, blev sedan erbjuden en drink några gånger så till slut så jag att jag hade tänkt sluta dricka.
Ingen av dom sa faktiskt nånting om det...det är det jag älskar dom för, att dom tar en för den man är...blev också stolt över mig själv när jag vågade säga det rakt ut.
Hade iaf otroligt roligt ändå....som det känns just nu så var det mitt absolut bästa beslut att sluta dricka☺

Profile picture for user Emala

Själv har jag inte skrivit här på några dagar.
Har druckit som vanligt efter min nyktra vecka. Dvs stora mängder... Det är som att benen styr sig själva till bolaget...
Är skitförbannad på mig själv, men är fast besluten att ta upp kampen igen!
Jag mådde ju så bra när jag var nykter.
Idag har jag druckit 1 liter vin och 4 starköl. Är just nu i det stadiet att jag desperat kräver MER!!! Men det finns inget mer att få tag på...
Hatar, hatar, hatar att vara salongsberusad (om ens det). Hellre vara spiknykter i så fall. Dricker jag inte tillräckligt mycket så får jag ett våldsamt begär efter mer... Det är anledningen till att jag inte klarar att trappa ner på alkoholen. Lättare att avstå som nykter, och aldrig dricka det första glaset.
Blir nog en sömnlös natt. Allt känns skit!
Jag har sedan länge erkänt att jag är alkoholiserad, förnekar det inte längre.

Profile picture for user Kristina78

Nej, för mig gäller det att aldrig ta det första glaset...för jag vet att det kommer inte att stanna där.
Så där har det varit för mig också, jag har tvungen att dricka tills jag small av, annars kändes det fullkomligt meningslöst att dricka överhuvudtaget.
Tänker på alla gånger jag varit ensam med barnen och jag drack tills jag somnade...kunde ha hänt vad som helst med dom och jag skulle inte ha en aning.
Nej fy, då vill jag hellre ge dom tryggheten och vissheten att jag finns här för dom
Det är ganska konstigt hur det blir här i livet, och hur fullkomligt kidnappad hjärnan blir av alkoholen...man är ju helt ovetandes om hur det känns att verkligen må bra på riktigt...
Emala. ...kanske du behöver söka hjälp om du inte klarar att sluta på egen hand. ...jag hoppas och tror på att du klarar det här, du är betydligt starkare än vad du tror☺

Profile picture for user Kristina78

Fantastiskt skönt att få sova ut imorse, och även fantastiskt att vakna på en lördagmorgon och må bra.
Var på bio igår med mina äldsta barn, tror det var flera år sen sist jag var på bio...tycker det är lite dyrt men om man jämför med vad det går kostat att dricka alla dessa år så....
Min jobbvecka har gått ovanligt bra, känner ju en helt annan sorts energi nu och jag känner mig inte lika sliten
..så jag har kunnat engagera mig mer.
Man blir verkligen totalt personlighetsförändrad av att ha alkoholproblem, för 3 veckor sen var jag fullkomligt slut i både kropp och själ, jag brydde mig inte om något annat än när nästa rus skulle komma...jag var bitter och deprimerad.
Nu känner jag mig pigg och glad, ser fram emot att göra saker, och jag känner levnadsglädje, jag vet att det kommer att komma svackor men förhoppningsvis är jag starkare i mig själv och kan hantera dom på ett annat sätt då ☺

Profile picture for user Emala

Som svar på av Kristina78

Jag tror och hoppas ändå att jag kan sluta på egen hand. Mådde ju så bra när jag var nykter!
Vågar inte berätta för någon eller söka hjälp, vill inte bli anmäld till socialen med allt vad det innebär...
Dricka bara lite är meningslöst för mig.
Jag blir numera aldrig full på bröllop, fester etc. Jag dricker inte tillräckligt mycket helt enkelt. Och ibland så känner jag att det är bättre att avstå helt än att dricka måttligt och sen känna starkt begär efter mer...
Jag tänker också på de gånger jag varit ensam med barnen och de inte kunnat väcka mig... Den kvällen jag däckade i badrummet, slog huvudet i handfatet så att det gick sönder... Det var 4 år sedan.
Så pass illa har det inte varit på senare tid, men ändå..

Profile picture for user Kristina78

Ja, huvva jag har utsatt mina barn och min make för så mycket skit. ...har verkligen betett mig som en idiot i många många år.
Helgen har varit nykter och bra, bio, barnkalas. ..idag for jag ut och cyklade en sväng. ..konditionen är urusel men ändå roligt att känna att man vill göra saker.
Också fantastiskt härligt att vakna nykter en söndag och veta att man klarat ännu en helg...det är så här jag vill leva mitt liv...att få må bra, bara vara glad och känna att man ger barnen den uppmärksamhet dom behöver☺

Profile picture for user Kristina78

Sitter och funderar en del nu på morgonen, färgade håret och klippte mig igår, och jag kom på att det är flera år sen jag gjort det.
Har haft väldigt dålig självkänsla senaste åren och jag har nog hatat mig själv under åren som jag har druckit, mitt drickande har nog varit ett sorts sätt att straffa mig själv
Så att vakna en morgon och vilja göra sig fin är en väldigt välkommen men ovan känsla.
Märker också att det speglar av sig på min familj nu när jag mår bättre, tycker alla är lite gladare.
Jag är väldigt glad att jag tog beslutet att sluta, jag tänker kämpa för att fortsätta hålla mig nykter...för det känns verkligen som att det är först nu som jag har börjat leva...vill ta igen så mycket som jag har missat under åren när alkoholen har fått styra...nu vill jag ta över ratten och bestämma själv☺

Profile picture for user Emala

Så underbart att kunna glädjas åt andra saker än alkoholen!
Jag vet inte när jag färgade håret senast, målade naglarna, sminkade mig, eller ens rakade benen..
Förstår inte hur min man stått ut...
Jag har trott att han inte märkt något, jag har druckit i smyg, och han har inget sagt... Men häromdagen grälade vi om något, minns inte vad det var. Men han tappade besinningen och skrek: du och din jävla ALKOHOL!!!
Jag är nykter nu, och kan som vanligt inte sova...

Profile picture for user Emala

Jag är rätt ny här, så vet inte riktigt hur det funkar.
Vill diskutera och skriva av mig med andra i samma sits.
Ska jag starta en egen tråd eller hänga på här?

Profile picture for user Kristina78

Endera kan du hänga här, jag är inne på forumet några gånger varje dag så svar får du garanterat...sen om det är så kloka svar är ju en annan fråga☺
Tycker det är sjukt hur mycket alkoholen förändrar och förstör för en, var ju bara tanken på nästa fylla som fanns i mitt huvud förut...barn och make fanns som bara med i bakgrunden.
Nu när jag varit nykter att tag så här saker ändrats drastiskt..tror att det handlar mycket om självförakt när man dricker som mest, och att man dricker för att döva känslorna, jag har haft jöttesvårt att sova i flera år...
Och drack för att kunna sova, nu förstår jag att det var alkoholen som gjorde att jag inte kunde sova ordentligt...men det är klart att nykterheten är annorlunda för alla...första tiden kan ju vara fruktansvärt jobbig för en del.
Än hur det är så vill jag inte tillbaka☺

Profile picture for user Kristina78

Har varit en tröttsam dag, vet att jag inte sov tillräckligt inatt, så ikväll blir det en tidig kväll för mig.
Jag är tydligen väldigt känslig för stress, och jag har en jobbarkompis som alltid stressar upp sig och alla andra...vilket resulterar i att jag blir på dåligt humör.
Har försökt prata med henne om det här flera gånger, men jag tror inte att hon är medveten om det själv.
Men men....det värsta suget har lagt sig...nu känns det som att tankarna kan nudda vid att dricka och sen är det bra.
Är fortfarande livrädd för att hjärnan ska börja diskutera och tycka att det är okej att dricka nu, men samtidigt så mår jag så bra just nu och det vill jag inte byta bort mot nånting...jag tänker kämpa för att jag ska hålla mig nykter den här gången☺

Profile picture for user Ensam1984

Att dricka för självförakt. Där satte du huvudet på spiken. Det känns iof. att man drack (häftigt det är att skriva om sig själv i futurum) på precis alla känslor. Men just den, känner jag igen. Tiden bara löpte på och man liksom sopade problemen eller obehagligheterna framför sig, nu är det en stor hög, så det är mycket att ta tag i och reda ut samtidigt.

I vilket fall, jag är sjukt stolt och glad o dina vägnar, du har verkligen vänt på allt och tänk så långt du kommit på så kort tid, hade du kunnat ana det när du startade?

Kram

Profile picture for user Kristina78

Nej, jag hade inte trott att det skulle gå så bra faktiskt...har försökt flera gånger och fallit tillbaka när jag försökt att börja dricka normalt....så den här gången är det totalstopp.
Läser ju boken Skål ta mig fan...och där skriver han att dom alkolist så kan man aldrig lyfta det första glaset...så det försöker jag att leva efter.
Sen älskar jag att läsa och fördjupa mig om olika saker, så just nu är det alkolism och annat alkoholrelaterat som jag läser om, det hjälper mig mycket för att hålla mig nykter☺

Profile picture for user Kristina78

Idag har jag nog chockat både mig själv och min chef.
För några veckor sedan vad jag henne att få byta avdelning eftersom jag kände att jag inte orkade vara kvar där jag jobbar nu.
Men under tiden jag har varit nykter har jag märkt mer och mer att det nog har varit alkolisten i mig som har varit problemet.
Jag har varit trött, seg, haft noll motivation till att jobba...och det har ju börjat komma tillbaka nu.
Jag märker också nu i efterhand vilket fruktansvärt kaos jag har haft inom mig under tiden jag drack....
Så idag sa jag till henne att jag håller på att jobba på mig själv, och att jag kan tänka mig att stanna kvar ett tag iaf...känns som ett bra beslut.

Profile picture for user Talien

Kul att chocka sig själv med en sån insikt!
Modigt och starkt av dig att se det, och att ge dig själv en ärlig chans ?
Lycka till!

Profile picture for user Kristina78

Till i natt och låg och funderade, tanken på att alkohjärnan ska börja förhandla för att få dricka och dessutom vinna för mig faktiskt livrädd.
Livrädd till den grad att jag nästan får panik...det är ju bra att jag är orolig....men det gick mig också att inse att jag faktiskt är sjuk på riktigt.
En människa som inte är alkolist behöver ju inte oroa sig för nåt sånt....så det gäller verkligen att jobba med dig själv varje dag, och att man varje dag tar beslutet att inte dricka.

Profile picture for user Kristina78

När jag vaknat kände jag mig ledsen och nere, så jag satt mig ner och skrev upp dumma saker jag gjort på fyllan, ochvsen skrev jag en lista med positiva saker med att vara nykter.
Min positiva lista blev faktiskt fylld med saker, och jag kände mig betydligt gladare efter jag gjort den där listan.
I helgen ska jag återigen på bio med barnen, får se om vi hinner bowla också.
Igår kväll städade jag nedervåningen så att det ska vara fint inför helgen, och imorgon blir det äntligen sovmorgon.
Ha en fin fredag...och kom ihåg att ta en dag i taget.

Profile picture for user Kristina78

När jag vaknat kände jag mig ledsen och nere, så jag satt mig ner och skrev upp dumma saker jag gjort på fyllan, ochvsen skrev jag en lista med positiva saker med att vara nykter.
Min positiva lista blev faktiskt fylld med saker, och jag kände mig betydligt gladare efter jag gjort den där listan.
I helgen ska jag återigen på bio med barnen, får se om vi hinner bowla också.
Igår kväll städade jag nedervåningen så att det ska vara fint inför helgen, och imorgon blir det äntligen sovmorgon.
Ha en fin fredag...och kom ihåg att ta en dag i taget.

Profile picture for user Kristina78

Att vakna och må bra på en lördagmorgon, jag är så tacksam för att jag får vakna och må bra...lite trött och sliten efter arbetsveckan men det är helt okej.
Jag har börjat fundera lite över vad jag vill göra på fritiden nu när jag inte dricker...träna skulle jag gärna göra, men det är så fruktansvärt dyrt att gå på gymmet här.
Så jag ska försöka ta tag i promenaderna, men det jag försöker väldigt noga med är att ta det lugnt...jag är en sån som går all in på allt och det blir lätt för mycket och då blir jag less.
Så nykterheten kommer att komma först en väldigt lång tid framöver...det är den som jag känner är allra viktigast för mig just nu.

Profile picture for user Lonely Man

Känner igen mig i det du skriver, verkligen skönt att vakna o må bra och utan ångest. Promenader är bra, har hjälpt mig mycket iallafall.
Jag skall gå mer på museum något som jag gillar. Gör det som du tycker om. Du klarar detta.
Ta hand om dig

Profile picture for user Kristina78

Ja, promenader är superbra...vaknade först i huset imorse...hann dricka té, äta frukost och gå ut med hunden innan resten vaknade...älskar att få vara själv en stund på morgonen.
Satt och tänkte på att tom hunden har blivit påverkad av mitt drickande...jag har inte orkat gå med honom på längre promenader på flera månader, så han har också fått ett nytt liv nu☺
Som det är just nu så ser jag inget negativt alls med att sluta dricka, ser bara fördelar ☺

Profile picture for user Kristina78

Känner mig inte alls pigg, helt slutkörd i kroppen och allmänt slö....så idag blir det bara vila.
När jag drack som mest var jag livrädd för att bli sjuk för då kunde jag ju inte dricka...helt sinnesrubbat vad a ställer till med.
Kom också på att det är säg 29 idag...den här helgen har jag faktiskt inte tänkt på a så mycket alls....den här friheten och friden i själen jag får av att vara nykter är verkligen helt underbar.
Börjar se den där personen som jag har gömt bakom alkoholen så länge, och jag börjar också inse att man kan leva nykter och ändå ha roligt...
Men nu får det bli att vila och ta det lugnt så att man blir frisk från förkylningen också...hoppas ni andra har en fin söndag också☺

Profile picture for user Kristina78

Bor just nu på ett äldreboende trots att hon bara är 65 år...mest pga hon är alkoholdement och kommunen där jag bor i går ingen annastans att placera henne just nu.
Jag vet att jag inte ska ha dåligt samvete när hon ringer och frågar när hon ska få komma hem till mig...vilket jag vet kommer aldrig att hända, men det jag säger till henne är att jag vet inte när det blir.
Jag gör hur besviken och ledsen hon blir...och det gör fruktansvärt ont i mig.
För än hur det är...och än vad hon gjort så är hon fortfarande min mamma.
Jag kan sakna min friska, nyktra mamma ibland så det känns som att jag ska gå i bitar...samtidigt är jag på nåt vis glad att hon inte minns nånting...för hon har ingen aning om att pappa dog ifjol, och det skulle hon inte kunna hantera.
Tidigare skulle jag ha druckit för att slippa känna den här sorgen och hopplösheten...nu väljer jag istället att vara nykter och låta känslorna komma.

Profile picture for user Pellis

Som svar på av Kristina78

...om din mamma. Tycker du är otroligt duktig som håller i nykterheten när du har såna känslostormar inombords. Det där ständiga dåliga samvetet kan ju göra en så ledsen och hopplös! Kram på dig och ha en fin dag!

Profile picture for user Kristina78

Allt som involverar min mamma har jag inte så mycket emot...hon är tacksam att hjälpa...jag har blivit mamma till min mamma, det är nog hon vill prata med när hon är orolig.
Hur ser fick till att jag klarade förra hösten med allt som hände är för mig ett mysterium...eller egentligen klarade jag ju inte av det så bra...jag drack ju så fort jag fick chansen bara för att döva alla känslor.
Men nu tänker jag som sagt tackla det som livet kommer med nykter.
En sak som jag också funderat mycket över är att mina föräldrar aldrig nånsin försökte sluta...jag tror aldrig som kom till den gräns där dom kände att det fick vara nog.
Dom körde på tills deras kroppar gav upp helt sonika...
Jag tycker främst att det var väldigt orättvist mot mina barn...att dom skulle förlora både mormor och morfar på en månad....det har varit väldigt jobbigt för dom.
Men jag är glad åt att vi har varandra...och jag ska ge dom en glad och nykter mamma☺

Profile picture for user Kristina78

Har jag kollat på hela kvällen...väldigt intressant att höra människor berätta om hur deras liv varit och hur dom tagit sig ur sina beroenden.
Funderar på att gå på mitt första AA möte imorgon...fast jag är lite tveksam...vet att om jag går dit så kommer jag att känna mig tvingad att vara nykter...och då kommer det inte att kännas lika bra längre...så jag måste fundera på det lite till.

Profile picture for user Kristina78

Har jag kollat på hela kvällen...väldigt intressant att höra människor berätta om hur deras liv varit och hur dom tagit sig ur sina beroenden.
Funderar på att gå på mitt första AA möte imorgon...fast jag är lite tveksam...vet att om jag går dit så kommer jag att känna mig tvingad att vara nykter...och då kommer det inte att kännas lika bra längre...så jag måste fundera på det lite till.

Profile picture for user Kristina78

Sitter fortfarande och funderar på om jag ska gå på mötet ikväll...känner inombords att det faktiskt är något som jag vill göra..
Men sen kom faktiskt alkoholisthjärnan från och sa att så stora problem har du inte så att du måste gå på möten...
Men jo...det har jag fasen visst det
..låter man spriten gå före familj och allt annat så här man stora problem, så jag tänker gå dit.
För den här gången vill jag faktiskt hålla mig nykter...jag vill ha verktyg att använda mig av när jag känner att jag vill dricka.
Jag vill visa barnen och mig själv att jag kämpar för ett bättre liv...och att jag är värd att må bra.

Profile picture for user Strulan65

Kan ju aldrig bli fel, bara en stund i ditt liv. Hittar du styrka och kraft ör ju det bara plus, annars kanske det var en stund att träffa människor// kram Strulan ??❤️

Profile picture for user Kristina78

Dit...och det är bland det bästa jag har gjort på evigheter.
Vilka otroligt fina människor det finns...kommer att gå dit igen på torsdag.
Det var väldigt intressant att höra som berätta sina historier...och att dom bara välkomnar en med öppna armar kändes väldigt fint.
Jag berättade även för min man att jag skulle dit...han brukar vara skeptisk till allt sånt där...men han sa att han tyckte att jag var duktig och stark som tog tag i saker själv....det gjorde mig fruktansvärt glad.
Det är en av hans egenskaper som jag älskar mest...han tar mig för den jag är.
Just nu känner jag mig psykiskt utmattad...jag var så fruktansvärt nervös innan jag gick dit...och har suttit och spänt mig hela kvällen.
Men som sagt, jag ångrar absolut inte att jag for dit...och jag kommer att gå dit fler gånger.

Profile picture for user Kristina78

Känner ett lugn i mig efter mötet igår...det fram emot mötet imorgon faktiskt.
Nog för att det känns nervöst att dela med sig av dom egen historia, men vi sitter ju i samma båt.
Det var nog det jag har saknat så länge, en grupp med människor att prata med.
Däremot är jag jättetrött idag, har sovit oroligt inatt...och idag måste jag åka till min mamma och lämna pengar.
Men jag tar hellre trötthet än att vakna bakfull, så jag ör ändå tacksam.
Det enda jag kände lite avog inför igår det var allt prat om Gud...jag är ingen religiös människa, men jag antar att vi alla hittar en sorts högre makt som vi tror på till slut..så jag ska ge det tid.

Profile picture for user Pellis

Måste kännas jätteskönt när man har tagit ett beslut som känns bra. Jag har hört att det är mycket prat om gud och jag klarar dock inte av allt det andliga så jag låter AA vara obesökt. Ingen är sämre än att man kan ändra sig.
Sover också dåligt på nätterna och det är ju jobbigt i sig men som du skriver är det ju en stor skillnad att vakna bakis än att man "bara" är trött. En kluven skönhetskänsla.

Hoppas det går bra hos din mamma! Kraaam

Profile picture for user Kristina78

Det var jobbigt att hälsa på henne idag...det enda hon pratade om var att hon ville följa med mig när jag skulle fara...och hon blev så fruktansvärt besviken när hon inte fick.
Grejen med mamma och hennes sjukdom är ju att hon har noll sjukdomsinsikt...hon lever som i en annan värld.
Så ja, det var jobbigt idag...men jag försöker lära mig att tänka som så att det ändå är för hennes eget bästa som hon är där hon är....och att jag gör mitt bästa.

Profile picture for user Kristina78

Ikväll ska jag på mitt andra AA möte, det fram emot att gå dit och lyssna och lära...får se om jag delar min historia ikväll.
Jag funderar mycket runt alkohol...vilken fruktansvärd drog det är, tycker det är hemskt att nästan än vars man tittar så finns det reklam om en ny sort...många recept i tidningar har ett glas stående bredvid...kan ju egentligen tycka att det borde vara förbjudet att göra reklam för en drog, men det är väl för att jag vill vara nykter.
Det finns stunder när a-djävulsk verkligen kämpar för att jag ska ge upp...men den här gången vill jag verkligen lyckas, jag vill absolut inte gå tillbaka till hur det var för en månad sen...då allt bara kretsade kring alkohol och jag hade absolut noll glädje i livet.
Jag ska kämpa på☺

Profile picture for user Kristina78

Vaknar upp och märker att det går varit frost inatt...tycker inte om att frysa men det är ändå vackert ute.
Tänker på att jag nu går in i min femte nyktra helg...känner mig inte orolig, har inget direkt sig utan det händer emellanåt att hjärnan försöker lura mig, men sen här gången ska jag inte lyssna.
Pratade länge och innerligt med min ena dotter igår, sa till henne att jag var alkoholist och att jag jobbar på att hålla mig nykter...istället för att döma mig så ställde hon frågor och sa att hon var stolt över mig.
Det ger mig styrkan att fortsätta, älskar min familj otroligt mycket...och jag är glad att jag tog beslutet innan något värre hade hänt.

Profile picture for user Vinäger

Du är så ärlig och berättar så fint om dina känslor och om hur det har varit. Det känns verkligen hur mycket du gillar ditt nya liv. Inspirerande.

Vilket fint samtal du hade med din dotter. ? Och så klok hon verkar. Ännu ett steg närmare att inte välja att ta ett återfall. Önskar att du får fortsätta att må så här bra.

Kram till dig

Profile picture for user Kristina78

Ja jag skriver väldigt ärligt för det hjälper mig en del på vägen...en sorts terapi kan man ju säga.
Jag är fortfarnde på det klara med att det kommer att bli tufft emellanåt...så jag tar tillvara på alla bra dagar så gott det går.
Min dotter är 16 år och tycker såklart att det är kul att festa....det var litegrann därför som jag valde att berätta allt för henne, så att hon får sig en tankeställare.
Hon sa en sak till dom verkligen fastnade i mitt hjärta....jag har aldrig sett på dig som en alkoholist...utan bara som mamma☺

Profile picture for user Kristina78

Trött idag eftersom min ena dotter rymde hemifrån och jag fick åka och hämta henne...en frustrerande tid i både hennes och mitt liv, men vi ska ta oss igenom detta och förhoppningsvis inte strypa varann under tiden?
Har suttit och tittat på fåglarna som håller på att äta upp rönnbären i ett träd ute på gården...det ger mig ro i själen att bara sitta och studera och andas....har haft en väldigt lugn och fin helg...inget sug.
Nu ser jag fram emot en vecka med jobb och möten...hoppas ni andra har haft en fin helg också☺

Profile picture for user Mirabelle G-S

Som svar på av Kristina78

Du kan trösta dig med att ni går igenom den mest turbulenta fasen av tonåren nu. Stormen innan lugnet. Så apjobbigt som det är nu blir det aldrig igen. Ser du ljuset som glimtar där framme i tunneln? Det är 17-årsdagen. Där omkring vänder kurvan och det blir bara bättre och bättre. När de är 18 har de återerövrat sin empatiska förmåga och det är inte svårt alls att älska dem längre. Håll ut! Kram

Profile picture for user Kristina78

Lite sur så här på morgonkvisten...förhoppningsvis släpper det snart.
Sitter och läser trådar, och ser att en del väljer att försöka kontrollera sitt drickande...förut skulle jag ha blivit avundsjuk, men nu för tiden så gör det nog inget.
Jag vet att jag är alkoholist..och att jag inte får lyfta första glaset...just nu känns det helt okej.
I helgen fick jag också en uppenbarelse...har börjat läsa mycket...virkar ibland, målar i mina mandalaböcker...har sett det som en sorts terapi och det är det också...men det som slog mig mest är att jag håller på att hitta tillbaka till den jag var för en massa år sen.
Missbruket har totalt förändrat mig som person, så det är faktiskt jättekul att finna mig själv.
Jag håller också på att inse att jag är en bra person...har ju levt med sådant självförakt, så det är skönt att känna att jag tycker om den person som börjar träda fram.
En del av mina tankar denna måndag morgon☺

Profile picture for user Rosa-vina

Jag har också tankar och känslan av att jag håller på att hitta tillbaka till den person jag var innan alkoholdimman täppte till känslorna. Det är inte alltid lätt då alla känslor finns nu, men det svänger inte okontrollerat iaf.
Visst är det fint att finna lugn och glädje i det lilla, i det vardagliga. Det som är livet. Blir glad av ditt inlägg och dina insikter om nykterheten och att du välkomnar dig själv som du är, ditt verkliga jag.

Kram

Profile picture for user Cinna

Som svar på av Kristina78

Jag kände ro när jag läste dina "Tankar". Jag är själv där när jag börjar känna mig själv och få släppa självföraktet. Jag har börjat treva mig fram, så som jag tror du gör. Läser och handarbetar och vill börja måla men än inte prioriterat det. Just nu är det så skönt ute så jag går hellre ut i friska luften. Jag försöker också stanna upp, så att jag hinner med och vågar vara med mig själv utan alkoholen. Visst är det härligt att börja finna sig själv.

Profile picture for user Kristina78

Ja det är fantastiskt att känna ett lugn...känns som mitt inre har varit ett stormande hav under flera års tid...och det har jag ju försökt lugna genom att dricka...och det kan jag ju säga att det har inte funkat alls.
Igår var jag ute med hunden i skogen och bara njöt av hur tyst och stilla det var.
Men jag blir också rastlös ibland...nu har jag ju både lust och energi till att göra saker...det är en ganska ovan känsla...men då otroligt skönt att kunna ta tag i saker som fått vänta.
Idag ska vi fara ut och grilla korv med barnen när dom slutar skolan....det tror jag kommer bli väldigt uppskattat...för både stora och små☺

Profile picture for user Kristina78

Senaste veckan har jag känt av en tacksamhet...vet inte riktigt över vad.
Har gått från att vara djupt deprimerad och less på livet till att se fram emot vad som ska komma.
Börjar även planera lite lätt...skulle vilja åka till Skottland. ..det har alltid varit en dröm, förut när jag tänkte på utlandsresor så var det alltid alkoholen som hägrade...nu är det upplevelserna jag ser fram emot.
Idag är det en gråtrist dag ute...så jag ska se till att ta det lugnt och vila...ikväll är det dags för möte igen...det ser jag också fram emot☺

Profile picture for user Kristina78

Underbara människor på dessa möten...och kloka ord får som aldrig slut på.
Man ser verkligen hur viktigt det är att få komma och träffa likasinnade...är bara mitt 3:e möte men det känns som att jag gått där i flera år.
Jag vill verkligen och jag ska kämpa för min nykterhet den här gången☺

Profile picture for user Kristina78

Sitter och försöker vakna till så jag kan fara iväg på jobbet...ganska skönt att sitta en stund för dig själv i ett hus som är knäpptyst.
Jag märker tydligt att stress är en enormt stor trigger för mig...så fort livet börjar bli lite kaos så vaknar a-djävulen till.
Men jag måste jobba på att lära mig att ta mig an livet utan att rymma in i nån dimma...för bekymren kommer ändå att finnas kvar.
Idag ska jag börja i en grupp som ska lära sig just stresshantering....det hoppas jag ska bli lärorikt.
Och än hur det är så är jag tacksam för att jag fortfarande är nykter...och att jag vaknar med ett klart sinne☺

Profile picture for user Mirabelle G-S

Fint att du har hittat en trigger. Då blir det lättare att beväpna sig med strategier. Stress är en trigger för mig med, fast inte i den akuta fasen. Det är när det lugnar sig efter stressen jag är mest sårbar. Hamnar i något slags antiklimax med alla stresshormoner i spinn och fixar inte lugnet utan bedövning. Eller, jo, nu gör jag ju det uppenbarligen eftersom jag varit nykter men långt ifrån stressfri under snart 4mån. Men det är helt klart svårast i lugnet efter stressen.

Profile picture for user Kristina78

Blir det nu i helgen...känns otroligt skönt, ska jobba lör och sön...men idag får jag vara ledig iaf.
Mötet igår var väldigt kraftfullt, vi pratade om tunga saker..men jag blir väldigt stärkt av att gå dit, en del människors öden är verkligen fasansfulla och ändå lyckas dom ta tag i sina liv.
Under mina nyktra veckor så här jag insett att jag har fruktansvärt mycket från min barndom som jag inte har bearbetat....tror det har stor del i mitt drickande och min vilja att fly in i dimman..
Så igår tog jag ännu ett steg i mitt sökande till ett varaktigt, nyktert liv...så vi får se hur det blir.
Önskar er alla en trevlig helg☺

Profile picture for user Kristina78

Eller egentligen så var det när jag stod och lagade middag som det slog till...vill inte säga att det har suget, för sugen var jag inte....utan mer som en längtan att få dricka.
Däremot så försökte jag låta känslan bara finnas där ett tag...och det gick faktiskt över.
Det är ju det här jag är livrädd för, att dom här känslorna ska komma och att jag ger efter, så jag har kontaktat min kommun och frågat vilja behandlingsalternativ som finns, ska dit och prata på måndag och höra efter.
Jag är ändå stolt över att jag lyckades stå emot, jag vill verkligen inte tillbaka till mitt gamla, sorgliga jag.

Profile picture for user Kristina78

Helgen har inneburit en del diskuterande med mig själv och även en massa självrannsakan.
Tankarna på A har kommit lite titt som tätt. ..men jag är stolt över att jag istället för att ge efter valde att verkligen fundera och stå emot.
Jag är nog i läget just nu där jag verkligen inser att jag är alkoholist på riktigt....att jag är ordentligt sjuk och att det här med att hålla mig nykter kommer att kräva en massa jobb och är något som måste tas på fullaste allvar.
Jag kontaktade min hemkommun tidigare i veckan...så imorgon ska jag träffa en kvinna där och göra upp en plan och diskutera vilken hjälp jag behöver.
Jag är stolt över att jag vågade sträcka ut handen och be om hjälp...och självklart är det skrämmande också...men jag klarar inte det här på egen hand.
Berättade även för min andra dotter att jag har börjat gå på AA och att jag inte tänker dricka med....att få se hennes lyckliga min värmde mitt hjärta så fantastiskt mycket...mest som jag tycker är ledsamt är att båda mina döttrar har sagt att så himla jobbig var du inte mamma....inser ju att jag dragit med dom i ett medberoende...och jag hoppas dom känner att dom inte behöver försvara mig längre.
Jaja. ...många djupa tankar så här på en söndagsmorgon...jag hoppas ni andra kämpar får en underbar söndag☺

Profile picture for user Tackohej

Vad härligt att läsa att du tar hjälp. Modigt och klokt! Det är verkligen en svår kamp det här och ensam är inte stark i dessa fall :)

Profile picture for user Kristina78

Idag har jag varit på kommunen och lagt upp en plan.
Först ska jag få börja gå hos en drogterapeut...och sedan blir det öppenvårdsbehandling.
Sprang på min chef nästan samtidigt som jag skulle dit, så nu har jag berättat för henne också, jag är otroligt glad över att jag har en så bra chef, vi hade ett långt och väldigt fint samtal.
Det finns stunder när jag kan få panik över att jag har satt alla bollar i rullning....det känns lite som att ni finns det ingen återvändo.
Men samtidigt så är det ju det jag vill ha...jag vill ha hjälp så att jag inte ska falla tillbaka i gamla mönster.
Det är iaf skönt att ingen som jag har pratat med har varit dömande. ..börjar sakta förstå att det verkligen är en kronisk sjukdom jag lider av och att nykterhet är medicinen.

Profile picture for user gorm

Ja du Kristina. Jag kom tillbaka till detta forum efter flera år, och ramlade på din tråd av en slump. Välskriven, insiktsfull. Jag bläddrade vidare, och väntade bara på den dagen när du tagit det första glaset igen, och lovat att börja om igen med kampen. Så är det ju tyvärr för de flesta här...
Men icke! Du har inte bara klarat dig hit, du har tom varit så modig att ta hjälp en bra bit in i resan! (De flesta inbillar sig att nu fixar jag det själv i det läget) Alla behöver vi någon som håller tummarna för oss, och det skall jag göra, men du har både insikten och kraften. (Trots tonåringen!) Du fixar det själv.

Profile picture for user Vinäger

Modig och klok. Har skrivit det tidigare, men du är så äkta. Dessutom har du tagit hjälp, imponerande och strategiskt smart. Fler och fler dörrar stängs. Du kommer att fixa detta, jag blir mer och mer övertygad om det.

Kram

Profile picture for user Kristina78

För fina ord...till dig gorm kan jag faktiskt säga att det var på håret att jag skulle ge upp...mycket därför jag tog tag i allt nu...jag vill verkligen leva ett nyktert liv, så jag tänkte att då tar jag emot all hjälp jag kan få.
Sen är det ju såklart en själv som måste göra den största delen av jobbet...och det är jag beredd på att göra.
Nu för tiden är jag glad och tacksam över att leva...det var jag inte förut.
Vinäger...det är ju en strategi att stänga alla dörrar...tyckte det kändes jättejobbigt och hemskt först, men nu när jag sovit på saken känns det bra.
Och visst återfall kan vi ju alla ta...men jag ska göra mitt allra yttersta för att inte falla dit igen☺

Profile picture for user Cinna

Som svar på av Kristina78

Stress är en trigger. Den största. Bra att du tar tag i din och lär dig hantera tillvaron så att du kapar stressen. Jag har börjat på yoga och ibland med inriktning stresshantering. Här får jag lov att andas och det är något nytt.

Profile picture for user Cinna

Som svar på av Kristina78

Vad glad jag blir att läsa dina trådar. Du är otroligt modig och stark. Stunderna när du får panik, att ha så många bollar i luften - lägg dig ner och andas. Känn hur skönt det är och kommer fortsätta vara utan a. Du inspirerar.

Profile picture for user Kristina78

Var förbi och tittade till pappas grav ikväll efter mötet....drabbades av enorm sorg och saknad.
Det är lite mer än ett år sen han dog nu...och jag har väl egentligen inte bearbetat sorgen så mycket...jag valde ju att dricka så fort känslorna blev för övermäktiga.
Jag saknar att få prata med honom...sista åren blev det i så mycket pratande eftersom han oftast var onykter och jag var så otroligt arg på båda mina föräldrar som valde alkohol framför mig och mina barn...nu förstår jag ju att dom var maktlösa inför sjukdomen.
Jag känner ett sånt hat mot alkoholism....som sliter sönder familjer, sårar, bedrar och lockar.
Jag hade gärna haft några nyktra åt med pappa innan han försvann...men nu ska jag försöka lära mig att plocka fram som fina minnena.
Och tack Cinna för fina ord...känns alltid bra att man kan inspirera någon☺

Profile picture for user Kristina78

Var hos honom för första gången idag...och herregud vilken omtumlande upplevelse?
Han vill ju veta hur jag tänker i olika situationer och hur jag ser på mig själv....han verkligen utmanade mig att riktigt tänka efter.
Jag brukar ju som inte fundera så mycket saker jag gör...jag bara kör på...så det krävdes en hel del från mig.
Kände också att jag hela tiden försökte svara rätt....vet inte varför jag är så rädd för att göra fel. ...men jag ska nämna det för honom nästa vecka.
Var helt slut när jag hade varit till honom...så jag somnade direkt jag kom hem, men nu sitter jag och peppar inför kvällsjobb, vi skulle tydligen få in 5 nya boenden idag så det blir nog en intressant kväll.
Hoppas ni andra får en awesome kväll med mycket mys och feelgood❤

Profile picture for user Rosa-vina

Är ingen lätt sak. Men så himla bra och antagligen det bästa man kan göra för sig själv. Det ska bli spännande att fälja din resa. Jag har börjat att jobba med mitt medberoende igen. Kärnan till allt i mitt liv.
kram ☺?

Profile picture for user Kristina78

Har blivit dunderförkyld, funderade på att tvinga mig själv att jobba i helgen, det enbart för att jag vet hur svårt det brukar vara att hitta vikarier.
Men sen tänkte jag att nej, sjukskriv dig i helgen och ta hand om dig istället, är ändå ingen som tackar dig om du jobbar ihjäl dig.
Så jag ska bara ligga i sängen och ta det väldigt lugnt...orkar tyvärr inte gå på AA ikväll heller, men jag ska ta nya tag nästa vecka.

Profile picture for user Mirabelle G-S

Jag tycker vi alla ska sluta en pakt - De som sjukskriver sig vid sjukdoms manifest. Det är så lätt att säga ”man ska inte jobba när man är sjuk” och ”man måste ta ta hand om sig själv innan man kan göra någon nytta för andra”. Mycket svårare att faktiskt göra. Tummen upp till dig! ??

Profile picture for user Kristina78

Inte värt det att tvinga sig att jobba när man inte mår bra...jag mår bättre idag, men för att inte smitta gamlingarna så sjukskrev jag mig hela helgen.
Har nyss varit och hämtat döttrarna som varit borta under kvällen...älskar fortfarande frihetskänsla av att kunna köra bil när jag vill.
Jag ser faktiskt inget negativt med att vara nykter...jag älskar friden och känslan som infunnit sig inombords nu när jag vet att jag äntligen gjort rätt val.
Försöker att planera in att åka bort någon helg...det ville jag ju inte heller göra förut eftersom det innebar att jag inte fick dricka som jag ville...men nu har jag ju inte det hindret.
Jag skulle också vilja lära känna nytt folk...börja umgås med nyktra människor...men en förändring i taget...det är fortfarande nykterheten som är prio ett☺

Profile picture for user Kristina78

Helgen har gått ut på vila...det känns betydligt bättre nu så jag ser fram emot en ny vecka.
En vecka med jobb, alkoholterapeut och AA-möten.
Jag var ju inte dit i torsdags och jag känner att jag behöver dom där möten, dels för att få dela tankar och dels för att få känna av gemenskapen och kärleken som delar med sig av.
Jag känner att jag trivs i mitt nyktra liv...är en sorts frid i mig just nu.
Visst det kan bli tråkigt emellanåt...men jag är hellre uttråkad än packad och miserabel.
Märker att jag börjar planera för saker som jag aldrig skulle ha gjort när jag drack...typ åka slalom, hyra stuga i fjällen och annat sånt som jag vill göra...känns fantastiskt roligt att kunna planera och se fram emot saker ☺

Profile picture for user Kristina78

Låg igår och funderade på mitt behov av bekräftelse.
Fick tankar igår om att jag har säkert överdrivit angående min alkoholism...och att typ ingen kommer att ta det på allvar när jag säger att jag är det.
Vet inte riktigt var dessa tankar kom ifrån...det var nästan en desperat vädjan om att folk runt omkring mig måste ta mig på allvar när jag säger att jag är det, skulle nästan vilja ha ett läkarutlåtande som säger att jag är alkoholist på riktigt...
Väldigt konstigt iaf...vet inte riktigt varför jag känner behovet av att få bevisa...kanske handlar om att det börjar vakna tvivel inom mig...
Som tur är så vet jag ju iaf själv hur jag har varit...och det är en plats som jag aldrig vill tillbaka till.

Profile picture for user Kristina78

Hade mitt andra möte med honom idag, han är verkligen suverän på att få mig att riktigt tänka efter.
Han frågade vad mitt mål med nykterheten var och det tog nästan en och en halv timme innan jag kom fram till att mitt mål är att få känna lycka...
Att vara riktigt lycklig....det har jag inte varit på åratal....känner ju av en stor del redan nu.
Han sa också att känner jag att jag vill dricka den framöver så kan jag säkert det....
Tanken jag fick när han sa det var att nej....jag gör inte det här för att kunna börja dricka igen...
Jag gör ju det här för att få till en bestående förändring...och där har inte alkohol ingen plats, jag vill inte utsätta mig för risken att falla tillbaka i gamla vanor.
I övrigt har jag haft en bra men hektisk dag....kastat in ved och hjälpt min man att byta däck på bilen.
Jag hoppas ni andra har det bra och kämpar på☺

Profile picture for user Rosa-vina

att säga att du säkert kan dricka om du vill framöver. Det var inte hens sak att säga till en person som kämpar med sitt alkoholmissbruk, oavsett om bruket är ett beroende eller inte. Det är bara du som vet om dina konsekvenser och om din hjärna är beroende eller alkoholkänslig. Terapeuter och läkare är bra men de är oftast inte beroendeterapeuter.
En läkare sa till mig en gång att -Du dricker nog inte mer än jag och de flesta. Jag kände att hen förminskade mig och mitt alkoholproblem som jag faktiskt hade mod att ta upp, ett rop på hjälp faktiskt.
Det bästa stödet har jag fått på de enskilda samtalen på beroendemottagningen och i grupp (utbildning och delning 8ggr, Återfallsprementionen).

Du tänker så klokt kring din nykterhet och din bestående förändring. Du har kommit långt, så sträck på dig och var stolt

Sober is the new black

Profile picture for user Kristina78

Jag tycker också att det var fel av honom...och det ska jag nämna nästa vecka....men samtidigt har ju alla rätt till sina åsikter, och det är ju jag som bestämmer över mitt liv, och jag har ju valt att vara nykter.
Jag ser fram emot när öppenvårdsbehandlingen börjar...jag vill lära mig om 12-stegsmodellen och jobba med den.
Det är ändå fascinerande hur man som människa kan förändras...på olika nivåer.
Lugnet jag har i mig nu har jag inte sett enkel av på så många år....sitter även och planerar och funderar på vad jag vill göra istället för att dricka...det känns otroligt givande och spännande faktiskt.