Tar upp kampen

142 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kristina78
Tar upp kampen
Kristina78
Hej

Vet inte hur många gånger jag har börjat om, men den här gången känns det annorlunda...alkolisthjärnan vill verkligen inte sluta, längtar bara till nästa fylla, i hopp om att den här gången så blir det faktiskt roligt när jag dricker.
En annan del av mig säger stopp nu medans du kan sluta, för jag är faktiskt livrädd att jag ska komma till det läge där jag inte kan, jag har ju sett hur det gick för mamma, men trots det så väljer jag att dricka.
Jag har som tappat livsglädjen, känner egentligen ingenting, är bara helt avtrubbad, och varje gång något känns jobbigt eller att jag blir stressad så dricker jag för att lugna mig, slippa tänka...eller bara för att kunna sova.
Men igår låg jag och funderade väldigt mycket...jag förstår att jag är deprimerad, och jag måste göra något åt saken, annars kommer det att bli fullständig katastrof.
Sluta dricka är absolut nummer 1....byta arbetsplats ligger på en stark 2a eftersom situationen på min arbetsplats är ohållbar...ska prata med min chef idag redan...
Så jag hoppas jag hittar tillbaka till mig själv såsmåningom. ..

Fibblan
Heja dig 👍!

Så bra du tar upp kampen! Det är det enda rätta att göra! Tufft..svårt.. otroligt prövande..men också det enda sättet att hitta tillbaka till livsglädjen och få kontakt med dina känslor igen!
Våga tro på att det är möjligt!
Du kan klara det här Kristina78💪!
Styrkekramar🤗
/Fibblan 🌼

Femina
Välkommen!

Välkommen hit till forumet! Ta det viktigaste (nykterheten) först och en sak i taget! Det tar lite tid att vända på skutan! 🚢

Kristina78
Hej

Ja, idag har det varit en otroligt tröttsam dag, har jobbat hela kvällen och jag känner absolut ingen arbetsglädje...men imorgon ska jag prata med min chef om att byta arbetsplats.
Känner ändå en liten sorts glädje idag då jag är ledig två dagar den här veckan och insåg att nu när jag ska försöka hålla mig nykter så kan jag planera att göra andra saker istället...jag behöver inte ligga bakis i två dagar och må dåligt☺

Pellis
Välkommen in...

...hit bland alla fantastiska människor! Jag tror också att du ska ta tag i nykterheten först och kanske lugna dig med arbetslivet? Bara en liten tanke. Alkoholen gör en deprimerad och ångestfylld, när du slutat dricka får du mer energi och ser på världen med helt andra ögon! Jobbiga och tråkiga uppgifter kan helt plöstligt bli "roliga" att städa undan. Lycka till! Kram

Tackohej
Välkommen

Utan att veta exakt hur din situation så vill jag bara dela med mig av min erfarenhet. Jag sa upp mig från ett jobb för länge sen för att jag trodde det var problemet/lösningen. Nu i efterhand när jag varit nykter 6 månader har jag fått tillbaka min hjärna och kan först nu se tillbaka på att ta bort alkoholen var lösningen på 90 procent av mina problem. Kan ångra den uppsägningen ibland för det var inte med klar hjärna jag tog beslutet. A-hjärnan verkar programmerad att hitta alla lösningar o problem externt när det egentligen handlar om att laga ngt internt.
Din insikt om att nr 1 är sluta dricka är fantastisk ju. Jag blev helt chockerad över hur mycket som löste sig bara genom att ta bort alkoholen.

Kristina78
Tack

Tack för era kommentarer, jag ska inte byta jobb utan bara avdelning☺
Idag har jag blivit bjuden på två fester, och jag hörde mig själv tacka ja till den ena, men samtidigt sa jag att jag inte kommer att dricka något....det är något jag är nöjd med idag iaf.
Har haft en del stresspåslag på jobbet idag, men imorgon så får jag sova ut och sen blir det jobb hela helgen.

Kristina78
Dag 4

Har haft en bra dag idag, fått en massa saker gjorda, har till och med varit ute på promenad....det är så evigheter sen sist jag kände minsta lust till att göra det.
Var även på biblioteket och lånade skål tamej fan....ska bli väldigt intressant att läsa den.
Även fast jag mår bra och så, så har jag även märkt att tankarna på alkohol hoppar fram...att säga att jag inte är sugen det vore att ljuga, men jag ska kämpa på...att fortsätta som jag har gjort är inte hållbart....skulle vilja hitta tillbaka till mig själv....kanske till och med skaffa mig några vänner att umgås med....för det går jag struntat i i flera år...men men, jag hoppas ni får en bra kväll☺

Kristina78
Fredag

Igår hade jag en fantastisk dag...fick med mig hela familjen på en dag uppe i fjället där vi plockade kantareller..var fantastiskt roligt faktiskt.
På kvällen fick jag sug ett tag, tror att det är mycket som spelar in....hade varit och hälsat på mamma, det brukar alltid behövas tröst efter det.
Jag var trött, och lite orolig eftersom min man åker bort på måndag och blir borta i två veckor....kommer att bli en utmaning att klara av att hålla mig nykter när han är borta....men jag ska kämpa.
Det är längesen som jag har mått bra...och just nu gör jag nog det....och det är en känsla som jag vill behålla.

Kristina78
Tankar

Ska snart iväg och jobba,går in och läser på forumet flera gånger om dagen...tycker man lär sig så otroligt mycket här...olika sätt att hantera sug...är också grymt imponerad av alla som kämpar.
Igår kväll fick jag åka och hämta min 16-åriga dotter då det blev bekymmer med den hon skulle sova över hos...det hade jag ju inte kunnat göra om jag hade varit full....så det var faktiskt en otrolig frihetskänsla.
Tänker väldigt mycket på henne....i sommar så har hon börjat röka och dricka...hänger med folk som jag inte alls litar på, har även börjat komma väldigt mycket droger i omlopp där vi bor....så det känns iaf bra att jag är nykter så jag kan hålla bättre koll på henne.
Sorgligt men sant. ...men under tiden jag druckit som mest så har jag ju låtit henne göra som hon vill...jag tyckte ju att jag var snäll med henne, men nu i efterhand så inser jag hur oansvarig jag har varit....ska försöka ändra på det nu.

Femina
Bra

Det är aldrig för sent att ändra sig och göra nya, klokare val. 🧡

Mirabelle G-S
Så bra att du gör en

Så bra att du gör en helomvändning! Dottern lär vara otacksam, sådär som tonåringar är när man lägger sig i, och de brukar vara både högljudda och otvivelaktiga i sitt missnöje 😜 Men du vet i ditt hjärta att du gör det rätta och kan hålla huvudet högt 😊 Välkommen till forumet!

Fibblan
Roligt o se att du håller i👍!

Och precis som Mirabelle är inne på. Det är en jäkla skillnad att vara nykter i sitt föräldraskap. För även om man inte gör alla rätt för det, så kan man åtminstone hålla huvudet högt och veta i sitt hjärta att man gjort det bästa man kan..💕!
Fortsätt kämpa💪!
Kram
/Fibblan 🌼

Emala
Samma

Jag slutade dricka för 6 dagar sedan, men drack vin igår kväll. Passade på nu när min man är bortrest över helgen, och jag slapp smyga med vinet. Ingen höjdare, ingen skön fylla, men riktigt bakis idag. Inte värt det.
Fattar inte hur jag kunde stå ut med att må så varje dag?
Denna veckan nykter har dagarna varit så mkt roligare och jag har tagit tag i saker.
Känner igen mig ang 16-åringen!
Fick rycka ut och hämta min 16-åring tidigare i natt efter att han och hans kompis missat sista bussen hem.
Kände faktiskt ett litet lyckorus när jag satt där i bilen. Helt nykter förstås.
Så skönt och som du skrev, vilken frihetskänsla!
Vi kämpar vidare mot många fler nyktra dagar! 🌸

Kristina78
Svårt

Ja, det är svårt med tonåringar...försökte förklara igår varför jag inte vill att hon ska röka och så där...men det är så svårt att nå fram.
Men iaf så är det söndag idag...är ganska trött idag, ska bli väldigt skönt att få vara ledig imorgon och ladda batterierna.
Förut så hade jag köpt vin som jag kunde dricka ikväll för att fira att arbetshelgen var slut...men inte ikväll, längtar mest bara efter att få lägga mig under täcket ikväll...och den vakna imorgon utan att vara bakis.
Jag har tillbringat så många dagar med att vara bakis och må skit. ...jag saknar det inte alls..
Märker att jag har en annan sorts energi nu när jag varit nykter ett tag...orkar med saker på ett helt annat vis, och det är jag väldigt glad för.
Jag hoppas ni får en härlig söndag☺

Kristina78
Jobbat klart

För den här helgen iaf...märker att jag har mycket mer tålamod, mer energi och att jag inte är lika lättstressad nu när jag inte dricker...är en fantastiskt skön känsla att komma hem från jobbet och inte vara fullkomligt utpumpad.
I vanliga fall hade jag druckit ikväll eftersom jag är ledig imorgon...men inte ikväll, min man hade gjort kvällsfika åt mig nu när jag kom hem...och jag blev så himla glad☺
Får däremot lite ångest över att vara ledig...märker att jag måste ha lagt upp en plan över vad jag ska göra mina lediga dagar, annars blir jag rastlös och det är då jag blir sugen...så jag håller på att fundera ut vad jag ska göra imorgon...först på schemat blir iaf att kliva upp och se till att barnen kommer sig iväg till skolan☺

Kristina78
Rastlös

Det är vad jag är idag...börjar inte jobba förrän halv 5 och är ensam hemma. ..märker tydligt hur tristess triggar mitt sug att dricka, så jag försöker att hålla mig sysselsatt.
Har också läst ett till kapitel i skål ta mig fan....det känns som att det kunde ha varit jag som skrev den där boken, känner igen mig i så fruktansvärt mycket som han skriver. Försöker verkligen att ta till mig det han skriver och lära mig mer om hur jag funkar.
Men i övrigt så mår jag bra, är väldigt skönt att slippa vakna bakis och inte minnas vad jag gjort föregående kväll..försöker att planera in något att göra med barnen i helgen också...på lördag ska vi iaf åka bort och shoppa lite...det ser jag fram emot☺

Klumpan
Nämndemansgården

Jag skulle vilja veta om Någon har erfarenhet av Nämndemansgårdens 20 veckors- behandling. Jag tycker att 61 000 kr är väldigt mycket pengar, men om det hjälper så...

Kristina78
Dag 12

Helt galet vad tiden går fort...mår faktiskt bra, är inne i en tröttperiod just nu bara...har sjukskrivit mig i veckan bara för att få kunna vila upp ordentligt och fokusera på mig själv...känns som att man glömmer bort sånt ibland.
Däremot så fick jag lova mig själv när jag sjukskrev mig att det absolut inte fick bli nån alkohol och det har det inte blivit. ..känner sug emellanåt, men jag försöker att se till att äta eller dricka nåt så fort suger kommer...så än så länge funkar det ganska bra.
Lyssnade på ett avsnitt av alkispodden igår och dom sa en mening som fastnade i mitt huvud..."som alkolist kan man aldrig ta det där första glaset"....
Har insett att det är precis så det är för mig...jag kan inte ta det där första glaset...det kommer bara att sluta med att jag är tillbaka för jag slutade...eller att det blir ännu värre, är livrädd för att man till slut inte klarar av att sluta.
Jag vill så gärna leva ett liv som man är glad och stolt över, jag vill se mina barn växa upp och jag vill att dom ska känna att dom kan lita på mig.

Kristina78
Fredag igen då

Den här veckan har kantats av sug, men även av välmående och insikten om att mitt val att bli nykter verkligen var rätt...tvivlar ibland, hjärnan försöker lura mig, men jag märker också hur mycket gladare barnen är och hur bra jag mår.
Var ute med hunden en sväng nu på morgonen, sedan läste jag ännu ett kapitel ur boken...den mannen kan verkligen sätta ord på hur jag tänker...känner igen mig alltför ofta i det han skriver.
Försöker att inte planera så långt framåt för då får jag panik...kör hårt på dag för dag, igår var det riktigt jobbigt att tag men då for jag på biblioteket och lånade några böcker.
Behöver saker som sysselsätter mig ibland och får mig att inte tänka så mycket på alkohol...
Hoppas ni får en underbar helg☺

Kristina78
Tacksam

Jag är tacksam för att jag är nykter...fick ett samtal igår kväll om att min äldsta dotter var full, så det var bara att sätta sig i bilen och åka och hämta henne.
Hon säger att hon bara hade druckit en öl, men lukten avslöjade att det var mer än så...är så glad att jag inte var full så jag kunde hämta henne.
Var också och bowlade med mina andra två barn igår...jag såg hur chockade som blev när jag frågade dom, jag brukar ju aldrig hitta på saker på en helg...så länge det inte inkluderade alkohol iaf, så det var jätteroligt att se deras miner.
Det känns som att jag håller på att hitta tillbaka till den person jag vill vara...personen som har varit försvunnen i så många år.
Fick även ett samtal från min mamma igår...alkoholdemens är ju en fruktansvärt skrämmande sjukdom, ibland när hon ringer så svamlar hon om allt möjligt konstigt, och ibland, som igår så låter hon helt frisk.
Jag vet ju att hon hon har en hjärnskada som aldrig kommer att försvinna...men när hon ringer och låter helt normal, då brjar jag tvivla..trodde jag hade accepterat allt efter det gågna året, men det får ta sin tid.

Kristina78
Tredje söndagen

Idag är det tredje söndagen i rad som jag är nykter, jag känner mig ganska stolt och väldigt glad över att jag tog beslutet.
I överlag känner jag mig betydligt piggare, mer skärpt...kroppen känns inte riktigt lika pluffsig, och jag har mycket mer energi.
Men den största vinsten än så länge är faktiskt att jag känner mig glad....innan jag slutade dricka var allt verkligen becksvart....såg inget positivt i någonting...
Lever enligt regeln att dom alkolist så kan man aldrig lyfta första glaset...jag tänker inte heller lura mig själv, jag vet hur otroligt lätt det är att bara ge upp och börja dricka igen...men just nu trivs jag väldigt bra med att vara nykter☺

Allterbra
Bra

Bra kämpat, visst är det skönt att piggna till och tänka klart. Se ljusare på livet och må gott.
Lycka till vidare på din resa 😊

Kristina78
Less

Jag är så fruktansvärt less på att bråka med min dotter, har pratat med henne oändliga gånger nu om att hon röker och lik förbannat så hade hon rökt inne på sitt rum nu när jag kom upp och skulle be henne att diska. ...
Ibland känner jag bara att jag inte orkar. ...jag tänker inte dricka, men kunde jag skulle jag ha åkt hemifrån i några timmar bara för att få vara ifred....

Mirabelle G-S
Lugn bara lugn, det blir folk

Lugn bara lugn, det blir folk av dem allihop i slutänden. Vi må bli skalliga av att slita vårt hår över dessa egensinniga varelser som även kallas tonåringar, men de blir klokare vart eftersom. Det jag har lärt mig av resan är att när de börjar bli sexton sisådär så är det dags att släppa kontrollbehovet och coacha från sidlinjen. De gillar djupa samtal, men kan de spåra minsta fördömande så sätter de hälarna i backen och gör precis tvärtom. Så, öppenhjärtiga samtal, där du som lågaffektiv vuxen hjälper till med konsekvenstänket. Väljer du si, blir följden förmodligen så. Väljer du så, blir följden förmodligen... osv. Sedan ta ett stort kliv tillbaka och ha is i magen medans de gör sina val med öppna ögon och hanterar konsekvenserna. Förr eller senare väljer de behagliga konsekvenser framför obehagliga, för att de går på sina nitar och mognar i processen.

Lennis
Tonåringar tar kraft...

Har med två tonåringar här hemma en 14 o en 18 (killar båda) man kan tro att dom tror att dom bor på värsta all inclusive hotellet o inte en krona har dom betalt för det heller 😝😝 förstår din känsla att man tjatar o säger samma sak om o om igen...man får bita sig i tungan o upprepa mantrat jag ska inte dricka något vin det är inte vört det...
Tryggt att höra av Mirabelle att det blir folk av dom 👍👍 ja man hoppas ju o tror att man fostrar små bra människor men undrar hur dom tror att dom ska få mat i sig tvätta städa diska o hushålla med pengarna...den som lever får se! Styrkekramar till oss tonårsföräldrar vi behöver det 💕💕

Kristina78
Det behövdes

Jag behöver verkligen höra det där. ...tack för svaren!!
Jag vet ju att det kommer att bli bättre, men det är just den där öppna trotsen som gör mig tokig, men jag låg och funderade mycket igår kväll och jag bestämde att jag ska släppa på tyglarna, hon får ta eget ansvar och sen får jag se hur det går.
Vill bara att deras pappa ska sluta jobba och komma hem och hjälpa mig, men jag behöver bara hålla ut till på fredag, då kommer han hem.
En av anledningarna till att jag blev så upprörd är att hon umgås med yngre personer, och tydligen har hon någon som köper ut åt henne, och sedan ger hon vidare till dom...det tycker jag är väldigt fint gjort...men men, det var så och nu är nu. ...får bara hoppas att det blir bättre.

Kristina78
Inne på dag 17...

Och jag mår faktiskt bra....tänker på alko ibland men inte lika ofta som förut, det är nu jag måste börja vara på min vakt det vet jag, tycker det går lite för lätt än så länge. ..
Lite orolig inför helgen när gubben kommer hem, brukar alltid innebära att jag dricker som en galning, men inte den här gången, jag njuter så mycket mer av att vakna relativt pigg och att få må bra.
Fick höra att en av mina jobbarkompisar gjort bort sig på personalfesten....hann tänka två tankar...undrar om den personen mådde skit dagen efter, och vilken tur att jag valde att inte fara dit...
Jobbar hela veckan nu, så förhoppningsvis har jag annat att fokusera på än att dricka....men jag har känt att suget går minskat drastiskt som senaste dagarna...och det är jag glad över, och jag är stolt över mig själv att jag kämpar på☺

Kristina78
Vilken dag☺

Eller egentligen kväll, har varit och ätit middag med några gamla jobbarkompisar ikväll.
Visste att dom skulle dricka så jag erbjöd mig direkt att jag kunde köra, blev sedan erbjuden en drink några gånger så till slut så jag att jag hade tänkt sluta dricka.
Ingen av dom sa faktiskt nånting om det...det är det jag älskar dom för, att dom tar en för den man är...blev också stolt över mig själv när jag vågade säga det rakt ut.
Hade iaf otroligt roligt ändå....som det känns just nu så var det mitt absolut bästa beslut att sluta dricka☺

Emala
Bra jobbat!

Själv har jag inte skrivit här på några dagar.
Har druckit som vanligt efter min nyktra vecka. Dvs stora mängder... Det är som att benen styr sig själva till bolaget...
Är skitförbannad på mig själv, men är fast besluten att ta upp kampen igen!
Jag mådde ju så bra när jag var nykter.
Idag har jag druckit 1 liter vin och 4 starköl. Är just nu i det stadiet att jag desperat kräver MER!!! Men det finns inget mer att få tag på...
Hatar, hatar, hatar att vara salongsberusad (om ens det). Hellre vara spiknykter i så fall. Dricker jag inte tillräckligt mycket så får jag ett våldsamt begär efter mer... Det är anledningen till att jag inte klarar att trappa ner på alkoholen. Lättare att avstå som nykter, och aldrig dricka det första glaset.
Blir nog en sömnlös natt. Allt känns skit!
Jag har sedan länge erkänt att jag är alkoholiserad, förnekar det inte längre.

Sidor

Låst tråd