Nynykter

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Jen2019
Nynykter
Jen2019
Nynykter

Hej! Jag har varit nykter i 3 veckor än så länge.

Jag var med i AA för ca 6 år sedan och hade min längsta nyktra period och hittade en lösning där, i efterhand kan jag se att jag nog inte var villig att sluta och inte redo heller för den delen. Nu 6 år senare har jag fått nog jag vill inte dricka mer och det är första gången jag slutar dricka för att jag vill. Har återgått till AA och det funkar väldigt bra

Jag har tagit ett av mina svåraste beslut att lämna mannen jag älskar beslutet tog jag idag men började tänka på det redan mina första nyktra dagar och det gör så fruktansvärt ont men jag känner att jag inte är redo för en relation och jag måste försöka tänka på mig själv och min nykterhet och jobba med mig själv. Han vet givetvis om min alkoholism men han förstår inte att jag behöver AA han tror att lösningen är att vi flyttar från stan och börjar bilda familj och jag försöker förklara att om jag inte gör något åt min alkoholism kommer jag att fortsätta och att lösningen inte är att flytta och bilda familj utan lösningen för mig finns hos AA.
Samtidigt som jag känner att mitt beslut är rätt så känns det samtidigt fel. Har någon varit i liknande situation? Jag håller på att gå sönder inombords. :(

Adde
Välkommen

tillbaka till AA och till detta forum !
Jag kan inte läsa mig till i din text att du nu gör något som helst fel ! Fokusera på ditt eget mående och ta en dag i taget så kommer det att gå bra !
Kram !!

Jen2019
Tack

Tack för ditt svar 😊 precis vad jag behövde höra 🙏

Mirabelle G-S
Låter som om ni är i olika

Låter som om ni är i olika faser av livet... I otakt liksom. Du är stark, och mycket klarsynt, som står på dig i detta. Jag undrar hur din kärlek tänker när han vill rusa iväg och bilda familj innan du är stabil i din nykterhet. Det kan ju sluta hur tragiskt som helst. Han förstår väl inte. Än. Det är oerhört strongt av dig att visa rätta vägen, oavsett om han vill vandra den tillsammans med dig eller ej.