Min bror är missbrukare

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Izzy
Min bror är missbrukare
Izzy
Länge sedan nu..

Hej!
Länge sedan jag var här nu men då gällde det mitt ex men nu är det min bror 😔 känns som det bara fortsätter!
Skriver mer sedan, vilke bara starta en ny tråd til att börja med.

Izzy
Vet inte var jag ska börja..

Min bror har missbrukat droger under många år nu men det har blivit värre de sista åren. Han har nästan aldrig haft ett riktigt jobb fast han är över 40 år. Han har börjat jobba men slutat ganska snart..
Tror missbruket tog fart efter en trafikolycka då han skade sig ganska illa och fick morfin.. sedan blev han fast i det.
Han nästan dött flera gånger pga droger.
Jag har inte haft kontakt med honom på 2 år efter att gan varit otroligt elak fast det enda jag gjort är att försöka hjälpa. Det som gjorde att jag bröt kontakten var när han sa oförlåtliga saker till min dotter, då fick det vara nog. Fick honom tvångsintagen på ” behandlingshem” eter många många orosanmälningar till soc.
Han var där 1/2 år men började snart igen när han kom hem. Fått skicka in honom med ambulans för han var helt borta..
Nu bor han hos mamma o pappa vilket inte alls är bra. Men de är så rädda att han ska börja igen o nu har de koll på honom. Han gör ingenting utan blir bara serverad allt där. Mina föräldrar mår väldigt dåligt! Han har blivit erbjuden ” riktigt behandlingshem” men tackat nej även erbjuden att få ett anpassat arbete men vill ingenting. Han skriver till sin ex flickvän att han ska ta sitt liv.
Min o mina föräldrar relation blir lidande eftersom han bor hos dem o jag vill inte träffa honom.
Vet inte vad jag ska göra.. har ringt så många samtal till soc men känns som inget hjälper så länge han inte vill själv..

Izzy
Vad ska man göra?

Vet inte vad jag ska göra för att förändra situationen. Kännes som jag inte orkar lägga mer tid på honom men jag vill inte att mina föräldrar ska ha det så här. Det händer liksom ingenting.. han bara bor där o låter dem ta hand om honom. Han bor där gratis o verkar tycka att det är ok men det är det inte!! De är gamla och har inte så bra ställt o ska inte behöva försörja en vuxen son som bara utnyttjar dem. Han har också varit så elak mot dem o bl.a. förskingrat pengar och beställt saker i deras namn men blånekar fast det är uppenbart. Mamma vill ändå att vi ska bli vänner men jag kan bara inte förlåta honom och han gör inget för att visa att han förändrats. Han bara utnyttjar människor i sin närhet och även människor som han inte känner.
Detta är ohållbart och kommer inte sluta bra för någon..
Någon som varit med om liknande?

mulletant
He) igen Izzy

Så ledsam situation. Och ja, jag har sett och ser just nu liknande hos en nära vän faktiskt. Väldigt svårt att bryta vad jag kan förstå. Förhoppningsvis är det nån här som har kloka råd att dela med sig av.
Fint att du verkar ha hittat rätt och ha ro i ditt eget liv!
/ mt

Izzy
Hej Mt!

Hej Mt!
Det var länge sedan. Hur går det för din vän?
Ja som du säger så verkar det vara väldigt svårt att ta sic ur om man inte får ordentlig vård och vill själv..
Kram🤗

mulletant
Ja du Izzy

För min vän går det utifrån sett inte bra. Ett missbrukande barn har flyttat in hos henne och lever av hennes pension. Hennes andra barn försöker få ett slut på det men mamman är djupt medberoende och ser det helt annorlunda. Hon ser den inflyttade sonen som hjälp och stöd då hon har en sjukdom. Det gör det hela oåtkomligt. Jag har sett detta växa fram under kanske tio år, först som tillfällig ekonomisk hjälp som aldrig betalts tillbaka, nu som helt försörjd av mor. En mor som successivt flyttat de gränser hon aldrig lyckats hålla. Sorgligt att se. Men jag ifrågasätter inte längre, har inte gjort det på flera år, när hon säger att det är så bra att hon har hans stöd. Ifrågasättande gör henne bara illa. Hon är ledsen på väninnor som gör det. Däremot har jag stöttar dottern som försöker styra upp det hela, inte minst ekonomiskt. Inte helt ovanlig situation har jag förstått, tyvärr. / mt

Izzy
Så sorgligt

Det låter lite som min bror.. som också flyttat till sina föräldrar och lever på deras pension fast han har en lägenhet. Det är så tragiskt hur det kan bli.
De är också så medberoende och det är bara jag som ringer alla samtal till soc.
Senast förra veckan eftersom han sagt att han ska ta sitt liv. Han har bokade möten där men dyker aldrig upp. Hur hjälper man någon som inte vill bli hjälpt??

SysterDyster
Liknande situation

Hej!
Min bror bor också hos föräldrarna, vilket gör att jag inte orkar vara där..Är det rätt sätt att tackla eländet? Hur tänker ni? Jag skulle gärna träffa föräldrarna mer, har dåligt samvete för deras skull..å andra sidan de som valt..
Har försökt hjälpa, men medberoende och brors ilska försvårar. Han var också in i 6 månader vilket är för kort tid efter många års missbruk..
Jobbig situation :/

Izzy
Hej Syster Dyster!

Så tråkigt att du har det lika som mig men ändå skönt med någon som förstår. Jag vet inte om det är rätt sätt för det är just det jag grubblar över hela tiden vad som är rätt.. men tänker lite som du att föräldrarna har valt det..
Jag blir så kluven i allt och grubblar hela tiden. Jag och min mamma har tidigare haft en fin kontakt och kunnat prata om det mesta. Nu känns det som vi glider längre och längre ifrån varann. Näe hag frågar något om min bror så vill hon inte prata om det. Jag har frågat hur länge han ska bo hos dem men det blir taggarna utåt direkt. Hon säger att gan får bo där tills hon kan lita på honom att han inte tar något vilket inte kommer hända innan han får ordentlig vård och det har han tackat nej till.Har hört att han har börjat med droger igen från annat håll fast han bor där. Men mamma säger inget till mig.. känns som de tycker att jag är jobbig som lägger mig i. Mina föräldrar är snart 80 år och jag kan förstå att de inte orkar mer men de hanterar det på fel sätt och jag känner att jag kan inte hjälpa dem. Har du någon kontakt med din bror? Jag har det inte efter att han gav sig på min yngsta dotter, det var droppen. Han har varit jätte taskig mot mig med men det har jag kunnat tagit på nåt sätt men inte när gan ger sig på mitt barn.
Hur gammal är din bror och hur länge har han missbrukat?
Kram